Post-hbo Assistent Pijnbehandeling

120486 vrouw met Ipad
Meld je aan
Startdatum is nog niet bepaald
Meer informatie...
Adviesgesprek, brochure, helpdesk
 • Vraag een adviesgesprek aan
  Stel al je vragen aan een specialist
 • ASK HAN
  We helpen je graag persoonlijk verder
 • Brochure aanvragen
  En bekijk thuis rustig het aanbod

Startdatum is nog niet bepaald

Assisteer je bij pijnbehandeling en pijnbestrijding, ben je werkzaam als pijnverpleegkundige en wil je jouw technische en communicatieve vaardigheden om pijn te diagnosticeren en behandelen verder verbeteren? Volg de cursus Assistent Pijnbehandeling bij HAN VDO.

In het kort

  4 dagenDuurStart: 05-10-2021 Vervolg: 02-11, 23-11 en 14-12
  50 uur totaalStudiebelasting
  24 uurContacturen
  In aanvraagAccreditatie24 punten (NVAM), 24 punten (V&V)
  € 1525,-Kosten

Over de opleiding Assistent Pijnbehandeling

Leer beter onderbouwen waarom je iets doet en vergroot je kennis van pijn en pijnbehandeling op het gebied van acute pijn, chronische pijn en pijn bij kanker. Door het volgen van deze cursus ben je op de hoogte van de nieuwste behandelmethoden en -technieken. Tijdens deze cursus vergroot je jouw vaardigheden om pijn te kunnen herkennen vanuit psychologisch perspectief. Zo leer je de signalen van de patiënt beter herkennen en erkennen.

Programma
De cursus Assistent Pijnbehandeling is een vierdaagse cursus waarin de basis van de zorg voor patiënten met pijn wordt gegeven. Zo ben je na het afronden van deze cursus op de hoogte van de nieuwste mogelijkheden en inzichten rondom behandelmethoden en behandeltechnieken bij pijn. Daarnaast geven we je handvatten om up-to-date te blijven zodat je laatste ontwikkelingen kent op het gebied van pijn.

Onderwerpen
Tijdens de opleiding staan behandelmethoden en behandeltechnieken rondom pijn centraal. In het programma van vier dagen ga je aan slag met de volgende onderwerpen:

 • Het verschijnsel pijn, pijnbeleving en pijngedrag.
 • Pijn: anatomie/fysiologie, pathologie, diagnose en interventies.
 • Mogelijke complicaties bij pijnbehandeling.
 • Pijn bij kanker: diagnose en behandeling.
 • Chronische pijn: diagnose en behandeling.
 • Post-operatieve pijn: diagnose en behandeling.
 • Psychologie van pijn.

Werkwijze
De cursus Assistent Pijnbehandeling heeft 4 lesdagen verspreid over één jaar (zie achterzijde van deze factsheet voor exacte data). In elke groep cursisten heeft iedereen een eigen verhaal. Daardoor kunnen we van elkaars ervaringen én vragen leren. Tijdens de lessen zorgen wij voor actuele en verdiepende kennis door (delen) van onze lessen te laten verzorgen door deskundige gastdocenten. Onze gastdocenten staan midden in de praktijk, daardoor zijn zij op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen. De lessen worden interactief georganiseerd.

Toetsing
Bij de cursus Assistent Pijnbehandeling nemen we geen toets af. Wel vragen we je om met behulp van een inspanningsverplichting een afrondende opdracht te voltooien.

Samenwerking
De cursus is ontwikkeld in samenspraak met de beroepsvereniging Pijnverpleegkundigen van V&VN en het Pijncentrum van het Radboudumc.  Daarnaast werken we met gastdocenten, zodat we altijd nieuwe en actuele kennis overbrengen op jou als cursist.

Resultaat
Bij het afronden van je cursus ontvang je een bewijs van deelname en de accreditatiepunten die door V&V zijn toegekend.

Kosten
De kosten voor deze opleiding worden bovenaan deze pagina vermeld. Betaling in 2 termijnen is mogelijk. Hiervoor betaal je €50,- extra. Vermeld in het aanmeldformulier ‘termijnbetaling’ in het opmerkingenveld. De kosten zijn exclusief literatuur (Handboek pijngeneeskunde, Huygen, van Kleef, Vissers, Zuurmond, 2014, Uitgeverij de Tijdstroom, ISBN10 9058982408/ISBN13 9789058982407).

Voor wie

 • Je hebt een afgeronde mbo-opleiding Doktersassistent (niveau 4) of Verpleegkunde (niveau 4), inservice-opleiding of bacheloropleiding Verpleegkunde.
 • Je denkt en werkt minimaal op mbo/hbo-niveau.
 • Je hebt minstens 2 jaar relevante werkervaring als doktersassistent, anesthesiemedewerker, operatieassistent of verpleegkundige.
120486 vrouw met Ipad

OpleidingscoördinatorRianne van Boekel

Rianne van Boekel is onder andere coördinator van de opleidingen Pijnconsulent en Assistent Pijnbehandeling bij de HAN. Naast haar werkzaamheden bij de HAN is Rianne actief als voorzitter van V&VN Pijnverpleegkundigen en werkt zij als universitair docent en pijnexpert in het Radboudumc. Door haar promotieonderzoek op het gebied van acute pijnservices, pijnmeting en predictie van acute pijn, heb je een absolute specialist als trainer! Riannes drijfveer is het integreren van onderzoek en onderwijs over pijn in de directe patiëntenzorg.

Portret foto Rianne van Boekel

Verpleegkundige vervolgopleidingen en - cursussen

 Wil je weten welke mogelijkheden er zijn om je als verpleegkundige verder te ontwikkelen? Kijk dan op onze website: www.han.nl/verpleegkundig-vervolgopleidingen. Denk bijvoorbeeld aan een van onderstaande opleidingen: 

Incompany of maatwerk

HAN_ University of Applied Sciences verzorgt voor organisaties ook incompany en maatwerk opleidingen, cursussen en trainingen. Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie:  024 – 351 10 40. Samen maken we een passend leertraject voor jouw organisatie!  

Snel antwoord

Vragen over een post-hbo training, cursus of opleiding?
We helpen je graag verder.

Openingstijden

Werkdagen: 9.00 tot 16.30 uur

Liever bellen?

Bellen: 024 - 351 1040

Ontdek de mogelijkheden van de post-hbo cursus Assistent Pijnbehandeling

Docent geeft uitleg aan studenten verpleegkunde (posthbo)