Meld je aan
De opleiding start 2 keer per jaar
Meer informatie...
Adviesgesprek, brochure, helpdesk
 • Vraag een adviesgesprek aan
  Stel al je vragen aan een specialist
 • ASK HAN
  We helpen je graag persoonlijk verder
 • Brochure aanvragen
  En bekijk thuis rustig het aanbod
Open Avond
Proefcollege, meelopen
 • 7jun
  Online Open Avond
  17:00 - 21:00
 • 7jun
  Open Avond
  Nijmegen - 18:00 - 21:00

Dit is je studie MiZ

Leidinggeven. Organiseren. Samenwerken. Ondernemen. Innoveren. Veranderen. Het zijn de belangrijkste thema's van je opleiding Management in de Zorg (MiZ). Je ontwikkelt je binnen 2,5 tot 4 jaar tot een zelfverzekerde, moderne leidinggevende in de sector zorg en welzijn.

docenten in gesprek kijken in camera

De opbouw van MiZ aan de HAN

Propedeuse, hoofdfase en afstuderen: de deeltijdopleiding MiZ duurt 2,5 tot 4 jaar. Al kennis en kunde in huis? Verzilver je expertise en informeer naar de mogelijkheden om de opleidingsduur te verkorten. Een hbo- of wo-vooropleiding? Dan is het meestal mogelijk om een kortere route volgen. Je kunt bijvoorbeeld vrijstellingen krijgen voor je propedeuse. Heb je een mbo-diploma? Dan zijn er diverse mogelijkheden om de opleiding versneld te doorlopen. Met een intake wordt gekeken of je hiervoor in aanmerking komt. Wil je meer weten over versnellen? In een adviesgesprek vertellen wij je er graag meer over.

Bepaal zelf de volgorde van je studieFlexibele modules

De opleiding bestaat uit 7 modules plus een minor. Tijdens de eerste vier modules van de opleiding houd jij je bezig met de volgende vragen. Hoe is de zorg georganiseerd? Wat is leiderschap en wat zijn daarin jouw kwaliteiten? Hoe coach je een medewerker en verbeter je het teampresteren? Hoe optimaliseer je processen en doe je praktijkgericht literatuuronderzoek?
In de laatste modules komen onderwerpen aan bod als verandermanagement, intern ondernemerschap, bedrijfskunde en human resource management. Je leert hoe je een complexe verandering kunt leiden, hoe je intern onderneemt en welke HR-instrumenten je in kunt zetten. Daarnaast leer je om veranderingen en innovaties te begroten. Om in je rol als leider steeds effectiever te zijn volg je van module 1 t/m 7 coaching bij de ontwikkeling van persoonlijk leiderschap.

groep studenten tijdens hoorcollege close-up

Studenten die je voor gingen

Ontdek de modules van de deeltijd MiZ Programma

De nodige ervaring in huis?

Dan kun je waarschijnlijk vrijstellingen krijgen. Als je veel ervaring hebt en de juiste vooropleiding, kun je je opleiding inkorten. Meer weten? Maak een afspraak voor een persoonlijk gesprek.

close-up notitieblok tijdens hoorcollege

Kom goed beslagen ten ijs

Alles wat je wilt weten over de deeltijdopleiding Management in de Zorg.

studenten met laptop in kring met docent