Academie Sport en Bewegen

In de Academie Sport en Bewegen leiden we studenten op tot kritische, innovatieve en ondernemende professionals. Ook bieden we opleidingen en cursussen voor professionals op het gebied van sport, arbeid en gezondheid. Zo kunnen zij de nieuwste inzichten en theorieën toepassen in hun werk.

Studenten lopen in de gang horizontaal

Hoe we dat doen? We vertalen bestaande kennis naar onze opleidingsprogramma's. En we ontwikkelen nieuwe kennis, om toekomstige professionals en de praktijk goed op elkaar te laten aansluiten. Kortom, de Academie Sport en Bewegen gaat voor een goed aangesloten driehoek van onderwijs, onderzoek en praktijk.

Onderwijs

Thuisbasis voor bachelor en master

Ruim 2.000 studenten volgen een voltijd- of deeltijdopleiding aan de Academie Sport en Bewegen. Ze hebben een keuze gemaakt uit 1 van de bacheloropleidingen of gaan voor een master. Ook topsporters voelen zich hier thuis, met een speciale variant van de opleiding Sportkunde op trainingscentrum Papendal.

Dit zijn de opleidingen:

OnderwijsPost-hbo, cursus en training

Ontwikkel jezelf als professional. Bekijk het grote aanbod cursussen en trainingen op het gebied van sport, arbeid en gezondheid.

Studenten uitleg docent klimwand

Onderzoek

Thuisbasis voor praktijkgericht onderzoek

Onderzoekers en studenten zetten samen hun tanden in maatschappelijke vraagstukken. We voeren praktijkgericht onderzoek uit, in 2 lectoraten en binnen 1 van deze expertisegebieden. Ook is er een expertisecentrum verbonden aan onze academie.

Meer over de lectoraten en het expertisecentrum: 

Expertisecentrum HAN SENECAOnderwijs, onderzoek en praktijk

HAN SENECA is het expertisecentrum voor sport, arbeid en gezondheid en is onderdeel van HAN Sport en Bewegen. Hier komt de driehoek onderwijs, onderzoek en praktijk samen, op de diverse expertisegebieden. 

Het expertisecentrum biedt professionals de kans zich te ontwikkelen door middel van cursussen. Bedrijven kunnen hier terecht met vraagstukken over onder andere vitaliteit en duurzame inzetbaarheid. 
 

Gebouw Kapittelweg 33 Nijmegen, landscape, Seneca

Nieuws

Bewegen

Sporten in clubverband brengt zorgkosten omlaag

Zijn onderzoek haalde het NOS-journaal. Dat had alles te maken met een van de opvallende uitkomsten: in wijken waar meer mensen lid zijn van een sportvereniging, zijn de zorgkosten veel lager. HAN-onderzoeker Willem de Boer vertelt over zijn promotieonderzoek en de relatie tussen zorgkosten en leefstijlfactoren.

HAN redactie
13 januari 2020
Sport studenten trainingspak voetbal

Contact

Academie Sport en Bewegen

René Tönissen, Academiedirecteur
E Rene.Tonissen@han.nl
T (024) 353 15 07 (secretariaat)