Post-hbo Coördinator Onderzoekend en Ontwerpend Leren

 

 

Studenten aan tafel
Meld je aan
De opleiding start een aantal keer per jaar
Meer informatie...
Adviesgesprek, brochure, helpdesk
 • Vraag een adviesgesprek aan
  Stel al je vragen aan een specialist
 • ASK HAN
  We helpen je graag persoonlijk verder
 • Brochure aanvragen
  En bekijk thuis rustig het aanbod
Open Avond
Proefcollege, meelopen
 • 7jun
  Open Avond
  Nijmegen - 18:00 - 21:00

De opleiding start 1 september 2023

Het onderwijs van nu vraagt om leerkrachten die onderzoekend voor de klas staan. In de opleiding coördinator Onderzoekend en Ontwerpend Leren (OOL) leer je de vaardigheden voor eigentijds leren. Zodat jij je leerlingen zo goed mogelijk voorbereid op hun toekomst.

In het kort

  1 studiejaarDuur
  16Aantal bijeenkomsten
  240 uurStudiebelasting
  48 uurContacturen
  € 2695,-Kosten

Inhoud

Als coördinator Onderzoekend en Ontwerpend Leren (OOL) breng je verschillende vakgebieden samen om je doelen te behalen. Je richt je op het stimuleren van creatief en samenwerkend leren en denken en het aannemen van een onderzoekende en ondernemende houding. 
Je laat leerlingen zien dat risico’s en fouten maken belangrijke leermomenten zijn op de weg naar betekenisvol leren.  Zo krijgen leerlingen plezier in leren door zelf te onderzoeken en ontwerpen zodat zij zelf hun toekomst kunnen vormgeven. 

Programma

Tijdens de opleiding werk je aan een schoolontwikkelvraag op het gebied van W&T of toekomstgericht onderwijs. De opdrachten en het ontwikkelplan voer je op je eigen school uit en dragen uiteindelijk bij aan de W&T-ontwikkeling binnen de eigen school of het bestuur. 

522832 Fotoserie Post-HBO COOL voor opleidingspagina

Meer informatie

Stel je vragen Open inschrijving/incompany

De post-hbo cursus Coördinator Onderzoekend en Ontwerpen Leren kun je zowel individueel volgen als incompany. Neem voor vragen over deze opleiding contact op met op met Jantien, Nicole of Carla.

Jantien de Jong

Programmanager Educatie PRO
524168 Jantien de Jong programmamanager Educatie PRO

Aanspreekpunt in de oriënterende fase

Nicole Ravestein

Medewerker frontoffice
515127 Nicole Ravestein. Post hbo. Educatie PRO

Advies en inschrijvingen cursussen/post-hbo

Carla van Rijn

Hoofddocent
515125 Carla van Rijn portretfoto. Educatie PRO

Advies incompany trajecten en maatwerk

Studenten die je voor gingen

Leerkracht po bij De Buut, Simon Duijnstée“Er kunnen altijd techniekuren bij op het rooster”

Simon Duijnstée is leerkracht in de groepen 6, 7 en 8 op De Buut in Nijmegen. Hij heeft een passie voor wetenschap en techniek. Sinds hij ooit meedeed aan een NRO-iXperium onderzoek over maakonderwijs stond de post-hbo cursus Coördinator Onderzoekend en Ontwerpen Leren (COOL) hoog op zijn wensenlijstje.

Leraar in het basisonderwijs, Myrthe Peters“Ik wil me onderscheiden”

Myrthe Peters riep nadat ze haar Pabo-diploma bij de HAN gehaald had als hardste dat ze uitgeleerd was en niet meer verder ging leren. Tóch meldde ze zich binnen een half jaar aan voor de post hbo-cursus Coördinator Onderzoekend en Ontwerpen Leren.

Leraar in het po en vo: Erwin Spaan“Ik wil techniek op de kaart zetten”

Vanuit de ICT stroomde Erwin Spaan het onderwijs in. Hij ging als leraar en projectleider Wetenschap en Techniek aan de slag bij basisschool De Blinker. Als tegenhanger van de plusklas startte hij een praktische klusklas. “Deze kinderen hebben als uitstroom basiskader en krijgen eens per week techniekles om hun welbevinden en zekerheid te vergroten. Het bleek een groot succes.”

Kunstenaar en zzp’er digitale cultuureducatie“Stappen volgen, betekent verdiepen”

Marlies van Grootel is van oorsprong beeldend kunstenaar. Ze besloot haar gave te gebruiken om haar expertise als zzp’er binnen de educatietak tot uiting te brengen. “Vanuit het creatieve proces zocht ik W&T-verdieping en vond dat in de post-hbo cursus Coördinator Onderzoekend en Ontwerpen Leren die ik van mijn opdrachtgever Tetem in Enschede mocht volgen.”

Ontmoet je nieuwe netwerkKom naar de Open Avond

Waarom kiezen voor de opleiding Coördinator Onderzoekend en Ontwerpend Leren bij de HAN? Nou, omdat je bij de HAN samen leert. Maakt niet uit hoe oud je bent en wat je ervaring is. Mensen in je klas kunnen je verder helpen, inspireren of nemen inzichten uit de praktijk mee. Door je eigen werkplek en die van je klasgenoten kom je ook in contact met bedrijven. Dit begint al op de Open Avond, waar je studenten, docenten en werkgevers kunt ontmoeten. Een extra reden om naar de volgende Open Avond te komen!

Portretfoto van drie studenten die staan opgesteld in het I/O gebouw.

Direct contact

Vragen over de opleiding? ASK HAN! We helpen je graag persoonlijk verder.

Openingstijden

Werkdagen: 08:00 tot 17:00 uur
 

Liever bellen of appen?

Bellen: 024 - 353 0500
WhatsApp: 024 - 353 0500