Premodule Verpleegkundige Vervolgopleidingen

Meld je aan
De opleiding start een aantal keer per jaar
Meer informatie...
Adviesgesprek, brochure, helpdesk
 • Vraag een adviesgesprek aan
  Stel al je vragen aan een specialist
 • ASK HAN
  We helpen je graag persoonlijk verder
 • Brochure aanvragen
  En bekijk thuis rustig het aanbod
Kom langs
Open Avonden, Meeloopdagen etc.
 • 2jun
  Open Avond
  18:00 - 21:00

De opleiding start12 mei 2021 en 7 oktober 2021

Start jij met een gespecialiseerde verpleegkundige post-hbo opleiding? En beschik je over veel werkervaring, maar helaas niet over een HBO-V of recent HBO-V diploma (na 2012)? De Premodule Verpleegkundige Vervolgopleidingen vergroot je studievaardigheden en geeft je vertrouwen voor een vervolgopleid

In het kort

  2 maandenDuurStart (voorjaar): 12-05-2021, 20-05, 27-05, 03-06, 17-06 en 01-07 Start (najaar): 07-10-2021, 21-10, 04-11, 18-11, 02-12 en 16-12
  80-100 uur in totaalStudiebelasting10 uur per week
  18 uurContacturen6 dagdelen
  € 795,-*Kosten*€ 795,- (voorjaar 2021 uitvoering) en € 835,- (najaar 2021 uitvoering)

Online Open AvondMaak kennis met de opleiding

Maak kennis met onze verpleegkundige vervolgopleidingen tijdens de Online Open Avond op 2 juni. Tijdens een Online Open Avond kom je veel te weten over de opleiding van jouw keuze en over studeren in deeltijd. Ook geven we je tips over het combineren van werk en studie en is er aandacht voor financieringsmogelijkheden. 

Omran Taki: durf campagne deeltijd. kleur bewerkt blauw

Voor wie is deze premodule?

Sta je aan de start van één van de gespecialiseerd verpleegkundige vervolgopleidingen, dan wordt een bepaald kennisniveau van je verwacht. Zit je een aantal uren per week weer in de (online) schoolbanken en heb je een actieve inbreng in de lessen. De afgelopen jaren zien wij dat cursisten met een MBO diploma of verouderd HBO-V diploma (van voor 2012) moeite hebben om weer te gaan leren. Op bepaalde onderdelen de benodigde basiskennis missen, zoals bijvoorbeeld bronnenstudie en informatievaardigheden. Natuurlijk bieden wij deze cursisten de benodigde begeleiding, maar het kan toch voor stress en onzekerheid zorgen. Om je vol vertrouwen aan de start van een post-hbo opleiding te laten verschijnen, de kans op een studievertraging te verkleinen en je al vertrouwd te maken met het (weer) leren leren is de Premodule Verpleegkundige Vervolgopleidingen ontwikkeld.

Wil je starten aan één van de post-hbo opleidingen gericht op de expertisegebieden (Maag Darm Lever Verpleegkundige, Urologie Continentie Stoma Verpleegkundige, Arboverpleegkundige, Pijnconsulent, Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige, Verpleegkundige Gerontologie Geriatrie, Verpleegkundige Complementaire Zorg, Praktijkondersteuner en Technische Thuiszorgverpleegkundige of Transferverpleegkundige) en heb je één van de volgende vooropleidingen gevolgd:

 • MBO niveau;
 • inservice opleiding A/B/Z/anesthesiemedewerker;
 • HBO-V die vóór 2012 de HBO opleiding hebben gevolgd.

Dan is de Premodule Verpleegkundige Vervolgopleidingen iets voor jou!

Programma

Deze premodule vormt een uniek traject gericht op de drie thema’s klinisch redeneren, methodisch werken, bronnen-informatievaardigheden, leervaardigheden en reflectie op leren. Het is daarmee een opstap naar het volgen van één van de vervolgopleidingen gericht op één van de verpleegkundige expertisegebieden. Binnen deze module ga je samen met medecursisten multidisciplinair aan de slag aan de hand van authentieke beroepssituaties en opdrachten. Dit doen we zowel in groepen als individueel en online of op locatie. Met als doel dat je je leertraject zoveel mogelijk plaats- en tijdsonafhankelijk zelf kan inrichten. Zodoende raak je ook bekend met wat de combinatie van werken, studeren en privé voor jou betekent en leer je hoe je dat effectief zelf vorm geeft.

Waarom deze Premodule?

De Premodule Verpleegkundige Vervolgopleidingen biedt zowel jou als je werkgever een aantal voordelen.

Jij

 • bent goed voorbereid op de competenties en inhoud met betrekking tot het leren-leren, literatuur vinden en toepassen, evidence based werken, klinisch redeneren en methodisch werken in een authentieke setting. Dit vormen de generieke vaardigheden die bij aanvang van de post-hbo opleidingen als bekend worden geacht;
 • doet ervaring op met de combinatie werken-studeren-privé;
 • krijgt de mogelijkheid om een multidisciplinair netwerk op te bouwen;
 • krijgt een online training studievaardigheden;
 • gaat goed voorbereid van start aan één van de verpleegkundige vervolgopleidingen wat de kans op studievertraging vermindert;
 • ontvangt een certificaat van de HAN.


Je werkgever

 • draagt bij aan professionalisering van haar medewerker;
 • heeft minder kans dat de medewerker studievertraging oploopt tijdens één van de vervolgopleidingen;
 • krijgt de kans om de medewerker een professionaliseringtraject op maat te laten volgen welke aansluit op het startniveau van de medewerker.

Praktische informatie lessen

Je volgt elke week onderwijs op de donderdagen van 9.30 tot 15.00 uur, waarbij tijd gereserveerd is voor zelfstudie. Afwisselend zal dit fysiek op locatie zijn of onderwijs op afstand via de digitale leeromgeving.

12 mei | dagdeel 1: Locatie Groenewoudseweg 1
20 mei | dagdeel 2: Online
27 mei | dagdeel 3: Locatie Groenewoudseweg 1
03 juni | dagdeel 4: Online
17 juni | dagdeel 5: Locatie Groenewoudseweg 1
01 juli | dagdeel 6: Locatie Groenewoudseweg 1

Door wie

Opleidingscoördinator: Lia de Bruyn

Expertisegebieden voor de premodule

Arboverpleegkundige

Jezelf profileren in het werkveld arbeid en gezondheid of werk je al als verpleegkundige binnen de arbodienstverlening? De opleiding Arboverpleegkundige biedt een verdere verdieping aan professionals in dit werkveld.

Maag Darm Lever verpleegkundige (MDL)

De zorg voor mensen met een aandoening aan de maag, darm of lever neemt toe, zowel in omvang als in complexiteit. De opleiding MDL-verpleegkundige biedt je je de mogelijkheid om je jouw kwaliteit in de zorg aan MDL-patiënten te vergroten.

drie vrouwen overleggen

Pijnconsulent

Als pijnconsulent ben je altijd op zoek naar de nieuwste kennis en inzichten over pijn en pijnbehandeling. Je houdt zelfstandig spreekuur om patiënten met pijn te onderzoeken, behandelen en te begeleiden.

mannen en vrouwen aan tafel pratend

Praktijkondersteuner (POH)

wil jij je eigen spreekuren houden? Zorg regelen voor patiënten met chronische ziekten? Als praktijkondersteuner/praktijkverpleegkundige geef je voorlichting over medicijngebruik en verandering van leefstijl. Zelfstandigheid en korte lijntjes: dat ma

vrouw blauwe blouse praat met man

Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige (SPV)

De opleiding Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige is interessant voor een brede groep verpleegkundigen. De opleiding sluit aan bij actuele ontwikkelingen in het veld zoals versterking van de eerstelijnsgezondheidszorg en ambulantisering.

drie vrouwen overleggen een vrouw schrijft in notitieblok

Technische thuiszorgverpleegkundige (TTV)

Opnames in het ziekenhuis zijn steeds korter. Complexere zorg en behandelingen gebeuren vaker thuis met hulp van naasten. Als technische verpleegkundige in de thuiszorg leid jij deze zorg in goede banen.

vrouw met gele trui lacht tijdens gesprek

Transferverpleegkundige

Wil jij je specialiseren in het regelen van de beste zorg na ontslag uit het ziekenhuis? Ervoor zorgen dat patiënten op de juiste plek goede zorg blijven krijgen? Met de opleiding Transferverpleegkundige leer jij de lijntjes bij elkaar te brengen.

twee mannen en twee vrouwen pratend door de gang

Urologie Continentie Stoma verpleegkundige (UCS)

Beter leren onderbouwen waarom je iets doet. Op de hoogte zijn van de nieuwste ontwikkelingen in urologie-, continentie- en stomazorg. Met de opleiding UCS verpleegkundige breng jij de zorg naar een hoger niveau.

twee vrouwen praten op houten bank

Verpleegkundige Complementaire Zorg

Wil je meer comfort bieden bij pijn, angst en stress? Een bijdrage leveren aan het voorkomen van polyfarmacie en opioid sparend werken? Patiënten tools bieden om zelf klachten te verlichten? Volg dan de opleiding Verpleegkundige Complementaire zorg!

twee vrouwen overleggen in klaslokaal

Verpleegkundige Gerontologie en Geriatrie

Hou je van werken met ouderen en wil je je verder ontwikkelen als verpleegkundige? Aan de slag met complexe problemen? Met de post-hbo opleiding Verpleegkundige Gerontologie en Geriatrie leer je kijken naar de mens achter het ziektebeeld.

Test jezelf!

Vind je het lastig om te bepalen of de premodule iets voor jou is? Aan de hand van een aantal vragen kun je zelf toetsen op welk niveau je bent. Zo kun je handig zien of je na het volgen van de premodule vol vertrouwen aan een verpleegkundige vervolgopleiding kan beginnen. 

Snel antwoord

Vragen over een post-hbo training, cursus of opleiding?
We helpen je graag verder.

Openingstijden

Werkdagen: 9.00 tot 16.30 uur

Liever bellen?

Bellen: 024 - 351 1040