Jouw toekomst als foodprofessional

   

Aan de slag met personalized nutrition, no waste food, blurring foodretail en foodservice? De foodsector is groot en dynamisch en continu in ontwikkeling. De vraag naar mensen met een opleiding Food & Business is veel groter dan het aanbod. Met een diploma op zak ligt de wereld dan ook voor je open!


Wat kun je worden met Food & Business

Na je opleiding heb je zoveel kennis en vaardigheden ontwikkeld dat je op het gebied van voeding op allerlei plekken terechtkunt. Onze afgestudeerden werken onder andere voor: HAK, Jumbo Supermarkten, FrieslandCampina, The Kraft Heinz Company en Aviko.

 • Marketingmanager

  Je zorgt voor succesvolle productintroducties. Jouw sleutel voor succes ligt in het opbouwen van goede relaties met klanten en andere doelgroepen.
 • Quality Assurance Manager

  Consumenten zijn steeds kritischer en retailers steeds strikter: zorg jij ervoor dat alle eisen rondom voedselveiligheid goed worden nageleefd en dat het productieproces optimaal verloopt?  
 • Research & Development Manager

  Je doet onderzoek naar mogelijkheden om nieuwe producten te ontwikkelen en recepturen te verbeteren, die aansluiten bij de wensen en behoeften van de consument.  
 • Foodmarketeer

  Zet met een online campagne, een evenement of aansprekende actie foodproducten op de juiste manier in de markt.  
 • Productontwikkelingsmanager

  Je ontwikkelt nieuwe producten en productcombinaties en voert sensorische testen uit. De wensen en behoeften van de doelgroep staan daarbij centraal.  
 • Accountmanager

  Je beheert nieuwe en bestaande klantrelaties en je bent verantwoordelijk voor de verkoop van het product volgens het beleid van de organisatie.  

Studenten vertellenWat wil je later worden?

Doorstuderen

Wil jij na je opleiding Food & Business verder studeren? Mogelijkheden genoeg:

 • Master Food Quality Management

  Bestudeer de kwaliteitsproblemen in de voedselindustrie zowel vanuit het management als de techniek. Ga aan de slag met verbetering van de voedselkwaliteit, kwaliteitanalyses en bedrijfsstrategieën.
 • Master Circulaire Economie

  Voor iedereen die mensen en processen op het juiste spoor wil zetten: op weg naar een circulaire economie, met respect voor mens en natuur. Je wordt opgeleid tot ‘change agent’: een veranderaar die de transitie naar de circulaire economie helpt versnellen.
 • Master Communicatie en Beïnvloeding

  Het goed inzetten van communicatie vraagt om specifieke vaardigheden en grondige kennis van de werking van beïnvloedende communicatie. Op dat gebied word jij expert.
 • Master Management, Economics en Consumer Studies

  Hoe komen goederen en diensten tot stand, hoe komen ze bij de consument terecht, en wat gebeurt er daarna mee? Je leert alles over de bedrijfskundige, economische en sociologische processen van de ‘agrivoedselketen’ in Nederland, Europa en de rest van de wereld.

Volgende paginaDit is je studie

Wat leer je tijdens de opleiding? Bekijk de opbouw van Food & Business.