Zorg & Vitaliteit

314132 null

Zorg & Vitaliteit

Wil jij iets met gezondheid en het menselijk lichaam? Mensen helpen? En lijkt het je leuk om te werken met verschillende doelgroepen? Dan vind je bij Zorg en Vitaliteit vast een opleiding die bij jou past. Laat je inspireren! In welke studie ga jij je verdiepen?

Over Zorg en Vitaliteit

Staat de patiënt voor jou centraal? Reken op een warm welkom als je kiest voor een opleiding in de zorg. Ziekenhuizen, gezondheidscentra en thuiszorgorganisaties komen nu al handen tekort. En door de vergrijzing neemt de vraag alleen maar toe. Je werkt graag én veel samen met andere zorgprofessionals. Want: communicatie is van levensbelang.

studenten samen achter laptop aan de studie

Past dit bij jou?

#IETS_MET

mensen helpen - werken met verschillende doelgroepen - gezondheid - voeding - biologie - menselijk lichaam

Ouderenzorg

#LEUK

mensen behandelen, verzorgen en begeleiden - anderen motiveren - interesse in de werking van het menselijk lichaam - neurologie, anatomie, psychologie, voeding, ziektebeelden - onderdeel uitmaken van een disciplinair team - psychologie

docent lachend met studenten om ziekenhuisbed

#BELANGRIJK

bijdrage leveren aan de gezondheid van mensen en een gezonde(re) samenleving - openheid en begrip - samenwerken - afwisseling, geen dag is hetzelfde

tolk op kinderafdeling voor uitleg door cardioloog over ingreep bij kind

#KAN_IK

makkelijk contact maken - goed luisteren - nadenken over mijn eigen gedrag - adviseren en behandelen - werken volgens protocol

vijf studenten studeren

#BEN_IK

meevoelend - warm en vriendelijk - begripvol en respectvol - geduldig - handelingsgericht - energiek - doorzetter - resultaatgericht - harde werker

zes studenten zitten op bank

Jouw beroepKlinken deze beroepen goed?

  • Fysiotherapeut
  • Cardiodiagnost
  • Mondhygiënist
  • Zorgmakelaar
  • Klinisch diëtist
  • Medische hulpverlener ambulancezorg
  • Ergotherapeut
  • Verpleegkundige
  • Vaktherapeut
  • En meer...
student opent prometheus boek

Voltijd-opleidingen bij Zorg & Vitaliteit

Ergotherapie

Adviseren, coachen en begeleiden. Als ergotherapeut zorg je dat mensen hun dagelijkse activiteiten weer zelf kunnen doen, zoals werken, naar school gaan en hun persoonlijke verzorging. Samen met de cliënt zoek je naar de beste oplossing. Zo maak jij mensen gelukkiger!

299401 Kapittelweg 33 Nijmegen Ergotherapie studeren hbo opleiding uitleencentrum hulpmiddel

Food & Business

Word jij die foodprofessional die nieuwe producten in de markt zet, consumenten gezonder laat eten en zorgt voor een goede kwaliteit van ons voedsel? Food & Business is dé studie van de toekomst. Je leert er alles over de business van innovatiever en duurzamer eten!

creatieve kitchen, FEM Food & Business

Fysiotherapie

Wil jij mensen begeleiden en coachen om in beweging te komen en te blijven op een manier die bij die persoon past? Vind je het interessant om te leren hoe mensen bewegen? Wat je eraan kunt doen om het bewegend functioneren te verbeteren? Kies dan voor hbo Fysiotherapie aan de HAN!

student doet squads met kettlebell

Logopedie

Eten, drinken of communiceren is voor sommige kinderen of volwassenen niet eenvoudig. Dan begeleid jij hen toch graag bij taal-, gehoor-, spraak-, stem- of slikproblemen? Kies voor Logopedie aan de HAN!

logopedie expert BITE

Medische Hulpverlening

Wil je een onmisbare schakel zijn binnen de acute-, interventie- of diagnostische zorg? In al deze situaties lever je als medisch hulpverlener een belangrijke bijdrage. Je werkt vooral samen met andere collega's met én voor een patiënt en zijn omgeving. Daarom kies je Medische Hulpverlening!

luisteren naar hartslag in arm

Mondzorgkunde

Voor een gezonde mond! Als mondhygienist motiveer je mensen tot gedragsverandering en geef je inzicht in hun leefstijl. Bij HAN Mondzorgkunde word je in 4 jaar tijd opgeleid tot preventiespecialist in de mondzorg.

studenten oefenen op elkaar

Vaktherapie

Ben jij graag bezig met muziek, toneelspelen, beeldende kunst of bewegen? Wil je daarmee mensen helpen hun grip op het leven te versterken? Kies dan voor Vaktherapie. Via een studierichting beeldende vorming, drama, muziek óf beweging leer je cliënten positief omgaan met gevoelens en gedachten.

studenten oefenen ehbo

Verpleegkunde

Ziekenhuiszorg, ouderenzorg of wijkverpleging. Hoe ga jij daarmee om? Bij HAN Verpleegkunde leer je hoe je patiënten het beste kunt verzorgen. Je doet meer dan bloedprikken, wondverzorging en katheteriseren. Want de omgang met mensen is het belangrijkste. Bij jou zijn ze altijd in goede handen!

student op bed met gips om been

Voeding en Diëtetiek

Als diëtist begeleid en behandel je mensen bij hun voeding, leefstijl en gezondheid. Je kunt ook organisaties adviseren over hun voedingsbeleid. Of ga aan de slag als onderzoeker voeding en gezondheid!

studenten kijken op dienblad met gezonde voeding

KennismakenOpen Dagen, Meelopen of Proefstuderen

Maak kennis met een opleiding door Open Dagen te bezoeken, mee te lopen of door een dag Proefstuderen. Meer weten? Klik op de opleiding.

Maak kennis met deze opleidingen

8X GezondheidMeer lezen over onze gezondheidsopleidingen?

Laat je verder inspireren over onze 8 bachelors rondom gezondheid op de pagina 8XGezondheid. Bekijk in de interactive video hoe professionals in de praktijk samenwerken en lees ervaringen van studenten.

hbo-opleidingen gezondheid medisch zorg

Studeren in deeltijdCombineer werken en leren

Wil je werken en leren combineren? Naast je baan je kennis op het gebied van Zorg en Vitaliteit uitbreiden? Of je nu verpleegkundige wilt worden, je jezelf als verpleegkundige wilt specialiseren of een mastertitel wilt halen, kies de opleiding die bij je past. Waar ga jij voor?

 

Deeltijd studenten verpleegkunde hangen infuus op. Onderdeel van Zorg en Vitaliteit

Nieuws & artikelen

Leerschool met relevante vraagstukkenPresikhaaf Samen Gezond
236886 samen proberen om tot een oplossing te komen tijdens een MDO
102255 cliënte in rolstoel aan aanrecht
Verpleegkundige Vervolgopleidingen De premodule is echt van toegevoegde waarde
299838 Eva Koenraadt Premodule Verpleegkundige Vervolgopleidingen
313417 Portret van Reina Homan, student aan het woord, Pre-Module

Gezondheid & SportBekijk de andere studieclusters

Nog niet helemaal gevonden wat je zocht? In de studierichting Gezondheid & Sport vind je nog 4 andere studieclusters.

314146 null