Kom innovatief samenwerken bij HAN SENECA in Nijmegen

HAN SENECA is hét expertisecentrum voor Gezondheid, Welzijn en Leefstijl. Bij HAN SENECA stellen we innovatief werken vanuit het concept ‘Positieve Gezondheid’ centraal. Hierbij hebben we veel aandacht voor primaire en secundaire preventie. Waar mogelijk zetten we zorgtechnologie in om zowel de cliënt als de professional te ondersteunen. Het aanbod van HAN SENECA bestaat onder andere uit preventief medische onderzoeken (PMO’s), sportmedische keuringen, fitness en andere sportactiviteiten, een paramedisch centrum, health checks en diverse cursussen en opleidingen. We groeien samen met professionals, onderzoekers en studenten naar een voorbeeldpraktijk. Een leerwerkplaats voor HAN-studenten van, in eerste instantie, de volgende academies: APS, AVS, AMM en ASB.

samen werken aan een project

studiejaar 23/24, semester 1 

Startbijeenkomst HAN Seneca

De startbijeenkomst voor studenten is op donderdag 7 september om 09.00 uur op de HAN. Nadere info ontvang je van de wijkdocent. Graag tot dan!

Praktijkgericht leren en innoveren bij SENECA

HAN SENECA heeft een fysieke locatie binnen de HAN, maar we richten ons zeker ook op de bewoners van de omliggende wijken (met name Heijendaal). Omdat wij nog niet zo lang actief zijn als Lab/Werkplaats, is HAN SENECA nog volop in ontwikkeling. Wij zoeken studenten die het leuk vinden dit samen vorm te geven.

De activiteiten en studentopdrachten blijven niet beperkt tot het eigen domein, maar interprofessioneel samenwerken wordt nadrukkelijk gestimuleerd. HAN SENECA wil hiermee groeien en samen leren: aandacht voor (nieuwe) cliënten, studenten, professionals en hun vragen en behoeften staat centraal. Om dit te bereiken wordt de samenwerking met academies, opleidingen, lectoraten en het iXperium Health geïntensiveerd. Waar zinvol en mogelijk, zoeken we samenwerking met externe partners.

Ons doel is om in 2025 een erkende, innovatieve en kwalitatief hoogwaardige leerwerkplaats te zijn. Een plek waar cliënten uit de interne en externe HAN-omgeving terecht kunnen voor al hun vragen en/of ondersteuning op het gebied van gezondheid, welzijn en leefstijl. De ontwikkelde kennis stellen we beschikbaar voor opleidingen, lectoraten, professionals en organisaties in het werkveld.

Waarvoor kun je terecht bij HAN SENECA?

 • Hoe vitaal zijn de medewerkers en studenten van de HAN en hoe bevorderen we als werkgever en onderwijslocatie hun vitaliteit en bewustwording hiervan?
 • Hoe helpen we medewerkers en studenten om gezonder te leven?
 • Hoe kunnen we de burgers in de wijk ondersteunen bij hun gezondheid, met name op het gebied van preventie en amplitie?
 • Hoe kan men gezond en blessurevrij sporten?
 • Hoe ontwikkel ik mij als gezondheidsprofessional op gebied van gezondheid, welzijn, leefstijl, sport en arbeid?
 • Het doen van onderzoek in de expertisegebieden Health Promotion & Performance, Sports & Exercise Nutrition, Sports Economics & Strategic Sports Management, Talent Identification & Talent Development, preventie, zorgtechnologie, die mensen ondersteunt in zelfregie, herstel, amplitie en preventie.
han seneca test sportmedisch keuring thp2 pmo bloeddruk3

Een ideale afstemming tussen het werkveld, docenten en studenten

Gezamenlijke activiteiten zijn gepland op donderdag, de tijden zijn in overleg met de studenten. We hebben een ruimte op Kapittelweg 33 tot onze beschikking. Eén keer per maand is er op donderdagochtend een interprofessioneel overleg.

De eerste weken staan in het teken van elkaar leren kennen, maar ook HAN SENECA zelf en de thema’s die bij ons centraal staan. Naast de gezamenlijke activiteiten, werk je in een interprofessioneel team van 3-5 studenten aan vraagstukken binnen één van de thema´s. Dit gebeurt in afstemming met jouw wijkdocent.

Tijdens deze bijeenkomsten wordt je gecoacht op je projectvaardigheden en werken we aan inhoudelijke thema’s, zoals interprofessioneel leren/werken en positieve gezondheid.

Wij bieden

 • Actieve ondersteuning in jouw persoonlijke ontwikkeling tot zorg- of welzijnsprofessional
 • Ruimte om te experimenteren
 • Ruimte/tijd voor ontmoeting
 • Momenten voor werken in partnerschap/co-creatie
 • Fysieke werkruimte

HAN SENECA is een uitdagende, dynamische en leuke leer- en werkomgeving!

Met welke thema's ga je bij HAN SENECA aan de slag?

Aan deze opdrachten en projecten kun je werken

Opdrachten waar je aan kunt denken:

 • Meer bekendheid m.b.t. HAN SENECA binnen en buiten de HAN genereren. Helpen bij marketing en communicatie van een nieuw centrum voor Gezondheid, Welzijn en Leefstijl.
 • Interprofessioneel samenwerken aan preventie en amplitie: individuele- en groepsbegeleiding.
 • Vragenlijsten maken t.b.v. inzicht in positieve gezondheid, welzijn, leefstijl of gericht op de intake
 • Uitzoeken welke zorgtechnologie cliënten ondersteunt bij zelfregie, preventie en herstel van gezondheidsproblemen en welzijn en hoe dit efficiënt toe te passen is voor zowel professional als de klant.
 • Project EduBacktraining: een nieuwe manier om mensen met rugklachten te begeleiden. Hoe gaan we dit introduceren bij HAN SENECA (voor ergotherapeuten en fysiotherapeuten)?
 • Sociale kaart van omliggende wijk maken; oriëntatie op potentiële cliënten en partners.
 • Zinvolle groepsactiviteiten organiseren t.b.v. gezondheid, welzijn en leefstijl van burgers in de omliggende wijken.
vier studenten werken samen

HAN SENECA nauw verbonden aan daadkrachtige Academies

Als leerwerkplaats wilt HAN SENECA samen met studenten, professionals en onderzoekers groeien naar een voorbeeldpraktijk. Een leerwerkplaats voor HAN-studenten van onder andere de academies:

Interessante partners van HAN SENECA

We werken samen met de academies, opleidingen en lectoraten van de HAN, maar ook met:

Onze partners zullen mede met jullie hulp uitgebreid worden.

Praktische gegevens
 

Neem contact met ons op

Wijkdocent
Willemijn Stronkhorst | E Willemijn.Stronkhorst@han.nl | 
Aanwezig op donderdag

Locatie 
HAN SENECA bevindt zich in aan de achterkant van het HAN-gebouw aan de Kapittelweg 33 in Nijmegen en is bereikbaar via een aparte ingang (zie foto). De gezamenlijke bijeenkomsten zijn op Kapittelweg 33, lokaal volgt.

Als je voor HAN SENECA kiest, dan verwachten wij dat je op donderdag aanwezig kunt zijn. Je zult, afhankelijk van het project waar je aan werkt, wellicht ook op andere dagen hiermee bezig zijn. Dit bepalen we natuurlijk in goed overleg!

De lab/werkplaats biedt plek aan studenten Interprofessioneel Praktijkleren (IPL) en studenten Praktijkinnovatie Zorg en Welzijn (PZW).

Gebouw Kapittelweg 33 Nijmegen, landscape, Seneca