Meld je aan
De opleiding start 2 keer per jaar
Meer informatie...
Brochure, helpdesk
 • ASK HAN
  We helpen je graag persoonlijk verder
 • Brochure aanvragen
  En bekijk thuis rustig het aanbod
Kom langs
Open Avonden, Meeloopdagen etc.
 • 17nov
  Open Avond
  Nijmegen - 17:00 - 21:00

Dit is je studie

Bij Verpleegkunde in deeltijd ontwikkel jij je tot die zelfverzekerde verpleegkundige waar de arbeidsmarkt zo op zit te wachten. Je kan je ook omscholen tot verpleegkundige. Volg flexibele modules die bij jou passen. Binnen 2,5 tot 4 jaar pas jij binnen het vernieuwde beroepsprofiel dat per 2020 is ingegaan.

Student met infuus

4 jaar of 2,5 jaar studerenDe opbouw van Verpleegkunde deeltijd

Propedeuse, hoofdfase en afstuderen: Verpleegkunde deeltijd duurt 4 jaar. Wat leer je als verpleegkundige? Je begint met de basis van medische kennis en verpleegtechnische vaardigheden. Later verdiep je je meer. Met een relevante vooropleiding kom je in aanmerking voor vrijstellingen. Zo kun jij je studie verkorten tot 2,5 jaar of mischien nog wel korter.

Bepaal zelf de volgorde van je studieFlexibele modules

De deeltijdopleiding Verpleegkunde bestaat uit 7 modules plus een minor. De eerste twee modules zijn die van de propedeuse. Heb je al een verpleegkundige achtergrond? Dan hoef je deze niet te volgen maar start je direct met de hoofdfase. Vanaf dan bepaal je zelf welke module en minor je wanneer wilt volgen. Natuurlijk kan je studieloopbaanbegeleider je daarmee helpen.

Twee studenten met infuus

Als mbo-v'er doorgroeien naar hbo-verpleegkundige?

Zij-instroom verpleegkunde hboOmscholen tot verpleegkundige?

Altijd al in de zorg willen werken maar nog nooit een opleiding hiertoe gevolgd? Laat je omscholen tot verpleegkundige! Er zijn grote tekorten in de zorg. Je bent hard nodig!

Als zij-instromer Verpleegkunde heb je een aangepast programma waarbij je in korte tijd de basisvaardigheden leert, zodat je snel inzetbaar bent voor je werkgever. Een verkorte hbo v als het ware. Je hebt 1 dag tot 3 dagen per week les, afhankelijk van de studieroute die je samen met je werkgever kiest. Je werkt minimaal 20u per week.

Ben je al in het bezit van een bachelor of wo-getuigschrift? En wil je je laten omscholen? Meld je dan aan voor het FastSwitch traject, waarbij we samen met je werkgever gaan investeren in een goede omscholing op maat.

Meer informatie over omscholen

Meer informatie over toelating

Meer informatie over FastSwitch

Omscholen tot verpleegkundigeVan evenementen en tourisme naar hbo-verpleegkundige

Twee studenten met infuus

Carrièreswitchers kiezen voor hbo-v. Een kans voor jou en de werkgever?! Laat je inspireren door ervaringen van omscholers en zorgorganisaties

Een grote stap, switchen van carrière! De ervaring leert: de werk-, opleidings-, en levenservaring, de frisse blik van omscholers is goud waard. Zowel voor de organisatie als de switcher. 

verpleegkundigen tijdens de overdracht

Wat leer je als hbo verpleegkundige? Programma

De nodige ervaring in huis? Volg de verkorte hbo v!

Als je veel ervaring hebt en de juiste vooropleiding, kun je je opleiding aanzienlijk inkorten. Dan kun je namelijk vrijstellingen aanvragen bij de examencommissie. Heb je groen licht, dan is het goed mogelijk dat  je met de verkorte hbo v al in 2,5 jaar je diploma kunt halen! 

Student brengt slangetje in neus in

Volgende paginaKom goed beslagen ten ijs

Alles wat je wilt weten over de deeltijd Verpleegkunde.

Studenten hartslag/bloeddruk meten