Meld je aan
De opleiding start 1 keer per jaar
Meer informatie...
Brochure, helpdesk
 • ASK HAN
  We helpen je graag persoonlijk verder
 • Brochure aanvragen
  En bekijk thuis rustig het aanbod
Open Dagen
Meelopen, Proefstuderen etc.
 • 11nov
  12nov
  Open Dag
  Nijmegen - 10:00 - 15:00
 • Meeloopdagen
  Plan nu een afspraak in

Je toekomst na de opleiding Leraar Wiskunde

Wiskunde is, net zoals Engels en Nederlands, een verplicht vak op veel opleidingen. Goede wiskundedocenten zijn dan ook gewild. Met dit diploma hoef je je dus geen zorgen te maken over het vinden van een baan.

Twee wiskunde studenten schuiven gekleurde ringen in elkaar in het klaslokaal.

Beroepen Leraar Wiskunde

Het grootste deel van de afgestudeerden gaat aan de slag als Leraar Wiskunde. Toch zijn er ook nog andere mogelijkheden.

 • Docent 2e graads

  Als leraar geef je les, praat je met ouders, bereid je lessen voor, ben je bezig met ICT en organiseer je activiteiten. Je investeert in de algemene ontwikkeling van jouw leerlingen en bereidt ze voor op hun toekomst. Je bent een aanspreekpunt en signaleert eventuele problemen.

 • Auteur van lesmethodes

  Goed lesmateriaal is essentieel in het onderwijs. Jij zou daar als afgestudeerd docent een bijdrage aan kunnen leveren. Als auteur van lesmethodes schrijf je mee aan lesmaterialen die onderdeel zijn van een methode.

 • Mentor of coach

  Je weet wat een leerling nodig heeft om zich te ontwikkelen. Met jouw kennis van leerlingbegeleiding, onderwijsinnovatie en activerende didactiek ben je een prettige gesprekspartner voor leerlingen en hun ouders. Je houdt de ontwikkeling in de gaten en biedt hulp wanneer dat nodig is.

Doorstuderen na Lerarenopleiding Wiskunde

Wil je nog meer kennis opdoen of iets anders dan leraar wiskunde worden? Er zijn verschillende mogelijkheden om door te studeren.

 • Master Leraar Wiskunde

  Wil je als 2e-graads docent verder groeien, persoonlijk én professioneel? Wil je je 1e-graads bevoegdheid halen? Kies voor de Master Leraar Wiskunde bij de HAN. Met je mastertitel mag jij lesgeven in de bovenbouw havo, vwo en vavo of op het mbo en hbo. Na je bachelor Leraar Wiskunde kun je direct instromen, zonder pre-master.

 • Opleidingen buiten de HAN

  Wil je je kennis verbreden? Kies voor Onderwijskunde, Pedagogiek of een educatieve master op 1 van de andere hogescholen of universiteiten in Nederland, zoals de Radboud Universiteit, Hogeschool Utrecht of Fontys Hogescholen.

Volgende paginaDit is je studie

Wat leer je tijdens de Wiskunde docent opleiding? Bekijk de opbouw van de studie.

student schrijft formule op bord