studenten in lounge ruimte

Academie Gezondheid en Vitaliteit

Maatwerkoplossingen in het zorg én sociale domein

Huisartsenpraktijk Afferden biedt maatwerkoplossingen voor de inwoners. Er wordt meer tijd per patiënt besteed en daarnaast gaat het ook om samenwerking met burgerinitiatieven en hulpverleners. Wat is de bijdrage van dit praktijkvoorbeeld aan het ZonMw programma 'Juiste Zorg Op de Juiste Plek'?

HAN Redactie
102261 een arts overlegt met haar leidinggevende.
Academie Gezondheid en Vitaliteit

Samenredzaamheid in de eerstelijnszorg

De uitdagingen van deze tijd vragen van de zorg in de eerste lijn anders denken, doen en organiseren. In het project ‘Samenredzaamheid’ van de HAN en Stichting KOH, gaan burgers en professionals samen op zoek. Kunnen taken van de huisarts naar het sociale domein of naar burgers worden verschoven?

HAN Redactie
verpleegkundige van de thuiszorg controleert met een patient de medicijnlijsten van de apotheek
Academie Gezondheid en Vitaliteit

Innoveren moet je leren

Studenten leren vaak alleen voor de toets, niet voor hun eigen professionalisering en ontwikkeling. En docenten worstelen met onderwijsinnovatie, omdat ze geen eigenaar zijn van de verandering. Want die wordt meestal opgelegd, door een commissie, een project- of een managementteam.

Er is geen omschrijving beschikbaar
HAN Redactie
studenten, docent, overleggen, samenwerken, project, vel, papier, economie, finance and control, fc
Academie Gezondheid en Vitaliteit

Project met impact: snelle en betaalbare antibiotica-test

Al bijna een eeuw bestrijden we infecties met antibiotica. Alleen; bepalen welk antibioticum het meest effectief is, duurt soms dagen. In die tijd kan de infectie bij de patiënt verergeren. Met een zelf ontwikkeld apparaat willen onderzoekers en studenten van de HAN het proces automatiseren en betaalbaar maken.

Er is geen omschrijving beschikbaar
HAN Redactie
studenten overleggen staan