Hbo opleiding Food & Business
De opleiding start 1 september 2021 en 1 september 2022
Word jij die foodprofessional die nieuwe producten in de markt zet, consumenten gezonder laat eten en zorgt voor een goede kwaliteit van ons voedsel? Food & Business is dé studie van de toekomst. Je leert er alles over de business van innovatiever en duurzamer eten!
27 maart: Bezoek de online open dag
Wat wil jij nog vragen aan studenten en docenten van de opleiding Food & Business? Pak je kans tijdens de Online Open Dag op 27 maart! Volg bijvoorbeeld een online rondleiding, proefcollege of inlooplokaal. Handig: we hebben nu al een pagina klaarstaan vol info en inspiratie over deze studie. Neem meteen een kijkje!
Baankansen : Wat kun je worden na Food and Business
De vraag naar mensen met een opleiding Food and Business is veel groter dan het aanbod. Veel studenten krijgen tijdens het afstuderen al een baan aangeboden in de food business! Ga aan de slag als marketingmanager, kwaliteitszorgmanager of productontwikkelingsmanager bij grote bedrijven als Unilever, COOP, Friesland Campina, Kraft Heinz of Aviko of zoek een baan bij één van de duizenden andere (internationale) food and business bedrijven. Barst jij van de foodplannen? Begin dan je eigen bedrijf!
Van alle foodmarkten thuis: Dit ga je leren tijdens Food and Business
Bij Food & Business leer je allerlei zaken die te maken hebben met het bedenken van nieuwe, verantwoorde en gezonde producten Je leert hoe je bestaande producten aanpast en verbetert en hoe je deze producten in de markt zet. Je weet straks alles over food, marketing en verkoop en je ontdekt de wereld van distributie, groothandel en supermarkt. Natuurlijk leer je ook over kwaliteitszorg en voedselveiligheid.
- Hoe maak je een marketingplan voor een nieuw product?
- Hoe geef je leiding, hoe stuur je een team aan en hoe werk je samen?
- Hoe zet je een smaak- en kwaliteitsonderzoek op?
- Hoe analyseer je de samenstelling van producten?
- Welke richtlijnen over zout, suiker en vet zijn er?
- Hoe kan het bereiden van voedsel duurzamer?
- Hoe maak je goede afspraken over prijs en levering?
- Waar let je op bij de presentatie van producten in een supermarkt?
Benieuwd naar de opleiding Food and Business?
Ontdek vooral zelf of deze opleiding bij jou past. Zin om een keer langs te komen? Onze deuren staan voor je open.
The Place2be: HAN Campus Nijmegen
Je opleiding volg je grotendeels op de HAN Campus Nijmegen. En na je colleges? Studeren, drankje doen… het is er prima uit te houden. Je volgt colleges in het gebouw van de Faculteit Economie en Management (FEM).
Informatie voor het aanmelden
Zin om te starten? We wijzen je graag de weg.
Direct contact
Vragen over de opleiding? Stel je vraag aan het HAN VoorlichtingsCentrum. We helpen je graag verder.
Volgende pagina: Jouw toekomst
Een vaste baan, zelfstandig ondernemer of doorstuderen? Zeg het maar!