studenten in lounge ruimte

Zorg en Vitaliteit

Dít doet corona met de work-life-balance van thuiswerkenden

Een groot deel van de Nederlanders werkt veel vanuit huis door de coronapandemie. Wat heeft dit voor invloed op de balans tussen werk en privé? Ergotherapiestudenten Britt de Baaij, Miron van de Mortel en Noor van den Pol vroegen zich dat af en maakten er een afstudeerscriptie van.

HAN Redactie
Laptop met blauwe hoes
Zorg en Vitaliteit

Studeren en corona: waarom jouw ontwikkeling niet stil hoeft te staan

Studeren tijdens de coronacrisis, hoe gaat dat nou eigenlijk? Kort antwoord: het is voor jou heel goed mogelijk! Ondanks dat de uitdaging soms groot is, laten cursisten en opleiders van HAN VDO zien dat jouw persoonlijke ontwikkeling echt niet stil hoeft te staan.

Filip Wilmsen
twee vrouwennaast elkaar lachend
Zorg en Vitaliteit

De kracht van logopedie na COVID-19

Mensen die met COVID-19 in het ziekenhuis terechtkomen, hebben vaak last van ademhaling-, stem- en slikproblemen, krachtverlies en vermoeidheid. De logopedist is de aangewezen professional om hierbij te ondersteunen. HAN-docent en klinisch logopedist Harry Goos legt uit wat daarbij komt kijken.

HAN Redactie
logopedie interdisciplinair BITE
Zorg en Vitaliteit

QuaranTrain: sportief én leerzaam initiatief tijdens pandemie

Het begon allemaal als een kleinschalig initiatief van fysiotherapiedocent Joost van Wijchen en zijn studenten. Binnen de kortste keren groeide QuaranTrain uit tot een internationaal platform om mensen aan het bewegen te krijgen in coronatijd. Bijna een jaar na de start is dit nog steeds relevant.

HAN Redactie
Studente buiten sporten closeup
Zorg en Vitaliteit

Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige: "een verrijking voor het leveren van goede zorg"

Wat houdt het in om de opleiding Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige (SPV) te volgen? Hoe is het om te studeren tijdens de coronacrisis? Wat is het advies van huidige deelnemers? Om jou meer te vertellen over SPV zijn 2 huidige cursisten, Cindy Kikkert en Sandra Linders, geïnterviewd.

Filip Wilmsen
Docent verpleegkunde geeft les aan studenten posthbo
Zorg en Vitaliteit

Technische Thuiszorgverpleegkundige: jij en jouw team naar een hoger niveau

De opleiding Technische Thuiszorgverpleegkundige (TTV) aan de HAN brengt jou en jouw team naar een hoger niveau. Scholing van experts uit het werkveld zorgt ervoor dat jij unieke kennis en vaardigheden opdoet over de technische thuiszorg.

Filip Wilmsen
Docent geeft uitleg aan studenten verpleegkunde (posthbo)
Zorg en Vitaliteit

Met complementaire zorg de verbinding slaan tussen reguliere en alternatieve zorg

“Complementaire zorg staat niet op zich. Deze vorm van zorg is de verbinding tussen reguliere en alternatieve zorg”, aldus Bettina van der Panne tijdens de webinar: Complementaire zorg voor iedereen.

Mark Reessink
hbo ict ipad tablet
Zorg en Vitaliteit

“Nu weet ik meteen waar ik moet zoeken als een opdracht binnenkomt”

“De chirurgen zeggen: zonder jullie, kunnen wij niets”, vertelt logistiek medewerker Maikel Hendriks over zijn collega’s van het Radboudumc. Hij volgde de opleiding tot Logistiek Medewerker OKC.

Er is geen omschrijving beschikbaar
Marleen de Roo
260321 voor interview cursist Maikel Hendriks, van de opleiding Logistiek Medewerkers OKC (AVG / Post-hbo)
Zorg en Vitaliteit

#cursist aan het woord

“Ik vind het belangrijk om te groeien. Zodat ik met mijn collega, verpleegkundig specialist, nog beter kan samenwerken. Dankzij deze opleiding leer ik overstijgend denken,” vertelt Nicole van Leijsen.

HAN Redactie
Telefoons internationaal
Zorg en Vitaliteit

“Woordjes stampen, dat had ik al jaren niet meer gedaan”

“Ik maakte iets mee op het werk en dat kreeg ik later in de les uitgelegd”, vertelt Danny van Steen, logistiek medewerker bij Radboudumc. Hij volgt de opleiding tot Logistiek medewerker OKC. “Logistiek werk gaat over orderpicking en transport. Een mooie combinatie van regelen en bezig zijn.”

Er is geen omschrijving beschikbaar
Marleen de Roo
260353 Portretfoto van cursist Danny van Steen, van de opleiding Logistiek Medewerker OKC 2020. Foto gemaakt in Radboudumc.