Hbo of universiteit, wat past bij jou?

379991 Kies je een hbo-studie met je hoofd of met je hart?

Hbo (hogeschool) en wetenschappelijk onderwijs (universiteit) zijn verschillende vormen van hoger onderwijs. De 1 is niet per sé beter dan de ander. Maar wat je leert en hoe je leert is wel echt anders. Het gaat er dus vooral om wat het beste bij jou past en waar jij je thuis voelt.

Het verschil tussen hbo en universiteit

Zit jij op het vwo? Dan gaat iedereen in jouw omgeving (en jijzelf?) er misschien wel vanuit dat je straks naar de universiteit gaat. Helemaal niet zo vanzelfsprekend. Want het gaat er niet alleen om wat je aankunt, de vraag is vooral welk type onderwijs bij jou past en waar jij je thuis voelt.

469849 Beeld bij download flyer verschil hbo of universiteit. Samenwerkingsverband tussen HAN en RU
draw-cta-title
Ask a student

Kies je hbo of universiteit?

Welke route past bij jou?

Als havist naar de uni of als vwo'er naar het hbo, hoe werkt dat? Wat is er allemaal mogelijk en welke route kun jij met jouw diploma afleggen? Voor meer informatie neem hierover contact op met de opleiding.

jouw route 

Deze 4 routes vind jij misschien interessant

Zoek je meer uitdaging?

Zoek jij als vwo'er wat meer uitdaging op het hbo? Dan zit je bij de HAN goed. Wij bieden verschillende programma's voor ambitieuze studenten die hun studie net een stapje sneller willen doorlopen of er wat extra's bij willen doen. Zo kun je bij enkele opleidingen je bachelordiploma halen in 3 jaar in plaats van 4. Of je maakt je studieprogramma wat zwaarder door naast je reguliere opleiding een extra treject te volgen.  

Twee studenten overleggen met laptop
draw-cta-title
Artikel Volkskrant
 

Doen is het nieuwe denken: redenen om na je vwo voor het hbo te kiezen

‘De wereld staat in de fik en wij vullen onze tijd met theorie'. Dit klinkt misschien als een gewaagde uitspraak, maar voor vwo’ers in de studiebanken van de universiteit, soms wel de waarheid. Want wat als je nu in actie wilt komen? Kennis meteen in de praktijk wilt brengen en niet pas over vier jaar? Oftewel: als je gemotiveerd bent om praktisch aan de slag te gaan, is het hbo misschien een goede keus! Nieuwsgierig geworden? Lees het artikel van de Volkskrant hier.

Telefoons internationaal