Hbo-opleiding Leraar Engels

Docent geeft les aan haar drie studenten in een lokaal met de Engelse vlag aan de muur.
Meld je aan
De opleiding start 1 keer per jaar
Meer informatie...
Brochure, helpdesk
 • ASK HAN
  We helpen je graag persoonlijk verder
 • Brochure aanvragen
  En bekijk thuis rustig het aanbod
Open Dagen
Meelopen, Proefstuderen etc.
 • 11nov
  12nov
  Open Dag
  Nijmegen - 10:00 - 15:00

De opleiding start 1 september 2024

Op vakantie, in je favoriete serie, op de radio… wereldtaal Engels hoor je overal. Lees, denk en droom jij in het Engels? Na de lerarenopleiding Engels breng jij je passie voor de taal over en heb je dagelijks intensief contact met leerlingen. Een veelzijdige opleiding voor studenten met ambitie.

Waarom de opleiding Leraar Engels voltijd aan de HAN?

Kleinschalig en persoonlijk

Ondanks de grotere opleiding is het contact met je docenten laagdrempelig. Zowel zij als andere studenten zijn nauw betrokken bij jou en je studie.

studenten kijken elkaar aan

SV Lingua Franca

Studievereniging Lingua Franca is de studievereniging voor studenten aan de Lerarenopleidingen Nederlands, Engels, Duits en Frans.

vier studenten in klas lokaal

Ontdek de wereld

Verken tijdens de opleiding docent Engels de onderwijswereld in het buitenland tijdens de verplichte minor abroad.

foto tekst boek

Leren door te doen

Bij deze opleiding komt het vak Drama aan bod, wat is bedoeld om de plezier en kennis te ontwikkelen om voor een groep te staan en te spreken. Je ontwikkelt je presentatievaardigheden waaronder je houding, mimiek en stemgebruik.

eeff6192-0cfd-11ee-929a-02565807075b Fotoshoot maakdagen drama 2022. Twee studenten kijken elkaar aan terwijl ze samen op een kist zitten

Meteen voor de klas

Wat je tijdens je studie leert, oefen je direct in de praktijk. In elk jaar van je opleiding loop je stage.

docent en student kijken naar student

Lessen drama

Er zitten lessen Drama in het curriculum. Zo leer je goed presenteren voor een groep en je stem goed gebruiken.

drie studenten in open werkruimte

Goede baankansen

Docenten Engels zijn gewild en breed inzetbaar. Je hebt dus een goed vooruitzicht op een baan.

drie studenten twee met laptop

Snel naar

Bezoek de Open Dag

Past deze opleiding echt bij jou? Ontdek het tijdens de volgende Open Dagen. Stel je vragen aan docenten en studenten van de opleiding en proef de sfeer!

324600 Nijmegen, Kappitelweg 35, bord, siging, branding, logo, woordmerk, close up, boekenvorm

Chat met een student van Leraar Engels

Wil jij van een student van de Lerarenopleiding Engels horen hoe hij of zij de opleiding én het studentenleven in Nijmegen ervaart? Chat dan met een van onze studenten!

246703 Stockfoto thuiswerken laptop, hrm, human resource management

Toelatingsinformatie

Heb je mbo, havo of vwo gedaan, een buitenlands diploma op zak of ben je 21+ jaar? En wil je een studie beginnen? Bekijk de toelatingsvoowaarden hier.

28693 studenten lachen

Jouw 1e jaar

In je 1e jaar van Leraar Engels krijg je een goed beeld van de opleiding en het beroep. Wil je meer weten over hoe jouw eerste jaar eruitziet?

99c0143c-0ce5-11ee-85a0-02565807075b Twee studenten werken samen achter de laptop in het I/O gebouw en kijken lachend naar het scherm.

Jouw aanmelding

Je hebt een studie gekozen en wilt je aanmelden. Maar wat moet je daarvoor regelen? Lees hier meer over hoe jij je gemakkelijk kunt aanmelden in 5 stappen.

387945 aanmelden voltijd hbo-opleiding laptop
Wat doet een docent Engels?
 

Baankansen Leraar Engels voltijd

Als leraar Engels wil je de persoonlijke ontwikkeling van jouw leerlingen stimuleren. De kennis en vaardigheden die ze in jouw lessen opdoen, kunnen ze de rest van hun leven gebruiken. Aan jou dus de taak om motiverend en vernieuwend les te geven! Maar ook buiten het onderwijs zijn er voldoende mogelijkheden voor jou. Denk bijvoorbeeld aan een baan als educatief auteur of methodeadviseur bij een uitgeverij.

Studenten spelen een bordspel met pionnetjes en dobbelstenen.
Meer dan voor de klas staan
 

Dit ga je leren als docent Engels

Zelfverzekerd voor een klas jongeren staan is geen vanzelfsprekendheid. Het moet bij je passen, maar je kunt je er ook in ontwikkelen. De HAN helpt je graag. Je leert effectief lesgeven, leerlingen begeleiden, lessen ontwikkelen en nog veel meer. Daarnaast is goede vakkennis natuurlijk essentieel. Alles wat je op de opleiding in theorie leert, breng je tijdens stages direct in de praktijk. Bij lerarenopleiding Engels leer je:

 • de Engelse taal perfect beheersen;
 • veel over de Engelse cultuur, literatuur en geschiedenis;
 • een didactisch duidelijke, goed gestructureerde les voorbereiden en geven op verschillende niveaus;
 • omgaan met leer-, gedrags- en sociaal-emotionele problemen; 
 • leerlingen stimuleren en motiveren; 
 • communiceren met ouders en samenwerken met collega's.
Docent geeft les aan haar drie studenten in een lokaal met de Engelse vlag aan de muur.
Maak kennis met Marianne

Een dag uit het leven van een student Leraar Engels

Ontmoet onze studenten Leraar Engels

Het helpen van een medemens is het allermooiste aan het docentschap“Het helpen van een medemens is het allermooiste aan het docentschap!”

Een introverte Achterhoeker als Leraar Engels? Bram Groenhof zorgde voor een aantal opgetrokken wenkbrauwen toen hij vertelde dat hij docent ging worden. Inmiddels is zijn omgeving overtuigd nu ze merken dat leraar zijn Brams passie is. “Ik ben gewoon heel enthousiast over hoe je een taal aanleert en mensen kunt aanleren”.

Helemaal voorbereid om later internationaal onderwijs te geven"De minoren waren een verrijking voor mij en hebben mij voorbereid op internationaal onderwijs"

Shadi is tweetalig opgevoed en had daardoor altijd al een interesse voor taal. Daarnaast vond ze het leuk om voor een grote groep mensen te staan.

Leerlingen helpen is fantastisch"Het gevoel dat je krijgt als je een leerling een-op-een helpt, is geweldig"

Voor Felicia was het bij het maken van haar studiekeuze duidelijk dat ze leraar wilde worden. Ze vindt het namelijk heerlijk om met jongeren te werken. Haar interesse voor lesgeven en de Engelse taal bracht haar bij de opleiding Leraar Engels.

Van je passie je beroep maken"De stage is het moeilijkste, maar ook meteen het leukste aan de studie"

Toen Demy op de middelbare school zat, wist ze al wat ze wilde worden: leraar. De keuze voor de opleiding Leraar Engels was dan ook snel gemaakt. “Voor de klas staan en werken met jongeren waren dingen die mij ontzettend aanspreken."

#AskAStudent

Waarom hebben jullie voor de Lerarenopleiding Engels gekozen?

Opleidingen vergelijken
 

Opleiding Leraar Engels in Cijfers

Hoe tevreden zijn studenten over de lerarenopleiding Engels bij de HAN? Dat zie je in 1 oogopslag bij Studie in Cijfers. Vergelijk jouw opleiding met het landelijk gemiddelde en check wat interessante cijfers. Hoeveel procent haalt binnen 5 jaar zijn diploma, bijvoorbeeld?

Die cijfers kunnen jou helpen bij je studiekeuze. Stel, een opleiding heeft meer contacturen dan gemiddeld. Spreekt dat jou aan, of ga je juist liever zelfstandig aan het werk? Hoe meer je van een opleiding weet, hoe beter je een keuze kunt maken!

Twee studenten zitten in de mediatheek en kijken lachend naar de laptop die voor hun staat.
Slim Studies Combineren
 

Dubbele bevoegdheid voor studenten met brede interesses

Wil jij je opties openhouden en meer uit je studietijd halen? Wij dagen je uit! Door slim 2 studies te combineren kun jij straks werken in het primair én voortgezet onderwijs. De opleiding Leraar Engels is namelijk te combineren met de HAN Pabo. Ook is het mogelijk een 2e vak te geven op de middelbare school. Combineer de opleiding dan met de opleiding Leraar Frans of Leraar Duits. Je kunt in verschillende jaren starten met je 2e studie.

Kind steekt vinger op

Anderen bekeken ook

Toegepaste Psychologie

Numerus fixus opleiding

Verwonder jij je vaak over het gedrag van mensen? Wil jij leren achterhalen welke gedachten en gevoelens hieraan ten grondslag liggen? Wil jij leren hoe je gedrag kan beïnvloeden? Kies Toegepaste Psychologie en wordt expert in het analyseren en veranderen van gedrag. Worden wie je bent, dat werkt!

79bec200-0cf9-11ee-aca5-02565807075b Toegepaste Psychologie TP, foto 2432, studenten doen kaartspel aan tafel en docent geeft uitleg, overleg, samenwerken

Leraar Basisonderwijs (Pabo)

Voltijd Bachelor opleiding

Wil jij een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van kinderen? Een leraar worden die het verschil maakt en ervoor zorgt dat kinderen een onvergetelijke basisschooltijd ervaren? Dan is de Lerarenopleiding Basisonderwijs iets voor jou. Kom naar de HAN Pabo in Arnhem of Nijmegen.

kinderen met meester achter ipad

Pedagogiek

Voltijd Bachelor opleiding

Heb jij interesse in de ontwikkeling en opvoeding van kinderen en jongeren? In hoe je hun ouders en betrokkenen daarbij professioneel kunt begeleiden? Dan is de opleiding Pedagogiek echt iets voor jou!

347955 Lo-res. Jay 't Zand in overleg met 2 vrouwelijke studenten aan tafel.

Leraar Duits

Voltijd Bachelor opleiding

Wist je dat Duits in 6 Europese landen de officiële taal is? Van Hamburg tot Wenen, van Berlijn tot Bern, overal kun je met Duits terecht! Vind jij de Duitse taal en cultuur ook zo interessant en werk je graag met jongeren? Verdiep je dan in de opleiding Leraar Duits aan de HAN!

docent wijst in boek bij studenten

Leraar Nederlands

Voltijd Bachelor opleiding

Mooie zinnen en heldere communicatie: jij brengt je liefde voor het Nederlands graag over op jongeren. Gewapend met aanstekelijk enthousiasme stimuleer je hun ontwikkeling. De opleiding Leraar Nederlands geeft je de benodigde vaardigheden. En de markt staat te springen om gemotiveerde leraren!

Twee studeten lezen boek mediatheek

Leraar Geschiedenis

Voltijd Bachelor opleiding

Bij de lerarenopleiding Geschiedenis gaat het niet alleen om het leren van feiten, maar vooral om het interpreteren ervan. Je leert historische achtergronden en verschillende perspectieven meenemen in discussies en meningsvorming. Deze vaardigheden breng je graag op anderen over.

docent wijst naar beeldscherm

Direct contact

Vragen over de opleiding? ASK HAN! We helpen je graag persoonlijk verder.

Openingstijden

Werkdagen: 08:00 tot 17:00 uur
 

Liever bellen of appen?

Bellen: 024 - 353 0500
WhatsApp: 024 - 353 0500

Volgende pagina
 

Jouw toekomst als docent Engels

Een baan als docent Engels of ga je werken als vakauteur bij een uitgeverij? Jij maakt zelf de keuze.

docent en student spelen spel