Meld je aan
De opleiding start 1 keer per jaar
Meer informatie...
Brochure, helpdesk
 • ASK HAN
  We helpen je graag persoonlijk verder
 • Brochure aanvragen
  En bekijk thuis rustig het aanbod
 • 1 op 1 gesprek
  Stel al je vragen aan een specialist
Open Dagen
Meelopen, Proefstuderen etc.
 • 11nov
  12nov
  Open Dag
  Nijmegen - 10:00 - 15:00
 • 18nov
  Open Dag
  Arnhem - 10:00 - 14:00
 • Proefstuderen
  Plan nu een afspraak in
 • Rondleidingen
  Krijg een persoonlijke rondleiding

Jouw toekomst als foodprofessional

 


 

Aan de slag met personalized nutrition, zero waste food, blurring foodretail en foodservice? De foodsector is groot, dynamisch en continu in ontwikkeling. De vraag naar een Food Business is groter dan ooit. Ben jij de nieuwe foodprofessional die hieraan bijdraagt?

419811 Food & Business koken 1141

Het werkveld: thema's en beroepen

In de Internationale Food Business spelen 3 thema’s een belangrijke rol: Commercie & Innovatieve business, Voeding & Gezondheid en Quality & Productie. Duurzaamheid en met elkaar de verantwoordelijkheid nemen voor een toekomstbestendige Food Business komt in al deze thema’s terug. Binnen ieder thema kan je verschillende beroepen vervullen. Benieuwd naar de thema’s en bijbehorende beroepen? Lees snel verder!

Thema 1Commercie & Innovatieve business

Veranderingen volgen elkaar steeds sneller op, ook in de Food Business. De digitale revolutie verandert de wereld in hoog tempo. In de huidige maatschappij is het essentieel dat jonge professionals om kunnen gaan met veranderingen, innovatief kunnen denken en op zoek blijven naar nieuwe mogelijkheden die een duurzame bijdrage leveren aan de maatschappij. Als Marketeer, Salesmanager of Business Innovation Manager vervul jij een belangrijke rol binnen dit thema in de Food Business.

419880 Food & Business gesprek keuken 0953

Thema 2Voeding & Gezondheid

Goede voeding is belangrijk om de gezondheid van mensen te bevorderen en ziekten te voorkomen. Het is daarom van groot belang dat iedere bevolkingsgroep toegang heeft tot gezonde producten. Maar wat is gezond? Vanuit de overheid zijn er afspraken met bedrijven over de productie en het aanbod van gezond en duurzaam voedsel. Bij Food & Business leer je hoe producten gezonder en duurzamer kunnen en hoe het bedrijfsleven invloed heeft op de (gezonde) keuzes die de consument maakt.

419881 Food & Business studenten in de keuken 0995

Thema 3Quality & Productie

Bij het produceren van voedingsmiddelen moeten er continu keuzes gemaakt worden die invloed hebben op de kwaliteit van onze voeding en op de efficiëntie van de voedselstromen. Er wordt continu gezocht naar verbeteringen in het productieproces voor een optimaal eindresultaat. Kwaliteitsmanagement is een belangrijk aspect in de Food Business waarin een verschil gemaakt kan worden op het gebied van duurzaamheid. 

419816 Food & Business sensorisch 1272

Studenten vertellenWat wil je later worden?

Doorstuderen

Wil jij na je opleiding Food & Business verder studeren? Mogelijkheden genoeg:

 • Master Circulaire Economie

  Voor iedereen die mensen en processen op het juiste spoor wil zetten: op weg naar een circulaire economie, met respect voor mens en natuur. Je wordt opgeleid tot ‘change agent’: een veranderaar die de transitie naar de circulaire economie helpt versnellen.

 • Master Food Quality Management

  Bestudeer de kwaliteitsproblemen in de voedselindustrie zowel vanuit het management als de techniek. Ga aan de slag met verbetering van de voedselkwaliteit, kwaliteitsanalyses en bedrijfsstrategieën.

 • Master Communicatie en Beïnvloeding

  Het goed inzetten van communicatie vraagt om specifieke vaardigheden en grondige kennis van de werking van beïnvloedende communicatie. Op dat gebied word jij expert.

 • Master Management, Economics en Consumer Studies

  Hoe komen goederen en diensten tot stand, hoe komen ze bij de consument terecht, en wat gebeurt er daarna mee? Je leert alles over de bedrijfskundige, economische en sociologische processen van de ‘agrivoedselketen’ in Nederland, Europa en de rest van de wereld.

Volgende paginaDit is je studie

Wat leer je tijdens de opleiding? Bekijk de opbouw van Food & Business.

creative kitchen eten bereiden koken, FEM Food & Business