Hbo-opleiding Logopedie

logopedie expert BITE
Meld je aan
De opleiding start 1 keer per jaar
Meer informatie...
Brochure, helpdesk
 • ASK HAN
  We helpen je graag persoonlijk verder
 • Brochure aanvragen
  En bekijk thuis rustig het aanbod
Open Dagen
Meelopen, Proefstuderen etc.
 • 11nov
  12nov
  Open Dag
  Nijmegen - 10:00 - 15:00

De opleiding start 1 september 2023 en 1 september 2024

Eten, drinken of communiceren is voor sommige kinderen of volwassenen niet eenvoudig. Dan begeleid jij cliënten toch graag bij taal-, gehoor-, spraak-, stem- of slikproblemen? Kies voor Logopedie aan de HAN!

Een brede opleiding: taal - spraak - stem - slikken - gehoorWelkom bij de opleiding Logopedie in Nijmegen [video]

Waarom hbo Logopedie aan de HAN?

Een brede opleiding: 5 domeinen

Zelfstandig en in groepen werk je aan de 5 onderdelen van logopedie: taal, gehoor, spraak, stem en slikken. Je helpt mensen, van jong tot oud, op het gebied van communicatie. Jij wordt de expert!

studenten aan tafel met boekjes open

Hoog praktijkgehalte

De opleiding Logopedie werkt veel samen met collega’s in het werkveld. Dit doen wij met logopedische praktijken, speciaal onderwijs, ziekenhuizen en revalidatiecentra in de regio. Er zijn een aantal docenten die én op de HAN én in de praktijk werken.

logopedie studenten piano docent BITE

Jouw talent staat voorop

Bij de opleiding Logopedie is er veel ruimte voor jouw persoonlijke kwaliteiten en interesses. Tijdens de opleiding kun je zelf keuzes maken. Bijvoorbeeld bij het kiezen van je stage, je minor, in de vakken en bij praktijkgericht onderzoek.

student tikt op iPad

Interprofessioneel werken en leren

Samen met studenten van andere opleidingen, bijvoorbeeld Verpleegkunde en Social Work, voer je opdrachten uit en leer je van elkaar. Dit doe je al in je 2e jaar in de Labs en Werkplaatsen. Het levert je een schat aan ervaring op!

logopedie betrokken student docent

Bachelor én master in slechts 5 jaar

Meer halen uit je studie? Dan kun je naast je Logopedie opleiding ook je universitaire studie Taal- en Spraakpathologie volgen. Zo behaal je in slechts 5 jaar je bachelor én je master.

studenten en docent op rode bank

HAN Seneca

HAN SENECA is voor jou als toekomstig student een gezondheidscentrum waar je je ontwikkelt op het gebied van de (preventieve) gezondheidszorg. Daar pluk je als student Logopedie de vruchten van!

Groep studenten buiten in gesprek

Snel naar

Je 1e jaar van Logopedie

In je propedeuse van Logopedie krijg je een goed beeld van de opleiding en het beroep. Wil je meer weten over hoe jouw eerste jaar eruitziet?

148728 Logopedie Praktijkhuis presentatie luisteren wat is logopedie

Toelatingsinformatie van Logopedie

Met een mbo-, havo- of vwo-diploma kun je je aanmelden voor de opleiding Logopedie. Meer weten? Bekijk de toelatingsvoowaarden hier.

148729 Logopedie Praktijkhuis samen studiemateriaal bekijken

Bezoek de Open Dag van Logopedie

Past Logopedie echt bij jou? Ontdek het tijdens de Open Dagen. Stel je vragen aan docenten en studenten van de opleiding en proef de sfeer!

425159 Studiekeuze hbo-studie Open Dagen HAN

Aanmelden in 8 stappen

Je hebt een studie gekozen en wilt je aanmelden. Maar wat moet je daarvoor regelen? Lees hier meer over hoe jij je gemakkelijk kunt aanmelden in slechts een paar stappen.

99970 logopedie talentvol student docent BITE

Kies Logopedie

Als logopedist draag je voor jong en oud bij aan de kwaliteit van leven. Ga jij die belangrijke uitdaging aan? Vind meer info en verhalen op www.kieslogopedie.nl.

501783 Beeldmerk HAN Logopedie landelijke campagne Kies Logopedie, want wie gehoord wordt, wordt gezien

HAN Logopedie: Betrokken - Interprofessioneel - Talentvol - ExpertDe opleiding Logopedie met een BITE [video]

Logopedisten maken het verschilHAN-studenten Logopedie hebben landelijk impact

Studenten Nina, Kim, Manon en Pien zijn genomineerd voor de Logopedie Innovatieprijs 2022. Ze ontwikkelden in hun laatste jaar de hoortraining ‘Spraakverstaan in muziek’ voor mensen die afhankelijk zijn van een hoorimplantaat op hun schedel.

Studenten Kiki, Michelle en Anne hebben met succes een product ontwikkeld voor variatie in de tussendoortjes voor cliënten met slik- en/of kauwproblemen van zorgorganisatie Kalorama. Dit product heeft de landelijke innovatieprijs gewonnen van de Nederlandse Vereniging voor Logopedie (NVLF) in 2021!

logopedie betrokken student docent

Waarom vindt Sterre de opleiding Logopedie zo leuk?

Sterre is een student van de opleiding Logopedie. Zij heeft gekozen voor de opleiding omdat zij  het combineren van theorie en praktijk erg leuk vindt. In de toekomst wil Sterre dan ook Logopedie combineren met haar musicalachtergrond. “Ik wil logopedie en musical in de toekomst combineren. Er zijn in de entertainmentwereld veel mensen die ik kan ondersteunen als logopedist!” 

Portret foto Sterre Schimmel voor testimonial

Uitstekende baankansen met LogopedieWat kun je worden met hbo Logopedie? Wat zijn de baankansen?

Lijkt het je leuk om kinderen te helpen met hun taalontwikkeling? Iemand behandelen die door een beroerte een taalstoornis heeft gekregen? Of neem een articulatieonderzoek af. Als logopedist kun je ook mensen uit hun eenzaamheid halen. Allemaal situaties waarop je goed voorbereid moet zijn.

Je werkterrein als logopedist is heel breed. Ga jij aan de slag in de gezondheidszorg, het onderwijs of ga je beroepssprekers trainen? Of zie je jezelf al als zangcoach? Mogelijkheden genoeg!

Je baankansen? Er is een tekort aan logopedisten. Daarom zijn de kansen op de arbeidsmarkt goed, zowel in Nederland als Vlaanderen en Duitsland. Als afgestudeerd logopedist heb je veel carrièremogelijkheden.

De kans op een passende baan binnen een jaar na je studie is maar liefst 99%.

studenten om piano geeft instructie

Logopedisten in opleiding Indy en Esther vertellenWat leer je tijdens de opleiding Logopedie? [video]

Van alle behandelmarkten thuisWat ga ik leren bij hbo Logopedie?

Je wordt opgeleid tot een logopedist met perspectief, ondernemerszin, onderzoekende capaciteiten en betrokkenheid.

Bij de opleiding Logopedie leer je cliënten therapeutisch onderzoeken, behandelen en begeleiden volgens een plan. Onderwerpen die aan bod komen tijdens de opleiding zijn: 

 • Een professionele relatie te onderhouden met je cliënt
 • Rekening houden met de culturele achtergrond van je cliënt
 • Je cliënt stimuleren zijn gezondheidsdoelen na te streven
 • Mondeling én schriftelijk begrijpelijk communiceren met je cliënt
logopedie talentvol student docent BITE

Een echte studentenstadHAN Campus Nijmegen

Je studie Logopedie volg je op de HAN Campus Nijmegen. Maar ook naast je studie ben je vast veel te vinden op de campus. Drankje, hapje eten, beetje cultuur snuiven… het is er prima uit te houden!

Studenten lachend aan het werk buiten

Opleidingen vergelijkenOpleiding Logopedie in Cijfers

Hoe tevreden zijn studenten over Logopedie bij de HAN? Dat zie je in 1 oogopslag bij Studie in Cijfers. Vergelijk jouw opleiding met het landelijk gemiddelde en check wat interessante cijfers. Hoeveel procent haalt binnen 5 jaar zijn diploma, bijvoorbeeld?

Die cijfers kunnen jou helpen bij je studiekeuze. Stel, een opleiding heeft meer contacturen dan gemiddeld. Spreekt dat jou aan, of ga je juist liever zelfstandig aan het werk? Hoe meer je van een opleiding weet, hoe beter je een keuze kunt maken!

Twee dames lachend mediatheek

Benieuwd naar de opleiding Logopedie?

Ontdek vooral zelf of de Logopedie opleiding bij jou past. Zin om een keer langs te komen? Onze deuren staan voor je open.

logopedie expert BITE

Iets met mensen? Iets met zorg?8x Gezondheid bachelors

Wil jij graag mensen helpen? Bijdragen aan hun gezondheid of vitaliteit? Dan zit je bij de HAN goed! We bieden bacheloropleidingen met een passie voor gezondheid. We stellen er hier 8 aan je voor: Ergotherapie, Logopedie, Voeding & Diëtetiek, Mondzorgkunde, Fysiotherapie, Medische Hulpverlening, Vaktherapie en Verpleegkunde. 

logopedie betrokken student docent

Anderen bekeken ook

Ergotherapie

Voltijd Bachelor opleiding Ergotherapie

Adviseren, coachen en begeleiden. Als ergotherapeut zorg je dat mensen hun dagelijkse activiteiten weer zelf kunnen doen. Denk aan werken, naar school gaan en hun persoonlijke verzorging. Samen met de cliënt zoek je naar de beste oplossing. Zo maak jij mensen gelukkiger!

299401 Kapittelweg 33 Nijmegen Ergotherapie studeren hbo opleiding uitleencentrum hulpmiddel

Pedagogiek

Voltijd Bachelor opleiding

Heb jij interesse in de ontwikkeling en opvoeding van kinderen en jongeren? In hoe je hun ouders en betrokkenen daarbij professioneel kunt begeleiden? Dan is de opleiding Pedagogiek echt iets voor jou!

347955 Lo-res. Jay 't Zand in overleg met 2 vrouwelijke studenten aan tafel.

Voeding en Diëtetiek

Voltijd Bachelor opleiding

Als diëtist begeleid en behandel je mensen bij hun voeding, leefstijl en gezondheid. Je kunt ook organisaties adviseren over hun voedingsbeleid. Of ga aan de slag als onderzoeker voeding en gezondheid!

studenten kijken op dienblad met gezonde voeding

Social Work

Voltijd Bachelor opleiding

Heb jij de drive om anderen, de samenleving en ook jezelf te versterken? Met Social Work help je mensen écht verder. Verleg je grenzen en pak complexe problemen aan. Bijvoorbeeld als GGZ-agoog of jeugdzorgwerker. Of in de verslavings- of gehandicaptenzorg. Mogelijkheden genoeg!

null

Direct contact

Vragen over de opleiding? ASK HAN! We helpen je graag persoonlijk verder.

Openingstijden

Werkdagen: 08:00 tot 17:00 uur
 

Liever bellen of appen?

Bellen: 024 - 353 0500
WhatsApp: 024 - 353 0500

Jouw toekomst met Logopedie

Als logopedist kun je in dienst treden bij een logopedistenpraktijk of gezondheidscentrum, maar natuurlijk ook je eigen praktijk starten. Zeg het maar! 

logopedie studenten piano docent BITE