Verpleegkundige Vervolgopleidingen  De premodule is echt van toegevoegde waarde

299838 Eva Koenraadt Premodule Verpleegkundige Vervolgopleidingen

“Lange tijd twijfelde ik of ik de stap kon maken naar een post-hbo opleiding”, vertelt Eva Koenraadt. “Na het volgen van de Premodule Verpleegkundige Vervolgopleidingen heb ik de stap gemaakt naar de post-hbo opleiding Technische Thuiszorgverpleegkundige. Daar heb ik nog geen moment spijt van.”

Eva Koenraadt (27) werkt in het technisch thuiszorg team van Zorgwaard in de Hoekse Waard, een regio net onder Rotterdam. “Ik werk al sinds mijn 16e in de zorg” vertelt Eva. Ze vervolgt: “Ik ben begonnen met de verzorgende IG opleiding en heb daarna de mbo-opleiding Verpleegkunde gevolgd. De laatste tijd twijfelde ik of ik mezelf verder wilde ontwikkelen. Een vervolgopleiding kost veel tijd en ik wist niet zeker of ik de stap kon maken naar het leren op hbo-niveau.” 

Echt van toegevoegde waarde

“Wat de doorslag gaf om toch de stap de maken?” vraagt Eva. “Ik wilde me als verpleegkundige blijven ontwikkelen en zocht meer verdieping op het gebied van technische thuiszorg. De HAN is de enige opleider op dit gebied. Het is een stukje rijden vanuit Hoekse Waard, maar de opleiding is het meer dan waard. Het laatste zetje was de premodule, dat overtuigde mij om deze stap te maken.”  

“Tijdens de premodule kreeg ik inzicht in verschillende leerstijlen en hoe klinisch redeneren werkt volgens bepaalde methodieken. Maar ook kregen we les in het doen van onderzoek en zelfreflectie.” Inmiddels is Eva een paar maanden bezig met de opleiding Technische Thuiszorgverpleegkundige. Nu merkt ze hoeveel baat ze gehad heeft bij de premodule: “Ik merk nu dat de algemene onderwerpen uit de premodule, zoals klinisch redeneren, informatie- en leervaardigheden van toegevoegde waarde zijn. Ze lopen als een rode draad door de opleiding heen. Hierdoor weet ik beter wat er van mij verwacht wordt en heb ik minder stress.” 

Ik merk nu dat de algemene onderwerpen uit de premodule, zoals klinisch redeneren, informatie- en leervaardigheden van toegevoegde waarde zijn. Ze lopen als een rode draad door de opleiding heen.

Netwerk vergroten

Eva vertelt dat ze het heel fijn om met collega’s uit het hele land in contact te komen tijdens de opleiding. “Het is leuk om inzichten van medecursisten te horen, zo kom je erachter hoe het werk op andere plekken wordt uitgevoerd. Samen leren we van elkaars ervaringen. Bij de Premodule maak je kennis met andere verpleegkundigen met andere achtergronden, omdat niet iedereen dezelfde vervolgopleiding gaat doen, dat is leerzaam.” 

Eva: “Wil je aan een post-hbo opleiding beginnen en heb je net dat zetje nodig om de volgende stap te maken? Dan raad ik de premodule zeker aan!”  

Meer weten?

Wil je meer weten over de mogelijkheden van de Premodule Verpleegkunde Vervolgopleidingen? Kijk op de website, download de factsheet of vraag een (vrijblijvend) adviesgesprek aan om jouw persoonlijke situatie te bespreken.