Meld je aan
De opleiding start 2 keer per jaar
Meer informatie...
Adviesgesprek, brochure, helpdesk
 • Vraag een adviesgesprek aan
  Stel al je vragen aan een specialist
 • ASK HAN
  We helpen je graag persoonlijk verder
 • Brochure aanvragen
  En bekijk thuis rustig het aanbod
Kom langs
Open Avonden, Meeloopdagen etc.
 • 17nov
  Open Avond
  Nijmegen - 17:00 - 21:00
 • Meeloopdagen
  Plan nu een afspraak in

Dit is je studie Leraar Frans deeltijd

De deeltijdopleiding Leraar Frans biedt een mooie mix van vakken en activiteiten. Je gaat intensief aan de slag met de taalbeheersing en -beschouwing. Didactiek, onderwijskunde en pedagogiek zijn andere belangrijke thema’s. Je ontwikkelt je in verschillende fases tot een professioneel docent.

drie studenten met laptop en ipad

4 jaar of 2,5 jaar studerenDe opbouw van de Lerarenopleiding Frans deeltijd

Voordat je start plannen we een afspraak voor een persoonlijk telefonisch adviesgesprek met een van de docenten. In dit oriënterende gesprek bekijken we of de opleiding bij je past en beoordelen we je taalniveau. Bij een positieve uitkomst plannen we een een officiëel intakegesprek op de HAN. Hierin bespreken we je vooropleiding(en) en werkervaring. We stellen een persoonlijke leerroute op en houden daarbij rekening met eventuele vrijstellingen. Ook krijg je dan een goed beeld van de studieduur.

Dag uit het leven van...Student Lerarenopleiding Frans deeltijd Carin

Bepaal zelf de volgorde van je studie Leraar FransFlexibele modules Leraar Frans deeltijd

De deeltijdopleiding Leraar Frans heeft 7 modules plus een minor. De volgorde kun je (min of meer) zelf bepalen. Je krijgt een certificaat voor elke afgeronde module. Besluit je later om toch de hele opleiding te doen? Je kunt vrijstellingen aanvragen met de certificaten: ze zijn elk 30 studiepunten waard.

Student studeren

Student Leraar Frans deetlijd Ludwina gaat er voor!

Met nog ruim 20 arbeidsjaren te gaan, vroeg Ludwina zich af of ze 'voor altijd' communicatieadviseur wilde blijven. In haar huidige baan als OOP'er (onderwijs ondersteunend personeel) op een middelbare school werd het gevoel om docent te worden aangewakkerd. 

Testimonial Ludwina Nijhof

Programma Leraar Frans deeltijd

De nodige ervaring in huis?

Dan kun je waarschijnlijk vrijstellingen krijgen. Als je veel ervaring hebt en de juiste vooropleiding, kun je je deeltijdopleiding aanzienlijk inkorten. Meer weten over jouw persoonlijke leerroute? Maak een afspraak voor een adviesgesprek. 

docent wijst met pen naar papier

Kom goed beslagen ten ijs

Alles wat je wilt weten over de Lerarenopleiding Frans deeltijd.

twee studenten in klaslokaal