Hbo-opleiding Social Work

null
Meld je aan
De opleiding start 1 keer per jaar
Meer informatie...
Brochure, helpdesk
 • ASK HAN
  We helpen je graag persoonlijk verder
 • Brochure aanvragen
  En bekijk thuis rustig het aanbod
Kom langs
Open Dagen, Proefstuderen etc.
 • 14jan
  Open Dag
  Nijmegen - 10:00 - 15:00
 • Proefstuderen
  Plan nu een afspraak in

De opleiding start 1 september 2023

Heb jij de drive om anderen, de samenleving en ook jezelf te versterken? Met Social Work help je mensen écht verder. Verleg je grenzen en pak complexe problemen aan! Bijvoorbeeld als GGZ-agoog of jeugdzorgwerker. Of in de verslavings- of gehandicaptenzorg. Mogelijkheden genoeg!

Waarom de Hbo Social Work in Nijmegen?

Creatief denken en doen

Je leert experimenteren met vernieuwende aanpakken en creatieve middelen.

null

Meteen in de praktijk

Je doet vanaf het 1e jaar ervaring op in de praktijk. Met andere studenten, docenten, professionals en onderzoekers. In het 3e jaar heb je ook de mogelijkheid om in het buitenland stage te lopen.

studenten op straat met kaartjes in hand

Modern onderwijs

Docenten, onderwijskundigen, professionals uit het werkveld, onderzoekers én studenten denken mee over het onderwijsprogramma en verbeteren het waar het nodig is.

null

Maak je eigen keuze

Je krijgt naast veel basiskennis verschillende mogelijkheden om vakken en je praktijkplaats te kiezen binnen jouw gekozen profiel.

null

Vertrouwde omgeving

Je komt terecht in een fijne leeromgeving waar je als persoon gezien en gehoord wordt.

null

Go international

Niet alleen interesse in studeren en stage lopen in het buitenland? Wil je je in je studie volledig internationaal focussen? Volg dan de nieuwe variant International Social Work en leer werken met internationale communities!

Social work International studenten rond wereldbol horizontaal

#AskastudentWaarom heb jij gekozen voor Social Work?

In de #askastudent video's vertellen zes studenten eerlijk over hun studie. In deze video vertellen de studenten waarom zij voor de opleiding Social Work aan de HAN hebben gekozen. Zo werkt Thomas graag met mensen en wordt Melchior gelukkig van mensen helpen of laten lachen. Quilanne wil graag jongeren ondersteunen die te maken hebben met het overlijden van een ouder. Check alle verhalen in de video.

 

 

Dag uit het leven vanMaak kennis met Social Work student Gijs

Hoe ziet je schooldag eruit als student HBO Social Work aan de HAN in Nijmegen? In deze video neemt Gijs - eerstejaars student Social Work - je mee tijdens een dag in zijn leven als student aan de HAN. Hij laat onder andere een kennisles, vaardighedenles én het lokaal voor sociale technologie zien.

 

 

BaankansenWat kun je worden met je hbo-diploma Social Work?

Werken met mensen met een verstandelijke beperking, gedetineerden, buurtbewoners of vluchtelingen. Als sociaal werker ben je breed inzetbaar. Ga jij straks aan de slag in een sociaal wijkteam? In de geestelijke gezondheidszorg of liever als jongerenwerker? Je werkt als social worker altijd met mensen die jouw hulp hard nodig hebben.  

null

Van alle markten thuisDit ga je leren bij de opleiding Social Work

Tijdens de opleiding Social Work leer je alle kennis en vaardigheden die belangrijk zijn in jouw toekomstige werk. Je leert:  

 • gesprekstechnieken en hoe je contact maakt met cliënten; 
 • hoe je cliënten professioneel begeleidt;
 • hoe je jezelf presenteert en profileert; 
 • op een professionele manier schrijven; 
 • creatieve vaardigheden, zoals drama en sociale technologie;
 • over psychologie, pedagogiek, recht en andere theoretische kennis.
null

THE PLACE2BEHan Campus Nijmegen

De opleiding Social Work volg je op de HAN Campus Nijmegen. En na je colleges? Kun je de bieb in – of je gaat lekker sporten of een drankje doen met studiegenoten. 

32695 nijmegen-campus

Maak kennis met docenten

Bram Levens

Bram is sinds 1 maart 2019 het Social Work team komen versterken en hij is harstikke blij met zijn keuze voor de HAN. Hij geeft les in het propedeusejaar. “Door mijn achtergrond als psycholoog vind ik het fijn dat de kennislijn ingaat op verschillende psychologische onderzoeken en theorieën. Ik vind het leuk om dit te mogen delen met de studenten en hun beeld hierbij te ondervragen!”

Leonie Bakker

Leonie is in augustus 2018 gestart als docent Social Work. Ze is met name betrokken bij de Kennislijn en het Themadeel. Voor die lessen geldt: hoe meer betrokken studenten zijn en hoe groter de inbreng die zij hebben, hoe interessanter de lessen.

Annemarie Ketting

Annemarie geeft al 8 jaar les bij Social Work en heeft zeker nog geen genoeg van de fantastische sfeer op de opleiding. Zij geeft kennislijn de gemeenschap, taal en verhaal en professionele schrijfvaardigheid.

Hedwig van Pinxteren

Hedwig is in augustus 2019 begonnen als docent bij Social Work. Ze houdt zich in haar lessen graag bezig met vragen als “hoe kun je er nu voor zorgen dat je zo optimaal mogelijk contact maakt zodat een cliënt zich op zijn/haar gemak voelt?” of “hoe vraag je de verschillende leefgebieden zorgvuldig uit?”

Opleidingen vergelijkenSocial Work in Cijfers

Hoe tevreden zijn studenten over HBO Social Work bij de HAN? Dat zie je in 1 oogopslag bij Studie in Cijfers. Vergelijk jouw opleiding met het landelijk gemiddelde en check wat interessante cijfers. Hoeveel procent haalt binnen 5 jaar zijn diploma, bijvoorbeeld?

Die cijfers kunnen jou helpen bij je studiekeuze. Stel, een opleiding heeft meer contacturen dan gemiddeld. Spreekt dat jou aan, of ga je juist liever zelfstandig aan het werk? Hoe meer je van een opleiding weet, hoe beter je een keuze kunt maken!

Twee dames lachend mediatheek

Benieuwd naar de opleiding Social Work?

Ontdek vooral zelf of deze opleiding bij jou past. Zin om een keer langs te komen? Onze deuren staan voor je open.

null

2 keer Social WorkWat zijn de verschillen?

Nog niet helemaal helder wat het verschil is tussen de opleiding Social Work, Social Work Euregio en International Social Work? Of ben je misschien aan het twijfelen tussen voltijd en deeltijd of duaal? Of misschien een associate degree? Wij hebben twee handige overzichten voor je gemaakt.

Social Work & International Social Work (pdf)

Social Work: Voltijd, Deeltijd/Duaal of Associate degree? (pdf)

vier studenten op rij in klas

The Place2beHAN Campus Nijmegen

Social Work volg je op de HAN Campus Nijmegen. Maar ook naast je studie ben je vast veel te vinden op de campus. Drankje, hapje eten, beetje cultuur snuiven… het is er prima uit te houden. 

Door de coronamaatregelen ben je minder vaak op de campus dan normaal. Je volgt vaker lessen vanuit huis, omdat er maar een beperkt aantal studenten op de HAN mag zijn. 1e-jaarsstudenten krijgen wel voorrang om zoveel mogelijk lessen te volgen op de campus. Zo kunnen we elkaar leren kennen. Lukt dat niet, dan doen we er alles aan om het online zo goed mogelijk te regelen. 

gang van school

Anderen bekeken ook

Toegepaste Psychologie

Numerus fixus opleiding

Verwonder jij je vaak over het gedrag van mensen? Wil jij leren achterhalen welke gedachten en gevoelens hieraan ten grondslag liggen? Wil jij leren hoe je gedrag kan beïnvloeden? Kies Toegepaste Psychologie en wordt expert in het analyseren en veranderen van gedrag. Worden wie je bent, dat werkt!

422232 Toegepaste Psychologie TP, foto 2432, studenten doen kaartspel aan tafel en docent geeft uitleg, overleg, samenwerken

Pedagogiek

Voltijd Bachelor opleiding

Heb jij interesse in de ontwikkeling en opvoeding van kinderen en jongeren? In hoe je hun ouders en betrokkenen daarbij professioneel kunt begeleiden? Dan is de opleiding Pedagogiek echt iets voor jou!

347955 Lo-res. Jay 't Zand in overleg met 2 vrouwelijke studenten aan tafel.

Verpleegkunde

Voltijd Bachelor opleiding

Ziekenhuiszorg, ouderenzorg of wijkverpleging. Hoe ga jij daarmee om? Bij HAN Verpleegkunde leer je hoe je patiënten het beste kunt verzorgen. Je doet meer dan bloedprikken, wondverzorging en katheteriseren. Want de omgang met mensen is het belangrijkste. Bij jou zijn ze altijd in goede handen!

student op bed met gips om been

Communicatie

Voltijd Bachelor opleiding

Ben je geïnteresseerd in (social) media, digitale communicatie en in mensen en hun gedrag? Ben je creatief met tekst en beeld en gefascineerd door de wereld van media? Wil jij merken laten vlammen en een boodschap slim verpakken? Dan is Communicatie iets voor jou!

458943 communicatie studenten achter laptop extra lang

Direct contact

Vragen over de opleiding? ASK HAN! We helpen je graag persoonlijk verder.

Openingstijden

Werkdagen: 08:00 tot 17:00 uur
 

Liever bellen of appen?

Bellen: 024 - 353 0500
WhatsApp: 024 - 353 0500

Volgende paginaJouw toekomst met Social Work

Een vaste baan, zelfstandig ondernemer of doorstuderen? Zeg het maar!

null