Educatie PRO

Werkzaam in het basisonderwijs, voortgezet onderwijs of mbo? Onderwijs is voortdurend in beweging: als docent sta je niet stil! Met HAN Educatie PRO vergroot je jouw kennis en vaardigheden om nog beter onderwijs te verzorgen.

studenten lachen

Waarom kiezen voor HAN Educatie PRO?

Breed aanbod

Ben jij professional in het basisonderwijs, voortgezet onderwijs of mbo? Wij hebben altijd een traject dat bij je past: post-hbo, hbo-programma, cursus of training.

Docent geeft uitleg aan student bij HAN Pabo Arnhem.

Persoonlijk contact

We kennen onze studenten goed. Het contact met docenten is laagdrempelig.

studenten luisteren docent zit

Blijf je ontwikkelen

Onderwijs blijft voortdurend in beweging! Nieuwe (vak)inhoudelijke en onderwijskundige ontwikkelingen zorgen daar wel voor. Ook als docent sta je niet stil. Daar speelt HAN Educatie PRO op in.

Kind met robot

Trainingen op maat

Samen met jou zoekt HAN Educatie PRO naar trajecten die specifiek zijn afgestemd op de ontwikkeling van jouw school. Een deel van de cursussen kan ook incompany aangeboden worden.

studenten overleggen

Alles op een rijtjeAanbod HAN Educatie PRO

Werkzaam in het onderwijs? Een leven lang blijven leren? HAN Educatie PRO helpt graag bij het ontdekken en ontplooien van jouw talent of dat van je schoolteam. Betrokken docenten en adviseurs uit het werkveld inspireren, motiveren en stimuleren. Zo vergroot jij je kennis en vaardigheden. Om nog beter onderwijs te verzorgen aan basisschoolleerlingen. Voor leraren in het basisonderwijs bieden wij op diverse gebieden post-hbo opleidingen en trainingen op maat.

Daarnaast hebben wij een ruim aanbod cursussen, trainingen, workshops, coaching en begeleide intervisie voor docenten, werkplekbegeleiders, onderzoeksbegeleiders en schoolopleiders uit het middelbaar onderwijs, mbo en hbo. Alles is gericht op het gezamenlijk opleiden en werken aan goed onderwijs!

 
studenten lachen en luisteren

Kom kennismaken

Twijfels? Kom naar de volgende Open Avond op 8 maart 2023 en stel al je vragen aan onze docenten en studenten. Duurt dat te lang of wil je meer weten over je persoonlijke studieroute? Maak dan een afspraak voor een adviesgesprek met een studieadviseur. Zo toets je al je verwachtingen voordat je een definitieve keuze maakt.

twee vrouwen praten op houten bank

Aanbod primair onderwijs

Cultuurbegeleider

De post-hbo-opleiding Cultuurbegeleider leidt je op tot een professional die zich bezighoudt met het verhogen van de kwaliteit en de implementatie van cultuureducatie op school.

Meester geeft muziekles

Vakleraar bewegingsonderwijs

Met de opleiding Vakleraar Bewegingsonderwijs van de HAN Educatie PRO kun je alsnog de bevoegdheid krijgen om bewegingsonderwijs te verzorgen aan alle groepen in het primair onderwijs.

Kinderen van de glijbaan

Taalcoördinator

Steeds meer scholen hebben behoefte aan een expert op het gebied van taalonderwijs. Ben jij geïnteresseerd in taal en lezen en wil je je daarin verder ontwikkelen, dan is deze opleiding vast iets voor jou.

Juf geeft uitleg aan kind

Coordinator Rekenen

HAN Educatie PRO biedt een post-hbo-opleiding aan voor leraren die zich willen specialiseren in het rekenonderwijs. Naast expert word je ook inspirator van het rekenonderwijs en het rekenbeleid op school. 

Student typt op rekenmachine

Leraar Nederlands PO voor Anderstaligen

De Post-hbo-opleiding Leraar Nederlands voor Anderstaligen voor het primair onderwijs richt zich op leerkrachten die te maken krijgen met kinderen voor wie het Nederlands de tweede (of derde) taal is.

Kinderen in de klas met vinger omhoog

Coördinator Onderzoekend en Ontwerpend Leren

Als coördinator Onderzoekend en Ontwerpend Leren (OOL) breng je verschillende vakgebieden samen om je doelen te behalen. Je richt je op het stimuleren van creatief en samenwerkend leren en denken.

Kinderen op Ipad

Specialist Sportieve en Gezonde School

Het bevorderen van een gezonde leefstijl krijgt op basisscholen steeds meer aandacht. Kinderen die lekker in hun vel zitten, presteren namelijk ook beter! Wil jij een sleutelrol vervullen binnen jouw school op het gebied van gezondheid en bewegen?

Kinderen op het klimrek

Training Professionele Dialoog

Deze training is bedoeld voor leerkrachten die al dan niet een student begeleiden, mentoren van toekomstige leraren. De training is gericht op begeleidingsvaardigheden. De bestaande mentortraining is vanuit de nieuwste inzichten herijkt.

student gesprek docent

Training Beeldcoaching

Je leert in deze trainingen leraren te coachen met opnames. Je leert gerichte opnames in de klas te maken, deze opnames te analyseren met een kijkwijzer ('micro-analyse maken’) en te focussen op leerwensen.

lesgeven aan kinderen met groot beeldscherm

Aanbod voortgezet onderwijs

Opscholingstraject

Heb jij je Pabo-diploma en wil je de bevoegdheid ‘groepsleerkracht vmbo-onderbouw basis/kader’ behalen? Volg dan het Opscholingstraject zodat je straks bevoegd voor de klas staat!

Docent aan tafel bij studenten

PDG (Pedagogisch Didactisch Getuigschrift)

Ben je goed in je vak? Wil je jouw kennis, vaardigheden en ervaring inzetten om (jonge) mensen op te leiden voor jouw beroep? Denk dan eens aan het PDG traject.

elektrotechniek elektro lab

Cursus coachen op kwaliteit voor schoolopleiders

Hoe kan ik als schoolopleider zo optimaal mogelijk gebruik maken van de kwaliteiten van de ander bij de begeleiding van de studenten en de ondersteuning van de werkplekbegeleider? Deze vraag staat centraal in deze cursus.

duo lacht

Basiscursus voor werkplekbegeleiders in vo en mbo

In deze training staat de volgende vraag centraal: ‘ hoe kan de werkplekbegeleider studenten helpen leren van praktijkervaringen?’ 

Vervolgcursus voor werkplekbegeleiders vo en mbo

Begeleiding ontstaat in interactie met de student in de specifieke context van de school. Om deze taak goed uit te voeren heeft de werkplekbegeleider specifieke vaardigheden nodig.

studenten in klas docent staat voor de klas

Begeleiden met behulp van video-opnamen

Deze cursus is een vervolg op de basistraining 'begeleidingsvaardigheden voor werkplekbegeleiders'. Het programma van deze vier dagdelen staat in het teken van het begeleiden van studenten met behulp van video-opnamen.

Leertraject voor schoolopleiders

Een schoolopleider is een leraar met een speciale taak. Hij/zij is nauw betrokken bij de begeleiding en opleiding van toekomstige leraren en geeft zo het vak door.

close-up student en docent aan hoge tafel

Cursus voor intervisiebegeleiders

In deze cursus leer je hoe je intervisiebijeenkomsten op jouw school kunt begeleiden. Tijdens de bijeenkomsten wordt geoefend met verschillende intervisiemethodieken zodat je de sterke en zwakke kanten leert kennen.

doecnt kijkt mee op laptop student

Cursus begeleiden en beoordelen van onderzoek

De cursus is voor leraren en -opleiders die een rol willen gaan vervullen bij het onderzoek van leraren (in opleiding). Onder leiding van ervaren onderzoeksbegeleiders richt de cursus zich op het begeleiden van onderwijsonderzoek.

Workshops Jij als Professional

Ongemakkelijke dialogen

Een praktische én verdiepende bijeenkomst met een beetje theorie om zelf te ervaren hoe zo’n dialoog eruit kan zien zodat je het morgen in je onderwijs toe kunt passen.

Mentorgesprek, docent, student, gesprek, kamer, economie, finance tax and advice, fta

Jij en de andere jij’s

In deze workshop onderzoek je hoe je regie krijgt op je loopbaan door het leren kijken naar je eigen sub-personen.

groep zit in kring

Van waaruit spreek jij?

Persoonlijke identiteitsontwikkeling, waar begin je? In deze workshop ervaar je een aantal werkvormen om met leerlingen of studenten een stap te maken in persoonlijke identiteitsontwikkeling.

Docenten spelen het spel onderzoekenderwijs

Spanningen in je professie

In de workshop gaan we actief op zoek naar eigen “spanningen” en hun impact op jouw werk. We bespreken en testen manieren om hiermee om te gaan.

aan tafel thee drinkend in wijkcentrum

Interesse in een van deze workshops?

Heb je interesse in een of meer van deze workshops? Meld je dan aan door een mail te sturen naar educatie.pro@han.nl

Wil je meer informatie over de workshops kijk dan hier.

Masterclasses voortgezet onderwijs

Masterclass lezen met de Leescyclus

Werk jij als docent Nederlands in de onderbouw havo/vwo en/of in het vmbo? Worstel je met de leesmotivatie van je leerlingen? Wil je dat jouw leerlingen ervaren dat lezen plezierig en tegelijkertijd leerzaam is? Wil je tal van lesideeën opdoen en kennis maken met een hoeveelheid aan jeugdboeken? Dan is deze masterclass iets voor jou!

235916 Studenten HAN Pabo Arnhem lezen boek en lachen.

Incompany cursussen

Samen met jou zoekt HAN Educatie PRO naar trajecten die specifiek zijn afgestemd op de ontwikkeling van je school. Voor deze maatwerktrajecten maken wij graag een afspraak. Een deel van de cursussen kan ook op de eigen locatie worden gegeven op dagen en tijden die jou het beste uitkomen. De cursus wordt dan vaak gecombineerd met een klassenbezoek.

Contact

Meer weten over HAN Educatie PRO? Mail naar educatie.pro@han.nl

Post-hbo, Hbo-programma, cursus of training: wat is het verschil?

Post-hbo

Een post-hbo opleiding is een deeltijd opleiding die je na je hbo-diploma kunt volgen: een goede en praktijkgerichte aansluiting op een bachelor.

studenten werken

Hbo-programma

Een hbo-programma is een praktijkgericht onderwijsprogramma in deeltijd: een goede basis voor een baan of een bachelor.

drie vrouwen overleggen een vrouw schrijft in notitieblok

Cursus

Een cursus bestaat uit een aantal lessen over een bepaald onderwerp. Je doet nieuwe kennis en vaardigheden op.

Docenten bespreken folder

Training

Een training is een les (of een aantal lessen) waarin je een bepaalde vaardigheid leert en oefent.

Studenten en docent overleggen

Academie Educatie

De Academie Educatie kwalificeert en professionaliseert ondernemende, nieuwsgierige en zelfbewuste leraren. Hier kun je de leraar worden die je wil zijn. We bieden onze studenten veel ruimte om zich te verbreden of te verdiepen. En: samen met het werkveld pakken we het lerarentekort aan.

close-up studenten en model

Nieuws uit het onderwijs

Stuurkracht van leraren Blijf toetsbewaam: pak de regie!
235923 Studenten HAN Pabo Arnhem lachen in kantine.
Internationaal congres verbeteren leerprocessen EAPRIL: thuis op de HAN
472110 EAPRIL conferentie 2022 op de HAN met lectoren Wietske Kuijer en Jos Sanders die de keynote verzorgen. Academie Mens en Maatschappij
472049 Overzichtsfoto van het iXperium lab in Nijmegen
Ad Pedagogisch Educatief Professional (Ad-PEP)Samen werken aan ict in de kinderopvang
471048 Kinderen spelen op de speelmat in het Springlab
87505 groep deelnemers iXbites event
Podcast: waarom ben jij leraar geworden? HAN-podcast over leraar zijn
388460 Beeld tbv cursus podcast ontwikkelen en lanceren

Direct contact

Vragen over de opleiding? ASK HAN! We helpen je graag persoonlijk verder.

Openingstijden

Werkdagen: 08:00 tot 17:00 uur
 

Liever bellen of appen?

Bellen: 024 - 353 0500
WhatsApp: 024 - 353 0500