Lectoraat Responsief Beroepsonderwijs

141472 Studenten lachen terwijl docent uitlegt

Het lectoraat Responsief Beroepsonderwijs doet onderzoek naar praktijkgericht onderwijs op de thema's: responsief beroepsonderwijs, werkplekleren en beroepspedagogiek.

Belangrijke onderwerpen voor ons lectoraat zijn het leren en werken met verschillende stakeholders rondom authentieke vraagstukken én het werken in de driehoek onderwijs, onderzoek en praktijk. Dit doen we samen met professionals uit de praktijk van mbo, hbo en HRD. Welke bijdrage aan vakbekwaamheid wordt van onderwijsinstellingen verwacht? Hoe organiseren bedrijfstakken en beroepsverenigingen hun human capital agenda’s? We hebben expertise op het gebied van deze en soortgelijke thema’s. Daardoor zijn we een schakel tussen de ontwikkeling van menselijk potentieel en regionaal economische ambities. 

 

Expertises

 • Vakbekwaamheid en professionaliteit
 • Mbo, hbo en HRD
 • Human capital development
 • Deskundigheidsbevordering
 • Werkplekleren
 • Samenwerking tussen onderwijs en bedrijfsleven
 • Onderzoek

  We doen onderzoek samen met een kennisnetwerk van docenten, onderzoekers en professionals uit het beroepsonderwijs. Want we geloven dat het beroepsonderwijs van de toekomst wordt vormgegeven in co-creatie waarbij opleidingen intensief samenwerken met hun beroepenveld. Professionals staan daarmee direct aan de basis van onderwijsvernieuwing en het innoveren van hun eigen beroepspraktijk.
 • Onze kennis

  Resultaten van onze projecten vloeien terug in het onderwijs. We betrekken studenten van verschillende opleidingen bij ons onderzoek.

Maak kennis Ons team

Heeft uw organisatie een specifieke vraag of probleem? Onze onderzoekers zetten hun kennis, kunde en ervaring graag in om een passend en toepasbaar antwoord te vinden.

Lotte Bus

Onderzoeker

Aimee Hoeve

Onderzoeker
Aimee Hoeve

Marloes de Lange

Onderzoeker
Marloes de Lange

Martijn Peters

Onderzoeker
Onderzoeker Martijn Peters beroepspedagogiek

Mariëlle Verhoef

Onderzoeker

Haske van Vlokhoven

Ondezoeker
Haske van Vlokhoven

Nieuws

345320 Voorkant van het abstractboekje van de studenten van de Master Vaktherapie
147693 toolbox laptop knieen
32673 vrouw met gele trui lacht tijdens gesprek
33946 Presentatie, presenteren, vergaderen
343772 banner HAN 25 jaar jubileum met Erik Rijpstra
Promotie Martina de WitteMinder stress door muziektherapie
90865 Groepsles
115153 Social work International studenten rond wereldbol horizontaal
313668 Master Social Work, Still Werner Hendriks

AcademieEducatie

De Academie Educatie kwalificeert en professionaliseert ondernemende, nieuwsgierige en zelfbewuste leraren. Hier kun je de leraar worden die je wilt zijn. We bieden onze studenten veel ruimte om zich te verbreden of te verdiepen. En; samen met het werkveld pakken we het lerarentekort aan.

Docent voor de klas zonder poster

Blijf op de hoogte Abonneer op onze nieuwsbrief

Ieder kwartaal bundelt de Academie Educatie haar onderzoeksnieuws en activiteiten in een digitale nieuwsbrief. Je vindt er informatie over projecten waaraan we werken, samenwerkingen, bijeenkomstkomsten, spellen en handige tools.

Overlegen en samenwerken