Meld je aan
De opleiding start 1 keer per jaar
Meer informatie...
Brochure, helpdesk
 • ASK HAN
  We helpen je graag persoonlijk verder
Open Dagen
Meelopen, Proefstuderen etc.
 • 11nov
  12nov
  Open Dag
  Nijmegen - 10:00 - 15:00

Voor je begint met de opleiding Logopedie

Je wilt natuurlijk weten waar je aan begint als je kiest voor hbo Logopedie voltijd. En ook hoe je nieuwe leven in Nijmegen er straks uitziet. Deze pagina helpt je op weg. Maak verder kennis met de opleiding Logopedie in Nijmegen!

534611 Studenten Logopedie studeren op de HAN met 5 domeinen

OPEN DAG NIJMEGEN | 11 & 12 NOV 2023
 

Zien we jou op de Open Dag?

Ontdek of Logopedie bij jou past tijdens onze Open Dag in Nijmegen. Volg de voorlichtingen en vraag studenten en docenten het hemd van het lijf. De volgende Open Dag in Nijmegen is op 11 en 12 november 2023. Check het programma in het aanmeldformulier. Wil je een seintje als je je kunt aanmelden voor de Open Dag? Laat dan je e-mailadres achter. 

Kom langs op de Open Dagen van Nijmegen op 11 en 12 november 2023
Thuis op de bank met de feiten
 

Met de factsheet thuis oriënteren

Ben je aan het twijfelen over welke richting je precies op wilt? Weet je het echt nog niet zeker of wil je het met je ouders over de studie hebben? Vraag dan de factsheet aan. 

Wat je onder andere kunt verwachten: 

 • Overzicht van wat je gaat leren in de verschillende jaren van de opleiding
 • Voorbeeld van je lesrooster in het 1e jaar
 • Voordelen van studeren aan de HAN
 • Praktische informatie over het aanmeldproces
 • Een beeld van je toekomst: wat doe je als logopedist? 
131702 Bezoeker bladert door HAN magazine voltijd brochure in auditorium bezoekers op achtergrond
Maak kennis met HAN opleiding Logopedie

Logopedie is een opleiding met BITE [video]

Samenwerken met andere disciplines
 

Neem een kijkje in het Praktijkhuis [video]

Bij de opleiding Logopedie leer je veel over hoe je in de praktijk aan de slag kan gaan. Onze studenten doen dit vaak in het Praktijkhuis van de HAN. Hier leer je ook samenwerken met andere studenten en professionals uit andere beroepen. Daar heb je later in je werk profijt van!

3e-jaarsstudent Logopedie aan het woord
 

Logopedist in opleiding Marieke maakt het verschil [video]

Marieke zit in het 3e jaar van de opleiding Logopedie. Ze loopt stage op een cluster-2-school, een plek voor leerlingen die doof of slechthorend zijn of een taal-spraakontwikkelingsstoornis hebben.

Zelf heeft Marieke ook op het speciaal onderwijs gezeten. Marieke wil nu het verschil maken: "Beoordeel een kind op zijn of haar motivatie, niet op de achtergrond. Zelf zat ik ook op een cluster-2-school en ik merkte dat ik consequent onderschat werd."

 

Ontmoet onze docenten

Susan Brouwers-Nabuurs

Wat mij betreft is logopedie het mooiste vak dat er bestaat. Je betekent veel voor mensen op het gebied van communicatie, eten en drinken, hoe waardevol is dat? Ik vind het geweldig dat ik een bijdrage kan leveren aan het opleiden van de logopedisten van de toekomst!

Helene Rompen

Hoe waardevol is het om mensen te ondersteunen met de meest belangrijke dingen van het leven, zoals communiceren, eten en drinken. Als je kunt communiceren, kun je meedoen in de maatschappij.

Puck Goossens

De diversiteit van het beroep van logopedist spreekt mij erg aan. Ik ben enthousiast en heb veel passie voor het vak. Ik gun studenten ook dat ze kiezen voor een vak waar hun hart ligt en een vak dat past bij hun persoonlijkheid.

Maureen Cambeen

Als studieloopbaanbegeleider vind ik het belangrijk dat studenten zich gekend, gezien en gehoord voelen. Het is geweldig om deel te zijn van het groeiproces van studenten op professioneel én persoonlijk vlak.

Linda Smeets

Het maakt me blij dat ik een steentje kan bijdragen door me iedere dag in te zetten voor de logopedisten in opleiding. Ik werk graag met mensen, binnen en buiten de opleiding Logopedie: met studenten, werkveld en medewerkers van de HAN.

Annemiek Oostindiër

Door de jaren heen zie je studenten groeien en zich ontwikkelen tot echte professionals. Dat is heel gaaf om te zien! En wat een mooi vak is Logopedie: je kunt écht van invloed zijn op iemands leven.

Knoop doorhakken: tips voor een weloverwogen (studie)keuze

Twijfel je over een studiekeuze? Dat is begrijpelijk, want er zijn enorm veel opties. En wil je eigenlijk nu wel gaan studeren of kies je liever voor een tussenjaar? Niet gevreesd, we hebben een aantal oefeningen voor je op een rijtje gezet om een studie te kiezen. Zo maak je een weloverwogen (studie)keuze. Ben jij klaar om te kiezen? Meld je aan voor 1 mei!

Twijfel je over je studiekeuze? Doe de check, kom naar de Open Dagen en volg een voorlichting. Wie weet is een tussenjaar ook wat voor jou!

Knoop doorhakken: kies jij voor Logopedie? [5 vlogs]

Vlog van student Mechje (1:05)

"Ik ging van mbo naar hbo"

278152 Screenshot vlog Mechje de Haan Logopedie

Vlog van student Nina (1:08)

"Eerst een tussenjaar, daarna Logopedie"

99978 logopedie interdisciplinair BITE

Vlog van student Carmen (0:26)

"Van jong tot oud!"

99982 logopedie interdisciplinair BITE

Vlog van student Annick (2:27)

"Ik wil iets studeren met volwassenen"

99974 logopedie studenten piano docent BITE

Vlog van student Anke (0:53)

"Ik wil iets studeren met kinderen"

99970 logopedie talentvol student docent BITE
Logopedie en Voeding & Diëtetiek werken samen
 

Koken voor jonge kinderen met slikproblemen

Anke van Dinther (student Logopedie) en Demi Dellemann (student Voeding & Diëtetiek) wonnen op het symposium van Praktijkinnovatie in Zorg en Welzijn de publieksprijs voor hun onderzoeksproject. Hun onderzoek ging over voeding voor kinderen met slikproblemen. Het resultaat - een receptenboek - maakt het verschil!

497603 praktijkinnovatie zorg welzijn student aan het woord symposium PZW

Lesstof komt écht tot leven bij Logopedie

Bij eerstejaarsstudenten Logopedie komt de lesstof echt tot leven: een vrouw met een spraakstoornis is 4 weken lang hun levende casus. Ervaringsdeskundige Karen loopt samen met studenten haar revalidatieproces nog een keer door. Als échte cliënt.

534611 Studenten Logopedie studeren op de HAN met 5 domeinen
Leren in de praktijk
 

Studenten Logopedie zijn maatje van mensen met hersenletsel

Logopedisten in opleiding gaan actief aan de slag met mensen met taal- en spraakproblemen. Ze ondernemen samen wekelijks allerlei activiteiten. Bekijk het verhaal van Stanka, Anouk en Susan!

Volg HAN Logopedie op social media

Naast je studie
 

Studeren is meer dan studeren

Er staat jou straks ook een toffe studententijd te wachten, vol nieuwe vrienden en ervaringen. Check van tevoren wat je kunt verwachten. Wat is er naast je studie allemaal te doen in studentenstad Nijmegen? Ga je op kamers of niet? Hoe ontmoet je andere studenten? En waarom mag je de HAN intro niet missen? Lees snel verder.

Direct contact

Vragen over de opleiding? ASK HAN! We helpen je graag persoonlijk verder.

Openingstijden

Werkdagen: 08:00 tot 17:00 uur
 

Liever bellen of appen?

Bellen: 024 - 353 0500
WhatsApp: 024 - 353 0500

Volgende pagina
 

Praktische info

Wil je meer praktische informatie over de opleiding Logopedie? Ze staan hier op een rijtje!

studenten kijken naar iPad