Meld je aan
De opleiding start 2 keer per jaar
Meer informatie...
Adviesgesprek, brochure, helpdesk
 • Vraag een adviesgesprek aan
  Stel al je vragen aan een specialist
 • ASK HAN
  We helpen je graag persoonlijk verder
 • Brochure aanvragen
  En bekijk thuis rustig het aanbod
Open Avond
Proefcollege, meelopen
 • 22nov
  Open Avond
  Nijmegen - 18:00 - 21:00
 • 22nov
  Online Open Avond
  17:00 - 21:00

Dit is je studie

Bij Verpleegkunde in deeltijd ontwikkel jij je tot die zelfverzekerde verpleegkundige waar de arbeidsmarkt zo op zit te wachten. Je kan je ook omscholen tot verpleegkundige. Volg flexibele modules die bij jou passen. Binnen 2,5 tot 4 jaar pas jij binnen het vernieuwde beroepsprofiel dat per 2020 is ingegaan.

Student met infuus

4 jaar of 2,5 jaar studeren
 

De opbouw van Verpleegkunde deeltijd

Propedeuse, hoofdfase en afstuderen: Verpleegkunde deeltijd duurt 4 jaar. Wat leer je als verpleegkundige? Je begint met de basis van medische kennis en verpleegtechnische vaardigheden. Later verdiep je je meer. Met een relevante vooropleiding kom je in aanmerking voor vrijstellingen. Zo kun jij je studie verkorten tot 2,5 jaar of misschien nog wel korter.

Bepaal zelf de volgorde van je studie
 

Flexibele modules

De deeltijdopleiding Verpleegkunde bestaat uit 7 modules plus een minor. De eerste twee modules zijn die van de propedeuse. Heb je al een verpleegkundige achtergrond? Dan hoef je deze niet te volgen maar start je direct met de hoofdfase. Vanaf dan bepaal je zelf welke module en minor je wanneer wilt volgen. Natuurlijk kan je studieloopbaanbegeleider je daarmee helpen.

Twee studenten met infuus

Check je route!

Kies je voor hbo-verpleegkunde? Dan kies je voor een afwisselend beroep! Als hbo-verpleegkundige moet je een hoop dingen kunnen. De studieroute hangt af van je vooropleiding en ervaring.

Als mbo-v'er doorgroeien naar hbo-verpleegkundige?

Relevante vooropleiding? Met ons flexibel onderwijs kun je versnellen!

Als je veel ervaring hebt in de zorg of een relevante vooropleiding, kun je je opleiding aanzienlijk inkorten. Dan kun je namelijk vrijstellingen aanvragen bij de examencommissie. Heb je groen licht, dan is het goed mogelijk dat je met de verkorte hbo-v al in 3 jaar je diploma kunt halen! 

Student brengt slangetje in neus in
draw-cta-title

Zij-instroom: omscholen naar hbo-verpleegkundige

Altijd al in de zorg willen werken maar nog nooit een opleiding hiertoe gevolgd? Laat je omscholen tot verpleegkundige! Er zijn grote tekorten in de zorg. Je bent hard nodig!

Als zij-instromer Verpleegkunde heb je een aangepast programma dat aansluit bij jouw vooropleiding en werkervaring, zodat je snel inzetbaar bent voor je werkgever. Een verkorte hbo-v als het ware. Je hebt 1 vaste lesdag per week en kunt daarnaast aan extra lesdagen deelnemen, afhankelijk van de studieroute die je samen met je werkgever kiest. Je werkt minimaal 20 uur per week.

Ben je al in het bezit van een bachelor of wo-getuigschrift? En wil je je laten omscholen? Meld je dan aan voor het FastSwitch traject, waarbij we samen met je werkgever gaan investeren in een goede omscholing op maat.

Omscholen tot verpleegkundige (1)
 

Zij-instromer: van recht naar zorg

228015 Verpleegkunde deeltijd neussonde 2019.Vierkant
Omscholen tot verpleegkundige (2)
 

Zij-instromers: van toerisme/evenementen naar zorg

Ronald en Annemie komen uit de evenementenbranche en het toerisme. Allebei hebben zij, mede door de coronacrisis, besloten zich om te scholen tot hbo-verpleegkundige. Hoe is het om de overstap te maken naar een andere branche? Ze vertellen het in deze podcast! 

Twee studenten met infuus
Omscholen tot verpleegkundige (3)
 

'Ik kon nog geen pleister plakken'

Kirsten kon nog geen pleister plakken. En toch werd het Verpleegkunde voor haar. Geïnspireerd door het werk van andere verpleegkundigen laat zij zich omscholen. Net als SPH’er Joyce waarmee Kirsten in de hbo-v deeltijd zit. De zij-instromers vertellen over hun carriereswitch, de opleiding en de mogelijkheid om te versnellen. 

 

306681 still van bankvideo VPL dt Joyce de Vries en Kisten Vollema over omscholen
Carrièreswitchers kiezen voor hbo-v. Een kans voor jou en de werkgever?!
 

Laat je inspireren door ervaringen van zij-instromers en zorgorganisaties

Een grote stap, switchen van carrière! De ervaring leert: de werk-, opleidings-, en levenservaring, de frisse blik van zij-instromers is goud waard. Zowel voor de organisatie als de switcher. 

verpleegkundigen tijdens de overdracht
Volgende pagina
 

Kom goed beslagen ten ijs

Alles wat je wilt weten over de deeltijd Verpleegkunde.

Studenten hartslag/bloeddruk meten