Sportpsychologie en mentale training B

Meld je aan
Startdatum is nog niet bepaald
Meer informatie...
Brochure, helpdesk
 • Vraag een adviesgesprek aan
  Stel al je vragen aan een specialist
 • Stel een snelle vraag
  Aan het HAN VoorlichtingsCentrum
 • Brochure aanvragen
  En bekijk thuis rustig het aanbod

Startdatum is nog niet bepaald

Herken je dit. Je sporter heeft veel potentie, maar als het er om gaat het komt er niet uit.

Sportpsychologie en mentale training: verdiepende cursus

Herken je dit? Je sporter heeft veel potentie, maar als het er om gaat het komt er niet uit. Of je team sporters werkt niet samen als een écht team, waardoor er minder goed gepresteerd wordt dan je mag verwachten op basis van individuele kwaliteiten. Hoe ga je hiermee om? Het doel van de Verdiepingscursus (training) Sportpsychologie en Mentale Training is begeleiders in de sport handvatten te geven om sporters en sportteams optimaal te begeleiden, zodat zij het beste uit zichzelf kunnen halen.

In het kort

  52,5 uur in totaalStudiebelasting
  10,5 uur per weekStudiebelasting
  2,5 uurContacturen
  hboNiveau
  DeeltijdVariant

HAN SENECA en een leven lang leren

Cursussen HAN SENECA beoordeeld met een 8,1

De cursussen en opleidingen van HAN SENECA worden door de cursisten beoordeeld met gemiddeld een 8,1. Liefst 94% van de cursisten beveelt de door hen gevolgde cursus op het gebied van sport, bewegen en gezondheid aan. Dat blijkt uit cijfers van reviewwebsite  Kiyoh.nl .

Volg de verdiepende cursus Sportpsychologie en mentale training

In de verdiepingscursus Sportpsychologie en mentale training begeleid je een groep of team sporters, zodat ze de opdrachten in hun eigen praktijk kunnen uitvoeren.

Waarom veel aandacht voor mentaal trainen?

In de sport wordt veel getraind op technische en tactische vaardigheden, terwijl over het algemeen veel minder aandacht wordt besteed aan mentale vaardigheden. Hierdoor lukt het veel sporters niet om te laten zien wat ze kunnen op de momenten dat het er daadwerkelijk om gaat. Ze hebben moeite om geconcentreerd te blijven, voelen zich te gespannen of twijfelen aan hun eigen kunnen. Sportteams hebben moeite om constant te spelen als een team: soms gaat het goed, maar soms ook niet. Wanneer dit gebeurt, is niet goed te voorspellen. Het is daarom belangrijk om te weten wat je als begeleider kunt doen om sporters en sportteams zo te begeleiden, dat ze mentaal sterker worden.

Voor wie?

Deze verdiepingscursus is nuttig voor trainers, coaches en andere begeleiders in de top- en breedtesport die de basiskennis van sportpsychologie beheersen.

Je hebt bijvoorbeeld de Basiscursus Sportpsychologie en Mentale Training gevolgd. Nu ben je op zoek naar de praktische handvatten om sporters en sportteams mentaal sterker te maken. Je begeleidt tijdens deze cursus een groep of team sporters, zodat ze de opdrachten in hun eigen praktijk kunnen uitvoeren.

Programma

Deze cursus gaat dieper in op een aantal thema's die behandeld zijn in de Basiscursus Sportpsychologie en mentale training, namelijk:

 • Optimaliseren van teamprocessen
 • Effectieve samenwerking
 • Performance profiling
 • Kracht van verbeelding

Tijdens de bijeenkomsten werk je onder leiding van de cursusleider aan opdrachten die je vervolgens uitvoert in je eigen praktijk. Iedere opdracht wordt met de groep geëvalueerd in de volgende cursusbijeenkomst.

Resultaat
Na afloop van deze cursus zijn de cursisten in staat de mentale begeleiding van individuele sporters vorm te geven en hebben zij de tools om de effectiviteit van sportteams te bevorderen.

Toetsing

Aan het einde van de cursus wordt je gevraagd een presentatie te geven over één van de opdrachten die je hebt uitgevoerd je eigen praktijk.

Afmelden

Wilt u de inschrijving voor deze cursus annuleren? Dat kan tot 2 weken van tevoren kosteloos. Hierna worden er kosten in rekening gebracht. De hoogte daarvan is afhankelijk van hoe ver u zich van tevoren hebt afgemeld.

Snel antwoord

Vragen over HAN SENECA of Sport en Bewegen?
Stel je vraag aan ons. We helpen je graag verder.

Openingstijden

Werkdagen: 9.00 tot 17.00 uur

Liever bellen?

Bellen: 024 - 353 1262