Post-hbo Technische Thuiszorgverpleegkundige (TTV)

Student technische thuiszorg met een gele trui
Meld je aan
De opleiding start een aantal keer per jaar
Meer informatie ...
Adviesgesprek, brochure, helpdesk
 • Vraag een adviesgesprek aan
  Stel al je vragen aan een specialist
 • ASK HAN
  We helpen je graag persoonlijk verder
 • Brochure aanvragen
  En bekijk thuis rustig het aanbod

De opleiding start19 september 2024

Opnames in het ziekenhuis worden korter. Complexere zorg en behandelingen vinden steeds vaker thuis plaats, met hulp van naasten. Als technische thuiszorgverpleegkundige (TTV) leid jij deze zorg in goede banen en ben je de spin in het web van de complexe thuiszorg.

In het kort

  Duur20 lesdagen op donderdagStartdatum: 19-09-2024 Looptijd: september 2024 – november 2025
  Studielast337 uur in totaal
  Contacturen120 uur in totaal
  AccreditatieIn aanvraag bij V&V
  Kosten€5.460,-Prijspeil 2024

Maak kennis met de opleiding Technische Thuiszorgverpleegkundige

Over de opleiding

Opnames in het ziekenhuis worden korter. Complexe zorg en behandelingen vinden steeds vaker thuis plaats, met hulp van naasten. Als technische verpleegkundige in de thuiszorg leid jij deze zorg in goede banen. Met de opleiding Technische Thuiszorgverpleegkundige (TTV) ontwikkel je alle kennis en vaardigheden om de nieuwste inzichten in deze zorg optimaal vorm te geven. Daarmee groeit ook de professionaliteit van jouw hele team. Het is een praktijkgerichte opleiding die aansluit op de gevraagde werkervaring. Het expertisegebied van de TTV dient als leidraad voor de inhoud van de opleiding.

Programma

Als verpleegkundige werk je in de technische thuiszorg te midden van toenemende medische behandelmogelijkheden, veranderende wet- en regelgeving, financiële schaarste, nieuwe mogelijkheden van zorg thuis, en veranderende opvattingen over de zorg en de organisatie ervan. Je bent expert in specialistische, complexe, acute en chronische technische thuiszorg. De spin in het web als het gaat om de coördinatie van het zorgproces van het ziekenhuis naar huis, en de materialen die nodig zijn om de juiste zorg aan huis te leveren. Om dit zo optimaal mogelijk vorm te geven, bevat de opleiding TTV 3 eenheden van leeruitkomsten (EVL):

 • Vakinhoudelijk handelen
 • Maatschappelijk handelen en samenwerken
 • Professionaliteit

Meer informatie over de eenheden van leeruitkomsten vind je in de factsheet.

Werkwijze

De post-hbo opleiding Technische Thuiszorgverpleegkundige duurt ruim een jaar en bestaat uit 20 lesdagen. Tijdens de opleiding leer je op verschillende manieren. Zo heb je leergroepen, ga je aan de slag met cases, en doe je praktische oefeningen en opdrachten. We werken volgens het principe van actieleren. Hierbij staat jouw dagelijkse praktijk en die van je medecursisten centraal. Je brengt situaties uit jouw praktijk in waarmee we gezamenlijk aan de slag gaan. Hierbij werken we evidence based. Actuele en verdiepende kennis bieden we je door lessen te laten verzorgen door deskundige gastdocenten. Onze gastdocenten staan midden in de praktijk, daardoor zijn zij op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen. Tijdens de opleiding krijg je zowel online als fysiek onderwijs en werken we samen met andere post-hbo opleidingen, zoals de opleiding Verpleegkundige Complementaire Zorg.

Vaardigheden

Ons streven is om landelijk dusdanig veel TTV-ers op te leiden dat de expertise in alle TTV-teams op een vergelijkbaar (hoog) niveau is ontwikkeld. Het eerder genoemde expertisegebied van de vakgroep TTV van de V&VN is daarbij leidend. De opleiding TTV sluit zoveel mogelijk aan bij jouw eerder opgedane werkervaring, kennis en vaardigheden. Mochten er hiaten zitten in je technische vaardigheden dan vul je deze aan en laat je deze toetsen tot je op het gewenste niveau bent gekomen. Er is veel aandacht voor het verder ontwikkelen van de functie TTV, zowel in je eigen team als op regionaal en landelijk niveau. Je leert projectmatig werken en jouw ideeën te vertalen naar een kwaliteitsverbeterplan dat aansluit bij de actualiteit in de praktijk. Je onderzoekt zorgketens, wordt vaardiger in communicatie en het coachen van collega’s. Meer informatie vind je in de factsheet.

Toetsing

Binnen elke EVL dien je aan te tonen over bepaalde kennis, vaardigheden en/of attitude te beschikken. De verantwoordelijkheid voor de wijze waarop je dit aantoont, ligt voor een groot gedeelte bij jezelf. Als cursist bereid je ook opdrachten voor, hiervan dien je bewijslast aan te voeren. Daarnaast werken we samen met het Radboudumc rondom toetsing van diagnostiek en interventie.

Samenwerking

De opleiding is tot stand gekomen door nauwe samenwerking met de vakgroep Technische Thuiszorg Verpleegkundige van de V&VN. Daarnaast werken we in de opleiding met veel gastdocenten uit het werkveld. Dit doen we bij begeleiding, trainingen en beoordelingen.

Resultaat

Heb je alle EVL’s met een voldoende of meer afgerond? Dan heb je de opleiding Technische Thuiszorgverpleegkundige gehaald. Je ontvangt een certificaat van de HAN en de accreditatiepunten die door V&V zijn toegekend.

De kosten voor deze opleiding zijn inclusief (digitaal) studiemateriaal, maar exclusief werkbezoeken en de aanschaf van benodigde literatuur. Het lesgeld kan worden betaald in termijnen. Hiervoor betaal je €100,- extra. Vermeld in het aanmeldformulier ‘termijnbetaling’ in het opmerkingenveld.

Voor wie is deze opleiding?

 • Je hebt een afgeronde bacheloropleiding Verpleegkunde. Heb je deze opleiding voor 2016 afgrond? Dan raden we je aan om de Premodule Verpleegkundige Vervolgopleidingen te volgen.
 • Heb je een mbo-opleiding Verpleegkunde (niveau 4) of een inservice-opleiding? Dan heb je eerst een intakegesprek met de opleidingscoördinator. Mogelijk adviseren we je eerst de Premodule Verpleegkundige Vervolgopleidingen te volgen.  In deze situatie adviseren we je contact op te nemen via: secretariaat.VDO-gezondheid@han.nl
 • Je hebt minimaal 1 jaar relevante werkervaring in de technische thuiszorg.
 • Je bent BIG geregistreerd.
 • Je hebt een werk of stageplek in de technische thuiszorg voor minimaal 20 uur per week.
 • Je hebt een hbo-v opgeleide praktijkbegeleider met ruime ervaring in de technische thuiszorg.
TECHNISCHE THUISZORGVERPLEEGKUNDIGE
 

JIJ EN JOUW TEAM NAAR EEN HOGER NIVEAU

De opleiding Technische Thuiszorgverpleegkundige (TTV) aan de HAN brengt jou en jouw team naar een hoger niveau. Scholing van experts uit het werkveld zorgt ervoor dat jij unieke kennis en vaardigheden opdoet over de technische thuiszorg.

Technische thuiszorg studenten krijgen uitleg

Premodule Verpleegkundige Vervolgopleidingen

De afgelopen jaren hebben we gezien dat sommige van onze cursisten, die een mbo-diploma of geen recent hbo-v diploma (na 2016) hebben, het lastig vinden om weer te beginnen met studeren. Daarom is de premodule ontwikkeld. Zodat jij je kan voorbereiden op je nieuwe studie. Heb je een van deze vooropleidingen:

 • Mbo-niveau;
 • Inservice opleiding A;
 • Hbo-v (gevolgd vóór 2016).

Dan adviseren wij de Premodule Verpleegkunde Vervolgopleidingen. Kijk op de website voor meer informatie of neem contact ons op.

Drie vrouwen zijn aan het overleggen

Kom kennismaken

Twijfels? Kom naar de volgende Open Avond op 5 juni 2024 en stel al je vragen aan onze docenten en studenten tijdens de omline voorlichting Technische Thuiszorgverpleegkundige. Duurt dat te lang of wil je meer weten over je persoonlijke studieroute? Maak dan een afspraak voor een adviesgesprek met een studieadviseur.

Informatiemarkt op Kapittelweg 33 voor Werkveld Zorg
Hoe sta jij ervoor?
 

TEST JOUW DIGITALE VAARDIGHEDEN

Start jij met één van onze opleidingen, dan verwachten we basale digitale vaardigheden. Twijfel je daarover? Doe dan de zelftest Verpleeghuiszorg & Zorg Thuis, geschikt voor verpleegkundigen in alle sectoren. Hiermee test je gemakkelijk jouw kennis over basis ICT-voorzieningen, Microsoft Office en overige digitale vaardigheden.

HBO master studenten werken samen in de kantine van Groenewoudseweg achter de laptop
NLQF
 

Technische Thuiszorgverpleegkundige INGESCHAALD OP NIVEAU 6 (NLQF)

Toelichting: In het Nederlandse onderwijssysteem wordt het NLQF (het Nederlandse kwalificatiesysteem) gebruikt om het niveau van een opleiding aan te geven. Een NLQF-inschaling vertelt niet zozeer iets over de geleverde studie-inspanning of studie-inhoud, maar over het niveau waarop de opleiding wordt aangeboden. Door de opleiding in te laten schalen op niveau NLQF6, wordt landelijke erkenning verkregen voor deze specialistische vervolgopleiding op niveau HBO. Dit geeft jou als professional en je werkgever inzicht in het niveau van je verkregen specialistische kwalificatie en in het werk- en denkniveau. Tevens geeft het inzicht in je kwalificatie ten opzichte van andere (Europese) kwalificaties. Een belangrijk gegeven in deze tijden van flexibele arbeidsmarkt. 

Logo NLQF6
Opleidingsoördinator
 

Irma Mosselman

Irma Mosselman is opleidingscoördinator van de opleiding Technische Thuiszorgverpleegkundige, daarnaast is zij in verschillende ziekenhuizen projectleider voor het vormgeven van functiedifferentiatie op de werkvloer. Irma is opgeleid als verpleegkundige en begeleidingskundige en geeft binnen HAN VDO veel intervisie, coaching, gesprekstechnieken en houdt zich vooral bezig met positieve gezondheid. Irma is een netwerker die graag verbindingen legt tussen mensen en organisaties. Ze is in staat om bij ervaren professionals verdere ontwikkeling te stimuleren en daarin gericht te zijn op het effect in de dagelijkse praktijk van zorgverlening en begeleiding.

Portretfoto Irma Mosselman

Verwant aanbod

Wil je weten welke mogelijkheden er zijn om jou als verpleegkundige verder te ontwikkelen? Kijk dan op onze website: www.han.nl/zorg-vitaliteit. Op deze pagina vind je meer informatie over ons aanbod en de mogelijkheden die onze opleidingen jou bieden. 

Incompany of maatwerktraject?

HAN_ University of Applied Sciences verzorgt voor organisaties ook incompany en maatwerk opleidingen, cursussen en trainingen. Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie: 024 - 351 1040. Samen maken we een passend leertraject voor jouw organisatie!

 

Snel antwoord

Vragen over een post-hbo training, cursus of opleiding?
We helpen je graag verder.

Openingstijden

Werkdagen: 9.00 tot 16.30 uur

Liever bellen?

ontdek de mogelijkheden van de post-hbo opleiding Technische Thuiszorgverpleegkundige

Vrouw in gesprek, moet lachen. Tijdens de cursus acute pijn service, in de kantine.