Onderwijs bij HAN Sport en Bewegen

Wil jij je verder verdiepen of verbreden met een bachelor- of masteropleiding? Of past een cursus beter bij jou? Ook dan ben je bij HAN Sport en Bewegen aan het goede adres. Hieronder vind je het volledige aanbod:

389343 Sportkunde lachen in klas 2022 papendal

Wat zijn de verschillen?
 

Je wil iets met sport, maar wat?

Wil jij iets met sport en gezondheid? Mensen helpen en motiveren? En tegelijkertijd je creativiteit kwijt kunnen? Dan zit er in Sport & Bewegen vast een bacheloropleiding die bij je past. Laat je hier inspireren! In welke opleiding ga jij je verder verdiepen? Wil jij liever een masteropleiding volgen, een cursus of een training? Kijk dan hieronder verder.

d85d96c6-0cf7-11ee-9d9b-02565807075b sportkunde atletiekbaan gymnasion lars martrim 2022

Onze voltijd-sportopleidingen op een rij

Sportkunde

Heb jij een passie voor sport? En een groot hart voor mensen? Dan ben je bij Sportkunde aan het juiste adres! Met deze brede opleiding bij HAN Sport en Bewegen kun je alle kanten op. Word jij leefstijlcoach, sport-marketeer, gezondheidsadviseur of toch eventmanager?

205cb1e6-0cf8-11ee-9c55-02565807075b sportkunde studenten tillen band op martrim snel lars mulder annika zuidinga 2022

Leraar Lichamelijke Opvoeding (ALO)

Hoe zorg je dat kinderen of jongeren met plezier op de juiste wijze gaan sporten en bewegen? Als docent sport- en bewegingsonderwijs krijg jij dit voor elkaar. We dagen je uit! Slaag je? Dan kun je in alle onderwijstypen aan de gang: van het basisonderwijs tot het hoger onderwijs.

Studenten buiten sporten cricket uitleg

De Pabo-ALO

Basisschoolleraar én sportdocent worden? Bij de HAN doe je dat in slechts 5 jaar! Sleep niet 1, maar 2 volwaardige hbo-diploma’s binnen. Zo ben je breed inzetbaar en heb je de kans om later te veranderen van baan. Of je functie uit te breiden. Je legt een brede basis die helemaal past bij jou!

c0d3d1a0-0cf2-11ee-9391-02565807075b Twee jongens lopen in hun alo-tenue door de gang.

Master Sport- en Beweeginnovatie (1 jaar)

Obesitas, vergrijzing, vereenzaming: de maatschappij staat voor grote uitdagingen. Zet de kracht van sport en bewegen in en ontwikkel duurzame oplossingen met de HAN Master Sport- en Beweeginnovatie. Daarmee help jij mensen en organisaties vooruit binnen het domein sport, bewegen en gezondheid.

31717 student loopt trap op met hoedjes en laptop

Onze deeltijd-sportopleidingen op een rij

Sport - De Ondernemende Leefstijlcoach

Heb jij een passie voor sport en bewegen? Wil jij een verschillende doelgroepen in beweging krijgen? Dan is de associate degree Sport- ondernemende leefstijlcoach wellicht iets voor jou. Met een diploma op zak kun jij direct aan de slag als ondernemende leefstijlcoach.

213401 han seneca fitness sport bewegen touw

Sportkunde

Bewegen en gezondheid staan hoog op de agenda. Professionals die sportprogramma's ontwikkelen en organiseren zijn nodig. Specialiseer je in leefstijl of gedrag. Of kies de commerciële kant van de 'beweegmarkt'!

28623 studenten leggen uit

Leraar Lichamelijke Opvoeding (ALO)

Na onze ALO deeltijd heb je iets waardevols geleerd: je weet hoe je jong en oud enthousiast maakt voor sport en bewegen. Met deze deeltijd sportopleiding haal je je 1e-graads lesbevoegdheid. Daarmee kun je overal aan de slag: van basis- en voortgezet onderwijs tot en met mbo en speciaal onderwijs.

lay-up tijdens basketball

Master Sport- en Beweeginnovatie (2 jr)

Als master in sport en bewegen ben jij het antwoord op de vraag om verandering in jouw vakgebied. Of je nou in het onderwijs werkt, in de commercie of bij een gemeente. Met deze master weet jij hoe je richting geeft aan sociale innovatie, hoe je mensen meekrijgt, ideeën toetst en daadwerkelijk invoert.

student en docent pratend in de gang

Onze Sport Minoren en Cursussen op een rij

Minoren

Wil jij je verdiepen of verbreden op het gebied van sport en bewegen? Check dan deze minoren en vergroot je toegevoegde waarde voor het werkveld.

studenten lachen

Cursussen en Trainingen

Zet jij de volgende stap in je carrière? HAN SENECA biedt namens HAN Sport en Bewegen vele cursussen en opleidingen (ook incompany) aan binnen het thema sport en bewegen, arbeid en gezondheid.

groep mensen achter laptop informeel

Ben je ouder / decaan / doorstromer?

Ik ben ouder wil mijn kind helpen met studiekeuze

Ouders spelen een hele belangrijke rol in het studiekeuzeproces. Wat kun jij doen om je kind te helpen, zonder hem/haar teveel te sturen? Dat lees je hier. Je vindt er ook Koosje, hét studiekeuzemagazine voor ouders.

student en docent pratend in de gang

Ik ben decaan/ mentor/ SLB-er/ studiekeuze-coach

Bij de HAN helpen we jongeren op allerlei manieren om een bewuste studiekeuze te maken. En we investeren in programma's voor een goede aansluiting bij de stap naar het hbo. Daarvoor werken we graag samen met jou als decaan, mentor, SLB-er of studiekeuzecoach. Lees hier hoe we dat doen.

32250 en-student-gesprek-overleg

Ik ben MBO'er en wil doorstuderen

Je bent bijna klaar met het mbo en wilt verder leren voor die ene droombaan. Of je bent simpelweg nog niet uitgeleerd. Kies voor het hbo en groei verder! Je opleiding kan in 2 jaar of 4 jaar. In voltijd of met een baan ernaast: genoeg om uit te kiezen. Lees de voordelen en tips via onderstaande link.

54922 jongen en meisje studeren samen op de grond in studiecentrum en zij wijst iets aan
Volg ons op Social Media
 

Blijf op de hoogte

310010 Pabo-ALO student jongleert in gymzaal