Sport en Bewegen hubs

De ambitie van de Academie Sport en Bewegen is het brede werkveld van sport en bewegen te versterken. Dit doen we door goed onderwijs, kwalitatief uitstekend onderzoek en vraaggerichte dienstverlening. In de hybride leeromgevingen van HAN Sport en Bewegen (HUBs en Living Labs) gaan we aan de slag met praktijkvragen van onze partners en passen ons onderwijs daarop aan. Zo leiden we studenten op tot kritische, innovatieve en ondernemende professionals.

28684 studenten overleggen aan ronde tafel

Living Labs HAN Sport en Bewegen

Living Lab Lingewaard

Living Lab Lingewaard bestaat uit drie microlabs in drie dorpen in de gemeente Lingewaard. Doel is bijdragen aan de leefbaarheid in deze dorpen. Daarbij draait het om het versterken van vitale sportparken en ontwikkelen van innovatief sportaanbod.

342548 Living Lab Lingewaard wandelen

Living Lab Hydrotherapy

Welke mogelijkheden biedt water voor een verbeterde beweegzorg? Hoe kun je hiermee de gezondheid van doelgroepen verbeteren en zorgkosten reduceren? Het zijn vragen waar Living Lab Hydrotherapy zich mee bezig houdt. “Ons doel is om zwemtherapie een structureel onderdeel te maken van een verbeterde beweegzorg.

109970 kinderen hangen aan rand bij het zwembad

Living Lab Achterhoek

D’ran samen voor vitale medewerkers! Hoe kunnen we medewerkers verleiden tot meer sporten en bewegen? De regio heeft de ambitie de vitaalste regio van Nederland te worden. Het Living Lab Vitale Medewerkers in de Achterhoek zet zich hiervoor in.

276775 Videostill aantrekkelijker achterhoek

Living Lab in Oss

Hoe krijgen we 20.000 inactieve bewoners in Oss in beweging? Wat heeft het MKB nodig om van vitaliteit een prioriteit te kunnen maken? Het living lab in Oss is een learning community. We ondersteunen bedrijven op het gebied van duurzame inzetbaarheid en vitaliteit. En ontwikkelen initiatieven om inactieve bewoners/kinderen in beweging te krijgen.

410638 living-lab, oss, visual

hubs HAN Sport en Bewegen

SportQube

SportQube is een state-of-the-art sportaccommodatie in Nijmegen West. Maar dat niet alleen. Het is óók een platform voor talentontwikkeling en (top)sportinnovatie.

413348 sportkunde, sportqube

HUB Papendal

In het Sport- en Onderwijsgebouw op Papendal brengen we vragen uit het werkveld en expertise vanuit het onderwijs samen. Studenten werken met sportorganisatie en topsporters aan opdrachten op het gebied van sport, bewegen en vitaliteit.

322894 sport en bewegen, Arnhem, Papendal, zijaanzicht, straatbeeld

Transferpunt Sport

Een adviesbureau op het gebied van sport, bewegen en gezondheid. Studenten voeren praktijkopdrachten uit voor bijvoorbeeld gemeenten, sportverenigingen en sportbonden. Docenten verzorgen de begeleiding en brengen hun expertise in.

31001 Sport spel in bubble bal

Bureau BORN

Hoe geef je Beweging in de Openbare Ruimte en Natuur (BORN) vorm? Dat is waar de studenten van Bureau Born zich mee bezighouden. Een interessant thema en sinds de coronapandemie actueler dan ooit. Met opdrachtgevers als gemeenten en Staatsbosbeheer.

410639 sportkunde, hub, bureau, born, bos

Professional Learning Community

De Provincie Gelderland heeft sport en bewegen hoog in het vaandel staan en wil daarom de maatschappelijke activatie rondom sportevenementen en het Gelders Sportakkoord een boost geven. De samenwerking met HAN Sport en Bewegen binnen de Professional Learning Community (PLC) / hub vormt het startpunt.

410643 sportkunde, hub plc,gelderland, ecsg

HAN SENECA

HAN SENECA is dé plek om preventief aan je gezondheid te werken. Daarvoor biedt het expertisecentrum zowel opleidingen als diensten aan. Studenten pakken diverse opdrachten op en leveren zo een waardevolle bijdrage.

240518 Mobiele lab HAN SENECA 9

hubs binnen BVO's (betaald voetbal organisaties)

KNVB

Binnen innovatiehub #11 is er de ruimte om vernieuwende initiatieven in te brengen. De KNVB faciliteert ze vervolgens. Van het gestructureerd monitoren van talenten tot het onderzoeken van fanbeleving. In eerste instantie zijn we begonnen met het thema voeding. Later was er interesse in meerdere thema’s.

219979 Voetbalwedstrijd, keepster in de goal

Orion

Hoe help je voetballers zich optimaal motorisch te ontwikkelen? Een vraag waar HAN Sport en Bewegen zich samen met voetbalvereniging Orion en ROC Nijmegen over buigt. De Nijmeegse vereniging werkt intensief samen met het onderwijs. Orion is een amateurvereniging die zich graag sterk maakt voor maatschappelijke vraagstukken.

31726 man in materiaal hok met voetbal

De Graafschap

Binnen het betaald voetbal is het altijd druk, men leeft van wedstrijd naar wedstrijd. Een student degelijke begeleiding geven is dan echt lastig. Dat beïnvloedt niet alleen de kwaliteit van de stage, maar drukt ook op de motivatie van de student. Bij De Graafschap wordt de vereniging ontzorgd in de begeleiding bij de opdrachten.

342547 jeugd traint bij PSV

Professionals en organisaties

We werken graag samen met ons werkveld. Omdat we geloven dat we daardoor de kwaliteit van de (toekomstige) professionals in sport en bewegen versterken. Wil jij je verbreden of verdiepen? Heb jij een maatschappelijk praktijkvraagstuk waarbij we kunnen helpen?  Kijk op onze pagina voor professionals en werkveld wat we voor elkaar kunnen betekenen.

28685 student lacht

Zo werken wij Broedplaats voor innovatie

Bij de aanpak van de vraagstukken zijn we flexibel, hebben we open blik en gaan we uit van gedeeld eigenaarschap. Zo creëren we een lerend netwerk in de regio dat kan floreren door diversiteit en is het een broedplaats voor innovatie. Onze partners zijn mede-eigenaar van het leerproces van de studenten en kunnen zo sturing geven aan de oplossing van hun eigen vraagstuk. De betrokken docenten zijn expert, onderzoeker en adviseur tegelijk. We verzorgen ons onderwijs bij voorkeur op externe locaties waar partners, werkveld en doelgroepen samenkomen. Van daaruit kunnen we met nieuwe onderwijsvormen structureel bijdragen aan het oplossen van de praktijkvraagstukken en duurzaam onze expertise als kenniscentrum inzetten. We hanteren daarbij een groeimodel: kwaliteit gaat bij ons altijd boven kwantiteit. 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Regelmatig brengen we nieuws naar buiten vanuit HAN Sport en Bewegen over onderzoeken, projecten en evenementen binnen sport, arbeid en gezondheid. Abonneer je ook op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte. 

30999 Hardlopen atletiekbaan

Snel antwoord

Vragen over HAN Sport en Bewegen? Neem gerust contact op.
We helpen je graag verder.

Adres

Heyendaalseweg 141

6526 AJ Nijmegen

Openingstijden

Werkdagen: 7:30 tot 19:00 uur

Liever bellen?