Meld je aan
De opleiding start 1 keer per jaar
Meer informatie...
Brochure, helpdesk
 • ASK HAN
  We helpen je graag persoonlijk verder
 • Brochure aanvragen
  En bekijk thuis rustig het aanbod
Open Dagen
Meelopen, Proefstuderen etc.
 • 11nov
  12nov
  Open Dag
  Nijmegen - 10:00 - 15:00
 • Meeloopdagen
  Plan nu een afspraak in

Voor je begint met de Wiskunde opleiding

Hoe maak je een weloverwogen keuze voor een nieuwe opleiding? De HAN helpt je daar graag bij. Bezoek een Open Dag, loop een dagje mee, lees de brochure of neem contact op met het HAN VoorlichtingsCentrum. Genoeg mogelijkheden om kennis te maken met de opleiding Leraar Wiskunde!

Twee studenten maken in een klaslokaal een papieren ster met allemaal verschillende kleuren.

Chat met een student

Je staat op het punt een studie te kiezen en hebt nog veel vragen. Over de opleiding, op kamers wonen, de studieboeken óf over het studentenleven in Arnhem of Nijmegen.

Wil jij van een student van de Lerarenopleiding Wiskunde horen hoe hij of zij de studie én het studentenleven in Nijmegen ervaart? Chat dan met een van onze studenten! Via een chattool stel je eenvoudig jouw vragen aan een student van de Lerarenopleiding Wiskunde.

246703 Stockfoto thuiswerken laptop, hrm, human resource management

Open Dag Nijmegen | 11 & 12 NOV 2023Zien we jou op de Open Dag?

Ontdek of Leraar Wiskunde bij jou past tijdens onze Open Dag in Nijmegen. Volg de voorlichtingen en vraag studenten en docenten het hemd van het lijf. De volgende Open Dag in Nijmegen is op 11 en 12 november 2023. Check het programma in het aanmeldformulier. Wil je een seintje als je je kunt aanmelden voor de Open Dag? Laat dan je e-mailadres achter. 

Open Dag HAN

Verder kennismaken na de Open DagLoop een dagje mee!

Leuk dat je interesse hebt in de Lerarenopleiding Wiskunde. Loop een dag mee met onze studenten.  Je hoort ervaringen van onze studenten en kunt sfeer proeven tijdens onze colleges. Onze studenten en docenten vertellen je graag meer over onze opleiding. Na aanmelding ontvang je meer informatie.

Twee wiskunde studenten bladeren door het lesboek, terwijl ze in het klaslokaal zitten.

Maak kennis met het beroepPlan een kijkje in de klas

Wil jij sfeerproeven in een echte klas? Dan kan! Een aantal basisscholen, middelbare scholen en mbo's zetten speciaal voor jou hun deuren open. Kies bij welke school én welke leraar in de regio Arnhem/Nijmegen jij een kijkje in de klas wilt nemen. Ervaar het zelf en voel of het vak iets voor jou is.

Docent luistert naar haar drie studenten die aan de tafel zitten te overleggen.

Doe de zelftest!Ben jij geschikt als leraar?

Wil jij weten of jouw vaardigheden en interesses passen bij het beroep van leraar? En wil jij weten welk type onderwijs het best bij jou aansluit? 

Drie studenten zitten met de docent aan tafel en één van die studenten stelt een vraag aan de docent die aandachtig luistert.

Thuis op de bank met de feitenFactsheet Leraar Wiskunde

Vind je het lastig om een keuze te maken? Het kan helpen om nog wat meer over de opleiding te lezen. Download hieronder de factsheet voor als je Wiskunde wilt studeren. Ook handig als je opleidingen wilt vergelijken!  

Dit staat in het factsheet:  

 • korte beschrijving van de opleiding; 

 • compact overzicht van de studie;  

 • een checklist of de opleiding bij je past; 

 • voorbeeld van een lesrooster;  

 • de voordelen van studeren aan de HAN.  

Een student wijst lachend iets aan in de atlas en de andere student kijkt nieuwsgierig toe.

Maak kennis met onze docenten Leraar Wiskunde!

Gerard Boersma

Gerard is docent wiskunde en didactiek aan de Pabo en aan de 2e-graads Lerarenopleiding Wiskunde van de HAN. Hij is nauw betrokken bij de HAN en werkte mee aan de ontwikkeling van diverse onderwijsmaterialen.

Helga Kolen

Voordat Helga ging doceren op de HAN werkte ze bijna 30 jaar in het reguliere onderwijs, ook als docent. Daar hield ze zich veel bezig met het begeleiden van zorgleerlingen. Nu geeft ze vooral les aan 2e-jaarsstudenten.

Gerard Heijmeriks

Gerard had ruim 10 jaar ervaring als docent wiskunde en informatica toen hij in 2011 ging werken als lerarenopleiding bij de HAN. “Ik ben goed in het bij elkaar brengen van wiskunde, didactiek en de ‘werking’ in de praktijk."

Bart de Wit

Bart de Wit heeft de 1e-graads bevoegdheid behaald aan de universiteit van Eindhoven en is sinds 2018 docent aan de 2e-graads Lerarenopleiding Wiskunde van de HAN. Hij geeft zowel wiskunde- als didactische vakken aan voltijd- en deeltijdgroepen van de HAN en is hij studieloopbaanbegeleider van de deeltijdgroepen van jaar 1 en 2. Ook is hij betrokken bij de aanmeldprocedure voor toekomstige studenten.

Naast je studieStuderen is niet alleen studeren

Er staat jou straks ook een toffe studententijd te wachten, vol nieuwe vrienden en ervaringen. Check van te voren alvast wat je kunt verwachten. Wat is er naast je studie allemaal te doen in studentensteden Nijmegen en Arnhem? Ga je op kamers of niet? Hoe ontmoet je andere studenten? En waarom mag je de HAN intro niet missen? Lees snel verder.

Twee studenten fietsen al kletsend over de brug naar school toe.

Direct contact

Vragen over de opleiding? ASK HAN! We helpen je graag persoonlijk verder.

Openingstijden

Werkdagen: 08:00 tot 17:00 uur
 

Liever bellen of appen?

Bellen: 024 - 353 0500
WhatsApp: 024 - 353 0500

Volgende paginaPraktische info Leraar Wiskunde

Alle facts & figures van de docent Wiskunde opleiding staan hier op een rijtje. 

studenten maken ringen aan elkaar