Sportmedisch Adviescentrum

HAN SENECA is gecertificeerd als sportmedisch adviescentrum (SMA) en heeft de beschikking over een innovatief, gedigitaliseerd test- en meetlab. Je kunt er onder andere terecht voor een sportmedisch onderzoek of keuring. Vaak zijn deze onderzoeken nodig voor deelname aan een sport, wedstrijd of voor het volgen van een bepaalde opleiding. Ook voor topsporters zijn er diverse ondersteunende faciliteiten.

Gebouw Kapittelweg 33 Nijmegen, landscape, Seneca

SMA HAN SENECA biedt algemene en verplichte sportmedisch onderzoeken aan om een gedegen sportadvies te geven. De inhoud van de verschillende onderzoeken verder op deze pagina. Bij sportmedische onderzoeken of keuringen bestaat de mogelijkheid om de kosten (deels) te declareren bij jouw ziektekostenverzekering. Raadpleeg hiervoor jouw ziektekostenverzekering.

han seneca fiets test sportmedisch keuring

Dit heeft SMA HAN SENECA jou te bieden

Sportmedisch onderzoek

Voor wie is een sportmedisch onderzoek of een keuring? Wat komt ik te weten na een onderzoek of keuring? Lees er hier alles over.

han seneca fiets test sportmedisch keuring

Hoogtetraining

Wil jij je voorbereiden op een tour of tocht op hoogte? In de hoogte kamers van HAN SENECA kan dat! Lees er alles over.

Klimwand Gymnasion gedeelte

Krachttesten

Ben je benieuwd naar de balans tussen links en rechts van een bepaalde spiergroep? Een isokinetische krachttest bij HAN SENECA kan helpen! De meting geeft een aantal interessante inzichten in jouw spiergroep waarvoor je de test ondergaat.

oefening beenspieren

Sportmedische keuring voor jouw opleiding

Heb je een sportmedische keuring voor Sportkunde, ALO (na succesvolle intake) of PMT nodig? Meld je dan aan via onderstaande knop.

Sport studenten trainingspak voetbal

Zorgverzekering

Bij veel van onze diensten bestaat de mogelijkheid om de kosten (deels) te declareren bij jouw zorgverzekering. Sportmedische onderzoeken of keuringen zitten vrijwel altijd in aanvullende verzekeringen. Het is altijd de moeite waard om jouw zorgverzekering te raadplegen voor een vergoeding. Je kunt ook op de website Sportzorg zoeken of jouw zorgverzekering de kosten van een onderzoek dekt.

Deze algemene sportmedische onderzoeken bieden wij aan

Basis sportmedisch onderzoek

Dit onderzoek is voor sporters die minder dan 7 uur per week sporten en daarbij geen of weinig problemen hebben. Dit onderzoek is tevens geschikt voor jeugdsporters.

Basis+ sportmedisch onderzoek

Dit onderzoek is voor sporters met meerdere of steeds terugkerende problemen die individueel voorgelicht willen worden op basis van een gedegen onderzoek en een aantal metingen en voor sporters die intensief sporten (> 7 uur/week) of dit willen gaan doen. Daarnaast is deze keuring verplicht voor KNWU, hardloopevenementen, BVO’s en NOC-NSF A- en B-

Groot sportmedisch onderzoek

Dit onderzoek is met name voor leden van KNAF/KNMV ouder dan 40 jaar (eenmaal per 2 jaar). Daarnaast wordt het geadviseerd aan sporters die zeer intensief sporten en/of die ouder zijn dan 35 jaar.

Uitgebreid sportmedisch onderzoek

Voor de topsporter, duursporter of wielrenners die door dit onderzoek inzicht willen krijgen in zijn of haar maximale zuurstofopnamecapaciteit (VO2max), omslagpunt en hartslag-trainingszones.

Topsport medisch onderzoek

Dit onderzoek is voor topsporters met een nationale of internationale status.

Cardiale screening (Inspanningstest + ECG)

De cardiale screening zegt iets over jouw hart en mogelijke afwijkingen tijdens rust en tijdens inspanning. Hiermee kan bepaald worden hoe verantwoord bepaalde inspanning is voor jou.

Inspanningtest + ECG en ademgasanalyse

Als je naast de rust ECG ook wilt weten over de fitheid en conditie van jouw lichaam, dan is deze test geschikt voor jou.

Rust ECG

Een rust ECG is met name belangrijk als je wilt weten of het veilig is om te sporten en of het hart zich door een hartafwijking niet abnormaal heeft aangepast aan de sportbelasting.

Deze sportspecifieke sportmedische keuringen bieden wij aan

Autosportkeuring

Als je aan autosport doet en je wilt een licentie bij de KNAF aanvragen, dan is een sportkeuring verplicht. Deze valt onder het basis sportmedisch onderzoek.

Duiksportkeuring

Voor PADI en NOB is een duiksportkeuring verplicht. Deze valt onder het basis sportmedisch onderzoek. Aanvullend kun je ook een inspanningsonderzoek doen.

Motorsportkeuring

Als je aan motorsport doet en je wilt een licentie bij de KNMV aanvragen, dan is een sportkeuring verplicht. Deze valt onder het basis sportmedisch onderzoek.

Parachutespringkeuring

Als je een SL-opleiding of AFF-opleiding wilt volgen, moet je een medische verklaring kunnen overleggen. Hiervoor doe je een sportkeuring. Deze valt onder het basis sportmedisch onderzoek.

Wielrenkeuring

Als je aan wielersport doet en je wilt wedstrijden rijden, dan stelt de KNWU een sportkeuring verplicht met een ECG (hartfilmpje) in rust. Deze keuring valt onder het basis sportmedisch onderzoek.

Zweefvliegkeuring

Als je een zweefvliegbewijs KNVvL wilt halen of behouden, dan is een zweefvliegkeuring verplicht. Deze keuring is ook geldig voor snorvliegen en ballonvaren.

Tarieven

Code      Onderdeel Tarief
VS1 Autosportkeuring  90,- 
VS2 Duiksportkeuring  90,- 
VS3 Motorsportkeuring  90,- 
VS4 Parachutespringkeuring  90,-
VS5  Sportkeuring ALO/Sportkunde (hbo-opleiding)             110,-
VS6  Sportkeuring CIOS (mbo-opleiding)   110,- 
VS7  Wielrenkeuring  150,-
VS8 Zweefvliegkeuring   85,-
SP1  Basis sportmedisch onderzoek   112,50 
SP2  Basis sportmedisch onderzoek plus   150,- 
SP3 Groot sportmedisch onderzoek (GSMO)  220,- 
SP4 Uitgebreid sportmedisch onderzoek (USMO)  299,- 
SP5 Topsport onderzoek   349,- 
SP6 Inspanningstest + ECG (cardiale screening)  130,-
SP7 Inspanningtest + ECG en ademgasanalyse  165,-
  Rust ECG  40,- 

Snel antwoord

Vragen over HAN SENECA of onze dienstverlening?
Neem gerust contact met ons op. We helpen je graag verder.

Openingstijden

Werkdagen: 9.00 tot 17.00 uur

Liever bellen?

Bellen: 024 - 353 1262

Dit bieden wij nog meer