Jouw toekomst als logopedist

Als logopedist leer je kinderen en volwassenen met een taal-, spraak-, stem-, slik- of gehoorstoornis om beter te leren communiceren. Je begeleidt ze zo goed mogelijk om zelfstandig te functioneren in hun eigen omgeving. Je werkveld is breed!

logopedie expert BITE

Nadenken over je toekomstWaar zou jij je talent als hbo logopedist het liefst willen inzetten?

Logopedie in de praktijk

Student aan het woord

Student Hiske vertelt welke baankansen je hebt met hbo Logopedie

studenten aan tafel met boekjes open

Eigen praktijk

Femke, logopedist eigen praktijk

student tikt op iPad

Onderwijs

Daphne, logopedist in het onderwijs

studenten en docent op rode bank

Verpleeghuis

Jeanine, logopedist in een verpleeghuis

voorlichting voor stemklachten zijkant

Logopedist worden Wat kan ik worden na hbo Logopedie?

Met de opleiding Logopedie word je opgeleid tot logopedist. Het werkterrein van een logopedist is heel breed. Ga jij aan de slag in de gezondheidszorg, het onderwijs of ga je beroepssprekers trainen? Of zie je jezelf al als zangcoach? Bekijk de baankansen van hbo Logopedie!

 • studenten krijgen instructie van docent in klas

  Logopedist

  Mensen die moeilijk uit hun woorden kunnen komen. Kinderen die slecht horen en daardoor onduidelijk praten. Leerkrachten die hun stem niet goed gebruiken. Als logopedist behandel je mensen met stem-, spraak-, taal-, slik- en gehoorproblemen.
   

 • studenten om piano geeft instructie

  Stem-/zangcoach

  Als coach leer je mensen bewust te worden van de mogelijkheden van hun stem en zintuigwaarneming. Zo leren ze hun stem kennen. Met meer stemvolume. Zangers leren zo écht zingen. En sprekers leer je met overtuigingskracht te spreken.

 • voorlichting voor stemklachten zijkant

  Trainer van beroepssprekers

  Nieuwslezers, leerkrachten, acteurs. Allemaal personen die voor hun beroep veel moeten praten. Vele van hen hebben hier moeite mee of hebben niet de volle impact die ze zouden willen hebben. Als trainer leer je ze hoe ze hun stem gezond en effectief kunnen inzetten.

 • studenten kijken naar iPad

  Adviseur hulpmiddelen voor mensen met gehoor- of communicatiestoornis

  Er bestaan slimme hulpmiddelen voor mensen die slechthorend, doof of beperkt zijn in horen én zien. En voor mensen die moeite hebben met taal omdat dit via de hersenen minder goed wordt verwerkt. Als adviseur help je hen het best passende hulpmiddel te kiezen.

Doorstuderen met Logopedie

Nog niet uitgeleerd? Zowel binnen als buiten de HAN kun je doorstuderen. Kies voor een master aan de HAN, aan een andere hogeschool of universiteit.

 • Master Taal- en Spraakpathologie (RU)

  Bij deze master bestudeer je taal- en spraakstoornissen als afasie en dysartrie. Na 1 jaar fulltime studeren ben jij op de hoogte van de laatste stand van kennis in onder meer de neuropsychologie, op het gebied van motoriek en het articulatieorgaan. Je kunt dan aan de slag als bijvoorbeeld als onderzoeker of als intermediair tussen arts en logopedist.
 • Master Toegepaste Taalwetenschap

  Toegepaste Taalwetenschap houdt zich bezig met alle vormen van taal. Je bestudeert theoretische én toegepaste vraagstukken. Soms gaat het voornamelijk om literatuurstudie, dan weer analyseer je bandopnamen met gesproken taal of draai je mee op een school, medisch centrum of uitgeverij. Je wordt specialist op jouw vakgebied en tegelijkertijd leer je de beroepspraktijk kennen.
 • Master Evidence Based Practice in Health Care

  Wetenschappelijk onderzoek doen, kritisch beoordelen, publiceren en daarover communiceren, om de verbinding te leggen tussen gezondheidszorg en wetenschap? Met de Master EBPiHC kun je als klinisch epidemioloog vakoverstijgend participeren in klinisch multidisciplinair wetenschappelijk onderzoek. Een studierichting met een curriculum van een evident academisch niveau.
 • Taalwetenschap Neurolinguïstiek

  De eenjarige mastertrack Neurolinguïstiek houdt zich bezig met vragen over taalstoornissen. Hoe komt het dat normaal ontwikkelende kinderen taal schijnbaar moeiteloos leren, terwijl dit niet geldt voor kinderen met gehoorafwijkingen of met het syndroom van Down? Waarom hebben sommige kinderen grote moeite met leren lezen en hoe ontstaat afasie?

Dit is je studie

Wat leer je tijdens de opleiding? Bekijk de opbouw van Logopedie.

logopedie expert BITE