studenten van de master pedagogiek zijn met elkaar in gesprek

Ben je bijna klaar met je sociale bachelor en heb je de ambitie om een mastertitel te behalen? Bij de HAN heb je de mogelijk om direct door te stromen vanuit je sociale bachelor naar de Master Social Work of de Master Pedagogiek, een perfecte aansluiting op je bachelor!

Een master bij de HAN

Waarom doorstuderen?

 • Je combineert leren en werken
 • Je staat aan het begin van je loopbaan
 • Je bent jong met een frisse blik
 • Je blijft je ontwikkelen
 • Je hebt geen premaster nodig
 • De praktijk is de rode draad

Wat vragen we van je?

 • Een afgeronde relevante bachelor
 • Een praktijkplek voor je praktijkopdrachten
 • Zin om je verder te verdiepen en te verbreden

Master Social Work of Master Pedagogiek

Wil jij je ontwikkelen binnen het sociale domein, maar weet je nog niet zeker welke studie bij jou past? In de vergelijkingsflyer leer je meer over de verschillende opleidingen in het sociale domein. Mocht je na het bekijken van de flyer nog steeds vragen hebben, plan dan een adviesgesprek in of stuur je vragen naar ask@han.nl.

Studenten van de master pedagogiek volgen een les op de groenewoudseweg
 • Twee docenten lopen door de gang Groenewoudseweg

  Master Social Work

  Je wilt sociale vraagstukken doorgronden, je tanden zetten in één vraagstuk (praktijkverbeterproject). Je wilt sociale kwesties aankaarten en onderzoeken voor een rechtvaardige en democratische samenleving. Je wilt je ontwikkelen in professioneel leiderschap, de regie nemen.

 • Studenten van de master pedagogiek volgen een les op de groenewoudseweg

  Master Pedagogiek

  Je geeft les of werkt in de jeugdzorg/welzijn. Je wilt jongeren (0-21 jaar) begeleiden bij opgroeien in onderwijs of zorg. Je hebt brede interesse in het pedagogisch domein. Je wilt met onderzoek naar een eigen vraagstuk de praktijk verbeteren. Je wilt je ontwikkelen tot een professional met een helder kompas. Je kunt je positioneren in gesprekken en situaties rond complexe pedagogische situaties.

Werk: een voorwaarde!?

In de Masters Social Work en Pedagogiek is een relevante werkomgeving een voorwaarde om je opdrachten te kunnen doen. De rode draad is het vraagstuk uit de praktijk (uit je werkomgeving) waarin jij je gaat verdiepen. Rondom dat vraagstuk ga je een project opzetten. De kennis die je opdoet kun je meteen toepassen in je project.

Geen werkplek?

Heb je (nog) geen betaalde of onbetaalde plek om je praktijkopdrachten te doen? Neem dan contact met ons op via ask@han.nl. We verkennen samen waar jij je in zou willen verdiepen en zetten ook ons netwerk in.

studenten van de master pegagiek hebben buiten groepsles
Een master!

Kan ik dat wel?

Ben je nieuwsgierig naar meer? Wil je beter begrijpen waarom dingen gaan zoals ze gaan in de praktijk? Heb je ideeën voor verbeteringen in je vak? Grote kans dat die master in je zit!

Met je bachelor heb je de basis gelegd qua kennis, vaardigheden en onderzoek. In de master ga je een stap verder. Het gaat nu om het doorgronden van vraagstukken uit de praktijk. Met onderzoek verbeter je de praktijk en ontwikkel je het vak. Al doende bouw je jouw professioneel leiderschap uit. Met de open blik en actieve instelling van jou en met coaching vanuit de opleiding, is de titel snel de jouwe.

Studenten van de master pedagogiek volgen een les op de groenewoudseweg

Wat is een hbo master waard?

De hbo-master sluit naadloos aan op je hbo-bachelor. Je richt je op de beroepspraktijk en je werkt aan innovatie in het werkveld door middel van praktijkonderzoek. Bij een wo-master ligt de nadruk op onderzoeksvaardigheden, theorie en kennisontwikkeling. 

Na het afronden van je master krijg je in beide gevallen de internationaal erkende mastertitel.Bij Pedagogiek wordt je Master of Arts en bij Social Work wordt je uiteindelijk Master of Social Work. 

masterstudenten volgen les op campus

Twijfel je nog?

Ga je wel of niet beginnen aan masteropleiding? Een belangrijke beslissing die veel impact heeft op jouw leven. Wil je een keer een lesdag ervaren of een student spreken om te ontdekken of de master aansluit bij jouw interesses? Laat het ons weten door een mail te sturen naar ask@han.nl of plan een adviesgesprek in. Dan nemen we contact met je op en bespreken we de mogelijkheden. 

Twee studenten in gesprek

Vragen?

Kijk eerst eens in onze FAQ. Staat het antwoord op jouw vraag daar niet tussen?
ASK HAN! We helpen je graag persoonlijk verder.

Openingstijden

Werkdagen: 08:00 tot 17:00 uur
 

Liever bellen of appen?