Hbo-opleiding Commerciële Economie

CE studenten en docent met laptop brew
Meld je aan
De opleiding start 1 keer per jaar
Meer informatie...
Brochure, helpdesk
  • ASK HAN
    We helpen je graag persoonlijk verder
  • Brochure aanvragen
    En bekijk thuis rustig het aanbod
Kom langs
Open Dagen, Activiteiten etc.
  • 26maa
    Open Dag - Campus
    Arnhem
  • 2apr
    Open Dag - Campus
    Nijmegen
  • Activiteiten
    Plan nu een afspraak in

De opleiding start 1 september 2022

Hoe onderzoek en test je de behoeften van jouw klanten? Hoe vertaal je die vervolgens in een slimme marketingcampagne? Wie de beste verkoopcijfers wil, moet alles net iets anders doen dan de rest. Wil je die kunst leren verstaan? Kies dan voor deze (internationale) marketing en sales opleiding.

Waarom de Hbo-opleiding Commerciële Economie?

Brede commerciële basis

Een stevig begin van een (internationale) carrière waarin je veel kanten op kunt.

CE jongen en meisje laptop Brew

Voorop in digital marketing

Customer experience, social media en websitemanagement kennen voor jou straks geen geheimen meer.

CE docent met mobiel in klas

Nummer 1 in Sales

Salesonderwijs op topniveau! Jij weet straks alles van klantanalyse, telefonische vaardigheden, content creatie, accountmanagement en gespreksvaardigheden.

CE jongens achter laptop

Internationale business

Word een expert in internationaal zakendoen. Stage lopen en afstuderen bij internationale organisaties als Apple, Nike of Heineken? Ga ervoor!

CE meiden in de Brew

USCA: sales op internationaal niveau

Als enige hogeschool in Nederland internationaal erkend door de University Sales Center Alliance (USCA). Dat biedt kansen voor jou.

Logo netwerk USCA

Uniek certificaat in Sales!

Erkend door de Sales Management Association (SMA): officiële titel SPr achter je naam en officieel certificaat bij het afstuderen.

CE logo sma

Je hoort erbij!

Bij SV CEnter ben je welkom op de leukste feesten, waardevolle contacten én interessante seminars.

CE logo sma

Studenten vertellenWaarom heb je voor Commerciële Economie gekozen?

BaankansenWat kun je allemaal worden?

Met Commerciële Economie heb je ontzettend veel mogelijkheden. In elke organisatie spelen immers commerciële vraagstukken. Of je nu in Nederland werkt of liever voor een internationale carrière gaat. Je bent breed opgeleid en werkt bijvoorbeeld als marketingmanager of productmanager. Account- of salesmanager, exportmanager of brandmanager. Of als marktonderzoeker of online marketeer. Je bent verantwoordelijk voor de marketingstrategie, de totale productstrategie en het product- en prijsbeleid. Of je werkt aan de naamsbekendheid en reputatie van het bedrijf.

gebouw

Ontdek waar jouw commerciële kracht ligtWat ga je leren?

Tijdens de opleiding Commerciële Economie leer je alles over marketing en sales. Je verdiept je al tijdens je studie in allerlei beroepen en ontdekt waar jouw commerciële kracht ligt. Je leert:

  • verkoopgesprekken voeren met (internationale) klanten;
  • digitale marketingcampagnes bedenken;
  • export strategieën opzetten;
  • (internationale) marktkansen signaleren;
  • online vaardigheden ontwikkelen;
  • klantbeleving optimaliseren;
  • presenteren van commerciële plannen en kansen;
  • merken positioneren en activeren.
CE docent geeft les

Onderscheid je van de restKies je eigen specialisatie

Wordt het Sales, Marketing of Internationale Marketing en Sales? Bij Commerciële Economie kies je tijdens de opleiding voor 1 van deze 3 specialisaties. Je kan ook kiezen voor de specialisatie Innovation vanaf dag 1 van je studie. Ben jij altijd bezig te vernieuwen? Heb je een brede blik en ben je ondernemend, nieuwsgierig, creatief en geef je niet snel op? Dan is deze  specialisatie misschien iets voor jou. In deze specialisatie leer je nieuwe ideeën te realiseren en maak je van innovatie je beroep! Ga je voor Sales, Marketing, Internationale Marketing en Sales of Innovation? Lees het in de handige factsheet met overeenkomsten en verschillen!

business innovation studenten met sticky notes

Studenten vertellenWat is het leukst / minst leuk aan je opleiding?

Maak kennis met onze studenten

Samen met passievolle collega’s hard werken bij een groot internationaal bedrijf.‘Het is echt gaaf om te werken bij Universal Pictures!’

Afstuderen bij een business intelligence detacheringsbureau‘Heel gaaf dat ik de kans krijg om me te verdiepen in “Smart Industry”.’

Opleidingen vergelijkenCommerciële Economie in Cijfers

Hoe tevreden zijn studenten over Commerciële Economie bij de HAN? Dat zie je in 1 oogopslag bij Studie in Cijfers. Vergelijk jouw opleiding met het landelijk gemiddelde en check wat interessante cijfers. Hoeveel procent haalt binnen 5 jaar zijn diploma, bijvoorbeeld?

Die cijfers kunnen jou helpen bij je studiekeuze. Stel, een opleiding heeft meer contacturen dan gemiddeld. Spreekt dat jou aan, of ga je juist liever zelfstandig aan het werk? Hoe meer je van een opleiding weet, hoe beter je een keuze kunt maken!

Twee dames lachend mediatheek

Nieuwsgierig naar Commerciële Economie?

Kom sfeer proeven en kennismaken met de hbo-opleiding Commerciële Economie: onze online deuren staan voor je open! 

nijmegen-campus

The Place2beHAN Campus Nijmegen of Arnhem

De opleiding Commerciële Economie volg je op de HAN Campus Arnhem of Nijmegen. En na je colleges? Studeren, drankje doen… op beide locaties is het prima uit te houden! Voor welke stad kies jij?

Tafeltennis

Anderen bekeken ook

Commerciële Economie

Voltijd Bachelor opleiding

Hoe onderzoek en test je de behoeften van jouw klanten? Hoe vertaal je die vervolgens in een slimme marketingcampagne? Wie de beste verkoopcijfers wil, moet alles net iets anders doen dan de rest. Wil je die kunst leren verstaan? Kies dan voor deze (internationale) marketing en sales opleiding.

CE studenten en docent met laptop brew

Bedrijfskunde

Duurzaamheid, digitalisering en circulaire economie. De omgeving verandert snel en dat heeft effect op heel veel bedrijven zoals Bol.com, Hema en KLM. Ben je iemand die bedrijven wil veranderen en klaar wil maken voor de toekomst? Dan is Bedrijfskunde iets voor jou.

studeren

Ondernemerschap & Retail Management

Voltijd Bachelor opleiding

Droom jij ervan een eigen bedrijf te beginnen, een retailonderneming te runnen of een familiebedrijf over te nemen? Ben je ondernemend, durf je risico’s te nemen en ben je een tikkeltje eigenwijs? Ondernemerschap & Retail Management leidt de ondernemers en ondernemende managers van de toekomst op!

homebase

Finance & Control (Bedrijfseconomie)

Voltijd Bachelor opleiding

Ben jij dol op cijfers? Hou je van overzicht? Als business controller overzie je alle geld- en informatiestromen van een bedrijf. Jij weet hoe de organisatie er financieel voor staat. Je adviseert de directie wat beter kan. Hou je van rekenen en puzzelen dan is deze opleiding iets voor jou!

studeren docent ifm finance & control

Communicatie

Voltijd Bachelor opleiding

Ben je geïnteresseerd in (social) media, digitale communicatie en in mensen en hun gedrag? Ben je creatief met tekst en beeld en gefascineerd door de wereld van media? Wil jij merken laten vlammen en een boodschap slim verpakken? Dan is Communicatie iets voor jou!

werken aan project, FEM Communicatie

Direct contact

Vragen over de opleiding? ASK HAN! We helpen je graag persoonlijk verder.

Openingstijden

Werkdagen: 08:00 tot 17:00 uur
 

Liever bellen of appen?

Bellen: 024 - 353 0500
WhatsApp: 024 - 353 0500

Jouw toekomst

Een vaste baan, zelfstandig ondernemer of doorstuderen? Zeg het maar!

studeren