Management in de Zorg Deeltijd

docenten in gesprek kijken in camera
Meld je aan
De opleiding start 2 keer per jaar
Meer informatie...
Adviesgesprek, brochure, helpdesk
 • Vraag een adviesgesprek aan
  Stel al je vragen aan een specialist
 • ASK HAN
  We helpen je graag persoonlijk verder
 • Brochure aanvragen
  En bekijk thuis rustig het aanbod
Open Avonden
Open Avonden, Meeloopdagen etc.
 • 7jun
  Online Open Avond
  17:00 - 21:00
 • 7jun
  Open Avond
  Nijmegen - 18:00 - 21:00

De opleiding start 1 september 2023 en 1 februari 2024

Je team aansturen. Uitzoeken hoe je de zorg slimmer kunt organiseren. Verandering op gang brengen. Complexe vraagstukken aanpakken. Dàt leer je bij Management in de Zorg (MiZ). Je ontwikkelt jezelf tot een inspirerende, zelfverzekerde leidinggevende waar organisaties om staan te springen.

Toelichting lesdagen

Module 1 t/m 4: maandag 9.45-17.00 uur
Module 5 en 6: donderdag 9:45-17.00 uur
Module 7: dinsdag 9.45-17.00 uur
Minor Crisismanagement in de zorg: dinsdag 09.45-17.00 uur

Waarom MiZ aan de HAN?

Je volgt een topopleiding

De Keuzegids 2023 heeft MiZ uitgeroepen tot Topopleiding. Het flexibele onderwijs geeft je de mogelijk om je eigen studieroute te bepalen en je praktijkervaringen in te brengen in het onderwijs en in de toetsing.

465825 Topopleiding deeltijd duaal Keuzegids 2023 kwaliteitszegel

Stap uit je comfortzone

Je leert buiten je eigen kaders te kijken en maakt zo een persoonlijke groei door.

studenten voor ingang gebouw

Flexibel leren

Versnel je studie! Al kennis en kunde in huis? Verzilver je expertise en informeer naar de mogelijkheden om de opleidingsduur te verkorten.

twee studenten overleggen tijdens hoorcollege

Verhoog je leerrendement

Je werkt in het veld. Nieuwe theorieën en opdrachten kun je zo direct toepassen.

student lacht naar andere student

Persoonlijk contact

De opleiding is kleinschalig. Je hebt dus veel persoonlijk contact. Met medestudenten én docenten.

vrouw kijkt naar man tijdens gesrek

Je wordt meer waardBaankansen als manager in de zorg

Als je klaar bent met de opleiding Management in de Zorg (voorheen Management in Zorg en Dienstverlening), heb je een hoop nieuwe kennis en vaardigheden op zak. Je hebt je werkgever dus veel te bieden!

Vaardigheden

Dit zijn een aantal vaardigheden die je leert bij de opleiding Management in de Zorg:

 • Ontwikkelen van een visie op leiderschap
 • Leiding geven aan (complexe) veranderingen
 • Aansturen en coachen van medewerkers en teams
 • HRM-instrumenten inzetten
 • Processen optimaliseren
 • Persoonlijk leiderschap en zelfreflectie
 • Intern ondernemen

Beroepen

In deze functies kun je doorgroeien tijdens of na je studie:

 • Operationeel leidinggevende
 • Manager in de zorg
 • Teamleider
 • Afdelingshoofd
 • Clustermanager
 • Praktijkmanager

Werk aan de winkel voor de zorgDe toekomst van de zorg

Als het gaat om zorg- en welzijnsvoorzieningen staat Nederland voor een enorme uitdaging. De kosten per hoofd van de bevolking moeten omlaag. Tegelijkertijd moet de kwaliteit van de zorg en gezondheid van burgers naar een hoger plan. De vraag naar professionals die vanuit verschillende perspectieven naar de sector kijken, wordt steeds groter.

25.000afgestudeerden werken landelijk als manager in de zorg in een zorginstelling
bron: De arbeidsmarktgegevens zijn samengesteld door onderzoeksbureau NIDAP, op basis van cijfers en informatie van CBS, ROA AIS, DUO, UVW, de HBO-monitor, jobfeed.nl en CentERdata.
75% meer vacatures in 2018 in de regio
bron: De arbeidsmarktgegevens zijn samengesteld door onderzoeksbureau NIDAP, op basis van cijfers en informatie van CBS, ROA AIS, DUO, UVW, de HBO-monitor, jobfeed.nl en CentERdata.
83%van de afgestudeerden (landelijk) is tevreden over de doorgroeimogelijkheden
bron: De arbeidsmarktgegevens zijn samengesteld door onderzoeksbureau NIDAP, op basis van cijfers en informatie van CBS, ROA AIS, DUO, UVW, de HBO-monitor, jobfeed.nl en CentERdata.
76%van managers in zorginstellingen hebben een hbo- of wo-diploma
bron: De arbeidsmarktgegevens zijn samengesteld door onderzoeksbureau NIDAP, op basis van cijfers en informatie van CBS, ROA AIS, DUO, UVW, de HBO-monitor, jobfeed.nl en CentERdata.

Meer weten over je werkplek?

Wil je graag de associate degree Management in de Zorg in deeltijd studeren? Dan moet je een relevante betaalde of onbetaalde (leer)werkplek hebben van minstens 20 uur per week bij een instelling voor zorg of maatschappelijke dienstverlening. Je hebt hiervoor een werkgeversverklaring of een stageovereenkomst nodig.

Daarbij moet je werkgever je de mogelijkheid geven om dat wat je leert toe te passen in de praktijk. Met de werkplekscan kun je bekijken of je werksituatie aan de gewenste eisen voldoet. Hierop wordt doorgevraagd tijdens het intakegesprek. Heb je een vraag over jouw werkplek? Vraag dan een adviesgesprek aan.

32247 en-student-gesprek-overleg

Kom ik in aanmerking voor vrijstellingen?

Met een hbo Bachelor diploma op het gebied van zorg en welzijn krijg je vrijstelling voor de propedeuse. Heb je een ander hbo Bachelor diploma of een ad certificaat en wil je weten of je ook recht hebt op een vrijstelling? Meld je dan aan voor een adviesgesprek en bespreek dit met een docent van de opleiding.

30292 Twee studenten overleggen met laptop

Wennen aan je nieuwe levenWerk, privé, studie

Een studie combineren met je werk en privéleven is even wennen. Gelukkig ben je flexibel met een HAN deeltijdstudie. Met een goede planning pak je je nieuwe leven soepel op.

Tips voor een goede balans

Wie kan je nu beter vertellen wat studeren in deeltijd betekent dan onze huidige studenten? Wij hebben de beste tips van onze 'ervaringsdeskundigen' voor je op een rijtje gezet.

Kom sparren met je studieadviseur

Zin in? Meer weten? Vragen? Kom gerust eens praten met een studieadviseur. Je kunt je verwachtingen toetsen en je krijgt zicht op je persoonlijke studieroute.

studenten lachend in klas

Er is meer mogelijk dan deeltijd Kies je studievorm

De opleiding Management in de Zorg is er ook in andere vormen. Je kunt de opleiding als duaal student doen. Of je kunt kiezen voor de kortere associate degree in deze richting.

 • Duaal studeren

  Als duaal student heb je recht op studiefinanciering. Je hebt wel een baan nodig in de richting van je studie. Je sluit ook een onderwijsovereenkomst af met je werkgever. De duale vorm is ideaal als je op mbo-niveau werkt en wilt doorstromen naar hbo-niveau.

 • Associate degree: in 2 jaar een diploma

  Je kunt ook kiezen voor een kortere opleiding waar onderdelen uit de eerste twee jaar van de bachelor in terugkomen: de associate degree Management in de Zorg (ad MiZ). Met je ad MiZ heb je prima kansen op de arbeidsmarkt. Veel van onze ad-alumni gaan werken als coördinator of meewerkend voorman.Wil je alsnog doorstuderen? Dat kan: je kunt doorstromen en de rest van het bachelor programma afronden.

Doorstuderen

Zin om je te specialiseren na MiZ deeltijd? Of wil je meer de breedte in? Er zijn volop mogelijkheden, binnen de HAN maar ook daarbuiten.

 • Master management & innovatie in maatschappelijke organisaties

  Met deze master kun jij pittige veranderingen in je organisatie vormgeven. Je leert mogelijkheden zien die je eerder niet zag. Je leert hoe je ontwikkelingen in de maatschappij benut als kansen voor je organisatie. Na 2 jaar heb jij alles in huis wat een manager, (senior)beleidsmedewerker of projectleider nodig heeft.

   

   

 • Master begeleidingskunde

  Met de Master Begeleidingskunde leer jij hoe je mensen en organisaties kunt coachen. Organisaties veranderen voortdurend. Effectief inspelen op ontwikkelingen vereist flexibiliteit. Met deze master leer je hoe je deze veranderingsprocessen op allerlei niveaus kunt begeleiden.

Direct contact

Vragen over de opleiding? ASK HAN! We helpen je graag persoonlijk verder.

Openingstijden

Werkdagen: 08:00 tot 17:00 uur
 

Liever bellen of appen?

Bellen: 024 - 353 0500
WhatsApp: 024 - 353 0500

De inhoud van MiZ aan de HAN

Hoe is de opleiding tot leidinggevende in de sector zorg opgebouwd?

studenten met laptop in kring met docent