Post-hbo Verpleegkundige Vervolgopleidingen (premodule)

drie vrouwen overleggen
Meld je aan
De opleiding start een aantal keer per jaar
Meer informatie...
Adviesgesprek, brochure, helpdesk
 • Vraag een adviesgesprek aan
  Stel al je vragen aan een specialist
 • ASK HAN
  We helpen je graag persoonlijk verder
 • Brochure aanvragen
  En bekijk thuis rustig het aanbod
Open Avond
Proefcollege, meelopen
 • 7jun
  Online Open Avond
  17:00 - 21:00

De opleiding start13 september 2023 en 2 april 2024

Start jij met een gespecialiseerde verpleegkundige post-hbo opleiding of ben je praktijkbegeleider en wil je op de hoogte zijn van actuele kennis en ontwikkelingen? De Premodule geeft jou handvatten om te starten met een verpleegkundige vervolgopleiding of om studenten te begeleiden.

In het kort

  Duur6 lesdagen op dinsdag of woensdagStartdatum (woensdagen): 13-09-2023, vervolg: 27-09, 11-10, 25-10, 08-11, 29-11 Startdatum (dinsdagen): 02-04-2024, vervolg: 16-04, 23-04, 14-05, 28-05, 11-06
  Studielast80-120 uur in totaal
  Contacturen24 uur in totaal
  Accreditatie24 punten V&V
  Kosten€1.115,-**Onder voorbehoud van prijswijzigingen

Over de Premodule

Wil jij je verder specialiseren als verpleegkundige in één van de expertisegebieden, zoals bijvoorbeeld Pijnconsulent, Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige of Technische Thuiszorgverpleegkundige? Maar beschik je niet over een hbo-v diploma of recent hbo-v diploma (BN2020) van na 2016? Of wil je als praktijkbegeleider op de hoogte zijn van actuele kennis en vaardigheden van het huidige onderwijs, zoals EBP en klinisch redeneren. Dan is de Premodule Verpleegkundige Vervolgopleidingen iets voor jou! Na de premodule ben je klaar om te starten met een van onze verpleegkundige vervolgopleidingen of kun jij een van je studenten optimaal begeleiden.

Programma

Deze premodule vormt een uniek traject gericht op de drie thema’s Evidence Based Practice, klinisch redeneren en leervaardigheden. Het is daarmee een opstap naar het volgen van één van de vervolgopleidingen gericht op één van de verpleegkundige expertisegebieden, zie voor meer informatie over deze gebieden de website.
 

Werkwijze

Binnen de modules ga je samen met medecursisten multidisciplinair aan de slag aan de hand van authentieke beroepssituaties en opdrachten. Dit doen we zowel in groepen als individueel, online of op locatie. Zo kun je je leertraject zoveel mogelijk plaats- en tijdsonafhankelijk inrichten. Hierbij wen je aan de combinatie van werken, studeren en je privéleven.

Toetsing en resultaat

Om de premodule met succes af te ronden moet je 3 opdrachten doen. Heb je alle opdrachten met een voldoende afgesloten? Dan heb je de premodule succesvol afgerond. Met de premodule op zak kun je starten met een van de vervolgopleidingen, mits je aan alle toelatingsvoorwaarden voldoet. Check hiervoor de toelatingsvoorwaarden bij de opleiding van jouw keuze.

Je bent nu goed voorbereid om te starten met een van onze opleidingen en/of studenten van hbo-niveau te begeleiden. Je hebt ervaring op gedaan met  literatuur vinden en toepassen, evidence based werken, klinisch redeneren en geoefend met leervaardigheden. Hierdoor is de kans dat jij studievertraging oploopt veel kleiner geworden. Daarnaast heb je ervaring opgedaan met de combinatie werk-studie-privé. Dit is zowel voor jou als je werkgever van belang.

De premodule als opstap heeft mij zoveel meer inzichten gegeven, dat ik ondanks de inspanning die het me ook heeft gekost, vol (zelf) vertrouwen ben gestart met de SPV opleiding.

Kom kennismaken

Twijfels? Kom naar de volgende online Open Avond op 7 juni 2023 en stel al je vragen aan onze docenten en studenten. Duurt dat te lang of wil je meer weten over je persoonlijke studieroute? Maak dan een afspraak voor een adviesgesprek met een studieadviseur. Zo toets je al je verwachtingen voordat je een definitieve keuze maakt.

485826 Informatiemarkt op Kapittelweg 33 voor Werkveld Zorg

Expertisegebieden voor de premodule

Arboverpleegkundige

Jezelf profileren in het werkveld arbeid en gezondheid of werk je al als verpleegkundige binnen de arbodienstverlening? De opleiding Arboverpleegkundige biedt een verdere verdieping aan professionals in dit werkveld.

32677 vrouw luistert met koffiebeker in hand

Maag Darm Lever verpleegkundige (MDL)

De zorg voor mensen met een aandoening aan de maag, darm of lever neemt toe, zowel in omvang als in complexiteit. De opleiding MDL-verpleegkundige biedt je je de mogelijkheid om je jouw kwaliteit in de zorg aan MDL-patiënten te vergroten.

drie vrouwen overleggen

Pijnconsulent

Als pijnconsulent ben je altijd op zoek naar de nieuwste kennis en inzichten over pijn en pijnbehandeling. Je houdt zelfstandig spreekuur om patiënten met pijn te onderzoeken, behandelen en te begeleiden.

mannen en vrouwen aan tafel pratend

Praktijkondersteuner (POH)

Wil jij je eigen spreekuren houden? Zorg regelen voor patiënten met chronische ziekten? Als praktijkondersteuner/praktijkverpleegkundige geef je voorlichting over medicijngebruik en verandering van leefstijl. Zelfstandigheid en korte lijntjes: dat maakt deze functie zo leuk!

vrouw blauwe blouse praat met man

Praktijkverpleegkundige huisartsenzorg (PVH)

Ben jij (hbo-)verpleegkundige en werkzaam als praktijkondersteuner in de huisartsenzorg? Wil jij hoogcomplexe en niet-protocollaire eerstelijnszorg verlenen? Dan is de modulaire opleiding Praktijkverpleegkundige Huisartsenzorg (PVH) een goede keuze voor jou!

Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige (SPV)

De opleiding Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige is interessant voor een brede groep verpleegkundigen. De opleiding sluit aan bij actuele ontwikkelingen in het veld zoals versterking van de eerstelijnsgezondheidszorg en ambulantisering.

drie vrouwen overleggen een vrouw schrijft in notitieblok

Technische thuiszorgverpleegkundige (TTV)

Opnames in het ziekenhuis zijn steeds korter. Complexere zorg en behandelingen gebeuren vaker thuis met hulp van naasten. Als technische verpleegkundige in de thuiszorg leid jij deze zorg in goede banen.

vrouw met gele trui lacht tijdens gesprek

Transferverpleegkundige

Wil jij je specialiseren in het regelen van de beste zorg na ontslag uit het ziekenhuis? Ervoor zorgen dat patiënten op de juiste plek goede zorg blijven krijgen? Met de opleiding Transferverpleegkundige leer jij de lijntjes bij elkaar te brengen.

twee mannen en twee vrouwen pratend door de gang

Verpleegkundige Complementaire Zorg

Wil je meer comfort bieden bij pijn, angst en stress? Een bijdrage leveren aan het voorkomen van polyfarmacie en opioid sparend werken? Patiënten tools bieden om zelf klachten te verlichten? Volg dan de opleiding Verpleegkundige Complementaire zorg!

twee vrouwen overleggen in klaslokaal

Verpleegkundige Gerontologie en Geriatrie

Hou je van werken met ouderen en wil je je verder ontwikkelen als verpleegkundige? Aan de slag met complexe problemen? Met de post-hbo opleiding Verpleegkundige Gerontologie en Geriatrie leer je kijken naar de mens achter het ziektebeeld.

twee vrouwen overleggen in klaslokaal

Waarom deze Premodule?

 • Je bent goed voorbereid op de verpleegkundige vervolgopleiding.
 • Je bent goed voorbereid om stagiaires/studenten te begeleiden
 • Je doet ervaring op met de combinatie werken-studeren-privé.
 • Je krijgt de mogelijkheid een multidisciplinair netwerk op te bouwen.
 • Je krijgt een certificaat van de HAN.
 • Je verkleint de kans op studievertraging.

Verpleegkundige vervolgopleidingen en - cursussen

Wil je weten welke mogelijkheden er zijn om jou als verpleegkundige verder te ontwikkelen?  Kijk dan eens naar de specialistische vervolgopleidingen van HAN VDO. Op onze website: www.han.nl/studeren/scholing-voor-werkenden/zorg-vitaliteit/ vind je meer informatie, nieuws en leuke evenementen 

Test jezelf!

Vind je het lastig om te bepalen of de premodule iets voor jou is? Aan de hand van een aantal vragen kun je zelf toetsen op welk niveau je bent. Zo kun je handig zien of je na het volgen van de premodule vol vertrouwen aan een verpleegkundige vervolgopleiding kan beginnen. 

32663 twee vrouwennaast elkaar lachend

OpleidingscoördinatorLia de Bruyn

Lia de Bruyn is opleidingscoördinator van de Premodule Verpleegkundige Vervolgopleidingen en de post-hbo opleiding Transferverpleegkundige. Van origine is Lia onderwijskundige. Met deze achtergrond zet zij zich in voor een actueel curriculum met de inzet van de juiste professionals. Als coördinator heeft Lia oog voor de lerende volwassene en de implicaties die dat met zich meebrengt.

471910 Portretfoto Lia de Bruyn, post-hbo november 2022

OpleidingscoördinatorMaike Uijen

Maike Uijen is opleidingscoördinator van de Premodule Verpleegkundige Vervolgopleidingen, de opleiding Praktijkondersteuner en de cursus Assistent Pijnbehandeling. Maike heeft in het verleden geneeskunde gestudeerd en naast haar studie heeft zij onder andere in de ouderenzorg en op de huisartsenpost gewerkt. Na het afronden van haar studie heeft zij enkele jaren als arts-onderzoeker gewerkt binnen de oncologie. Haar eerdere ervaringen neemt zij mee in het onderwijs, waarbij zij graag bijdraagt aan een fijne leeromgeving voor cursisten. 

478022 Portretfoto van Maike Uijen

Cursisten aan het woord

Eva Koenraadt

“Lange tijd twijfelde ik of ik de stap kon maken naar een post-hbo opleiding”, vertelt Eva Koenraadt. “Na het volgen van de Premodule Verpleegkundige Vervolgopleidingen heb ik de stap gemaakt naar de post-hbo opleiding Technische Thuiszorgverpleegkundige. Daar heb ik nog geen moment spijt van.”

299838 Eva Koenraadt Premodule Verpleegkundige Vervolgopleidingen

Reina Homan

“Hoewel ik mijn huidige baan nog steeds erg leuk vind, begon het toch te kriebelen en wilde ik mezelf verder ontwikkelen” vertelt Reina Homan. “Dankzij de Premodule Verpleegkundige Vervolgopleidingen bij de HAN heb ik mijn draai gevonden in de post-hbo opleiding Praktijkondersteuner.

32672 mannen en vrouwen aan tafel pratend

Incompany of maatwerktraject?

HAN_ University of Applied Sciences verzorgt voor organisaties ook incompany en maatwerk opleidingen, cursussen en trainingen. Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie: 024 - 351 10 40. Samen maken we een passend leertraject voor jouw organisatie!

Snel antwoord

Vragen over een post-hbo training, cursus of opleiding?
We helpen je graag verder.

Openingstijden

Werkdagen: 9.00 tot 16.30 uur

Liever bellen?

Bellen: 024 - 35 11 040

Ontdek de mogelijkheden van de Premodule Verpleegkundige Vervolgopleidingen

251441 Studenten verpleegkunde staan naast bed (posthbo)