Meld je aan
De opleiding start 1 keer per jaar
Meer informatie...
Brochure, helpdesk
 • ASK HAN
  We helpen je graag persoonlijk verder
 • Brochure aanvragen
  En bekijk thuis rustig het aanbod
Open Dagen
Meelopen, Proefstuderen etc.
 • 11nov
  12nov
  Open Dag
  Nijmegen - 10:00 - 15:00

Beginnen met de opleiding Leraar Engels

Misschien heb je nog wat praktische vragen over de lerarenopleiding Engels. Wanneer kun je starten? Hoeveel collegegeld betaal je? Wanneer moet je je aanmelden? En wat zijn de toelatingseisen? Op deze pagina vind je alle antwoorden.

Een docent Engels speelt met haar twee studenten een soortgelijk spel als 'Mens erger je niet!'.

Locatie Leraar Engels

 • Er is geen omschrijving beschikbaar
 • HAN Nijmegen campus

  Kapittelweg 35
  6525 EN Nijmegen
 • Er is geen omschrijving beschikbaar

Ontmoet de docenten Voltijd Leraar Engels

Elona Manders

Elona vindt het opleiden van studenten nog altijd aantrekkelijk en deelt graag haar enthousiasme voor het vak van docent. Zij geeft voornamelijk vakdidactische vakken en is studieloopbaanbegeleider van studenten in de hoofdfase. Wat ze leuk vindt aan lesgeven is dat je zelf ook blijft leren en ontwikkelen. Zoals B.B. King het zegt: “The beautiful thing about learning is that no one can take it away from you.”

Martin Keunen

Martin heeft zijn sporen in het onderwijs verdiend in het voortgezet onderwijs in Venlo waar hij van het VMBO tot het gymnasium het vak Engels heeft gegeven. In 2018 besloot hij de overstap te maken naar de lerarenopleiding Engels als opleider en sindsdien houdt hij zich voornamelijk bezig met de eerstejaars. Hij geeft vakken van didactiek tot taalvaardigheid en heeft er plezier in om de overgang van jongere en student naar volwassene en collega te begeleiden. Bij de academie educatie hebben we het motto ‘student as partner’ en die past perfect bij de aanpak van de opleiding.

THE PLACE2BE
 

HAN Campus Nijmegen

De Lerarenopleiding Engels volg je op de HAN Campus in Nijmegen. En na je colleges? Kun je de bieb in – of je gaat lekker sporten of een drankje doen met studiegenoten. 

Studeren in Nijmegen

Toelatingseisen Leraar Engels

Knoop doorhakken: tips voor een weloverwogen (studie)keuze

Twijfel je over een studiekeuze? Dat is begrijpelijk, want er zijn enorm veel opties. En wil je eigenlijk nu wel gaan studeren of kies je liever voor een tussenjaar? Niet gevreesd, we hebben een aantal oefeningen voor je op een rijtje gezet om een studie te kiezen. Zo maak je een weloverwogen (studie)keuze. Ben jij klaar om te kiezen? Meld je aan voor 1 mei!

Twijfel je over je studiekeuze? Doe de check, kom naar de Open Dagen en volg een voorlichting. Wie weet is een tussenjaar ook wat voor jou!

Aanmelden in 5 stappen

Voorzieningen
 

Studeren onder bijzondere omstandigheden

Je omstandigheden hebben natuurlijk invloed op je studie. De HAN houdt daar graag rekening mee. Of je nu een functiebeperking hebt of een topsportprogramma volgt: je bent welkom. Heb je nu geen voorzieningen nodig, maar spelen er wel bijzondere omstandigheden? Laat het ons weten. Misschien heb je later in je studie iets nodig. Er is vaak meer mogelijk dan je denkt.

Opleidingskosten Leraar Engels

Je betaalt elk jaar collegegeld. Via DUO, het landelijke loket van de overheid, kun je geld lenen voor je studie.

Daarnaast moet je rekening houden met de aanschaf van studieboeken, readers, ander studiemateriaal en activiteiten zoals de introductie. De kosten zijn meestal het eerste studiejaar het hoogst. In de jaren erna ben je minder geld kwijt aan studiematerialen. De kosten voor boeken, excursies en studiereizen hebben we voor je op een rijtje gezet. Verder heb je een goede laptop nodig. Op de pagina over studiematerialen lees je waar een laptop aan moet voldoen. That's it, Leraar Engels stelt verder geen aanvullende eisen aan je laptop. 

  1e jaar
Boeken €300,-
Studiemateriaal €400,- 

De kosten voor excursies/studiereizen in het 3e jaar zijn afhankelijk van de minor Abroad die je kiest, maar houd gemiddeld rekening met zo’n € 1500.  

Bekijk hier de boekenlijst voor de opleiding Leraar Engels. Naast boeken heb je voor sommige lessen ook readers en syllabi nodig. Dat zijn documenten met aanvullende literatuur, opdrachten of leerstof. Readers en syllabi hoef je voor de start van het studiejaar nog niet te bestellen. Als de lessen begonnen zijn hoor je van je docenten welke readers of syllabi je nodig hebt. Hier lees je er meer over.

Roosters, lestijden en jaarplanning

Ga je (bijna) starten met deze opleiding en ben je benieuwd naar je rooster of je klas? Als je een HANaccount hebt kun je die info vinden op Insite. Dat is de online omgeving voor HAN studenten. Kijk onder het kopje Roosters, lestijden en jaarplanning. De informatie over je klasindeling krijg je te horen van de opleiding.

Direct contact

Vragen over de opleiding? ASK HAN! We helpen je graag persoonlijk verder.

Openingstijden

Werkdagen: 08:00 tot 17:00 uur
 

Liever bellen of appen?

Bellen: 024 - 353 0500
WhatsApp: 024 - 353 0500

Klaar voor je toekomst?

Meld je aan!

drie studenten in open werkruimte