Minor

minor studenten project, studeren in The Brew

Minor

Snuffelen aan een andere opleiding. Of verdiep je je liever verder in je vak? Met een minor kun je alle kanten op. Eén ding staat vast: een minor, een soort keuzepakket dat ongeveer 1 semester duurt, maakt je opleiding een stuk persoonlijker. Je kiest ‘m zelf!

Bij veel van onze opleidingen staat de minor in het 3e jaar op het programma. Een minor omvat 30 studiepunten (ECTS). Het hoofdonderdeel van je opleiding heet major. Dit deel omvat 210 studiepunten (ECTS). In totaal zijn dat dus 240 studiepunten.

Soort minoren

Hoe maak jij je opleiding persoonlijker? Kies je voor verdieping of juist voor verbreding? Of denk je aan doorstuderen? Ook daar kun je met je minor alvast op inspelen.

  • Met een verdiepende minor specialiseer je je in je eigen vakgebied.  
  • Kies een verbredende minor en je ontwikkelt je beroepscompetenties in een andere/bredere context. Je kijkt over de grenzen van je eigen vak heen.
  • Wil je meer aan onderzoek doen? Denk je aan doorstuderen aan de universiteit of wil je een hbo-master gaan doen? Dan is een doorstroom-minor iets voor jou.

De meeste minoren bieden we 2 keer per jaar aan. Soms als een blok in een semester, soms als een lint door het hele studiejaar. Je kiest je minor zelf. Vraag je studieloopbaanbegeleider om met je mee te denken!

Minor voor iedereen

Of je nu HAN-student bent of aan een andere hogeschool of universiteit studeert, je bent welkom om een minor bij ons te doen. Zelfs als je helemaal niet studeert, kun je een minor volgen. Kijk wat voor jou van toepassing is.

HAN-student? 
Dan kun je via het overzicht van de HAN nog een aantal extra minoren vinden die alleen voor HAN-studenten toegankelijk zijn. 

Student van een andere hogeschool of universiteit? 
Is jouw instelling aangesloten bij Kies op Maat? Dan kun je eenvoudig bij ons je minor volgen. Je aanmelden voor een minor gaat via de site Kies op Maat.
Is jouw instelling niet aangesloten bij Kies op Maat, dan zijn de kosten voor het volgen van een minor € 2.250. Check of jouw instelling meedoet aan Kies op Maat.

Geen student, toch een minor volgen? 
Dan kan! Je schrijft je in als cursist. Voor jou gelden dezelfde toelatingseisen als voor studenten. Je vindt de toelatingseisen en overige informatie bij de betreffende minor. De kosten voor het volgen van een minor zijn minimaal € 3.700.
Aanmelden gaat via de HAN Minorendesk, stuur je verzoek voor een minor via een e-mail naar minoren@han.nl. De HAN Minorendesk verzorgt voor jou de gehele aanmeldprocedure aan de HAN.