Hbo-opleiding Logopedie

Studenten Logopedie studeren op de HAN met 5 domeinen
Meld je aan
De opleiding start 1 keer per jaar
Meer informatie ...
Brochure, helpdesk
 • ASK HAN
  We helpen je graag persoonlijk verder
 • Brochure aanvragen
  En bekijk thuis rustig het aanbod
 • Studiekeuzegesprek
  Stel al je vragen aan een specialist
Open Dagen
Meelopen, Proefstuderen etc.
 • 9nov
  10nov
  Open Dag
  Nijmegen
 • Meeloopdagen
  Plan nu een afspraak in

De opleiding start 1 september 2024 en 1 september 2025

Eten, drinken of communiceren is voor sommige kinderen of volwassenen niet eenvoudig. Dan begeleid jij cliënten toch graag bij taal-, gehoor-, spraak-, stem- of slikproblemen? Kies voor Logopedie aan de HAN!

Waarom hbo Logopedie aan de HAN?

Een brede opleiding: 5 domeinen

Zelfstandig en in groepen werk je aan de 5 onderdelen van logopedie: taal, gehoor, spraak, stem en slikken. Je helpt mensen, van jong tot oud, op het gebied van communicatie. Jij wordt de expert!

Studenten logopedie hebben plezier op de opleiding en werken in vijf domeinen

Bachelor én master in slechts 5 jaar

Meer halen uit je studie? Dan kun je naast je Logopedie opleiding ook je universitaire studie Taal- en Spraakpathologie volgen. Zo behaal je in slechts 5 jaar je bachelor én je master.

Docent en leercoach Marieke geeft uitleg aan studenten Logopedie

Hoog praktijkgehalte

De opleiding Logopedie werkt veel samen met collega’s in het werkveld. Dit doen wij met logopedische praktijken, speciaal onderwijs, ziekenhuizen en revalidatiecentra in de regio. Er zijn een aantal docenten die én op de HAN én in de praktijk werken.

Logopedist Puck helpt client Marcel met behulp van spiegel

Jouw talent staat voorop

Bij de opleiding Logopedie is er veel ruimte voor jouw persoonlijke kwaliteiten en interesses. Tijdens de opleiding kun je zelf keuzes maken. Bijvoorbeeld bij het kiezen van je stage, je minor, in de vakken en bij praktijkgericht onderzoek.

Logopedie les met kind en studenten

Interprofessioneel werken en leren

Samen met studenten van andere opleidingen, bijvoorbeeld Verpleegkunde en Social Work, voer je opdrachten uit en leer je van elkaar. Dit doe je al in je 2e jaar in de Labs en Werkplaatsen. Het levert je een schat aan ervaring op!

Logopedisten bij het bed behandelen client

HAN Seneca

HAN SENECA is voor jou als toekomstig student een gezondheidscentrum waar je je ontwikkelt op het gebied van de (preventieve) gezondheidszorg. Daar pluk je als student Logopedie de vruchten van!

studenten buiten in gesprek
Een brede opleiding: taal - spraak - stem - slikken - gehoor

Welkom bij de opleiding Logopedie in Nijmegen [video]

Snel naar

Intro en studiestart

Je gaat bijna met je studie beginnen! Bestel je boeken, check je rooster én meld je aan voor de Open Up Introductieweek. Een geweldige week om je studie te starten!

De Open Dag van Logopedie

Past Logopedie echt bij jou? Ontdek het tijdens de Open Dagen. Stel je vragen aan docenten en studenten van de opleiding en proef de sfeer!

Meisje houdt een bord vast met het woord 'open' erop.

Kom Meelopen

Kom langs en ervaar hoe het is om Logopedie te studeren. Loop een dag mee met een student en kom erachter hoe een lesdag eruit ziet als je kiest voor deze studie. Natuurlijk kun je al je vragen stellen!

Maak kennis met een hbo-opleiding, kom proefstuderen of meelopen

Toelatingsinformatie van Logopedie

Met een mbo-, havo- of vwo-diploma kun je je aanmelden voor de opleiding Logopedie. Meer weten? Bekijk de toelatingsvoowaarden hier.

Studenten Logopedie studeren samen laptop

Jouw 1e jaar

In je propedeuse van Logopedie krijg je een goed beeld van de opleiding en het beroep. Wil je meer weten over hoe jouw eerste jaar eruitziet?

Logopedie studenten studeren samen logopedisten

Jouw aanmelding

Je hebt een studie gekozen en wilt je aanmelden. Maar wat moet je daarvoor regelen? Lees hier meer over hoe jij je gemakkelijk kunt aanmelden in slechts een paar stappen.

Studenten Logopedie staan samen gezellig op de trap in vest van de opleiding

Kies Logopedie

Als logopedist draag je voor jong en oud bij aan de kwaliteit van leven. Ga jij die belangrijke uitdaging aan? Vind meer info en verhalen op www.kieslogopedie.nl.

Beeldmerk HAN Logopedie landelijke campagne Kies Logopedie, want wie gehoord wordt, wordt gezien
Uitstekende baankansen met Logopedie
 

Wat kun je worden met hbo Logopedie? Wat zijn de baankansen?

Lijkt het je leuk om kinderen te helpen met hun taalontwikkeling? Iemand behandelen die door een beroerte een taalstoornis heeft gekregen? Of neem een articulatieonderzoek af. Als logopedist kun je ook mensen uit hun eenzaamheid halen. Allemaal situaties waarop je goed voorbereid moet zijn.

Je werkterrein als logopedist is heel breed. Ga jij aan de slag in de gezondheidszorg, het onderwijs of ga je beroepssprekers trainen? Of zie je jezelf al als zangcoach? Mogelijkheden genoeg!

Je baankansen? Er is een tekort aan logopedisten. Daarom zijn de kansen op de arbeidsmarkt goed, zowel in Nederland als Vlaanderen en Duitsland. Als afgestudeerd logopedist heb je veel carrièremogelijkheden.

De kans op een passende baan binnen een jaar na je studie is maar liefst 99%.

Studenten Logopedie krijgen les over behandeling kind
Van alle behandelmarkten thuis
 

Wat ga ik leren bij hbo Logopedie?

Je wordt opgeleid tot een logopedist met perspectief, ondernemerszin, onderzoekende capaciteiten en betrokkenheid.

Bij de opleiding Logopedie leer je cliënten therapeutisch onderzoeken, behandelen en begeleiden volgens een plan. Onderwerpen die aan bod komen tijdens de opleiding zijn: 

 • Een professionele relatie te onderhouden met je cliënt
 • Rekening houden met de culturele achtergrond van je cliënt
 • Je cliënt stimuleren zijn gezondheidsdoelen na te streven
 • Mondeling én schriftelijk begrijpelijk communiceren met je cliënt
Logopedisten krijgen les met zorgrobot

Benieuwd naar de opleiding Logopedie?

Ontdek vooral zelf of de Logopedie opleiding bij jou past. Zin om een keer langs te komen? Onze deuren staan voor je open.

Logopedie studenten studeren samen logopedisten
draw-cta-title
Opleidingen vergelijken
 

Opleiding Logopedie in Cijfers

Hoe tevreden zijn studenten over Logopedie bij de HAN? Dat zie je in 1 oogopslag bij Studie in Cijfers. Vergelijk jouw opleiding met het landelijk gemiddelde en check wat interessante cijfers. Hoeveel procent haalt binnen 5 jaar zijn diploma, bijvoorbeeld?

Die cijfers kunnen jou helpen bij je studiekeuze. Stel, een opleiding heeft meer contacturen dan gemiddeld. Spreekt dat jou aan, of ga je juist liever zelfstandig aan het werk? Hoe meer je van een opleiding weet, hoe beter je een keuze kunt maken!

Studenten Logopedie studeren samen in de kantine van de HAN

Anderen bekeken ook

Pedagogiek

Voltijd Bachelor opleiding

Heb jij interesse in de ontwikkeling en opvoeding van kinderen en jongeren? In hoe je hun ouders en betrokkenen daarbij professioneel kunt begeleiden? Dan is de opleiding Pedagogiek echt iets voor jou!

347963 Lo-res. Groep van 4 studenten in overleg aan tafel in algemene ruimte HAN.

Ergotherapie

Voltijd Bachelor opleiding

Adviseren, coachen en begeleiden. Als ergotherapeut zorg je dat mensen hun dagelijkse activiteiten weer zelf kunnen doen. Denk aan werken, naar school gaan en hun persoonlijke verzorging. Samen met de cliënt zoek je naar de beste oplossing. Zo maak jij mensen gelukkiger!

45c49f08-0cf2-11ee-88a0-02565807075b Kapittelweg 33 Nijmegen Ergotherapie studeren hbo opleiding uitleencentrum hulpmiddel

Toegepaste Psychologie

Numerus fixus opleiding

Verwonder jij je vaak over het gedrag van mensen? Wil jij leren achterhalen welke gedachten en gevoelens hieraan ten grondslag liggen? Wil jij leren hoe je gedrag kunt beïnvloeden? De focus bij de HAN ligt vooral op Arbeid & Gezondheid. Kies Toegepaste Psychologie. Worden wie je bent, dat werkt!

79bec200-0cf9-11ee-aca5-02565807075b Toegepaste Psychologie TP, foto 2432, studenten doen kaartspel aan tafel en docent geeft uitleg, overleg, samenwerken

Social Work

Voltijd Bachelor opleiding

Heb jij de drive om anderen, de samenleving en ook jezelf te versterken? Met Social Work help je mensen écht verder. Verleg je grenzen en pak complexe problemen aan. Bijvoorbeeld als GGZ-agoog of jeugdzorgwerker. Of in de verslavings- of gehandicaptenzorg. Mogelijkheden genoeg!

null
Iets met mensen? Iets met zorg?
 

8x Gezondheid bachelors

Wil jij graag mensen helpen? Bijdragen aan hun gezondheid of vitaliteit? Dan zit je bij de HAN goed! We bieden bacheloropleidingen met een passie voor gezondheid. We stellen er hier 8 aan je voor: Ergotherapie, Logopedie, Voeding & Diëtetiek, Mondzorgkunde, Fysiotherapie, Medische Hulpverlening, Vaktherapie en Verpleegkunde. 

betrokken student docent

Direct contact

Vragen over de opleiding? ASK HAN! We helpen je graag persoonlijk verder.

Openingstijden

Werkdagen: 08:00 tot 17:00 uur
 

Liever bellen of appen?

Jouw toekomst met Logopedie

Als logopedist kun je in dienst treden bij een logopdistenpraktijk of gezondheidscentrum, maar natuurlijk ook je eigen praktijk starten. Zeg het maar!

Studenten Logopedie hebben plezier, taal spraak gehoor slikken en stem
draw-cta-title