Meld je aan
De opleiding start 1 keer per jaar
Meer informatie...
Brochure, helpdesk
 • ASK HAN
  We helpen je graag persoonlijk verder
 • Brochure aanvragen
  En bekijk thuis rustig het aanbod
Open Dagen
Meelopen, Proefstuderen etc.
 • 11nov
  12nov
  Open Dag
  Nijmegen - 10:00 - 15:00

Jouw toekomst met Social Work

Werken met mensen met een verstandelijke beperking, gedetineerden, buurtbewoners of vluchtelingen. Als social worker ben je breed inzetbaar. Ga jij straks aan de slag in een sociaal wijkteam? In de geestelijke gezondheidszorg of liever als jongerenwerker? Met je bachelor Social Work kun je alle kanten op!

null

Wat kun je worden met Social Work?

Van GGZ-agoog tot jeugdzorgwerker. En van sociaal-cultureel werker in een wijkteam tot reclasseringswerker. Met je diploma Social Work kun je in verschillende vakgebieden aan de slag!

 • Sociaal werker

  Als sociaal werker ondersteun je mensen bij het oplossen van verschillende problemen. Van huurschuld tot werkloosheid, van opvoedings- tot relatieproblemen.

 • Medewerker sociaal wijkteam

  Je ondersteunt bewoners met vragen en problemen. Van wonen tot zorg. Je kijkt met hen hoe zij op de beste manier hun vragen en problemen kunnen oplossen, samen met mensen uit hun netwerk.

 • Sociaal-cultureel werker

  Als sociaal-cultureel werker help je bewoners in wijken of buurten met het oplossen van sociale problemen en vraagstukken.

 • GGZ-agoog

  Je ondersteunt mensen die te maken hebben met de gevolgen van een psychische aandoening in alle aspecten van het dagelijks leven.

 • Jeugdzorgwerker

  Kampt een gezin met (opvoed)problemen? Dan komt de jeugdzorgwerker in actie. Je begeleidt het kind en de opvoeder. Je ondersteunt hen in het oplossen van hun problemen.

 • Jongerenwerker

  Je legt contact met jongeren, vaak door voor of met hen activiteiten te organiseren. Op een informele manier ga jij te werk. Je weet wat er leeft onder de jongeren. Daar speel je met aansprekende activiteiten op in.

 • Groepsleider in de jeugdzorg of in de gehandicaptenzorg

  Je treedt op als vervangende opvoeder in de tijd dat de ouders dat niet zelf kunnen of mogen. 

 • Reclasseringswerker

  Je begeleidt (jonge) mensen die een strafbaar feit hebben gepleegd.

Doorstuderen

Nog niet uitgeleerd? Zowel binnen als buiten de HAN kun je natuurlijk doorstuderen. Kies voor een master of post-hbo opleiding.

 • Master Social Work

  Vind jij het boeiend om verder te kijken dan de grenzen van je eigen praktijk? Heb je oog voor kansen en ontwikkelingen in de beroepspraktijk en wil je meedenken over het beleid? Volg dan de Master Social Work in deeltijd! Na 2 jaar ben jij Master of Social Work! 

 • Master Pedagogiek

  Bij de Master Pedagogiek ontwikkel je jezelf tot pedagogisch generalist die verbindingen weet te leggen tussen management en werkvloer, visies en methodieken. De master duurt 2,5 jaar.

 • Kopopleiding Leraar Pedagogiek

  Met een kopopleiding word jij binnen 1 jaar klaargestoomd voor het leraarschap. Je leert je vakkennis over te brengen op anderen en leerlingen te coachen en begeleiden. Je verdient dan je 2e-graad lesbevoegdheid.

 • Master Sport- en Beweeginnovatie

  In deze master raak je vertrouwd met alle fasen van een innovatieproces. Je leert hoe je sociale innovaties stimuleert en implementeert. Je zorgt dat verschillende disciplines met elkaar samenwerken waardoor nieuwe ideeën ontstaan. Ook buitenlandse sport- en beweegtrends hebben je aandacht tijdens deze master. 

Post-hbo cursussen, opleidingen en trainingen

Wist je dat de HAN ook post-hbo opleidingen, cursussen en trainingen aanbiedt? Het woord ‘post-hbo’ zegt het al: een opleiding die je na je hbo-diploma kunt volgen. Ideaal als je werkt en je wilt verdiepen in een specifiek vakgebied. Leer bijvoorbeeld meer over casemanagement dementie of teamcoaching. 

drie mensen kijken naar fotos op tafel

Volgende paginaDit is je studie

Wat leer je tijdens de opleiding? Bekijk de opbouw van Social Work.

null