HAN SENECA sportmedisch adviescentrum Nijmegen

HAN SENECA is gecertificeerd als sportmedisch adviescentrum (SMA) en heeft de beschikking over een innovatief, gedigitaliseerd test- en meetlab. Je kunt er onder andere terecht voor een sportmedisch onderzoek of sportkeuring. Vaak zijn deze onderzoeken nodig voor deelname aan een sport, wedstrijd of voor het volgen van een bepaalde opleiding. Ook voor jou als topsporter zijn er diverse ondersteunende faciliteiten.

Gebouw Kapittelweg 33 Nijmegen, landscape, Seneca

Een sportmedisch onderzoek op maat

SMA HAN SENECA biedt algemene en verplichte sportmedisch onderzoeken en sportkeuringen aan om een gedegen sportadvies te geven. De inhoud van de verschillende onderzoeken vind je verder op deze pagina. Bij sportmedische onderzoeken of keuringen bestaat de mogelijkheid om de kosten (deels) te declareren bij jouw ziektekostenverzekering. Raadpleeg hiervoor jouw ziektekostenverzekering.

han seneca fiets test sportmedisch keuring

Voor wie zijn deze sportmedische onderzoeken?

Je kunt bij ons adviescentrum terecht als je gedreven bent in sport. Dat kan zowel op recreatief, competetief of topsport niveau zijn. Onze onderzoeken bieden je een inzicht in jouw trainingscapaciteit en belasting door middel van

  • Een vragenlijst die je zelf thuis invult
  • Fysieke testen bij ons op locatie
  • Mogelijk een inspanningstest of ademgasanalyse
  • Onderzoek door onze gespecialiseerde sportarts

HAN SENECA sport medisch expert op het gebied van

Sportmedisch onderzoek

Voor wie is een sportmedisch onderzoek of een keuring? Wat komt ik te weten na een onderzoek of keuring? Lees er hier alles over.

han seneca fiets test sportmedisch keuring

Hoogtetraining

Wil jij je voorbereiden op een tour of tocht op hoogte? In de hoogte kamers van HAN SENECA kan dat! Lees er alles over.

Klimwand Gymnasion gedeelte

Krachttesten

Ben je benieuwd naar de balans tussen links en rechts van een bepaalde spiergroep? Een isokinetische krachttest bij HAN SENECA kan helpen! De meting geeft een aantal interessante inzichten in jouw spiergroep waarvoor je de test ondergaat.

oefening beenspieren

Sportmedische keuring voor jouw opleiding nodig?

Heb je een sportmedische keuring voor Sportkunde, ALO (na succesvolle intake) of PMT nodig? Meld je dan aan via onderstaande knop.

Sport studenten trainingspak voetbal
draw-cta-title

Check of jij recht hebt op een bijdrage van jouw zorgverzekering!

Bij veel van onze diensten bestaat de mogelijkheid om de kosten (deels) te declareren bij jouw zorgverzekering. Sportmedische onderzoeken of keuringen zitten vrijwel altijd in aanvullende verzekeringen. Het is altijd de moeite waard om jouw zorgverzekering te raadplegen voor een vergoeding. Je kunt ook op de website Sportzorg zoeken of jouw zorgverzekering de kosten van een onderzoek dekt.

Alle algemene sportmedische onderzoeken die HAN SENECA kan uitvoeren

Basis sportmedisch onderzoek

Dit onderzoek is voor sporters die minder dan 7 uur per week sporten en daarbij geen of weinig problemen hebben. Dit onderzoek is tevens geschikt voor jeugdsporters.

Basis+ sportmedisch onderzoek

Dit onderzoek is voor sporters met meerdere of steeds terugkerende problemen die individueel voorgelicht willen worden op basis van een gedegen onderzoek en een aantal metingen en voor sporters die intensief sporten (> 7 uur/week) of dit willen gaan doen. Daarnaast is deze keuring verplicht voor KNWU, hardloopevenementen, BVO’s en NOC-NSF A- en B-

Groot sportmedisch onderzoek

Dit onderzoek is met name voor leden van KNAF/KNMV ouder dan 40 jaar (eenmaal per 2 jaar). Daarnaast wordt het geadviseerd aan sporters die zeer intensief sporten en/of die ouder zijn dan 35 jaar.

Uitgebreid sportmedisch onderzoek

Voor de topsporter, duursporter of wielrenners die door dit onderzoek inzicht willen krijgen in zijn of haar maximale zuurstofopnamecapaciteit (VO2max), omslagpunt en hartslag-trainingszones.

Topsport medisch onderzoek

Dit onderzoek is voor topsporters met een nationale of internationale status.

Cardiale screening (Inspanningstest + ECG)

De cardiale screening zegt iets over jouw hart en mogelijke afwijkingen tijdens rust en tijdens inspanning. Hiermee kan bepaald worden hoe verantwoord bepaalde inspanning is voor jou.

Inspanningtest + ECG en ademgasanalyse

Als je naast de rust ECG ook wilt weten over de fitheid en conditie van jouw lichaam, dan is deze test geschikt voor jou.

Rust ECG

Een rust ECG is met name belangrijk als je wilt weten of het veilig is om te sporten en of het hart zich door een hartafwijking niet abnormaal heeft aangepast aan de sportbelasting.

Alle specifieke sportmedische keuringen die HAN SENECA kan uitvoeren

Autosportkeuring

Als je aan autosport doet en je wilt een licentie bij de KNAF aanvragen, dan is een sportkeuring verplicht. Deze valt onder het basis sportmedisch onderzoek.

Motorsportkeuring

Als je aan motorsport doet en je wilt een licentie bij de KNMV aanvragen, dan is een sportkeuring verplicht. Deze valt onder het basis sportmedisch onderzoek.

Wielrenkeuring

Als je aan wielersport doet en je wilt wedstrijden rijden, dan stelt de KNWU een sportkeuring verplicht met een ECG (hartfilmpje) in rust. Deze keuring valt onder het basis sportmedisch onderzoek.

Tarieven overzicht van alle medische keuringen

In het overzicht hieronder vind je alle tarieven van de sportmedische onderzoeken en sportmedische keuringen van ons adviescentrum in Nijmegen. Ook de kosten voor een inspanningstest, ademgasanalyse en ECG vind je terug in het overzicht.

Prijzen vanaf 1 oktober 2023.

Code Onderdeel

Tarief

VS1 Autosportkeuring 135,-
  Autosportkeuring met inspanningstest 275,-
VS3 Motorsportkeuring 135,-
VS5  Sportkeuring ALO/Sportkunde (hbo-opleiding) 130,-
VS6  Sportkeuring CIOS (mbo-opleiding)  130,-
VS7  Wielrenkeuring 175,-
     
SP1  Basis sportmedisch onderzoek  135,-
SP2  Basis sportmedisch onderzoek plus  175,-
SP3 Groot sportmedisch onderzoek (GSMO) 275,-
SP4 Uitgebreid sportmedisch onderzoek (USMO) 335,-
SP6 Inspanningstest + ECG (cardiale screening) 170,-
SP7 Inspanningtest + ECG en ademgasanalyse 220,-
  Rust ECG 60,-

Snel antwoord

Vragen over HAN SENECA of onze dienstverlening?
Neem gerust contact met ons op. We helpen je graag verder.

Openingstijden

Werkdagen: 9.00 tot 17.00 uur

 

Liever bellen?

Algemeen: 024 - 353 1262

Fitness: +31 6 50162759

Ben je benieuwd naar andere diensten van SENECA?

Naast sportmedische onderzoeken en keuringen kunnen we je helpen om samen met jou te werken aan een oplossing om jouw gezondheidsproblemen te verhelpen en in de toekomst te voorkomen.

  • Inzicht in jouw gezondheid door bijvoorbeeld een Health Check
  • Sporten en meedoen aan groepslessen
  • Preventieve paramedische hulp en behandelingen bij klachten zoals fysiotherapie, ergotherapie, logopedie en voedingsadvies