Meld je aan
Meer informatie...
Brochure, helpdesk
 • ASK HAN
  We helpen je graag persoonlijk verder

Doorstuderen na je bachelor Social Work of Pedagogiek?

Ben je bijna klaar met je bachelor en heb je de ambitie om een mastertitel te behalen? Ben je nieuwsgierig en wil je meer? Bij de HAN vind je de perfecte aansluiting op je bachelor. Blijf in de studieflow en stroom direct door naar een master!

Studenten overleggen

Een master bij de HAN

Waarom doorstuderen?

 • Je combineert leren en werken
 • Je staat aan het begin van je loopbaan
 • Je bent jong met een frisse blik
 • Je blijft je ontwikkelen
 • Je hebt geen premaster nodig
 • De praktijk is de rode draad

Wat vragen we van je?

 • Een afgeronde relevante bachelor
 • Een praktijkplek voor je praktijkopdrachten
 • Zin om je verder te verdiepen en te verbreden

Master Social Work of Master Pedagogiek

Kijk welke masteropleiding bij je past.

 • studenten overleggen

  Master Social Work

  Je bent sociaal werker. Je wilt sociale vraagstukken doorgronden, je tanden zetten in één vraagstuk (praktijkverbeterproject). Je wilt sociale kwesties aankaarten en onderzoeken voor een rechtvaardige en democratische samenleving. Je wilt je ontwikkelen in professioneel leiderschap, de regie nemen.

 • studenten luisteren in kring

  Master Pedagogiek

  Je geeft les of werkt in de jeugdzorg/welzijn. Je wilt jongeren (0-21 jaar) begeleiden bij opgroeien in onderwijs of zorg. Je hebt brede interesse in het pedagogisch domein. Je wilt met onderzoek naar een eigen vraagstuk de praktijk verbeteren. Je wilt je ontwikkelen tot een professional met een helder kompas. Je kunt je positioneren in gesprekken en situaties rond complexe pedagogische situaties.

Combinatie van werken en leren tijdens de master

Werk: een voorwaarde!?

In de Masters Social Work en Pedagogiek is een relevante werkomgeving een voorwaarde om je opdrachten te kunnen doen. De rode draad is het vraagstuk uit de praktijk (uit je werkomgeving) waarin jij je gaat verdiepen. Rondom dat vraagstuk ga je een project opzetten. De kennis die je opdoet kun je meteen toepassen in je project.

Geen werkplek?

Heb je (nog) geen betaalde of onbetaalde plek om je praktijkopdrachten te doen? Neem dan contact met ons op via ask@han.nl. We verkennen samen waar jij je in zou willen verdiepen en zetten ook ons netwerk in.

studenten luisteren naar docent

Verdiepen binnen je vakgebied

Een master! Kan ik dat wel?

Ben je nieuwsgierig naar meer? Wil je beter begrijpen waarom dingen gaan zoals ze gaan in de praktijk? Heb je ideeën voor verbeteringen in je vak? Grote kans dat die master in je zit!

Met je bachelor heb je de basis gelegd qua kennis, vaardigheden en onderzoek. In de master ga je een stap verder. Het gaat nu om het doorgronden van vraagstukken uit de praktijk. Met onderzoek verbeter je de praktijk en ontwikkel je het vak. Al doende bouw je jouw professioneel leiderschap uit. Met de open blik en actieve instelling van jou en met coaching vanuit de opleiding, is de titel snel de jouwe.

docent legt uit

Wat is een hbo master waard?

De hbo-master sluit naadloos aan op je hbo-bachelor. Je richt je op de beroepspraktijk en je werkt aan innovatie in het werkveld door middel van praktijkonderzoek. Bij een wo-master ligt de nadruk op onderzoeksvaardigheden, theorie en kennisontwikkeling. 

Studeren in open werkruimte

Kijk of de Master Social Work bij jou pastVolg een proefcollege

Schrijf je in voor een of meerdere colleges van de huidige eerste – en tweedejaars studenten. Een proefcollege is dé manier om te ontdekken of de master aansluit bij je interesses. Of dat deze goed te combineren is met je werkplek. En waar je de komende 2 jaar rondloopt.

student kijkt naar anderen

Twijfel je nog?

Ga je wel of niet beginnen aan masteropleiding? Een belangrijke beslissing die veel impact heeft op jouw leven. Maak een afspraak met de opleiding en stel al je vragen.

studenten overleggen met elkaar