Zorg en Vitaliteit

mannen en vrouwen aan tafel pratend
22 nov
Open AvondDeeltijd

Zorg en Vitaliteit

Ben je geïnteresseerd in een (vervolg)opleiding, cursus of master in het vakgebied Zorg en Vitaliteit of in Vaktherapie? We helpen je graag verder met ons ruime aanbod!

Alles op een rijtjeOns aanbod in Zorg en Vitaliteit

Zin om door te studeren of om juist helemaal iets anders te gaan doen? Dat kan! Zorg en Vitaliteit biedt allerlei mogelijkheden aan, of je nu verpleegkundige wilt worden, je jezelf als verpleegkundige wilt verdiepen door middel van een (post-hbo) opleiding, cursus of maatwerktraject of een mastertitel wilt halen. Misschien wil je jezelf wel specialiseren als vaktherapeut of aan de slag in het operatief domein. Bekijk op deze pagina ons volledige aanbod.

Vijf vrouwen met elkaar in overleg op de HAN bij Zorg en Vitaliteit

Bachelor Verpleegkundige

Doorstroom (mbo)

Als je veel ervaring hebt en de juiste vooropleiding, kun je je opleiding aanzienlijk inkorten door vrijstellingen aan te vragen bij de examencommissie. Heb je groen licht, dan is het goed mogelijk dat je met de verkorte hbo-v al in 2,5 jaar je diploma kunt halen!

Student brengt slangetje in neus in

Zij-instroom

Altijd al in de zorg willen werken maar nog nooit een opleiding hiervoor gevolgd? Laat je omscholen tot verpleegkundige! Er zijn grote tekorten in de zorg. Je bent hard nodig! Als zij-instromer Verpleegkunde heb je een aangepast programma waarbij je in korte tijd de basisvaardigheden leert, zodat je snel inzetbaar bent voor je werkgever.

Twee studenten met infuus

Zorgmasters

Master Advanced Nursing Practice

Vanaf 2020 vallen preventieve, acute, intensieve en chronische zorg bij somatische aandoeningen onder 1 specialisme: de AGZ. De zorgvraag neemt toe en om de vraag toegankelijk te houden, is er sprake van taakverschuiving. De vraag naar verpleegkundig specialisten is nu groot in de AGZ én de GGZ.

studenten lachen

Master Physician Assistant

Een physician assistant (PA) heeft een zelfstandige rol in de patiëntenzorg. Een PA draagt bij aan het verhogen van de continuïteit en kwaliteit van de medische zorg. Daarnaast diagnosticeert, onderzoekt en behandelt een PA patiënten. Ook is het mogelijk om een rol te spelen in de kwaliteitszorg van de desbetreffende werkplek.

studenten luisteren in praktijk

Verpleegkundige vervolgopleidingen

Arboverpleegkundige

Jezelf profileren in het werkveld arbeid en gezondheid of werk je al als verpleegkundige binnen de arbodienstverlening? De opleiding Arboverpleegkundige biedt een verdere verdieping aan professionals in dit werkveld.

32677 vrouw luistert met koffiebeker in hand

Maag Darm Lever verpleegkundige (MDL)

De zorg voor mensen met een aandoening aan de maag, darm of lever neemt toe, zowel in omvang als in complexiteit. De opleiding MDL-verpleegkundige biedt je je de mogelijkheid om je jouw kwaliteit in de zorg aan MDL-patiënten te vergroten.

drie vrouwen overleggen

Pijnconsulent

Als pijnconsulent ben je altijd op zoek naar de nieuwste kennis en inzichten over pijn en pijnbehandeling. Je houdt zelfstandig spreekuur om patiënten met pijn te onderzoeken, behandelen en te begeleiden.

mannen en vrouwen aan tafel pratend

Praktijkondersteuner (POH)

Wil jij je eigen spreekuren houden? Zorg regelen voor patiënten met chronische ziekten? Als praktijkondersteuner/praktijkverpleegkundige geef je voorlichting over medicijngebruik en verandering van leefstijl. POH is zelfstandigheid en korte lijntjes.

vrouw blauwe blouse praat met man

Praktijkverpleegkundige huisartsenzorg (PVH)

Ben jij (hbo-)verpleegkundige en werkzaam als praktijkondersteuner in de huisartsenzorg? Wil jij hoogcomplexe en niet-protocollaire eerstelijnszorg verlenen? Dan is de modulaire opleiding Praktijkverpleegkundige Huisartsenzorg (PVH) een goede keuze voor jou!

Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige (SPV)

De opleiding Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige is interessant voor een brede groep verpleegkundigen. De opleiding sluit aan bij actuele ontwikkelingen in het veld zoals versterking van de eerstelijnsgezondheidszorg en ambulantisering.

drie vrouwen overleggen een vrouw schrijft in notitieblok

Technische thuiszorgverpleegkundige (TTV)

Opnames in het ziekenhuis zijn steeds korter. Complexere zorg en behandelingen gebeuren vaker thuis met hulp van naasten. Als technische verpleegkundige in de thuiszorg leid jij deze zorg in goede banen.

vrouw met gele trui lacht tijdens gesprek

Transferverpleegkundige

Wil jij je specialiseren in het regelen van de beste zorg na ontslag uit het ziekenhuis? Ervoor zorgen dat patiënten op de juiste plek goede zorg blijven krijgen? Met de opleiding Transferverpleegkundige leer jij de lijntjes bij elkaar te brengen.

twee mannen en twee vrouwen pratend door de gang

Urologie Continentie Stoma-Verpleegkundige (UCS)

Wil je leren onderbouwen waarom je iets doet en op de hoogte zijn van de nieuwste ontwikkelingen in urologie-, continentie-, en stomazorg? Volg dan de opleiding UCS!

twee vrouwen praten op houten bank

Verpleegkundige Complementaire Zorg

Wil je meer comfort bieden bij pijn, angst en stress? Een bijdrage leveren aan het voorkomen van polyfarmacie en opioid-sparend werken? Patiëntentools bieden om zelf klachten te verlichten? Volg dan de opleiding Verpleegkundige Complementaire zorg!

twee vrouwen overleggen in klaslokaal

Verpleegkundige Gerontologie en Geriatrie

Hou je van werken met ouderen en wil je je verder ontwikkelen als verpleegkundige? Aan de slag met complexe problemen? Met de post-hbo opleiding Verpleegkundige Gerontologie en Geriatrie leer je kijken naar de mens achter het ziektebeeld.

32682 vijf vrouwen overleggen

Maatwerktrajecten

Ben je opzoek naar een leertraject op maat in het verpleegkundig domein? Samen kunnen we een leertraject op maat ontwikkelen voor jouw organisatie.

33026 studenten lachen

Premodule Verpleegkundige Vervolgopleidingen

Sta je aan de start van één van de gespecialiseerd verpleegkundige vervolgopleidingen? Maar beschik je niet over een recent hbo-v diploma (na 2016)? Kijk dan eens bij de premodule Verpleegkundige Vervolgopleidingen. Na de premodule ben je klaar voor een post-hbo vervolgopleiding, zijn je kansen op studievertraging kleiner geworden en ontvang je al een certificaat van de HAN!

32675 drie vrouwen overleggen

Verpleegkundige cursussen

Assistent Pijnbehandeling

Ben je werkzaam als pijnverpleegkundige en wil je je technische en communicatieve vaardigheden om pijn te diagnosticeren en behandelen verder verbeteren? Volg de cursus Assistent Pijnbehandeling bij HAN VDO.

oudere dame gebruikt een tablet met een woningcommunicatiesysteem waardoor ze langer zelfstandig kan blijven wonen

Evidence Based Practice(EBP) voor verpleegkundigen

Na succesvolle projecten over het ontwikkelen van een Evidence Based Practice (EBP)-cultuur in teams van verpleegkundigen en verzorgenden, start de HAN met een leer- en coachingstraject over dit onderwerp.

IBD-Verpleegkundige

Werk je als MDL-verpleegkundige en wil je je zorg nog beter afstemmen op IBD-patiënten? Met de cursus IBD-verpleegkundige bieden wij jou de mogelijkheid om jezelf verder te verdiepen in deze specifieke patiëntengroep.

vrouw met gele trui lacht tijdens gesprek

Kennismodule Ouderenzorg

Voor veel professionals in zorg en welzijn is van belang dat er voldoende kennis in huis is over de kwetsbare ouderen en de mensen met dementie. Wil jij jouw kennis over de ouderenzorg uitbreiden? Dan is deze cursus wat voor jou

120492 ouderenzorg met patient

Logistiek Medewerker OKC

Werk je als mbo3-verzorgende of als Centrale Sterilisatie Assistent (CSA)? Of werk je al als logistiek medewerker op een operatieafdeling en heb je behoefte aan theoretische onderbouwing? Kijk dan eens naar de opleiding Logistiek Medewerker OKC

Medische Hulpverlening studenten oefenen als operatieassistent in de operatiekamer

Medewerker Acute Pijn Service

Wil je als medewerker Acute Pijn Service je kennis en vaardigheden uitbreiden? Zoek je verdieping in je deskundigheid op het gebied van consultatie en advisering bij acute complexe pijnproblemen? Dan is deze cursus echt iets voor jou.

32677 vrouw luistert met koffiebeker in hand

Ouderenzorg in de huisartsenpraktijk

Wil jij hoogcomplexe en niet-protocollaire eerstelijnszorg bieden aan ouderen binnen de huisartsenzorg? Dan is de module ouderenzorg in de huisartsenpraktijk iets voor jou!

twee vrouwen overleggen in klaslokaal

Palliatieve Zorg voor Ervaren Verpleegkundigen

Wil je je als verpleegkundige verder ontwikkelen binnen de palliatieve zorg. Kies dan voor de cursus Palliatieve zorg voor ervaren verpleegkundigen.

Ouderenzorg

Samenwerken met informele zorg

Werk jij met cliënten met complexe ondersteunings-en zorgvragen? Wil je leren hoe je het netwerk van formele- en informele zorgverleners beter kunt benutten? Dan is deze cursus iets voor jou!

Transferverpleegkundige (nascholing)

Wil jij als transferverpleegkundige op de hoogte blijven van de meest recente veranderingen in de zorg? Loop je in het werkveld tegen dingen aan met betrekking tot de wet- en regelgeving of het juridisch kader en leer je graag van vakgenoten hoe zij hiermee omgaan? Dan is deze nascholing wat voor jou!

twee mannen en twee vrouwen pratend door de gang

Zorgconsulent Palliatieve Zorg

Ben je verpleegkundige niveau 4 of 5 of ben je verpleegkundig specialist en werk je met palliatieve en palliatief terminale cliënten? Kijk dan een naar de cursus Zorgconsulent Palliatieve Zorg.

109933 verpleegster in gesprek met een oudere vrouw in een rolstoel

Praktijkbegeleider in Zorg en Welzijn

Begeleid je studenten die een post-hbo opleiding volgen bij de HAN in het domein Zorg en Welzijn? Dan is de cursus Praktijkbegeleider in Zorg en Welzijn iets voor jou!

306805 HBO master studenten werken samen in de kantine van Groenewoudseweg achter de laptop

Operatief domein

Operatieassistent

De operatieassistent heeft een cruciale rol in de operatieve zorg. Je maakt onderdeel uit van een multidisciplinair team, bestaande uit snijdend medisch specialisten, anesthesiologen, anesthesiemedewerkers en operatieassistenten. Je coördineert en regisseert het zorgproces rondom de patiënt voor, tijdens en na de operatie.

Medische Hulpverlening studenten oefenen operatie zonder docent

Anesthesiemedewerker

Tijdens een ingreep of onderzoek vormt de anesthesioloog samen met de anesthesiemedewerker een anesthesiologisch team. Je bent bevoegd en bekwaam in het bewaken van de vitale lichaamsfuncties van de patiënt tijdens de operatie. Ook onderhoud je de anesthesie; je bent medeverantwoordelijk voor de narcose.

Studenten Medische Hulpverlening in operatiekleding lachen

Vaktherapie

Psychomotorische Therapie - Deeltijd (BA)

Geloof jij in ervaringsgericht leren door het inzetten van bewegen en lichamelijkheid? Wil jij daarmee mensen helpen hun grip op het leven te versterken? En wil jij zelf de regie over je leerweg en leertempo? Kies dan voor Vaktherapie - Psychomotorische Therapie deeltijd.

426193 2 meisjes met ballen in gymlokaal

Master Vaktherapie

Als therapeut weet je dat vaktherapie zoals dans-, drama-, muziek-, beeldende-, spel of psychomotorische therapie werkt. Maar hoe bewijs je dat? Hoe onderbouw je de effectiviteit van je werk? Met de Master Vaktherapie! Je professionaliseert je vak met wetenschappelijke innovatie als resultaat.

82142 student discussieert in klas

Vakverdieping Beeldende Therapie (module)

In de module Vakverdieping Beeldende Therapie leer je om overstijgend te denken over de praktijk van jouw vak. We bieden een aantal theoretische kaders aan, zoals Mentalisation-based Treatment, Schematherapie, Dialectische Gedragstherapie, Ontwikkelingsgericht Werken en Expressive Therapies Continuum.

90851 Les

Vakverdieping Dramatherapie (module)

In de module Vakverdieping Dramatherapie zoeken we naar antwoorden op die vraag, vanuit de kennis en ervaring die jij en je medestudenten meenemen. Daarna volgt een verdieping van het vak. In de lessen staan Psychodrama, Developmental Transformation en Schematherapie centraal.

90859 Studenten in actie

Vakverdieping Muziektherapie (module)

Als deelnemer aan de module Vakverdieping Muziektherapie leer je om overstijgend te denken over jouw handelen als muziektherapeut. In de lessen staan we stil bij theoretische kaders, zoals Guided Imagery and Music en Neurologische Muziektherapie. Ook maak je kennis met een aantal muziektherapeutische microanalysemethoden.

90865 Groepsles

Vakverdieping Psychomotorische Therapie (module)

Als deelnemer aan de module Vakverdieping Psychomotorische Therapie leer je om overstijgend te denken over de praktijk van PMT. We bieden een aantal theoretische kaders aan, zoals Cognitieve Gedragstherapie, Sensorimotor Psychotherapy en Schematherapie.

90854 Les

Drama & Theater (Nascholing)

Ben jij dramadocent of dramatherapeut en ben je op zoek naar inspiratie en artistieke input? Dan is de 2-daagse masterclass Locatietheater iets voor jou! Daag jezelf uit en ga samen met vakgenoten de vloer op.

426182 Groepje studenten dramatherapie

Speciaal voor jouw organisatieMaatwerktrajecten

De post-hbo trainers van Academie Gezondheid en Vitaliteit staan met beide benen in het onderwijs en in de praktijk. Weten wat er speelt en meedenken over verbeteringen en oplossingen vinden we belangrijk. Ben je benieuwd wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen op het gebied van maatwerktrajecten in het verpleegkundig domein? Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie via: 024 – 351 10 40 of stuur een e-mail naar coordinatie.VDO-gezondheid@han.nl

Benieuwd welke leertrajecten we hebben ontwikkeld voor andere organisaties? Bekijk ze via onderstaande button.

33026 studenten lachen

Kom kennismaken

Twijfels? Kom naar de volgende Open Avond op 22 november 2023 en stel al je vragen aan onze docenten en studenten. Duurt dat te lang of wil je meer weten over je persoonlijke studieroute? Maak dan een afspraak voor een adviesgesprek met een studieadviseur op de desbetreffende opleidingspagina. Zo toets je al je verwachtingen voordat je een definitieve keuze maakt.

485826 Informatiemarkt op Kapittelweg 33 voor Werkveld Zorg

Toch op zoek naar iets anders?

Ervaringsdeskundigheid in zorg en welzijn

Wil je mensen ondersteunen bij hun herstelproces? Wil je de kracht van ervaringsdeskundigheid nog beter op de kaart zetten in je organisatie? Met de Associate degree Ervaringsdeskundigheid in Zorg en Welzijn leer je jouw herstelervaringen professioneel inzetten bij herstelondersteuning.

348206 Twee studenten met laptop overleggen en wijst naar scherm

Leraar Gezondheidszorg en Welzijn

Wil jij je graag ontwikkelen als leraar? Toekomstige zorg- en welzijnsprofessionals begeleiden bij hun leerproces? Volg dan de deeltijdopleiding Leraar Gezondheidszorg en Welzijn! Je kunt hierna aan de slag als 2e-graads leraar in het vmbo en mbo.

vier personen overleggen in klaslokaal

Management in de Zorg

Leren om je collega’s te coachen? Ontwikkelen van een visie op goede zorg? Een vergadering effectief voorzitten? Ga ervoor met de 2-jarige hbo-opleiding Ad Management in de Zorg. En ontwikkel jezelf tot een zelfbewuste teamcoördinator!

studenten met laptop in kring met docent

Onderwijsondersteuner Gezondheidszorg en Welzijn

Een krachtige leeromgeving creëren. Leerlingen begeleiden bij het leren van vaardigheden. Je vakinhoudelijke deskundigheid ontwikkelen. Dat leer je bij de Ad Onderwijsondersteuner Gezondheidszorg en Welzijn. Na 2 jaar ga je aan de slag als onderwijsondersteuner op (v)mbo’s.

drie vrouwen overleggen

Paramedisch

Wil je verder groeien als professional in het paramedische werkveld? Doorgroeien in je huidige functie, je verder verdiepen om je werk nog beter te kunnen uitvoeren? We helpen je graag verder met ons aanbod van master- en post-hbo-opleidingen, trainingen of cursussen!

306801 HBO studenten houden projectoverleg met laptop buiten bij de kantine van groenewoudseweg

Sport en Bewegen

Zet jij de volgende stap in je carrière? Wil je professionaliseren, bijscholen of omscholen? Bij HAN Sport en Bewegen kun je terecht voor Ad's, bachelors en masters in deeltijd. Maar ook voor kortere cursussen en trainingen (individueel of incompany). Iets voor jou?

422045 master sport- en beweeginnovatie voltijd studenten lopen buiten van achterzijde in beeld justin antonio tristan en saskia 2022

Welzijn

In je werk krijg je te maken met maatschappelijke vraagstukken. Over zorg, leefbaarheid, opvoeding, inclusie en armoede. Opleidingen uit het vakgebied welzijn laten je vanuit de praktijk en actualiteit groeien als professional. Van bachelor en master tot post-hbo, de keuze is aan jou!

87509 medewerkers en student kijken naar robotkat iXbites

Zorg & Vitaliteit

Wil jij iets met gezondheid en het menselijk lichaam? Mensen helpen? En lijkt het je leuk om te werken met verschillende doelgroepen? Dan vind je bij Zorg en Vitaliteit vast een opleiding die bij jou past. Laat je inspireren! In welke studie ga jij je verdiepen?

314132 null

Nieuws

Symposium Lectoraat en Master Vaktherapie9 juni 2023: Symposium Move On Up!
494203 Student Master Vaktherapie - Dramatherapie- kijkt in spiegel.
Telefoons internationaal
529050 Groepsfoto van de certificering van het Leerwerktraject in de Zorg voor statushouder, mei 2023
316771 Low Resolution, Klas met deeltijd en duale studenten bij de HAN University of Applied Sciences studierichting Management en Organisatie op IPKW Waterstoflab
Bijscholing bedrijfswagentechnicusCursist post-hbo aan het woord: Jacob Schouten
503366 Post-hbo cursist Jacob Schouten in de werkplaats van zijn werkgever waar hij de kennis van basis cursus Autotechniek toepast.
234455 null
30354 Docent controleert groepsopdracht
488631 Headerbeeld lustrum MOndzorgkunde 50 jaar

Snel antwoord

Vragen over een post-hbo training, cursus of opleiding?
We helpen je graag verder.

Openingstijden

Werkdagen: 9.00 tot 16.30 uur

Liever bellen?

Bellen: 024 - 35 11 040