Omscholen naar verpleegkunde

Heb je altijd al in de zorg willen werken, maar is het er nooit van gekomen? Maak dan nu de switch naar de verpleegkunde! Door het personeelstekort in de zorg kunnen we je nu beter dan ooit gebruiken. Ga voor een zij-instroomtraject of FastSwitch hbo-v bij de HAN.

Studenten hartslag/bloeddruk meten

Wil jij de zorg een handje helpen?

Als je erover twijfelt om het over een andere boeg te gooien, dan is dit het moment.  Word hbo-verpleegkundige en school je om naar een sector waar gegarandeerd werk voor je is! Er zijn 2 manieren waarop je je hbo-verpleegkundediploma kunt halen:

Je diploma in 4 jaarOmscholen als zij-instromer

Heb je een mbo-diploma op zak en wil je je omscholen naar verpleegkundige? Dan kun je als zij-instromer Verpleegkunde in 4 jaar je hbo-diploma halen. Je volgt een aangepast programma waarbij je in korte tijd de basisvaardigheden leert, zodat je snel inzetbaar bent voor je werkgever. Je hebt 1 dag tot 3 dagen per week les, afhankelijk van de studieroute die je samen met je werkgever kiest. Daarbij werk je minimaal 20 uur per week. 

Twee studenten met infuus

Je diploma in 3 jaarFastSwitch hbo-v

Ben je al in het bezit van een bachelor of universitair diploma? Dan is het FastSwitch-traject iets voor jou, een omscholingstraject op maat. Je kijkt samen met je werkgever naar je huidige werkervaring. Welke competenties heb je al en wat is nog relevant om te leren? Zo ontstaat er een persoonlijk programma afgestemd op jouw profiel. Lees hieronder meer over het traject.

Studenten met docent met katheter

FastSwitch en je werkgever Een match? Aan de slag!

Voordat je aan de opleiding begint, ga je je in de Match-fase oriënteren op de verschillende werkvelden in de zorg. Waar wil je aan de slag? Als je een geschikte vacature hebt gevonden, ga je hierop solliciteren. Na je aanmelding volgt meteen een gesprek met de HAN en je (potentiële) nieuwe werkgever. Als alle partijen positief zijn, krijg je een arbeidscontract en een persoonlijk leerprogramma.

Werken en leren met FastSwitchDe Go-fase

Nu start de Go-fase. We waarderen alle kennis en ervaring die je al eerder hebt opgedaan, dus je omscholing focust alleen op wat nog nodig is om startbekwaam te zijn in je nieuwe baan. Bovendien word je gedurende het hele traject goed begeleid door zowel de HAN als je nieuwe werkgever. Je kunt doorleren tot erkende certificaten en diploma’s. Je bouwt tijdens je opleiding en op je nieuwe werkplek een nieuw netwerk op, waardoor er veel nieuwe deuren voor je open gaan. Een mooie bijvangst! 

2 voorbeelden uit de praktijk

Waarom kiezen voor FastSwitch? 2 voorbeelden uit de praktijk in de zorg zie je in deze filmpjes. Bij de Sint Maartenskliniek en Buurtzorg zien ze de voordelen van FastSwitch voor omscholer én werkgever.

FastSwitch hbo-v Wat levert het de werkgever op?

Werkgever in de zorg en op zoek naar verpleegkundigen? Denk dan eens aan FastSwitch hbo-v! FastSwitch biedt de mogelijkheid een oplossing te vinden voor vacatures in je organisatie, nu en in de toekomst. De kandidaten hebben al werkervaring én een hbo- of wo-diploma. Ze pakken dankzij hun werk- en levenservaring nieuwe kennis en vaardigheden snel op en zijn vaak ondernemend en initiatiefrijk. Door een goede voorbereiding is de kans op een goede match en studiesucces groot.

Meer informatie over FastSwitch