Meld je aan
De opleiding start 1 keer per jaar
Meer informatie...
Brochure, helpdesk
 • ASK HAN
  We helpen je graag persoonlijk verder
 • Brochure aanvragen
  En bekijk thuis rustig het aanbod
Open Dagen
Meelopen, Proefstuderen etc.
 • 11nov
  12nov
  Open Dag
  Nijmegen - 10:00 - 15:00

Je toekomst na de opleiding Leraar Engels

Het goed beheersen van de Engelse taal wordt steeds belangrijker: in het voortgezet- en beroepsonderwijs en op de basisschool. Kinderen starten steeds jonger met het aanleren van de Engelse taal en meertalig onderwijs is in opkomst. Er is bovendien een grote vraag naar leraren, dus met die baan komt het zeker goed.

Een docent Engels speelt met haar twee studenten een soortgelijk spel als 'Mens erger je niet!'.

Beroepen 

Wat kun je worden met de lerarenopleiding Engels?

Het overgrote deel van de afgestudeerden wordt leraar Engels. Je geeft les in de onderbouw van het vmbo, havo en vwo, of het mbo. Daarnaast kun je je ontwikkelen en doorstromen naar andere beroepen.

 • Docent voortgezet onderwijs en mbo

  Als leraar Engels bereid je lessen voor, geef je les, begeleid leerlingen/studenten, heb je contact met collega's en ouders, organiseer je activiteiten en maak je gebruik van diverse ict-toepassingen. Je investeert in de taal- en algemene ontwikkeling van jouw leerlingen en bereidt ze voor op hun toekomst. 

 • Auteur van lesmethodes

  Goed lesmateriaal is essentieel in het onderwijs. Jij zou daar als afgestudeerd docent een bijdrage aan kunnen leveren. Als auteur van lesmethodes schrijf je mee aan lesmaterialen of toetsen die onderdeel zijn van een methode. Je kunt ook als adviseur van een uitgeverij aan de slag waarbij je docenten adviseert bij het kiezen van lesmateriaal. 

 • Mentor, studieloopbaanbegeleider of coach

  Je weet wat een leerling nodig heeft om zich te ontwikkelen. Met jouw kennis van leerlingbegeleiding, onderwijsinnovatie, persoonlijke ontwikkeling en activerende didactiek ben je een prettige gesprekspartner voor leerlingen en hun ouders. Je houdt een oogje in het zeil en biedt hulp wanneer nodig. Je bent een aanspreekpunt en signaleert eventuele problemen.

Doorstuderen 

Welke studies kun je volgen na de opleiding Leraar Engels?

Natuurlijk wil je als je klaar bent met je opleiding aan de slag als docent Engels. Ben je ook nog op zoek naar meer verdieping of verbreding? Er zijn voldoende mogelijkheden, binnen en buiten de HAN.

 • Master Leraar Engels

  Wil je als 2e-graads docent verder groeien, persoonlijk én professioneel? Wil je je 1e-graads bevoegdheid halen? Kies voor de Master Leraar Engels bij de HAN. Met je mastertitel mag jij lesgeven in de bovenbouw havo, vwo en vavo of op het mbo en hbo. Na je bachelor Leraar Engels kun je direct instromen, zonder pre-master.

 • Master Ontwerpen van Eigentijds Leren

  Met een masteropleiding na de bachelor Leraar Engels help je mee aan de onderwijskwaliteit op jouw school en werk je aan onderwijsvernieuwing. Redenen genoeg dus om na te denken over de deeltijd Master Ontwerpen van Eigentijds Leren. Werk jij mee aan de toekomst van het onderwijs?

 • Master Pedagogiek

  Verbreden én verdiepen, deze master biedt het beste van 2 werelden. Na de gemeenschappelijke theorie verdiep je je in een onderwerp dat jouw belangstelling. Je kunt kiezen tussen 2 vakgebieden: Jeugd-, gehandicaptenzorg, welzijn of het onderwijs. Vervolgens realiseer je met je meesterproef een concrete verandering of verbetering in jouw organisatie.

 • Minor Educational Needs

  Een specialist in passend onderwijs, dat ben je na deze minor. Je kijkt naar onderwijsbehoeften in de breedste zin van het woord. Dat kan gaan over gedrag of hoogbegaafdheid, maar ook over cultuur en het internationale perspectief.

 • Master Begeleidingskunde

  De Master Begeleidingskunde (Human & Organizational Behavior) leidt je op tot professioneel begeleider op alle niveaus. Het is een samenwerking tussen Hogeschool Rotterdam en de HAN. De opleiding is te volgen in Rotterdam en in Nijmegen.

 • Master Onderwijswetenschappen

  Hoe vernieuw je het onderwijs op school? Wat belemmert leerlingen in hun schoolcarrière? Waarom kun je op Nederlandse scholen blijven zitten? Deze master geeft je antwoorden op deze en andere vragen.

Volgende pagina
 

Dit is je studie Leraar Engels

Wat leer je tijdens de docent Engels opleiding? Bekijk de opbouw van de studie.

docent voor de klas met engelse vlag