Je toekomst na de opleiding Leraar Wiskunde

Wiskunde is, net zoals Engels en Nederlands, een verplicht vak op veel opleidingen. Goede wiskundedocenten zijn dan ook gewild. Met dit diploma hoef je je dus geen zorgen te maken over het vinden van een baan.

studenten maken ringen aan elkaar

Beroepen

Het grootste deel van de afgestudeerden gaat aan de slag als docent Wiskunde. Toch zijn er ook nog andere mogelijkheden.

 • Docent 2e graads

  Als leraar geef je les, praat je met ouders, bereid je lessen voor, ben je bezig met ICT en organiseer je activiteiten. Je investeert in de algemene ontwikkeling van jouw leerlingen en bereidt ze voor op hun toekomst. Je bent een aanspreekpunt en signaleert eventuele problemen.
 • Auteur van lesmethodes

  Goed lesmateriaal is essentieel in het onderwijs. Jij zou daar als afgestudeerd docent een bijdrage aan kunnen leveren. Als auteur van lesmethodes schrijf je mee aan lesmaterialen die onderdeel zijn van een methode.
 • Mentor of coach

  Je weet wat een leerling nodig heeft om zich te ontwikkelen. Met jouw kennis van leerlingbegeleiding, onderwijsinnovatie en activerende didactiek ben je een prettige gesprekspartner voor leerlingen en hun ouders. Je houdt de ontwikkeling in de gaten en biedt hulp wanneer dat nodig is.

Doorstuderen

Wil je nog meer kennis opdoen of iets anders dan leraar wiskunde worden? Er zijn verschillende mogelijkheden om door te studeren.

 • Master Leraar Wiskunde

  Wil je als 2e-graads docent verder groeien, persoonlijk én professioneel? Wil je je 1e-graads bevoegdheid halen? Kies voor de Master Leraar Wiskunde bij de HAN. Met je mastertitel mag jij lesgeven in de bovenbouw havo, vwo en vavo of op het mbo en hbo. Na je bachelor Leraar Wiskunde kun je direct instromen, zonder pre-master.
 • Educatieve master

  Ben jij als 2e-graads docent klaar voor een volgende stap? Met een 1e-graads bevoegdheid kun je lesgeven in de bovenbouw van het havo/vwo, je verdiept en verbreedt je kennis en draagt via praktijkgericht onderzoek bij aan de vernieuwing van het onderwijs.
 • Opleidingen buiten de HAN

  Wil je je kennis verbreden? Kies voor Onderwijskunde, Pedagogiek of een educatieve master op 1 van de andere hogescholen of universiteiten in Nederland, zoals de Radboud Universiteit, Hogeschool Utrecht of Fontys Hogescholen.

Dit is je studie

Wat leer je tijdens de Lerenarenopleiding Wiskunde? Bekijk de opbouw van de studie.

student schrijft formule op bord