Zorg en Vitaliteit

mannen en vrouwen aan tafel pratend
08 mrt
Open AvondDeeltijd

Zorg en Vitaliteit

Ben je geïnteresseerd in Vaktherapie of een (vervolg)opleiding, cursus of master in het vakgebied Zorg en Vitaliteit? We helpen je graag verder met ons ruime aanbod!

Alles op een rijtjeOns aanbod in Zorg en Vitaliteit

Zin om door te studeren of om juist helemaal iets anders te gaan doen? Dat kan! Zorg en Vitaliteit biedt allerlei mogelijkheden aan, of je nu verpleegkundige wilt worden, je jezelf als verpleegkundige wilt verdiepen door middel van een (post-hbo) opleiding of cursus of een mastertitel wilt halen. Misschien wil je jezelf wel specialiseren als vaktherapeut of aan de slag in het operatief domein. Bekijk op deze pagina ons volledige aanbod.

Vijf vrouwen met elkaar in overleg op de HAN bij Zorg en Vitaliteit

Bachelor Verpleegkundige

Doorstroom (mbo)

Als je veel ervaring hebt en de juiste vooropleiding, kun je je opleiding aanzienlijk inkorten door vrijstellingen aan te vragen bij de examencommissie. Heb je groen licht, dan is het goed mogelijk dat je met de verkorte hbo-v al in 2,5 jaar je diploma kunt halen!

Student brengt slangetje in neus in

Zij-instroom

Altijd al in de zorg willen werken maar nog nooit een opleiding hiervoor gevolgd? Laat je omscholen tot verpleegkundige! Er zijn grote tekorten in de zorg. Je bent hard nodig! Als zij-instromer Verpleegkunde heb je een aangepast programma waarbij je in korte tijd de basisvaardigheden leert, zodat je snel inzetbaar bent voor je werkgever.

Twee studenten met infuus

Zorgmasters

Master Advanced Nursing Practice

Vanaf 2020 vallen preventieve, acute, intensieve en chronische zorg bij somatische aandoeningen onder 1 specialisme: de AGZ. De zorgvraag neemt toe en om de vraag toegankelijk te houden, is er sprake van taakverschuiving. De vraag naar verpleegkundig specialisten is nu groot in de AGZ én de GGZ.

studenten lachen

Master Physician Assistant

Een physician assistant (PA) heeft een zelfstandige rol in de patiëntenzorg. Een PA draagt bij aan het verhogen van de continuïteit en kwaliteit van de medische zorg. Daarnaast diagnosticeert, onderzoekt en behandelt een PA patiënten. Ook is het mogelijk om een rol te spelen in de kwaliteitszorg van de desbetreffende werkplek.

studenten luisteren in praktijk

Verpleegkundige vervolgopleidingen

Arboverpleegkundige

Jezelf profileren in het werkveld arbeid en gezondheid of werk je al als verpleegkundige binnen de arbodienstverlening? De opleiding Arboverpleegkundige biedt een verdere verdieping aan professionals in dit werkveld.

32677 vrouw luistert met koffiebeker in hand

Maag Darm Lever verpleegkundige (MDL)

De zorg voor mensen met een aandoening aan de maag, darm of lever neemt toe, zowel in omvang als in complexiteit. De opleiding MDL-verpleegkundige biedt je je de mogelijkheid om je jouw kwaliteit in de zorg aan MDL-patiënten te vergroten.

drie vrouwen overleggen

Pijnconsulent

Als pijnconsulent ben je altijd op zoek naar de nieuwste kennis en inzichten over pijn en pijnbehandeling. Je houdt zelfstandig spreekuur om patiënten met pijn te onderzoeken, behandelen en te begeleiden.

mannen en vrouwen aan tafel pratend

Praktijkondersteuner (POH)

Wil jij je eigen spreekuren houden? Zorg regelen voor patiënten met chronische ziekten? Als praktijkondersteuner/praktijkverpleegkundige geef je voorlichting over medicijngebruik en verandering van leefstijl. POH is zelfstandigheid en korte lijntjes.

vrouw blauwe blouse praat met man

Praktijkverpleegkundige huisartsenzorg (PVH)

Ben jij (hbo-)verpleegkundige en werkzaam als praktijkondersteuner in de huisartsenzorg? Wil jij hoogcomplexe en niet-protocollaire eerstelijnszorg verlenen? Dan is de modulaire opleiding Praktijkverpleegkundige Huisartsenzorg (PVH) een goede keuze voor jou!

Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige (SPV)

De opleiding Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige is interessant voor een brede groep verpleegkundigen. De opleiding sluit aan bij actuele ontwikkelingen in het veld zoals versterking van de eerstelijnsgezondheidszorg en ambulantisering.

drie vrouwen overleggen een vrouw schrijft in notitieblok

Technische thuiszorgverpleegkundige (TTV)

Opnames in het ziekenhuis zijn steeds korter. Complexere zorg en behandelingen gebeuren vaker thuis met hulp van naasten. Als technische verpleegkundige in de thuiszorg leid jij deze zorg in goede banen.

vrouw met gele trui lacht tijdens gesprek

Transferverpleegkundige

Wil jij je specialiseren in het regelen van de beste zorg na ontslag uit het ziekenhuis? Ervoor zorgen dat patiënten op de juiste plek goede zorg blijven krijgen? Met de opleiding Transferverpleegkundige leer jij de lijntjes bij elkaar te brengen.

twee mannen en twee vrouwen pratend door de gang

Verpleegkundige Complementaire Zorg

Wil je meer comfort bieden bij pijn, angst en stress? Een bijdrage leveren aan het voorkomen van polyfarmacie en opioid-sparend werken? Patiëntentools bieden om zelf klachten te verlichten? Volg dan de opleiding Verpleegkundige Complementaire zorg!

twee vrouwen overleggen in klaslokaal

Verpleegkundige Gerontologie en Geriatrie

Hou je van werken met ouderen en wil je je verder ontwikkelen als verpleegkundige? Aan de slag met complexe problemen? Met de post-hbo opleiding Verpleegkundige Gerontologie en Geriatrie leer je kijken naar de mens achter het ziektebeeld.

32682 vijf vrouwen overleggen

Premodule Verpleegkundige Vervolgopleidingen

Sta je aan de start van één van de gespecialiseerd verpleegkundige vervolgopleidingen? Maar beschik je niet over een recent hbo-v diploma (na 2016)? Kijk dan eens bij de premodule Verpleegkundige Vervolgopleidingen. Na de premodule ben je klaar voor een post-hbo vervolgopleiding, zijn je kansen op studievertraging kleiner geworden en ontvang je al een certificaat van de HAN!

32675 drie vrouwen overleggen

Verpleegkundige cursussen

Assistent Pijnbehandeling

Ben je werkzaam als pijnverpleegkundige en wil je je technische en communicatieve vaardigheden om pijn te diagnosticeren en behandelen verder verbeteren? Volg de cursus Assistent Pijnbehandeling bij HAN VDO.

oudere dame gebruikt een tablet met een woningcommunicatiesysteem waardoor ze langer zelfstandig kan blijven wonen

EBP-cultuur in verpleeghuizen

Na succesvolle projecten over het ontwikkelen van een evidence based practice (EBP)-cultuur in teams van verpleegkundigen en verzorgenden in verpleeghuizen (EVIDENCE), start de HAN met een leer-en coachingstraject over dit onderwerp.

IBD-Verpleegkundige

Werk je als MDL-verpleegkundige en wil je je zorg nog beter afstemmen op IBD-patiënten? Met de cursus IBD-verpleegkundige bieden wij jou de mogelijkheid om jezelf verder te verdiepen in deze specifieke patiëntengroep.

vrouw met gele trui lacht tijdens gesprek

Kennismodule Ouderenzorg

Voor veel professionals in zorg en welzijn is van belang dat er voldoende kennis in huis is over de kwetsbare ouderen en de mensen met dementie. Wil jij jouw kennis over de ouderenzorg uitbreiden? Dan is deze cursus wat voor jou

120492 ouderenzorg met patient

Logistiek Medewerker OKC

Werk je als mbo3-verzorgende of als Centrale Sterilisatie Assistent (CSA)? Of werk je al als logistiek medewerker op een operatieafdeling en heb je behoefte aan theoretische onderbouwing? Kijk dan eens naar de opleiding Logistiek Medewerker OKC

Medische Hulpverlening studenten oefenen als operatieassistent in de operatiekamer

Medewerker Acute Pijn Service

Wil je als medewerker Acute Pijn Service je kennis en vaardigheden uitbreiden? Zoek je verdieping in je deskundigheid op het gebied van consultatie en advisering bij acute complexe pijnproblemen? Dan is deze cursus echt iets voor jou.

32677 vrouw luistert met koffiebeker in hand

Palliatieve Zorg voor Ervaren Verpleegkundigen

Wil je je als verpleegkundige verder ontwikkelen binnen de palliatieve zorg. Kies dan voor de cursus Palliatieve zorg voor ervaren verpleegkundigen.

Ouderenzorg

Samenwerken met informele zorg

Werk jij met cliënten met complexe ondersteunings-en zorgvragen? Wil je leren hoe je het netwerk van formele- en informele zorgverleners beter kunt benutten? Dan is deze cursus iets voor jou!

Transferverpleegkundige (nascholing)

Wil jij als transferverpleegkundige op de hoogte blijven van de meest recente veranderingen in de zorg? Loop je in het werkveld tegen dingen aan met betrekking tot de wet- en regelgeving of het juridisch kader en leer je graag van vakgenoten hoe zij hiermee omgaan? Dan is deze nascholing wat voor jou!

twee mannen en twee vrouwen pratend door de gang

Zorgconsulent Palliatieve Zorg

Ben je verpleegkundige niveau 4 of 5 of ben je verpleegkundig specialist en werk je met palliatieve en palliatief terminale cliënten? Kijk dan een naar de cursus Zorgconsulent Palliatieve Zorg.

109933 verpleegster in gesprek met een oudere vrouw in een rolstoel

Operatief domein

Operatieassistent

De operatieassistent heeft een cruciale rol in de operatieve zorg. Je maakt onderdeel uit van een multidisciplinair team, bestaande uit snijdend medisch specialisten, anesthesiologen, anesthesiemedewerkers en operatieassistenten. Je coördineert en regisseert het zorgproces rondom de patiënt voor, tijdens en na de operatie.

Medische Hulpverlening studenten oefenen operatie zonder docent

Anesthesiemedewerker

Tijdens een ingreep of onderzoek vormt de anesthesioloog samen met de anesthesiemedewerker een anesthesiologisch team. Je bent bevoegd en bekwaam in het bewaken van de vitale lichaamsfuncties van de patiënt tijdens de operatie. Ook onderhoud je de anesthesie; je bent medeverantwoordelijk voor de narcose.

Studenten Medische Hulpverlening in operatiekleding lachen

Vaktherapie

Psychomotorische Therapie - Deeltijd (BA)

Geloof jij in ervaringsgericht leren door het inzetten van bewegen en lichamelijkheid? Wil jij daarmee mensen helpen hun grip op het leven te versterken? En wil jij zelf de regie over je leerweg en leertempo? Kies dan voor Vaktherapie - Psychomotorische Therapie deeltijd.

426193 2 meisjes met ballen in gymlokaal

Master Vaktherapie

Als therapeut weet je dat vaktherapie zoals dans-, drama-, muziek-, beeldende-, spel of psychomotorische therapie werkt. Maar hoe bewijs je dat? Hoe onderbouw je de effectiviteit van je werk? Met de Master Vaktherapie! Je professionaliseert je vak met wetenschappelijke innovatie als resultaat.

82142 student discussieert in klas

Vakverdieping Beeldende Therapie (module)

In de module Vakverdieping Beeldende Therapie leer je om overstijgend te denken over de praktijk van jouw vak. We bieden een aantal theoretische kaders aan, zoals Mentalisation-based Treatment, Schematherapie, Dialectische Gedragstherapie, Ontwikkelingsgericht Werken en Expressive Therapies Continuum.

90851 Les

Vakverdieping Dramatherapie (module)

In de module Vakverdieping Dramatherapie zoeken we naar antwoorden op die vraag, vanuit de kennis en ervaring die jij en je medestudenten meenemen. Daarna volgt een verdieping van het vak. In de lessen staan Psychodrama, Developmental Transformation en Schematherapie centraal.

90859 Studenten in actie

Vakverdieping Muziektherapie (module)

Als deelnemer aan de module Vakverdieping Muziektherapie leer je om overstijgend te denken over jouw handelen als muziektherapeut. In de lessen staan we stil bij theoretische kaders, zoals Guided Imagery and Music en Neurologische Muziektherapie. Ook maak je kennis met een aantal muziektherapeutische microanalysemethoden.

90865 Groepsles

Vakverdieping Psychomotorische Therapie (module)

Als deelnemer aan de module Vakverdieping Psychomotorische Therapie leer je om overstijgend te denken over de praktijk van PMT. We bieden een aantal theoretische kaders aan, zoals Cognitieve Gedragstherapie, Sensorimotor Psychotherapy en Schematherapie.

90854 Les

Kom kennismaken

Twijfels? Kom naar de volgende Open Avond op 8 maart 2023 en stel al je vragen aan onze docenten en studenten. Duurt dat te lang of wil je meer weten over je persoonlijke studieroute? Maak dan een afspraak voor een adviesgesprek met een studieadviseur op de desbetreffende opleidingspagina. Zo toets je al je verwachtingen voordat je een definitieve keuze maakt.

Voortgangsgesprek, sollicitatie bedrijf en student, FEM Employment

Zoek je maatwerk?

Ben je opzoek naar een leertraject op maat? Samen kunnen we een leertraject op maat ontwikkelen voor jouw organisatie. Wil je weten wat de mogelijkheden zijn?  Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie via tel: 024 - 351 10 40 of stuur een mail naar coordinatie.VDO-gezondheid@han.nl.

 

Nieuws

Innovatieve onderwijseenheid afgesloten met symposium Samen impact maken met Praktijkinnovatie Zorg en Welzijn
492471 Genomineerden van de publieksprijs PZW Astrid Faber en Simone van Breda, Demi Delleman, Anke van Dinther, Anniek van Kregten, Isabel Beenhakker.
485390 De dagvoorzitters stellen vragen aan het bestuur van de HAN en Rijnstate over de samenwerking.
Amerikaanse hoogleraar Ouderenzorg bezoekt HANUnieke uitwisseling voor MPA
474252 Geert van den Brink en Freddi Segal in  het Bisschop Hamerhuis
Technologie in zorg, welzijn en sportHAN iXperium Health krijgt plek die het verdient
474541 Grote opkomst bij de officiële opening van de nieuwe locatie van het iXperium Health
387945 aanmelden voltijd hbo-opleiding laptop
471370 Groepsfoto studenten en partners in het Leerwerktraject voor statushouders in november 2022
285600 waalbrug bij Nijmegen
studenten in de klas
90870 Groepsles
Hoe presenteer je jezelf als professional?Onderzoek toont meerwaarde van de PA
33052 studenten overleggen