Hbo-opleiding Leraar Wiskunde

Twee studenten maken in een klaslokaal een papieren ster met allemaal verschillende kleuren.
Meld je aan
De opleiding start 1 keer per jaar
Meer informatie...
Brochure, helpdesk
 • ASK HAN
  We helpen je graag persoonlijk verder
 • Brochure aanvragen
  En bekijk thuis rustig het aanbod
Open Dagen
Meelopen, Proefstuderen etc.
 • 11nov
  12nov
  Open Dag
  Nijmegen - 10:00 - 15:00
 • Meeloopdagen
  Plan nu een afspraak in

De opleiding start 1 september 2023 en 1 september 2024

Is de stelling van Pythagoras voor jou gesneden koek? En hou je ervan om te puzzelen met ingewikkelde formules? Vind je het ook nog eens leuk om sommen en vraagstukken uit te leggen? Verdiep je dan snel in de lerarenopleiding Wiskunde aan de HAN.

Waarom Lerarenopleiding Wiskunde voltijd aan de HAN?

Dit is een Topopleiding!

Leraar Wiskunde is in de Keuzegids hbo 2023 benoemd tot Topopleiding. Daarmee behoort Leraar Wiskunde tot de beste opleidingen van Nederland!

465824 Topopleiding 2023 kwaliteitszegel

SV Fabulinus

Studievereniging Fabulinus is de studievereniging voor studenten aan de Lerarenopleidingen Biologie, Natuurkunde, Scheikunde en Wiskunde

studenten en docent aan staan tafel

Uitstekende begeleiding

Studenten zijn zeer tevreden over de begeleiding van HAN-docenten. In het oordeel 'Elsevier de Beste Studies 2019' ontving deze studie een bronzen medaille!

studenten maken papieren ster

Persoonlijke leerroute

De opleiding is kleinschalig. Docenten en studieloopbaanbegeleiders begeleiden je persoonlijk.

docent wijst met pen naar papier

Samenwerking met scholen

We werken nauw samen met middelbare en mbo-scholen aan interessante projecten.

vier studenten overleggen aan tafel

BaMa-traject

Dit is het bachelor-master-traject. Dit is een extra uitdaging voor vwo’ers met wiskunde B in het pakket. Als je dit hebt dan kun je in 5 jaar tijd zowel je bachelor als master diploma halen en dus lesgeven in zowel de onder- als bovenbouw.

Twee studenten overleggen met laptop

Eigen minor Rekenen

De opleiding heeft een eigen minor Rekenen.

twee studenten gebuiken rekenmachine

Slagingspercentage toets

Bij de HAN slagen significant meer studenten voor de landelijke kennistoets dan het landelijk gemiddelde.

geodriehoek en passer

Snel naar

Chat met een student van Leraar Wiskunde

Wil jij van een student van de Lerarenopleiding Wiskunde horen hoe hij of zij de opleiding én het studentenleven in Nijmegen ervaart? Chat dan met een van onze studenten!

246703 Stockfoto thuiswerken laptop, hrm, human resource management

Je Leraar Wiskunde propedeuse

In je 1e jaar van Leraar Wiskunde krijg je een goed beeld van de opleiding en het beroep. Wil je meer weten over hoe jouw eerste jaar eruitziet?

30479 Student studeren

Toelatingsinformatie

Heb je mbo, havo of vwo gedaan, een buitenlands diploma op zak of ben je 21+ jaar? En wil je een studie beginnen? Bekijk de toelatingsvoowaarden hier.

28693 studenten lachen

Bezoek de Open Dag

Past deze opleiding echt bij jou? Ontdek het tijdens de volgende Open Dagen. Stel je vragen aan docenten en studenten van de opleiding en proef de sfeer!

324600 Nijmegen, Kappitelweg 35, bord, siging, branding, logo, woordmerk, close up, boekenvorm

Aanmelden in 6 stappen

Je hebt een studie gekozen en wilt je aanmelden. Maar wat moet je daarvoor regelen? Lees hier meer over hoe jij je gemakkelijk kunt aanmelden in 6 stappen.

387945 aanmelden voltijd hbo-opleiding laptop

Baankansen Leraar Wiskunde voltijdWat kun je worden na de Lerarenopleiding Wiskunde?

Als leraar wiskunde in het voortgezet of middelbaar beroepsonderwijs heb je veel verschillende rollen. De ene dag ben je meer een pedagoog, de volgende dag ben je meer vakinhoudelijk bezig. Je weet leerlingen te activeren en te interesseren voor jouw vak. Daarnaast kun je mentor worden waarin je je nog meer bezig houdt met de ontwikkeling van je leerlingen en je contact hebt met ouders en collega's.

Close-upfoto van drie Wiskunde studenten die kijken naar een wiskundig model.

Is Wiskunde iets voor mij?Dit ga je leren

Als je goed bent in een vak, ben je nog niet automatisch een goede docent. Je moet beschikken over pedagogische- en didactische vaardigheden en doorzettingsvermogen. Ook moet je een goede presentatie kunnen neerzetten. En het toepassen van theorie naar de praktijk is ook belangrijk.

Je leert:

 • veel over de verschillende aspecten van het vak wiskunde;
 • duidelijk en gestructureerd lesgeven; 
 • omgaan met kinderen met veelzijdige problematiek;
 • leerlingen stimuleren en motiveren; 
 • communiceren met ouders en samenwerken met collega's; 
 • meedenken over onderwijs.
Docent houdt een wiskundig model van gekleurde potloden in de lucht en haar drie studenten kijken ernaar.

Maak kennis met KayEen dag uit het leven van een student Leraar Wiskunde

Ontmoet onze studenten

Leraar worden was stiekem altijd al een droom van mij''Toen ik stopte met mijn vorige opleiding, besloot ik mijn droom te volgen: leraar worden!''

Alexandra Andrade Pereira (25 jaar) studeert Leraar Wiskunde aan de HAN in Nijmegen in voltijd. Ze zit in het derde jaar. Leraar worden was altijd al een droom van haar. ''Ik zag mezelf wel voor de klas staan. Veel mensen uit mijn omgeving reageren uitgesproken op mijn beroepskeuze, bijvoorbeeld: "Nee, echt? Er is een reden waarom ik niet voor Wiskunde heb gekozen in mijn pakket". Ik vind deze reacties geweldig. Het geeft mij motivatie om goed mijn best te doen voor mijn studie.''

Ik vind wiskunde een erg mooi vak en ik heb er veel affiniteit mee“Al in groep 4 riep ik dat ik later meester wilde worden”.

Bart merkte al vroeg dat hij dingen uitleggen aan klasgenoten erg leuk vond, vooral als het ging om rekenen. Al in groep 4 riep hij dat hij later meester wilde worden. Eenmaal op de middelbare school had hij iedere les een andere klassensamenstelling. Het leek hem leuk om als docent meer dan één klas per jaar les te geven. Ook de keuze voor het vak wiskunde was snel gemaakt: “Ik vind wiskunde een erg mooi vak en ik heb er veel affiniteit mee”, vertelt Bart.

#AskAStudentWaarom hebben jullie voor Leraar Wiskunde gekozen?

Opleidingen vergelijkenOpleiding Leraar Wiskunde in Cijfers

Hoe tevreden zijn studenten over de docent Wiskunde opleiding bij de HAN? Dat zie je in 1 oogopslag bij Studie in Cijfers. Vergelijk jouw opleiding met het landelijk gemiddelde en check wat interessante cijfers. Hoeveel procent haalt binnen 5 jaar zijn diploma, bijvoorbeeld?

Die cijfers kunnen jou helpen bij je studiekeuze. Stel, een opleiding heeft meer contacturen dan gemiddeld. Spreekt dat jou aan, of ga je juist liever zelfstandig aan het werk? Hoe meer je van een opleiding weet, hoe beter je een keuze kunt maken!

Twee studenten zitten in de mediatheek en kijken lachend naar de laptop die voor hun staat.

Kijkje in de keuken

Je kunt je nú al onderdompelen in de wereld van Leraar Wiskunde. Op de blog ‘Leraar worden’ delen onze studenten hun belevenissen, verhalen, passies, dromen en ideeën. Neem een kijkje en leer de studenten alvast kennen!  

Slim Studies Combineren Dubbele bevoegdheid voor studenten met brede interesses

Wil jij je opties openhouden en meer uit je studietijd halen? Wij dagen je uit! Door slim 2 studies te combineren kun jij straks werken in het primair én voortgezet onderwijs. De opleiding Leraar Wiskunde is namelijk te combineren met de HAN Pabo. Het is mogelijk om in verschillende jaren te starten met je 2e studie.

Juf geeft uitleg aan kind

Bachelor én Master in 5 jaar Extra uitdaging voor vwo'ers

Wil en kun jij meer? Wil jij jonge mensen enthousiast maken voor je favoriete schoolvak? Zie jij jezelf al voor de klas staan? Word leraar en geef straks les in de onder- én bovenbouw! In 5 jaar tijd kun jij je bachelor én master halen. Met je dubbele bevoegdheid ben je zeer breed inzetbaar, je hebt dus veel meer carrièremogelijkheden! Dit bachelormaster-traject is alleen toegankelijk voor vwo’ers.

boek op tafel

Anderen bekeken ook

Leraar Basisonderwijs (Pabo)

Voltijd Bachelor opleiding

Wil jij een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van kinderen? Een meester of juf worden die het beste uit de kinderen haalt en ervoor zorgt dat ze een onvergetelijke basisschooltijd ervaren? Dan is de Lerarenopleiding Basisonderwijs iets voor jou. Kom naar de HAN Pabo in Arnhem of Nijmegen.

kinderen met meester achter ipad

Leraar Biologie

Voltijd Bachelor opleiding

Een paartje zeearenden bouwen hun nest, het gebruik van de mannenpil, diepzee onderzoek. Een gezonde en duurzame toekomst begint door je te verbazen door het leven. Wil jij hieraan bijdragen en jouw creativiteit en enthousiasme inzetten om jongeren te raken? Kies voor de Lerarenopleiding Biologie.

studenten met labjas

Accountancy

Voltijd Bachelor opleiding

In je opleiding Accountancy puzzel je natuurlijk veel met cijfers. Daarnaast - en dat is net zo belangrijk - train je je talent voor communicatie. Na je hbo Accountancy ben je steunpilaar en vertrouwenspersoon. Behalve financiële en fiscale kennis heb je dus inlevingsvermogen en mensenkennis nodig!

hoorcollege, instituut finance and management, FEM

Bio-informatica

Voltijd Bachelor opleiding

De beste borstkankerbehandeling dankzij jouw data-analyse? Gezonder voedsel maken? Of bijdragen aan de ontwikkeling van een nieuw medicijn tegen ernstige ziektes? Het kan met de opleiding Bio-informatica: dé studie voor wie dol is op IT en biologie!

biocentre_data-science9. Martijn van der Pol, Philip de Groot

Leraar Lichamelijke Opvoeding (ALO)

Voltijd Bachelor opleiding

Hoe zorg je dat kinderen of jongeren met plezier op de juiste wijze gaan sporten en bewegen? Als docent sport- en bewegingsonderwijs krijg jij dit voor elkaar. We dagen je uit! Slaag je? Dan kun je in alle onderwijstypen aan de gang: van het basisonderwijs tot het hoger onderwijs.

422480 alo liggende foto esteban op klimwand van achterzijde selena geeft uitleg 2022

Direct contact

Vragen over de opleiding? ASK HAN! We helpen je graag persoonlijk verder.

Openingstijden

Werkdagen: 08:00 tot 17:00 uur
 

Liever bellen of appen?

Bellen: 024 - 353 0500
WhatsApp: 024 - 353 0500

Volgende paginaJouw toekomst

Een vaste baan of doorstuderen? Zeg het maar!

studenten maken ringen aan elkaar