Post-hbo  Technische Thuiszorgverpleegkundige: jij en jouw team naar een hoger niveau

Docent geeft uitleg aan studenten verpleegkunde (posthbo)

De opleiding Technische Thuiszorgverpleegkundige (TTV) aan de HAN brengt jou en jouw team naar een hoger niveau. Scholing van experts uit het werkveld zorgt ervoor dat jij unieke kennis en vaardigheden opdoet over de technische thuiszorg.

Gastdocenten zijn onder andere afkomstig van het beademingscentrum van het UMCU, of werkzaam als arts of palliatiefverpleegkundige. Daarnaast is er uitgebreide ondersteuning van deskundige docenten van de HAN.

Tijdens de opleiding is er veel aandacht voor intervisie, literatuuronderzoek, kwaliteitsverbetering op teamniveau en onderzoek naar ketenzorgpartners. Ook wet- en regelgeving is een belangrijk onderdeel van het leertraject. Dat resulteert in diepgang en nieuwe inzichten die je gelijk in de praktijk kan brengen.

Gemiddeld een 8

“De huidige groep beoordeelt de opleiding ondanks corona met gemiddeld een 8. Ook geven ze aan dat ze veel leren van intervisie, professionele identiteit, het kwaliteitsverbetertraject en de vakbekwame docenten. Dat is erg succesvol!” zegt opleider bij de HAN Irma Mosselman-Lugard. “Daarnaast horen we van teamleiders dat de studenten ook veel input meenemen waar het hele team zijn voordeel mee kan doen. Daardoor zijn ze als team ook sneller op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.”

Thuis kwalitatieve zorg

Thuis is het mogelijk om antibiotica, TPV, morfine en palliatieve sedatie toe te dienen door bekwame, bevoegde en kundige verpleegkundigen. Ook wordt de zorgbehoevende voorzien in zijn of haar zorgvraag door thuis te dialyseren, hulp bij beademing, canulezorg, verpleging van moeilijk genezende wonden en het afsluiten van chemotherapie. Kortom, een vorm van zorg die volop in ontwikkeling is.

Onmisbare schakel

Het belang van technische thuiszorg is enorm gegroeid, dat heeft ervoor gezorgd dat deze specialisatie in de huidige Nederlandse gezondheidszorg niét meer is weg te denken. TTV-teams zijn met name opgericht door organisaties die 24 uur per dag, 7 dagen per week willen beschikken in de organisatie over bekwame en bevoegde verpleegkundigen. Zodat het mogelijk is om risicovolle handelingen uit te voeren.

Lees meer over TTV

Wil je meer informatie over de opleiding Technische Thuiszorgverpleegkundige bij de HAN? Bekijk de website, en vraag de brochure aan of plan een vrijblijvend adviesgesprek in!