Leraar Frans Deeltijd

docent en drie studenten lezen boek
Meld je aan
De opleiding start 2 keer per jaar
Meer informatie...
Adviesgesprek, brochure, helpdesk
 • Vraag een adviesgesprek aan
  Stel al je vragen aan een specialist
 • ASK HAN
  We helpen je graag persoonlijk verder
 • Brochure aanvragen
  En bekijk thuis rustig het aanbod
Kom langs
Open Avonden, Meeloopdagen etc.
 • 9maa
  Open Avond
  Nijmegen - 17:00 - 21:00
 • Meeloopdagen
  Plan nu een afspraak in

De opleiding start 1 februari 2022 en 1 september 2022

Frans is veel meer dan alleen de taal van de liefde. Het is ook de taal van een land met een belangrijke rol op het wereldtoneel: economisch, cultureel en politiek. Als leraar Frans kun je leerlingen stimuleren om zich hierin te verdiepen. Een veelzijdig en kansrijk beroep!

Waarom de Lerarenopleiding Frans deeltijd bij de HAN?

Dit is een Topopleiding!

De Lerarenopleiding Frans scoort uitstekend met een kwalificatie als Topopleiding in de Keuzegids hbo 2022!

341915 Topopleiding deeltijd duaal 2e plaats Keuzegids 2022

Programma op maat

In een persoonlijk gesprek bepalen we je traject op maat. Mogelijk kun je de opleiding versneld doen.

Laptop met blauwe hoes

Klein en persoonlijk

De opleiding is kleinschalig. Docenten en studieloopbaanbegeleiders begeleiden je persoonlijk.

student gesprek docent

HAN regelt je stages

In overleg kun je een eventuele eigen onderwijsbaan inzetten als stageplek. Anders regelt de HAN je stage.

Extern Bureau telefonisch overleg

Deeltijd Frans studeren? Flexibel en blended!

De opleiding combineert klassikale lessen, e-learning en leren op je werk. Vanaf het begin loop je stage.

student op bruin leren bank

Goede baankans als docent Frans

Er is een tekort aan leraren Frans. De kans op een baan na je afstuderen is dus groot.

Twee studenten krijgen uitleg

Méér dan Frans

Drama, logopedie, literatuur en cultuur: de opleiding draait om meer dan alleen taal.

drie studenten met asterix tijdschrift

Je wordt meer waardBaankansen Leraar Frans deeltijd

Met de opleiding Leraar Frans kun je je 2e-graads lesbevoegdheid halen, waarmee je les mag in alle klassen van het (v)mbo en in de onderbouw van havo en vwo.

Vaardigheden

Je leert:

 • de Franse taal en cultuur perfect beheersen en begrijpen;
 • inspirerend en gestructureerd lesgeven;
 • omgaan met kinderen met veelzijdige problematiek
 • leerlingen begeleiden in hun persoonlijke ontwikkeling;
 • communiceren met collega’s, ouders, hulpverleners;
 • een veilige omgeving creëren voor je leerlingen;
 • ICT en nieuwe media toepassen in het onderwijs.

Beroepen

Op deze banen kun je solliciteren:

 • 2e-graads docent Frans

Deeltijd Frans studeren? Kom sparren met je studieadviseur!

Twijfels? Kom gerust eens praten met een studieadviseur. Je kunt je verwachtingen toetsen en je krijgt zicht op je persoonlijke studieroute.

student gesprek docent

Ontmoet je nieuwe netwerkOpen Avond 9 maart

Waarom kiezen voor Leraar Frans bij de HAN? Nou, omdat je bij de HAN samen leert. Maakt niet uit hoe oud je bent en wat je ervaring is. Mensen in je klas kunnen je verder helpen, inspireren of nemen inzichten uit de praktijk mee. Door je eigen werkplek en die van je klasgenoten kom je ook in contact met bedrijven. Dit begint al op de Open Avond, waar je studenten, docenten en werkgevers kunt ontmoeten. Een extra reden om naar de volgende Open Avond te komen op 9 maart 2022!

317650 Low Resolution, Klas met deeltijd en duale studenten bij de HAN University of Applied Sciences studierichting Onderwijs en Opvoeding op K35.

Maak kennis met het beroep van leraarMeet the teacher

Heb jij altijd al eens een leraar het hemd van het lijf willen vragen? Wil jij weten hoe zijn dag er uit ziet? Ben jij benieuwd hoe het is om voor de groep te staan? Of vraag je je af waarom leraar het mooiste beroep van de wereld is? Allemaal vragen die jij kunt stellen aan een leraar in 'Meet the teacher'. Wij zoeken voor jou de perfecte match en in een 1-op-1 gesprek ga jij in gesprek met een leraar naar keuze.

259514 ALPO student met smartphone kijkt mee op de laptop scherm van zijn klasgenoot

Oriënteren op een schoolKijkje in de klas

Liever sfeer proeven in een echte klas? Dat kan ook! Een aantal basisscholen, middelbare scholen en MBO's zetten graag hun deuren open tijdens 'Kijkje in de klas'. Want ook al is er heel veel informatie te vinden over het beroep van leraar worden, kiezen doe je niet alleen met je hoofd. Ook met je hart. Door iets te beleven en te ervaren, voel je pas echt of het vak iets voor jou is. Wil jij misschien voor de klas? Meld je dan aan voor 'Kijkje in de klas' en krijg een kijkje achter de schermen in een klas op een school naar keuze. Een ervaring op locatie, natuurlijk volgen we daarbij de actuele richtlijnen van het RIVM.

30401 Docent aan het lesgeven

Doe de zelftest!Omscholen tot docent Frans, iets voor jou?

Wil jij onderzoeken of een overstap naar het onderwijs iets voor jou is? Met de handige zelftest 'carrièreswitch naar het onderwijs' kom je hier achter! De test bestaat uit 4 onderdelen: oriëntatie, competenties, drijfveren en persoonlijke achtergrond. Na het invullen van de test ontvang je een persoonlijk advies per e-mail.

close-up gesprek vier mensen op de gang

Volg ons op social media

Werk aan de winkel als leraar FransDe toekomst van het onderwijs

Met een Bachelor of Education op zak vergroot je je kansen op de arbeidsmarkt. Zeker als je kiest voor Leraar Frans. Er gaan de komende 10 jaar veel docenten met pensioen en het lerarentekort wordt niet kleiner. Los van het onderwijs biedt een goede beheersing van het Frans ook kansen in het bedrijfsleven en de toeristische sector. Na je deeltijdopleiding kun je nog je 1e-graads bevoegdheid halen, zodat je les kunt geven aan alle niveaus.

726 vacatures (landelijk) voor leraar Frans in 2018
bron: De arbeidsmarktgegevens zijn samengesteld door onderzoeksbureau NIDAP, op basis van cijfers en informatie van CBS, ROA AIS, DUO, UVW, de HBO-monitor, jobfeed.nl en CentERdata.
90%meer vactures dan in 2017
bron: De arbeidsmarktgegevens zijn samengesteld door onderzoeksbureau NIDAP, op basis van cijfers en informatie van CBS, ROA AIS, DUO, UVW, de HBO-monitor, jobfeed.nl en CentERdata.
33%van de scholen (landelijk) heeft leraren tekort
bron: De arbeidsmarktgegevens zijn samengesteld door onderzoeksbureau NIDAP, op basis van cijfers en informatie van CBS, ROA AIS, DUO, UVW, de HBO-monitor, jobfeed.nl en CentERdata.
15%van de scholen (landelijk) heeft invallers tekort
bron: De arbeidsmarktgegevens zijn samengesteld door onderzoeksbureau NIDAP, op basis van cijfers en informatie van CBS, ROA AIS, DUO, UVW, de HBO-monitor, jobfeed.nl en CentERdata.

Werk, privé, studieDeeltijd Frans studeren? Wennen aan je nieuwe leven

Een studie combineren met je werk en privéleven is even wennen. Gelukkig ben je flexibel met een HAN deeltijdstudie. Met een goede planning pak je je nieuwe leven soepel op.

Tips voor een goede balans

Wie kan je nu beter vertellen wat studeren in deeltijd betekent dan onze huidige studenten? Wij hebben de beste tips van onze 'ervaringsdeskundigen' voor je op een rijtje gezet.

moeder aan telefoon helpt kind jas aantrekken

Doorstuderen na Leraar Frans deeltijd

Zin om je te specialiseren na je Bachelor of Education? Of wil je meer de breedte in? Er zijn volop mogelijkheden, binnen de HAN maar ook daarbuiten.

 • Master Leraar Frans

  Je mag na de Master Leraar Frans lesgeven aan de bovenbouw van de havo en het vwo, op het hbo en in het volwassenenonderwijs. Je kunt deze master bijvoorbeeld aan de HU volgen.
 • Verdiepende cursus HAN Educatie PRO

  Onderwijs blijft voortdurend in beweging! Nieuwe (vak)inhoudelijke en onderwijskundige ontwikkelingen zorgen daar wel voor. Ook als docent staat sta je nooit stil. Kijk eens naar ons aanbod van cursussen en trainingen op maat.
 • Minor Special Educational Needs

  Een specialist in passend onderwijs, dat ben je na deze minor. Je kijkt naar onderwijsbehoeften in de breedste zin van het woord. Dat kan gaan over gedrag of hoogbegaafdheid, maar ook over cultuur en het internationale perspectief.
 • Master Pedagogiek

  Verbreden én verdiepen, deze master biedt het beste van 2 werelden. Na de gemeenschappelijke theorie verdiep je je in een onderwerp dat jouw belangstelling heeft. De beroepspraktijk staat centraal in deze master.

Anderen bekeken ook

Leraar Duits

Altijd al iets willen doen met jouw passie voor de Duitse taal en cultuur? Dit is je kans. De opleiding Leraar Duits deeltijd maakt het mogelijk om een carrièreswitch te maken naar een beroep met een uitstekend arbeidsperspectief. Je ontwikkelt je tot een volwaardig docent met uitgebreide vakkennis.

docent bladerd door boek

Leraar Nederlands

Nederlands: een onmisbaar vak in het onderwijs. Als docent Nederlands zorg jij ervoor dat leerlingen zowel mondeling als schriftelijk helder leren communiceren. Dat doe je met passie en enthousiasme. Deze lerarenopleiding geeft je de vaardigheden om jouw carrière naar een hoger plan te tillen.

Docent voor de klas

Leraar Engels

Een hart voor de Engelse taal en een passie voor lesgeven. Klinkt dat bekend in de oren? Dan is de opleiding Leraar Engels deeltijd iets voor jou.

docent wijst naar boek

Leraar Basisonderwijs (Pabo)

Als leerkracht ben je een rolmodel. Als 'juf' of 'meester' maak jij het verschil voor een kind. Je doet zoveel meer dan alleen les geven. Pedagoog, mentor, organisator, gesprekspartner voor ouders, op de HAN Pabo deeltijd ontwikkel je je tot een stevige leraar voor het basisonderwijs.

juf met kinderen achter ipad

Direct contact

Vragen over de opleiding? ASK HAN! We helpen je graag persoonlijk verder.

Openingstijden

Werkdagen: 08:00 tot 17:00 uur
 

Liever bellen of appen?

Bellen: 024 - 353 0500
WhatsApp: 024 - 353 0500

Volgende paginaDe inhoud van de lerarenopleiding Frans deeltijd

Wat kun je verwachten van de opleiding?

drie studenten met laptop en ipad