Kijkje in de klas

7c2f6846-0ce5-11ee-beab-02565807075b Docent luistert naar haar drie studenten die aan de tafel zitten te overleggen.
nono

Wil jij sfeerproeven in een echte klas? Dat kan! Een aantal basisscholen, middelbare scholen en mbo's zetten speciaal voor jou hun deuren open. Kies bij welke school én groep of vak jij een kijkje in de klas wilt nemen. Ervaar het zelf en voel of het beroep van leraar bij jou past.

Een kijkje in de klas
 

Hoe werkt het?

Met Kijkje in de klas kun jij in de praktijk ervaren of het docentschap bij jou past, voordat je aan een lerarenopleiding begint. Via het aanmeldformulier geef jij aan waar jij nieuwsgierig naar bent: een basisschool, een middelbare school, het mbo of speciaal onderwijs. Je kiest een school én een groep of vak. We brengen jou in contact met de school van jouw keuze en deze leraar neemt contact met je op. Samen maken jullie een afspraak voor een Kijkje in de klas. Misschien wil jij een lesuur achterin de klas zitten, of ben jij juist geïnteresseerd in een hele dag meelopen. Hoe dit Kijkje in de klas er voor jou uitziet, stem je samen met de leraar af. Datum geprikt? Dan worden speciaal voor jou de klasdeuren geopend. 

3a05d950-0cfe-11ee-b38c-02565807075b Associate Degree Pedagogisch Educatief Professional met leerlingen aan tafel
Misschien leraar worden?

Neem een Kijkje in de klas!

Een kijkje in de klas bij...

Huiskamermentor Martine Elhorst

Voordat Martine aan de slag ging als mentor, was ze vakdocent in dierhouderij en verwerken van agrarische producten op een groene school. Inmiddels is ze al jaren werkzaam op het Pax Christi College. Eerst als docent mens en natuur en nu als huiskamermentor.

Docent Biologie en UniversumKevin Jongen

Na een studie die Kevin toch niet helemaal lag, kwam de volgende uitspraak voorbij: “Als alles mislukt, kun je altijd leraar worden”. Die uitspraak zette Kevin aan het denken gezet. “Volgens mij is het leraarschap juist heel leuk en helemaal geen laatste redmiddel. Met dat idee ben ik het onderwijs in gegaan.”

Docent Nederlands en LezenAnniek Finkers

Anniek studeerde journalistiek, maar bleef het leraarschap altijd interessant vinden. Na haar afstuderen heeft ze gekozen voor een lerarenopleiding. Inmiddels werkt ze als docent Nederlands en Lezen op het Mondial College Meeuwse Acker.

Docent Informatica en TechnologieAnne-Mieke Zaat

Anne-Mieke (68) werkt al haar hele leven met kinderen en jongeren. “Op 14-jarige leeftijd heb ik bij een kinderdagverblijf gewerkt. Vervolgens ging ik naar de Pabo en door de jaren heen heb ik als lerares voor veel klassen gestaan. Het zit in mijn genen om met kinderen en jongeren te werken.”

Heel waardevol om een goed beeld te krijgen en werkelijk te voelen hoe het is om een hele dag om met leerlingen aan het werk te zijn.

Meet the teacher
 

Liever een 1-op-1 gesprek?

Heb jij alleen wat concrete vragen en wil je liever (online) 1-op-1 in gesprek met een leraar? Meld je dan aan voor ‘Meet the teacher’ en stel al je vragen aan een leraar van een school naar keuze. 
 

31619 Studente in gesprek met haar docent.

Ik was al op een Open Dag geweest en heb een goed beeld van de opleiding, maar dit was voor mij dé ideale manier om een volledig beeld te krijgen van het docentschap.

Meedoen als docent?

Ben jij docent en wil jij ook jouw klasdeuren openen? Dat kan!
Stuur een e-mail naar leraarworden@han.nl

Plan jouw Kijkje in de klas
 

Meld je aan

Plan een afspraak met een leraar waar jij nieuwsgierig naar bent en maak op een persoonlijke manier kennis met het beroep.

905c0734-0ce5-11ee-b067-02565807075b Docent op het Citadel College loopt door het klaslokaal om vragen van de leerlingen te beantwoorden die de vinger in de lucht hebben.