Professionals en organisaties

HAN Sport en Bewegen biedt scholing voor professionals op het gebied van sport, bewegen, arbeid en gezondheid. We bieden advies, doen onderzoek en ondersteunen bijvoorbeeld bij de organisatie van events. Ook verzorgen we Preventief Medisch Onderzoek en geven vitaliteitsadvies aan bedrijven.

253336 sport en bewegen. locatie Papendal, Arnhem. Banieren, Gebouw

Ben je er ook bij?
 

Netwerkdag HAN Sport en Bewegen

Op 23 januari 2024 vindt de jaarlijkse netwerkdag van de academie Sport en Bewegen plaats. Op Papendal bieden we een inspirerend en afwisselend programma aan voor professionals in sport en bewegen. Ontmoet elkaar, deel kennis, laat je inspireren. Het programma volgt dit najaar, maar zet 23 januari alvast in je agenda: van 12 tot 17 uur. Hou de site in de gaten voor de laatste programma- en aanmeldingsinfo!

Telefoons internationaal

Opleidingen en cursussen

Leraar Lichamelijke Opvoeding (ALO) (bachelor)

Na onze ALO deeltijd heb je iets waardevols geleerd: je weet hoe je jong en oud enthousiast maakt voor sport en bewegen. Met deze deeltijd sportopleiding haal je je 1e-graads lesbevoegdheid. Daarmee kun je overal aan de slag: van basis- en voortgezet onderwijs tot en met mbo en speciaal onderwijs. Duur: 4 jaar.

31721 instructie geven op whiteboard in sporthal

Sportkunde (bachelor)

Bewegen en gezondheid staan hoog op de agenda. Professionals die sportprogramma's ontwikkelen en organiseren zijn nodig. Specialiseer je in leefstijl of gedrag. Of kies de commerciële kant van de 'beweegmarkt'! Duur: 4 jaar.

389363 Sportkunde student laptop 2 2022 Papendal

(Master) Sport- en Beweeginnovatie

Obesitas, vergrijzing, inactieve bevolkingsgroepen.. De sportsector én de maatschappij staan voor grote uitdagingen waarop innovatieve oplossingen het antwoord zijn. Met de HAN deeltijd Master Sport- en Beweeginnovatie op Papendal help jij mensen beter presteren op het werk, op school en privé. Duur: 2 jaar.

408210 sportkunde-deeltijd_docent-met-studenten-gesprek3_2022

Ad Sport - De Ondernemende Leefstijlcoach

Heb jij een passie voor sport en bewegen? Wil jij een verschillende doelgroepen in beweging krijgen? Dan is de associate degree Sport- ondernemende leefstijlcoach wellicht iets voor jou. Met een diploma op zak kun jij direct aan de slag als ondernemende leefstijlcoach. Duur: 2 jaar.

213401 han seneca fitness sport bewegen touw

Cursussen en trainingen

Zet jij de volgende stap in je carrière? HAN SENECA biedt namens HAN Sport en Bewegen vele cursussen en opleidingen (ook incompany) aan binnen het thema sport en bewegen, arbeid en gezondheid. Bekijk het overzicht.

253466 sport en bewegen. gesprek met leraar
video

Studeren in deeltijd

Bekijk hier de ervaringen van onze deeltijd studenten. Hoe ervaren zij hun studie? Hoe is de sfeer op de opleiding op Papendal? Hoe is de communicatie met docenten? Is HAN Sport en Bewegen iets voor jou?

Waar ben je naar op zoek?

Ik zoek een stagiair Sportkunde

Heb je een onderzoeksvraag? Wil je een event organiseren? Advies of helpende handjes nodig? Een stagiair van HAN Sportkunde kan je helpen. Met goede begeleiding vanuit de opleiding. Wij zoeken de juiste stagiair bij jouw vraag.

408214 sportkunde-deeltijd_studenten-gesprek-laptop2_2022

Ik zoek een stagiair ALO

Ben jij op zoek naar een gemotiveerde ALO student als stagiair? De ALO in Nijmegen is een ambitieuze en vernieuwende opleiding: toegespitst op de actualiteit! Ons praktijkbureau helpt je graag verder.

408182 ALO-deeltijd_docent-legt-uit-groep1_2022

Ik wil advies voor mijn organisatie

Heb jij een specifieke adviesvraag? Wil je duurzame inzetbaarheid van medewerkers verbeteren? HAN SENECA biedt dienstverlening op het gebied van sport, bewegen, arbeid en gezondheid. Onze onderzoekers en experts helpen je graag bij jouw maatschappelijk vraagstuk.

33823 Gebouw Kapittelweg 33 Nijmegen, landscape, Seneca

Ik zoek een deeltijd opleiding of cursus

Wil jij je verder verdiepen of verbreden? HAN Sport en Bewegen heeft 3 deeltijd opleidingen: Leraar Lichamelijke Opvoeding (ALO), Sportkunde of de master Sport- en Beweeginnovatie. Daarnaast kun je kiezen uit een groot aantal cursussen en trainingen.

408192 alo-deeltijd_studenten-laptop-tafel4_2022

Partner worden?

We staan voor een goed aangesloten driehoek van onderwijs, onderzoek en praktijk. Kennisontwikkeling is voor ons een drijfveer. Dat zie je terug in onze opleidingsprogramma’s, de manier waarop we opleiden en in onze dienstverlening. We ontwikkelen steeds nieuwe kennis door onderzoek en innovaties. We werken graag met je samen.

28669 studenten lachen
hybride leeromgevingen (HUBs)
 

Samen leren in de driehoek

In onze hybride leeromgevingen (HUBs) komen onderwijs, onderwijs en werkveld samen. We pakken maatschappelijke vraagstukken aan. We zijn flexibel, hebben een open blik en gaan uit van gedeeld eigenaarschap. Zo creëren we een lerend netwerk in de regio, dat kan floreren door diversiteit. En ontwikkelen we een broedplaats voor innovatie. We zetten onze expertise als kennisinstelling duurzaam in. Met professionele begeleiding nemen we zorg uit handen.

102289 groep hardlopers tijdens de zevenheuvelenloop
Sport, bewegen, arbeid en gezondheid
 

Expertisecentrum HAN SENECA

Als onderdeel van de Academie Sport en Bewegen focust HAN SENECA zich op het gehele gebied van sport en bewegen, gezondheid en vitaliteit. Of je nu inzicht in jouw gezondheid wilt hebben, je preventief met je vitaliteit aan de slag wilt, je jezelf als professional verder wilt ontwikkelen via cursussen of dat je als ondernemer wat wilt doen met de vitaliteit van jouw werknemers. Bij HAN SENECA kun je terecht!

240518 Mobiele lab HAN SENECA 9

Expertisegebieden

Health Promotion & Performance

Health Promotion & Performance verbindt sport, bewegen en gezondheid. Gezondheid is immers van grote maatschappelijke waarde omdat het bijdraagt aan aspecten zoals vitaliteit, meedoen, groei en ontwikkeling en duurzame inzetbaarheid.

Fitnesstoestellen

Sports & Exercise Nutrition

Dat het in topsport om details gaat, is een cliché. Sportvoeding is sinds het begin van deze eeuw één van de speerpunten en inmiddels zijn de experts van HAN Sport en Bewegen op dit thema toonaangevend in Nederland.

Gewicht water appel

Sports Economics & Strategic Sports Management

De maatschappelijk en economische waarde van sport vergroten, dat is waar experts binnen het expertisegebied Sports Economics & Strategic Sports Management (SESS) zich mee bezig houden.

Hardloopwedstrijd

Talent Identification & Talent Development

Binnen dit thema is het doel om beweegtalent van een kind te herkennen, te ontwikkelen en het daarna te begeleiden in de zoektocht naar de sport waar het talent zich het beste in kan ontwikkelen.

Lectoraten

Herkennen en Ontwikkelen van Sporttalent

Topsporters leveren hun topprestaties niet toevallig. Zij hebben er vaak een lang en complex traject van investeringen en opofferingen voor doorlopen. Wij willen met ons lectoraat de processen rondom een sportief talent verbeteren.

312742 Talentontwikkeling met Johan Pion

Sport en Voeding

Een halve liter rode bietensap drinken is voor een topsporter best zinvol. Maar geldt dat ook voor de vrijetijdssporter die gaat fietsen? Wij onderzoeken de rol van voeding bij het vergroten van het prestatievermogen. Ook kijken we naar behoud van gezondheid bij ouder worden en herstel na ziekte.

237746 prof wielrenners waarvan er eentje banaan eet

Weblog en nieuwsbrief

Check ons weblog voor werkenden of meld je aan voor de nieuwsbrief. Met actuele vacatures in sport en bewegen, nieuws, achtergrondverhalen, projecten en informatie over onderzoeken.  

410388 sport en bewegen, blog professionals
draw-cta-title

Snel antwoord

Vragen over HAN Sport en Bewegen? Neem gerust contact op.
We helpen je graag verder.

Adres

Heyendaalseweg 141

6526 AJ Nijmegen

Openingstijden

Werkdagen: 7:30 tot 19:00 uur

Liever bellen?