Meld je aan
De opleiding start 1 keer per jaar
Meer informatie ...
Brochure, helpdesk
 • ASK HAN
  We helpen je graag persoonlijk verder
 • Brochure aanvragen
  En bekijk thuis rustig het aanbod
Open Dagen
Meelopen, Proefstuderen etc.
 • 9nov
  10nov
  Open Dag
  Nijmegen
 • Meeloopdagen
  Plan nu een afspraak in

Voor je begint met de opleiding Wiskunde

Hoe maak je een weloverwogen keuze voor een nieuwe opleiding? De HAN helpt je daar graag bij. Bezoek een Open Dag, loop een dagje mee, lees de brochure of neem contact op met ASK HAN. Genoeg mogelijkheden om kennis te maken met de opleiding Leraar Wiskunde!

Vier studenten Leraar Wiskunde zitten aan een ronde tafel te werken. Er liggen laptops, etuis en schriften op de tafel.

9 + 10 november 2024
 

Zien we jou op de Open Dag?

Ontdek of Leraar Wiskunde bij jou past tijdens onze Open Dagen in Nijmegen. Volg de voorlichtingen en vraag studenten en docenten het hemd van het lijf. De volgende Open Dagen in Nijmegen zijn op 9 en 10 november 2024.

Studiekeuze hbo-studie Open Dagen HAN
Verder kennismaken na de Open Dag
 

Loop een dagje mee!

Leuk dat je interesse hebt in de Lerarenopleiding Wiskunde. Loop een dag mee met onze studenten.  Je hoort ervaringen van onze studenten en kunt sfeer proeven tijdens onze colleges. Onze studenten en docenten vertellen je graag meer over onze opleiding.

Drie studenten Leraar Wiskunde lopen lachend naast elkaar op de gang in de school

Chat met een student

Je staat op het punt een studie te kiezen en hebt nog veel vragen. Over de opleiding, op kamers wonen, de studieboeken óf over het studentenleven in Arnhem of Nijmegen.

Wil jij van een student van de Lerarenopleiding Wiskunde horen hoe hij of zij de studie én het studentenleven in Nijmegen ervaart? Chat dan met een van onze studenten! Via een chattool stel je eenvoudig jouw vragen aan een student van de Lerarenopleiding Wiskunde.

Stockfoto thuiswerken laptop, hrm, human resource management
Maak kennis met het beroep
 

Plan een kijkje in de klas

Wil jij sfeerproeven in een echte klas? Dat kan! Een aantal basisscholen, middelbare scholen en mbo's zetten speciaal voor jou hun deuren open. Kies bij welke school én groep of vak jij een kijkje in de klas wilt nemen. Ervaar het zelf en voel of het beroep van leraar bij jou past.

Docent luistert naar haar drie studenten die aan de tafel zitten te overleggen.
Doe de zelftest!
 

Ben jij geschikt als leraar?

Wil jij weten of jouw vaardigheden en interesses passen bij het beroep van leraar? En wil jij weten welk type onderwijs het best bij jou aansluit? 

Thuis op de bank met de feiten
 

Factsheet Leraar Wiskunde

Vind je het lastig om een keuze te maken? Het kan helpen om nog wat meer over de opleiding te lezen. Download hieronder de factsheet voor als je Wiskunde wilt studeren. Ook handig als je opleidingen wilt vergelijken!  

Dit staat in het factsheet:  

 • korte beschrijving van de opleiding; 

 • compact overzicht van de studie;  

 • een checklist of de opleiding bij je past; 

 • voorbeeld van een lesrooster;  

 • de voordelen van studeren aan de HAN.  

Maak kennis met onze docenten

Bart de Wit

Bart de Wit heeft de 1e-graads bevoegdheid behaald aan de universiteit van Eindhoven en is sinds 2018 docent aan de 2e-graads Lerarenopleiding Wiskunde van de HAN. Hij geeft zowel wiskunde- als didactische vakken aan voltijd- en deeltijdgroepen van de HAN en is hij studieloopbaanbegeleider van de deeltijdgroepen van jaar 1 en 2. Ook is hij betrokken bij de aanmeldprocedure voor toekomstige studenten.

Gerard Heijmeriks

Gerard had ruim 10 jaar ervaring als docent wiskunde en informatica toen hij in 2011 ging werken bij de lerarenopleiding Wiskunde aan de HAN. “Ik ben goed in het bij elkaar brengen van wiskunde, didactiek en de ‘werking’ in de praktijk."

Gerard Boersma

Gerard is docent wiskunde en didactiek aan de pabo en aan de 2e-graads Lerarenopleiding Wiskunde van de HAN. Daarvoor heeft hij gewerkt op de pabo van de HAN en in het voorgezet onderwijs.

Naast je studie
 

Studeren is niet alleen studeren

Er staat jou straks ook een toffe studententijd te wachten, vol nieuwe vrienden en ervaringen. Check van te voren alvast wat je kunt verwachten. Wat is er naast je studie allemaal te doen in studentensteden Nijmegen en Arnhem? Ga je op kamers of niet? Hoe ontmoet je andere studenten? En waarom mag je de HAN intro niet missen? Lees snel verder.

Direct contact

Vragen over de opleiding? ASK HAN! We helpen je graag persoonlijk verder.

Openingstijden

Werkdagen: 08:00 tot 17:00 uur
 

Liever bellen of appen?
Volgende pagina
 

Praktische info Leraar Wiskunde

Alle facts & figures van de docent Wiskunde opleiding staan hier op een rijtje. 

Twee studenten Leraar Wiskunde zitten naast elkaar met een laptop. De ene wijst lachend op het scherm iets aan en de ander kijkt lachend mee.