Hbo opleiding Logopedie

Meld je aan
De opleiding start 1 keer per jaar
Meer informatie...
Brochure, helpdesk
 • Stel een snelle vraag
  Aan het HAN VoorlichtingsCentrum
 • Brochure aanvragen
  En bekijk thuis rustig het aanbod
Kom langs
Open Dagen, Proefstuderen etc.
 • 14nov
  Open dag
  10:00 - 17:00
 • Proefstuderen
  Plan nu een afspraak in

De opleiding start 1 september 2021

Eten, drinken of communiceren is voor sommige kinderen of volwassenen niet eenvoudig. Dan begeleid jij hen toch graag bij adem-, gehoor-, spraak-, stem-, slik- of taalproblemen? Kies voor Logopedie aan de HAN!

Nijmegen
3.9 / 5

Waarom de hbo Logopedie aan de HAN?

Hoge landelijke waardering

De Keuzegids hbo 2020 geeft Logopedie aan de HAN de kwalificatie 'goed'. Dit betekent dat deze opleiding boven gemiddeld scoort.

Hoog praktijkgehalte

Wat je leert ga je ook gelijk ervaren. Je gaat de praktijk in om te kijken, mee te doen of om zelf logopedische activiteiten uit te voeren

Bachelor én master in slechts 5 jaar

Heb je vwo gedaan? Dan kun je naast je studie Logopedie ook je universitaire studie Taal Spraak Pathologie volgen. Zo behaal je in slechts 5 jaar je bachelor én je master!

Samen leren in het praktijkhuis

Samen met studenten Ergotherapie, Fysiotherapie en Voeding en Diëtetiek voer je praktijkgerichte oefensituaties uit. Bekijk je vak vanuit meerdere invalshoeken, heel leerzaam!

Begeleiden en coachen

Onderdeel van je studie is het begeleiden en coachen van jongerejaars studenten. Je helpt hen bijvoorbeeld met het oefenen van vaardigheden op het gebied van stem en uitspraak.

Go international

Verbreed je horizon door projecten, je minor of stage in het buitenland te doen. Wil je na je opleiding werken in Duitsland? Denk dan eens aan de Duitstalige HAN-opleiding Logopedie!

Actief met NOPFY

NOPFY is je studievereniging. Naast diepgang in de vorm van symposia, workshop, ehbo-cursussen en lezingen, zorgt NOPFY ook voor de nodige ontspanning. Je maakt nieuwe vrienden en je ontmoet vele andere studiegenoten!

Een dag uit het leven vanAnne vertelt over haar studie Logopedie aan de HAN

BaankansenWat kun je allemaal worden met hbo Logopedie?

Lijkt het je leuk om kinderen te helpen met hun taalontwikkeling? Iemand behandelen die door een beroerte een taalstoornis heeft gekregen? Of neem een articulatieonderzoek af. Als logopedist kun je ook mensen uit hun eenzaamheid halen. Allemaal situaties waarop je goed voorbereid moet zijn.

Je werkterrein als logopedist is heel breed. Ga jij aan de slag in de gezondheidszorg, het onderwijs of ga je beroepssprekers trainen? Of zie je jezelf al als zangcoach? Mogelijkheden genoeg!

Je baankansen? Er is een tekort aan logopedisten. Daarom zijn de kansen op de arbeidsmarkt, zowel in Nederland als Duitsland, goed.

Van alle behandelmarkten thuisDit ga je leren

Je wordt opgeleid tot een logopedist met perspectief, ondernemerszin, onderzoekende capaciteiten en betrokkenheid.

Bij de opleiding Logopedie leer je cliënten therapeutisch onderzoeken, behandelen en begeleiden volgens een plan. Onderwerpen die aan bod komen tijdens de opleiding zijn: 

 • Een professionele relatie te onderhouden met je cliënt
 • Rekening houden met de culturele achtergrond van je cliënt
 • Je cliënt stimuleren zijn gezondheidsdoelen na te streven
 • Mondeling én schriftelijk begrijpelijk communiceren met je cliënt

Nadenken over je toekomstWaar zou jij je talent als logopedist het liefst willen inzetten?

Benieuwd naar de opleiding Logopedie?

Ontdek vooral zelf of de Logopedie opleiding bij jou past. Zin om een keer langs te komen? Onze deuren staan voor je open.

The Place2beHAN Campus Nijmegen

Je studie Logopedie volg je op de HAN Campus Nijmegen. Maar ook naast je studie ben je vast veel te vinden op de campus. Drankje, hapje eten, beetje cultuur snuiven… het is er prima uit te houden!

Anderen bekeken ook

Ergotherapie

Voltijd Bachelor

Leer hoe je iemand professioneel begeleidt om de alledaagse dingen (weer) te kunnen doen. Word ergotherapeut. Kies HAN Ergotherapie voltijd in Nijmegen!

studenten helpen man met scootmobiel

Pedagogiek

Voltijd Bachelor

Wil je een professionele pedagoog worden in de ontwikkeling en opvoeding van kinderen en jongeren tot 23 jaar? Kies HAN Pedagogiek voltijd in Nijmegen!

Studenten Pedagogiek luisteren naar elkaar in een kring

Voeding en Diëtetiek

Voltijd Bachelor

Leer hoe je voorlichting geeft over voeding en voedingsgedrag. Heb je lef? Word diëtist. Kies HAN Voeding en Diëtetiek voltijd in Nijmegen!

studenten snijden ui

Fysiotherapie

Voltijd Bachelor

Ben je geïnteresseerd in het menselijk lichaam? Wil je het herstelproces van mensen verbeteren of ondersteunen? Leer vele behandelmethodes aan. Kies voor hbo Fysiotherapie aan de HAN in Nijmegen!

student doet squads met kettlebell

Direct contact

Vragen over de opleiding? Stel je vraag aan het HAN VoorlichtingsCentrum. We helpen je graag verder.

Openingstijden

Werkdagen: 09:00 tot 16:30 uur
Schoolvakanties: 09:00 tot 14:00 uur

Liever bellen of appen?

Bellen: 024 - 353 0500
WhatsApp: 024 - 353 0500

Jouw toekomst met Logopedie

Als logopedist kun je in dienst treden bij een logopedistenpraktijk of gezondheidscentrum, maar natuurlijk ook je eigen praktijk starten. Zeg het maar! 

student doet squads met kettlebell