Post-hbo Coördinator Rekenen

Close-upfoto van student die een som intypt op de rekenmachine.
Meld je aan
De opleiding start een aantal keer per jaar
Meer informatie ...
Adviesgesprek, brochure, helpdesk
 • Vraag een adviesgesprek aan
  Stel al je vragen aan een specialist
 • ASK HAN
  We helpen je graag persoonlijk verder
 • Brochure aanvragen
  En bekijk thuis rustig het aanbod

De opleiding start23 september 2024

HAN Educatie PRO biedt een post-hbo-opleiding aan voor leraren die zich willen specialiseren in het rekenonderwijs. Naast expert word je ook inspirator van het rekenonderwijs en het rekenbeleid op school. 

In het kort

  1 studiejaarDuur
  10Bijeenkomsten
  300 uurStudiebelastingin totaal
  hbo+Niveau
  €2850,-Kosten

Over de opleiding Coördinator Rekenen

Moeten we overstappen op een volledig digitale methode? Hoe gaan we om met 'Passende Perspectieven'? Wat hebben de referentieniveaus onze school te zeggen? En hoe dagen we sterke rekenaars uit? Als rekenexpert kun je antwoord geven op deze vragen en lever je een wezenlijke bijdrage aan de ontwikkeling van de school.

Programma

Alle leerstofgebieden van het rekenonderwijs en alle jaargroepen komen aan bod: van kleuters tot 12-jarigen, van het aanvankelijk tellen en rekenen met hele getallen tot en met grafieken.

Van didactiek tot beleid
Beleidsmatige zaken komen aan de orde, zoals de 1-zorgroute, het werken met groepsplannen, opbrengstgericht werken, de opzet van een goed oefenprogramma en doorlopende leerlijnen rekenonderwijs voortgezet onderwijs. Tenslotte werk je aan jouw eigen rekenvaardigheid. Gedurende de opleiding werk je regelmatig aan allerlei opgaven, zoals productieve oefeningen en opgaven uit de categorie probleem oplossen.

Zelfstudie
Buiten de studiedagen wordt van je verwacht dat je literatuur bestudeert en opdrachten uitvoert, vaardigheden oefent en een methodisch onderzoek uitvoert.

Close-upfoto van student die een som intypt op de rekenmachine.

Meer informatie

Stel je vragen 

Neem contact op

Mogelijkheden om de post-hbo opleiding Coördinator Rekenen incompany te volgen zijn bespreekbaar. Neem voor vragen hierover contact op.

Ondersteuningsteam Educatie PRO

Vier studenten van de Master Advanced Nursing Practice zitten rond een laptop en overleggen samen op de HAN in Nijmegen.

Voor algemene vragen en advies over opleidingen en cursussen

Carla van Rijn

Hoofddocent
Carla van Rijn portretfoto. Educatie PRO

Advies incompany trajecten en maatwerk

Ontmoet je nieuwe netwerk
 

Kom naar de Open Avond

Waarom kiezen voor de opleiding Coördinator Rekenen bij de HAN? Nou, omdat je bij de HAN samen leert. Maakt niet uit hoe oud je bent en wat je ervaring is. Mensen in je klas kunnen je verder helpen, inspireren of nemen inzichten uit de praktijk mee. Door je eigen werkplek en die van je klasgenoten kom je ook in contact met bedrijven. Dit begint al op de Open Avond, waar je studenten, docenten en werkgevers kunt ontmoeten. Een extra reden om naar de volgende Open Avond op 27 november 2024 te komen!

Portretfoto van drie studenten die staan opgesteld in het I/O gebouw.