Verpleegkunde Deeltijd

Studenten hangen infuus op
Meld je aan
De opleiding start 2 keer per jaar
Meer informatie...
Adviesgesprek, brochure, helpdesk
 • Vraag een adviesgesprek aan
  Stel al je vragen aan een specialist
 • ASK HAN
  We helpen je graag persoonlijk verder
Open Avond
Proefcollege, meelopen
 • 22nov
  Open Avond
  Nijmegen - 18:00 - 21:00
 • 22nov
  Online Open Avond
  17:00 - 21:00

De opleiding start 1 februari 2024 en 1 september 2024

Met het vernieuwde onderwijsprogramma van hbo-v deeltijd aan de HAN volg je via je persoonlijke studieroute de weg tot de verpleegkundige van nu, klaar voor de toekomst.

Waarom hbo Verpleegkunde deeltijd aan de HAN?

Studeren op maat

Ben jij al dagelijks bezig in de zorg of heb je een relevante vooropleiding? Dan is er is veel ruimte voor flexibiliteit. Samen geven we jouw persoonlijke leerroute vorm.

Student brengt slangetje in neus in

Dichtbij de student

Wij staan dichtbij jou en kijken en denken met je mee. Wij hebben de ervaring van een grote opleiding met focus op kleinschaligheid. Jouw wensen en behoeftes stellen wij centraal.

Docent met studenten bij bed

Uitwisseling tussen onderwijs en praktijk

Wij stemmen continu af met het werkveld, waardoor jij relevant en up-to-date onderwijs krijgt. Dat wat je leert op de opleiding kun je direct in de praktijk brengen.

Twee studenten met injectienaald

Een prikkelende leeromgeving

Je wordt geprikkeld, uitgedaagd en ontwikkelt een kritisch onderzoekende houding. Je wordt gestimuleerd om jouw ervaringen in te zetten. Zo doe je niet alleen kennis op maar deel je ook jouw expertise met studenten uit een ander werkveld.

Studenten hartslag/bloeddruk meten

Switchen naar de zorg

Wij weten wat je nodig hebt! Heb je veel of weinig ervaring in de zorg, wel of geen hbo- of wo-opleiding afgerond? FastSwitcher of CarrièreSwitcher? Lees hieronder wat het voor jou betekent!

Student met infuus

Weet waar je aan toe bent

Je krijgt een vaste lesdag in de week met een vaste tutor gedurende het hele semester! Je leercoach begeleidt je gedurende je hele opleiding. Zo weet je altijd waar je aan toe bent en combineer je werken in de zorg met een opleiding.

Studenten met docent met katheter
Joyce en Kirsten vertellen over hbo-v deeltijd
 

Waarom hbo Verpleegkunde deeltijd?

Redenen genoeg voor de 2 eerstejaars studenten om van start te gaan met de hbo-v deeltijd. Maar ze willen vooral van toegevoegde waarde zijn! Hoe hebben zij het 1e jaar ervaren? Waarom kozen ze voor de HAN? En hoe combineren zij de opleiding met hun privéleven?

 

Wat leer je bij de hbo v deeltijd?
 

De 7 rollen van de hbo-verpleegkundige

De verschillende rollen die je moet kunnen vervullen, staan in het nieuwe landelijke beroepsprofiel van de opleiding Verpleegkunde deeltijd.  HAN Verpleegkunde deeltijd richt zich speciaal op die 7 CanMEDS-rollen.

Twee studenten met infuus
Je vergroot je kansen op de arbeidsmarkt

Baankansen

Als je klaar bent met de opleiding tot verpleegkundige (niveau 6) heb je een hoop nieuwe kennis en vaardigheden op zak. Hiermee kun je zelfverzekerd de vernieuwde arbeidsmarkt betreden.

Vaardigheden

Bij de hbo-v deeltijd leer je vaardigheden aan de hand van de 7 CanMEDS rollen. Je leert bijvoorbeeld:

 • verpleegtechnische vaardigheden, zoals stomazorg en katheteriseren;
 • hoe je het best communiceert met je patiënt;
 • samenwerken met andere zorgverleners;
 • onderzoek doen;
 • je zorgvragers motiveren hun leefstijl te verbeteren;
 • hoe je een prettig werkklimaat creëert;
 • kritisch reflecteren op je eigen handelen.

Beroepen

Na Verpleegkunde deeltijd kun je als verpleegkundige aan de slag in uiteenlopende (zorg)instellingen en organisaties:

 • ziekenhuizen
 • verpleeghuizen
 • verzorgingshuizen
 • thuiszorg
 • gehandicaptenzorg
 • geestelijke gezondheidszorg
 • GGD
Werkgeversbijeenkomst 8 juni 2023
 

Kies voor zij-instromers!

Personeelstekorten, hoge werkdruk en een verminderde kwaliteit van zorg: allemaal uitdagingen waar je als werkgever in de zorg tegenaan loopt. Hoe kunnen we deze uitdagingen samen tackelen? Onze hbo-v zij-instromers bieden uitkomst! Kom op donderdagmiddag 8 juni naar onze bijeenkomst, ga in gesprek met organisaties die veel ervaring hebben met zij-instromers en laat je informeren over de mogelijkheden.

32510 Studenten en docent bj infuus

Kom kennismaken

Twijfels? Kom naar de volgende Open Avond op 22 november 2023 en stel al je vragen aan onze docenten en studenten. Duurt dat te lang of wil je meer weten over je persoonlijke studieroute? Maak dan een afspraak voor een adviesgesprek met een studieadviseur. Zo toets je al je verwachtingen voordat je een definitieve keuze maakt.

485826 Informatiemarkt op Kapittelweg 33 voor Werkveld Zorg
draw-cta-title

Kom naar de Open Avond!

De vraag naar hbo-verpleegkundigen neemt de komende jaren sterk toe. De zorg bied je dus volop toekomstperspectief!

Informatie over de opleiding?

Ieder studiejaar organiseert de HAN deeltijd verpleegkunde een aantal open avonden. Tijdens deze open avonden ontvang je uitgebreide informatie over het opleidingstraject. Ook kun je al je vragen stellen aan studenten, studieadviseurs en werkgevers uit de regio. Heb je hier interesse in? Kom dan naar de Open Avond op 22 november! Klik hier om een seintje te ontvangen wanneer de aanmelding open gaat.

CarrièreSwitch?

Tijdens onze Open Avond volg je een speciaal programma afgestemd op jou als (mogelijke) zij-instromer. Je maakt kennis met het werken als verpleegkundige in de verschillende werkvelden. Ook wordt er uitgebreid stil gestaan bij het opleidingstraject dat je volgt wanneer je als zij-instromer aan de deeltijd hbo-verpleegkunde start bij de HAN. We brengen je in contact met potentiële werkgevers. Als zij-instromer beschik je al over de nodige werk en levenservaring en kun je misschien gebruik maken van eerder opgedane kennis, competenties en vaardigheden. Heb je hier interesse in? Kom dan naar de Open Avond op 7 juni! Klik hier om je aan te melden! Meer informatie voor CarrièreSwitch

FastSwitch
Heb je een afgeronde HBO of WO opleiding? Dan is het in de meeste gevallen mogelijk om de deeltijd hbo-verpleegkunde versneld te doorlopen. Meer informatie over FastSwitch!

Student brengt slangetje in neus in

Vragen?

Wil jij weten of de opleiding matcht met jouw vooropleiding en werkplek? Stuur dan een e-mail naar deeltijd.hbov@han.nl.

studenten overleggen en drinken koffie
draw-cta-title

Werk aan de winkelDe toekomst als verpleegkundige

Afgestudeerd? Je toekomstperspectief is groots! Er is de laatste jaren veel veranderd in het werkveld. Zorg wordt complexer, taken verschuiven en technologie wordt steeds belangrijker. Werkgevers vragen daarom steeds meer naar breed opgeleide hbo-verpleegkundigen. Daarnaast is er veel vergrijzing in de zorg: meer dan 25%. De komende jaren moeten al deze werknemers worden vervangen. Met een hbo-v diploma zit jij dus gebakken!

23.500vacatures tot 2022
bron: De arbeidsmarktgegevens zijn samengesteld door onderzoeksbureau NIDAP, op basis van cijfers en informatie van CBS, ROA AIS, DUO, UVW, de HBO-monitor, jobfeed.nl en CentERdata.
119.000gespecialiseerd verpleegkundigen landelijk werkzaam
bron: De arbeidsmarktgegevens zijn samengesteld door onderzoeksbureau NIDAP, op basis van cijfers en informatie van CBS, ROA AIS, DUO, UVW, de HBO-monitor, jobfeed.nl en CentERdata.
Wennen aan je nieuwe leven

Werk, privé, studie

Een studie combineren met je werk en privéleven is even wennen. Gelukkig ben je flexibel met een HAN deeltijdstudie. Met een goede planning pak je je nieuwe leven soepel op.

Tips voor een goede balans

Wie kan je nu beter vertellen wat studeren in deeltijd betekent dan onze huidige studenten? Wij hebben de beste tips van onze 'ervaringsdeskundigen' voor je op een rijtje gezet.

Doorstuderen

Nog niet uitgeleerd? Zowel binnen als buiten de HAN kun je natuurlijk doorstuderen. Kies voor een post-hbo opleiding of een master.

 • Master Advanced Nursing Practice (HAN)

  In deze master word je Verpleegkundig Specialist in AGZ of GGZ. Je kunt hiermee zelfstandig medisch voorbehouden handelingen indiceren en uitvoeren. Hiermee pas je goed binnen de taakverschuivingen in de zorg. De master is een duale voltijdopleiding en duurt 2 jaar.

 • Master Physician Assistant

  In deze master leer je een groot deel van de brede basisvaardigheden van een arts. Je kunt een arts daardoor ondersteunen door zelfstandig medische taken uit te voeren of een patiënt medicijnen voor te schrijven. Een professionele én persoonlijke uitdaging gegarandeerd! De master is een duale voltijdopleiding en duurt 2,5 jaar. 

 • Post-HBO

  Wil jij je na je opleiding blijven ontwikkelen als verpleegkundige? De HAN biedt verschillende verpleegkundige vervolgopleidingen in de domeinen Arbo, Pijn, Complementaire Zorg, Palliatieve Zorg, MDL, UCS en meer. Op de website vind je ons complete aanbod. Ontdek welke specialisatie bij jou past!

Nieuws en artikelen Verpleegkunde (Hbo-V)

367559 Coverfoto / headerfoto zo vader zo zoon, 3 paar schoenen naast elkaar
560339 Sfeerfoto Jacques van Hoof tijdens het IMHA tekenmoment op 15 september 2023
529050 Groepsfoto van de certificering van het Leerwerktraject in de Zorg voor statushouder, mei 2023
HAN en European Academy of Nursing ScienceMoving Care to Home and Community
279070 wijkverpleging verzorgster met oude dame
279073 wijkverpleging-thuiszorg wandelen met vrouw
Innovatieve onderwijseenheid afgesloten met symposium Samen impact maken met Praktijkinnovatie Zorg en Welzijn
492471 Genomineerden van de publieksprijs PZW Astrid Faber en Simone van Breda, Demi Delleman, Anke van Dinther, Anniek van Kregten, Isabel Beenhakker.
485390 De dagvoorzitters stellen vragen aan het bestuur van de HAN en Rijnstate over de samenwerking.

Die zit! Eerste hbo-v deeltijd verpleegkundigen gevaccineerd

Een bijzonder moment in mijn verpleegkundige carrière!

Manon Hiddink, CCU-verpleegkundige, Eerste Hart Hulp en Hartbewaking bij Rijnstate Arnhem: 'Ik heb getwijfeld, maar het vaccin is de beste optie. Ook al weten we nog niet precies wat het effect op de lange termijn is, corona krijgen is vele malen schadelijker. Ik heb inmiddels op de IC aardig wat jonge mensen op hun buik zien liggen.’

Hij zit! Een opluchting

Moniek Schoenmakers, verpleegkundige longafdeling CWZ Nijmegen: 'Een opluchting. Een stap in de goede richting. Ik heb veel leed gezien, angst gevoeld en mijn collega's opgebrand gezien. Ik hoop dat als iedereen in Nederland is gevaccineerd, we onze vrijheid weer terug hebben!’

Direct contact

Vragen over de opleiding? ASK HAN! We helpen je graag persoonlijk verder.

Openingstijden

Werkdagen: 08:00 tot 17:00 uur
 

Liever bellen of appen?

Bellen: 024 - 353 0500
WhatsApp: 024 - 353 0500

Volgende pagina
 

De inhoud van Verpleegkunde deeltijd

Hoe is de opleiding tot hbo-verpleegkundige opgebouwd?      

Studenten hartslag/bloeddruk meten