Sport en Bewegen hubs

De ambitie van de Academie Sport en Bewegen is het brede werkveld van sport en bewegen te versterken. Dit doen we door goed onderwijs, kwalitatief uitstekend onderzoek en vraaggerichte dienstverlening. In de hybride leeromgevingen van HAN Sport en Bewegen (HUBs en Living Labs) gaan we aan de slag met praktijkvragen van onze partners en passen ons onderwijs daarop aan. Zo leiden we studenten op tot kritische, innovatieve en ondernemende professionals.

74ad3892-0cfd-11ee-a538-02565807075b Stagiairs kletsen op draaistoelen in hal Gymnasion.

Living Labs HAN Sport en Bewegen

Living Lab Hydrotherapy

Welke mogelijkheden biedt water voor een verbeterde beweegzorg? Hoe kun je hiermee de gezondheid van doelgroepen verbeteren en zorgkosten reduceren? Het zijn vragen waar Living Lab Hydrotherapy zich mee bezig houdt. “Ons doel is om zwemtherapie een structureel onderdeel te maken van een verbeterde beweegzorg.

109970 kinderen hangen aan rand bij het zwembad

Living Lab Achterhoek

D’ran samen voor vitale medewerkers! Hoe kunnen we medewerkers verleiden tot meer sporten en bewegen? De regio heeft de ambitie de vitaalste regio van Nederland te worden. Het Living Lab Vitale Medewerkers in de Achterhoek zet zich hiervoor in.

492119 Deelnemers van de Ommetje Challenge wandelen in het bos

Living Lab in Oss

Hoe krijgen we 20.000 inactieve bewoners in Oss in beweging? Wat heeft het MKB nodig om van vitaliteit een prioriteit te kunnen maken? Het living lab in Oss is een learning community. We ondersteunen bedrijven op het gebied van duurzame inzetbaarheid en vitaliteit. En ontwikkelen initiatieven om inactieve bewoners/kinderen in beweging te krijgen.

410638 living-lab, oss, visual

hubs Sport en Bewegen extern

SportQube

We zetten binnen de SportQube het netwerk in om tot betekenisvolle en functionele samenwerkingen te komen. Hierbij worden student, werkveld én kennisinstelling aan elkaar gekoppeld. De locatie wordt ook wel ‘house of talents’ genoemd, geen verrassing dat een van de hoofdthema’s van deze HUB is talentherkenning en -ontwikkeling is.

413348 sportkunde, sportqube

HUB Papendal

In het Sport- en Onderwijsgebouw op Papendal brengen we vragen uit het werkveld en expertise vanuit het onderwijs samen. Studenten werken met sportorganisatie en topsporters aan opdrachten op het gebied van sport, bewegen en vitaliteit.

322894 sport en bewegen, Arnhem, Papendal, zijaanzicht, straatbeeld

Elderveld

We zijn partners van Sportbedrijf Arnhem en Topsport Gelderland. Stagiairs doen projecten voor Breed Motorisch Opleiden en Veilig Sporten samen met Regionale Training Centra (RTC's). Ook doen ze projecten met buursportcoaches. We werken samen in de projectruimte van Sporthal Elderveld. 

509959 Voorzijde gebouw Hub Elderveld

FieldLab Sport

De Provincie Gelderland heeft sport en bewegen hoog in het vaandel staan en wil daarom de maatschappelijke activatie rondom sportevenementen en het Gelders Sportakkoord een boost geven. De samenwerking met HAN Sport en Bewegen binnen het FieldLab Sport vormt het startpunt.

410643 sportkunde, hub plc,gelderland, ecsg

Topsport Gelderland

Topsport Gelderland op Papendal is dé partij op het gebied van talentontwikkeling en daarom onmisbaar bij het faciliteren, ondersteunen en begeleiden van Gelderse talenten. We hebben een intensieve samenwerking op meerdere thema's zoals talentherkenning en onderzoek.

512718 logo topsport gelderland

Hubs locatie Nijmegen

HAN SENECA

HAN SENECA is dé plek om preventief aan je gezondheid te werken. Daarvoor biedt het expertisecentrum zowel opleidingen als diensten aan. Studenten pakken diverse opdrachten op en leveren zo een waardevolle bijdrage.

240518 Mobiele lab HAN SENECA 9

Transferpunt Sport

Het Transferpunt Sport levert een bijdrage aan het realiseren van sport- en bewegingsdoelstellingen van (sport)organisaties. Studenten Sportkunde gaan aan de slag met vraagstukken van bv. sportverenigingen, -bonden, commerciële sportaanbieders en -ondernemers, gemeenten/ sportservicebedrijven en evenementorganisatoren.

512719 sport logo-tps

Evenementenbureau Sport en Bewegen

Het Evenementenbureau organiseert evenementen voor interne en externe opdrachtgevers. Van klein tot groot. Met als doel bij te dragen aan de ontwikkeling van studenten en organisaties. Heb jij behoefte aan hulp van studenten bij jouw evenement? Stuur dan een mail. We checken dan samen de opties.

31009 Hardloopwedstrijd

hubs Voetbal

KNVB

Onze studenten zijn aan de slag met de Talentenmonitor: Ze voeren bij 27 bvo's 2x per jaar testen uit in het kader van Breed Motorisch Opleiden. Daarnaast ontwikkelen ze factsheets en ontwikkelen en geven zij workshops. Studenten geven ook advies hoe trainingen beter kunnen, checken data en voeren (video-)analyses uit.

355251 Meisje met voetbal, klaar om te scoren.

Orion

Hoe help je voetballers zich optimaal motorisch te ontwikkelen? Een vraag waar HAN Sport en Bewegen zich samen met voetbalvereniging Orion en ROC Nijmegen over buigt. De Nijmeegse vereniging werkt intensief samen met het onderwijs. Orion is een amateurvereniging die zich graag sterk maakt voor maatschappelijke vraagstukken. Onze studenten houden zi

31726 man in materiaal hok met voetbal

De Graafschap

Binnen het betaald voetbal is het altijd druk, men leeft van wedstrijd naar wedstrijd. Een student degelijke begeleiding geven is dan echt lastig. Dat beïnvloedt niet alleen de kwaliteit van de stage, maar drukt ook op de motivatie van de student. Bij De Graafschap wordt de vereniging ontzorgd in de begeleiding bij de opdrachten.

342547 jeugd traint bij PSV

NEC

Onze samenwerking is structureel en daar zijn we blij mee. We werken er aan 3 topics: data-analyse, talent herkennen en motorisch vaardig worden (Breed Motorisch Opleiden, BMO). We onderzoeken wat NEC aan jeugdspelers moet aanbieden rondom de groeispurt. En welk aanbod kinderen nodig hebben vanuit BMO.

410642 sportkunde, hub, sportqube, stadion nec

FC Utrecht

Bij FC Utrecht werken we aan talentherkenning (scouting). We bekijken hoe je dit als club kunt verbeteren. Ook voeren we motorische tests uit. We kijken bijvoorbeeld naar leervermogen, werkhouding en motoriek. Daarnaast zijn we heel actief op het thema voeding.

219979 Voetbalwedstrijd, keepster in de goal

PSV

We werken samen in de PSV Academie. Stagiairs voeren testen uit ontwikkelen een programma voor BMO voor jeugdspelers. Bijvoorbeeld door een programma in trampolinepark Jumpsquare, Het trainingsaanbod en optimale ontwikkeling staan nu voorop binnen de PSV Academie, we maken hier graag onderdeel van uit.

342547 jeugd traint bij PSV

Internationale hubs

Ook internationaal is HAN Sport en Bewegen actief in hubs. Zo werken wij samen met het werkveld in  bijvoorbeeld de Antillen, Suriname, Mankato, Cape Town University en Alabama. En we breiden ons internationale netwerk steeds verder uit. Wil je meer weten over onze internationale projecten? Neem dan contact op met Monique Nederhoed.

338969 This picture is used to promote pride activities within the ISB community, multi coloured hand

Professionals en organisaties

We werken graag samen met ons werkveld. Omdat we geloven dat we daardoor de kwaliteit van de (toekomstige) professionals in sport en bewegen versterken. Wil jij je verbreden of verdiepen? Heb jij een maatschappelijk praktijkvraagstuk waarbij we kunnen helpen?  Kijk op onze pagina voor professionals en werkveld wat we voor elkaar kunnen betekenen.

28685 student lacht
draw-cta-title
Zo werken wij 

Broedplaats voor innovatie

Bij de aanpak van de vraagstukken zijn we flexibel, hebben we open blik en gaan we uit van gedeeld eigenaarschap. Zo creëren we een lerend netwerk in de regio dat kan floreren door diversiteit en is het een broedplaats voor innovatie. Onze partners zijn mede-eigenaar van het leerproces van de studenten en kunnen zo sturing geven aan de oplossing van hun eigen vraagstuk. De betrokken docenten zijn expert, onderzoeker en adviseur tegelijk. We verzorgen ons onderwijs bij voorkeur op externe locaties waar partners, werkveld en doelgroepen samenkomen. Van daaruit kunnen we met nieuwe onderwijsvormen structureel bijdragen aan het oplossen van de praktijkvraagstukken en duurzaam onze expertise als kenniscentrum inzetten. We hanteren daarbij een groeimodel: kwaliteit gaat bij ons altijd boven kwantiteit. 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Regelmatig brengen we nieuws naar buiten vanuit HAN Sport en Bewegen over onderzoeken, projecten en evenementen binnen sport, arbeid en gezondheid. Abonneer je ook op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte. 

30999 Hardlopen atletiekbaan
draw-cta-title

Snel antwoord

Vragen over HAN Sport en Bewegen? Neem gerust contact op.
We helpen je graag verder.

Adres

Heyendaalseweg 141

6526 AJ Nijmegen

Openingstijden

Werkdagen: 7:30 tot 19:00 uur

Liever bellen?