Leraar Basisonderwijs (Pabo) Deeltijd

juf met kinderen achter ipad
Meld je aan
De opleiding start 2 keer per jaar
Meer informatie...
Adviesgesprek, brochure, helpdesk
 • Vraag een adviesgesprek aan
  Stel al je vragen aan een specialist
 • ASK HAN
  We helpen je graag persoonlijk verder
 • Brochure aanvragen
  En bekijk thuis rustig het aanbod
Open Avond
Proefcollege, meelopen
 • 22nov
  Open Avond
  Nijmegen - 18:00 - 21:00
 • Meeloopdagen
  Plan nu een afspraak in

De opleiding start 1 februari 2024 en 1 september 2024

Als leerkracht ben je een rolmodel. Als 'juf' of 'meester' maak jij het verschil voor een kind. Je doet zoveel meer dan alleen les geven. Pedagoog, mentor, organisator, gesprekspartner voor ouders, op de HAN Pabo deeltijd ontwikkel je je tot een stevige leraar voor het basisonderwijs.

In het kort

  Duur2,5 jaar tot 4 jaar
  2,5 jaar met een hbo- of wo-diploma
  LocatieNijmegen
  Studiebelasting28 uur per week
  Contacturen8 uur per week

Waarom HAN Pabo deeltijd?

Goede baankansen

Als juf of meester mag je voor de klas staan in het basisonderwijs, speciaal onderwijs en beroepsonderwijs. Je bent hard nodig en kunt vaak direct aan de slag.

Juf leest voor

Flexibel studeren

Bij de HAN Pabo bepaal jij jouw eigen leerroute. Samen met je studiecoach bepaal je je eigen studietempo en stem je de studie af op je werk- en privésituatie en kennisniveau.

student kijkt in boek met laptop op schoot

Persoonlijke leerroute

Jij bepaalt je studietempo. Hbo- of wo-diploma? Dan kun je de pabo deeltijd in 2,5 jaar doen.

student gesprek docent

Versneld voor de klas: mijlpalenregeling

Dit traject biedt de mogelijkheid om tijdens je studie al betaald voor de klas te staan. Deze route is mogelijk voor deeltijdstudenten die al een hbo-of wo-diploma hebben en versneld voor de klas willen.

Docent luistert naar student

HAN regelt je stages

Zo doe je ervaring op met kinderen van alle leeftijden. Je kunt ook naar het buitenland voor je stage!

meisje speelt spelletje met houten blokjes

Meteen voor de klas

HAN Pabo in deeltijd is een praktische opleiding: je loopt in het 1e jaar meteen stage.

Meester geeft les, kinderen vinger omhoog

iXperium: uniek in Nederland

Experimenteer met robots, greenscreens en andere state-of-the-art ICT-tools voor het onderwijs.

Kind met robot
Je wordt meer waard

Baankansen pabo deeltijd HAN

Met een Bachelor of Education van de pabo deeltijd haal je je lesbevoegdheid voor het basisonderwijs. Maar daarmee heb je nog veel meer skills en vaardigheden in huis. Je hebt werkgevers dus veel te bieden!

Vaardigheden

Dit zijn een aantal vaardigheden die je leert:

 • lessen voorbereiden en inspirerend lesgeven;
 • kinderen begeleiden in hun persoonlijke ontwikkeling;
 • aansluiten bij de leerbehoeften van kinderen;
 • stimulerende leermiddelen en –materialen ontwerpen;
 • een veilige omgeving creëren
 • communiceren met collega’s, ouders, hulpverleners;
 • ICT en nieuwe media toepassen in het onderwijs.

Beroepen

Op deze banen kun je solliciteren na de pabo deeltijd:

 • Leraar basisonderwijs
 • Vakleerkracht
 • Remedial teacher
 • Intern begeleider
 • Docent vmbo

Kom kennismaken

Twijfels? Kom naar de volgende Open Avond op 22 november 2023 en stel al je vragen aan onze docenten en studenten. Duurt dat te lang of wil je meer weten over je persoonlijke studieroute? Maak dan een afspraak voor een adviesgesprek met een studieadviseur. Zo toets je al je verwachtingen voordat je een definitieve keuze maakt.

student met open boek op rode bank
draw-cta-title
Maak kennis met het beroep
 

Plan een kijkje in de klas

Wil jij sfeerproeven in een echte klas? Dan kan! Een aantal basisscholen, middelbare scholen en mbo's zetten speciaal voor jou hun deuren open. Kies bij welke school én welke leraar in de regio Arnhem/Nijmegen jij een kijkje in de klas wilt nemen. Ervaar het zelf en voel of het vak iets voor jou is.

Docent luistert naar haar drie studenten die aan de tafel zitten te overleggen.
Stel je vragen online
 

Chat met een student

Je staat op het punt om een deeltijdstudie te kiezen en hebt nog veel vragen. Over de opleiding, de vakken, de combinatie van studeren met werken en privé etc.

Wil jij van een student van de Pabo deeltijd horen hoe hij of zij de studie ervaart? Chat dan met een van onze studenten! Via een chattool stel je eenvoudig jouw vragen aan een student van de Pabo deeltijd.

246703 Stockfoto thuiswerken laptop, hrm, human resource management
De toekomst van het onderwijs
 

1,5 miljard voor goed onderwijs

Het ministerie van OCW, de vakbonden en de PO-Raad en VO-raad slaan de handen ineen, nu en de komende jaren en tekenden in april 2022 het Onderwijsakkoord. 
Dit akkoord betekent een verbetering van het salaris in het primair onderwijs en verlichting van de werkdruk in het voortgezet onderwijs. 

Minister Wiersma: ,,We gunnen iedereen een goede leraar, die leerlingen enthousiast maakt om een boek te lezen, rekenen steeds weer begrijpelijk uitlegt en klas na klas leert hoe je respectvol met elkaar omgaat. Daarvoor is het essentieel dat er genoeg leraren zijn die hun vak goed kunnen uitoefenen. Daarom investeren we 1,5 miljard euro in leraren, schoolleiders en ander onderwijspersoneel voor een hoger salaris, minder werkdruk en meer tijd voor ontwikkeling."

Meester geeft les, kinderen vinger omhoog
Wennen aan je nieuwe leven

Werk, privé, studie pabo deeltijd HAN

Een studie combineren met je werk en privéleven is even wennen. Gelukkig ben je flexibel met een HAN deeltijdstudie. Met een goede planning pak je je nieuwe leven soepel op.

Tips voor een goede balans

Wie kan je nu beter vertellen wat studeren in deeltijd betekent dan onze huidige studenten? Wij hebben de beste tips van onze 'ervaringsdeskundigen' voor je op een rijtje gezet.

moeder met kind bij kapstok
Overstappen naar het onderwijs
 

Zelftest: is een carrièreswitch iets voor jou?

Wil jij onderzoeken of een overstap naar het onderwijs iets voor jou is? Met de handige zelftest 'carrièreswitch naar het onderwijs' kom je hier achter! De test bestaat uit 4 onderdelen: oriëntatie, competenties, drijfveren en persoonlijke achtergrond. Na het invullen van de test ontvang je een persoonlijk advies per e-mail.

close-up gesprek vier mensen op de gang
#AskAStudent

Pabo deeltijd combineren met werk en privé

Doorstuderen na pabo deeltijd

Zin om je te specialiseren na de pabo deeltijd? Of wil je meer de breedte in? Er zijn volop mogelijkheden, binnen de HAN maar ook daarbuiten.

 • Master Ontwerpen van Eigentijds Leren

  Met een masteropleiding na de pabo help je mee aan de onderwijskwaliteit op jouw school en werk je aan onderwijsvernieuwing. Redenen genoeg dus om na te denken over de deeltijd Master Ontwerpen van Eigentijds Leren. Werk jij mee aan de toekomst van het onderwijs?

 • Master Management & innovatie in maatschappelijke organisaties

  De maatschappelijke sector is volop in beweging. Als Master Management en Innovatie in Maatschappelijke Organisaties ben jij de verandermanager die concrete vernieuwingen doorvoert met een beter maatschappelijk resultaat.

 • Verdiepende cursus Educatie PRO

  Met je pabo-diploma heb jij je lesbevoegdheid en kun je lesgeven aan je eigen groep. Maar je kunt nog veel meer dan alleen lesgeven. Wil jij je specialiseren, verdiepen of juist verbreden? Kijk eens naar ons aanbod van post-hbo opleidingen en trainingen op maat.

 • Master Leren & Innoveren

  Wil jij onderwijsvernieuwingen realiseren op jouw school en daarbij de voortrekkersrol nemen? Volg dan de Master Leren en Innoveren. Tijdens deze master ontwikkel je de kwaliteiten die noodzakelijk zijn om een veranderings- en innovatieproces in je school te starten en te begeleiden.

Anderen bekeken ook

Leraar Nederlands

Nederlands: een onmisbaar vak in het onderwijs. Als docent Nederlands zorg jij ervoor dat leerlingen zowel mondeling als schriftelijk helder leren communiceren. Dat doe je met passie en enthousiasme. Deze lerarenopleiding geeft je de vaardigheden om jouw carrière naar een hoger plan te tillen.

Docent voor de klas

Leraar Engels

Een hart voor de Engelse taal en een passie voor lesgeven. Klinkt dat bekend in de oren? Dan is de opleiding Leraar Engels deeltijd iets voor jou.

docent wijst naar boek

Social Work

Ben jij een mensen-mens en wil jij je verder ontwikkelen als professional in het sociale domein? Volg dan de hbo-opleiding Social Work deeltijd! Je leert methodisch werken, multidisciplinair samenwerken, krachtig argumenteren en ontwikkelt je tot de zelfbewuste professional die het verschil maakt.

man pakt lachend foto van tafel

Verpleegkunde

Met het vernieuwde onderwijsprogramma van hbo-v deeltijd aan de HAN volg je via je persoonlijke studieroute de weg tot de verpleegkundige van nu, klaar voor de toekomst.

Studenten hangen infuus op

Direct contact

Vragen over de opleiding? ASK HAN! We helpen je graag persoonlijk verder.

Openingstijden

Werkdagen: 08:00 tot 17:00 uur
 

Liever bellen of appen?

Bellen: 024 - 353 0500
WhatsApp: 024 - 353 0500

Volgende pagina
 

De inhoud van HAN Pabo deeltijd

Hoe is de opleiding tot leraar basisonderwijs in deeltijd opgebouwd?

Kind steekt vinger op