Sportpsychologie en Mentale training B

Meld je aan
De opleiding start een aantal keer per jaar
Meer informatie...
Adviesgesprek, brochure, helpdesk
 • Vraag een adviesgesprek aan
  Stel al je vragen aan een specialist
 • ASK HAN
  We helpen je graag persoonlijk verder

De opleiding start10 februari 2022

‘Wie haalt het beste in zichzelf op het juiste moment naar boven?’, is een vraag die niet alleen topsporters en hun coaches bezig houdt. Zo bezien is de vervolgcursus Sportpsychologie die de HAN aanbiedt, bedoeld voor al diegenen die geïnteresseerd zij in de kracht van de menselijke psyche.

Sportpsychologie en mentale training B

In het kort

  5Aantal bijeenkomsten
  10 feb 2022Startdatum
  4 uurDuur per bijeenkomst
  €599Kosten

Wanneer?

De volgende cursus Sportpsychologie en Mentale Training B start op donderdag 10 februari 2022, met als overige data 24 februari, 17 maart en 7 april 2022 van 14:00 tot 18:00 uur. Deze cursus vindt plaats in het hart van de Nederlandse topsport op Papendal nabij Arnhem.

Belang sportpsychologen

Sven Kramer vindt het niks, maar teamgenoot Kjeld Nuys zocht en vond belangrijke steun bij een sportpsycholoog. Bij de Olympische Spelen van 2020 zijn sportpsychologen massaal aanwezig. 'De mentale kant van de sportbegeleiding wordt zonder twijfel serieus genomen', zegt HAN-docent Age Scheper. 

Doelstellingen

De doelstellingen voor de cursisten van deze vervolgcursus zijn helder. Scheper: 'Een effectieve coach werkt vanuit een eigen filosofie, kent moderne technieken van leiderschap en coaching en is in staat van groepen mensen goed werkende teams te maken.' De werkvormen in de cursus zullen divers zijn. 'Maar de basis ligt in observatie, reflectie en discussie. Tijdens elke bijeenkomst maken we hier ruimschoots de tijd voor. Samen maken we de cursus.'

Ervaringsleren

Scheper benadrukt de praktische kant van de cursus: 'Buiten de 5 bijeenkomsten om wordt gevraagd om in de praktijkopdrachten uit te voeren. Het ervaringsleren staat centraal. Daarvoor is het van belang dat de cursisten toegang hebben tot sporters, waarmee geoefend kan worden. Dat kan in een individuele sport of in een teamsport zijn. Door de oefeningen te bundelen heeft elke cursist na afloop een schat aan oefeningen waarmee mentale vaardigheden worden getraind en verbeterd.'

Voor wie?

Deze verdiepingscursus is nuttig voor trainers, coaches en andere begeleiders in de top- en breedtesport die de basiskennis van sportpsychologie beheersen.

Je hebt bijvoorbeeld de cursus Sportpsychologie en Mentale Training A gevolgd. Nu ben je op zoek naar de praktische handvatten om sporters en sportteams mentaal sterker te maken. Je begeleidt tijdens deze cursus een groep of team sporters, zodat ze de opdrachten in hun eigen praktijk kunnen uitvoeren.

Toelatingseisen

 • Toegang tot sporters voor de uitvoer van praktische opdrachten
 • Minimaal bachelor werk- en denkniveau
 • Aantoonbare voorkennis van sportpsychologie en/of mentale training

Programma

De volgende thema’s komen aan bod:

 • Doelen Stellen
 • Zelfspraak
 • Visualisatie
 • Gesprekstechnieken
 • Leiderschap
 • De filosofie van de coach
 • Groepsdynamica
 • Self Efficacy en collective efficacy

Resultaat
Na afloop is de cursist in staat om een optimaal prestatieklimaat neer te zetten door essentiële sportpsychologische principes toe passen in de dagelijkse sportpraktijk.

Afmelden

Wilt u de inschrijving voor deze cursus annuleren? Dat kan tot 2 weken van tevoren kosteloos. Hierna worden er kosten in rekening gebracht. De hoogte daarvan is afhankelijk van hoe ver u zich van tevoren hebt afgemeld.

Snel antwoord

Vragen over HAN SENECA of onze dienstverlening?
Neem gerust contact met ons op. We helpen je graag verder.

Openingstijden

Werkdagen: 9.00 tot 17.00 uur

Liever bellen?

Bellen: 024 - 353 1262

HAN SENECA en een leven lang leren

Cursussen HAN SENECA beoordeeld met een 8,1

De cursussen en opleidingen van HAN SENECA worden door de cursisten beoordeeld met gemiddeld een 8,1. Liefst 94% van de cursisten beveelt de door hen gevolgde cursus op het gebied van sport, bewegen en gezondheid aan. Dat blijkt uit cijfers van reviewwebsite  Kiyoh.nl .

student en docent pratend in de gang