Onderwijs

Docent aan tafel bij studenten
22 nov
Open AvondLees meer!

Wil jij leraar worden? Voor de klas in het (speciaal) basisonderwijs, voorgezet onderwijs of mbo? Leraar worden in de sport of in de zorg? Of ben je al leraar en wil jij je verder ontwikkelen via een master of een post-hbo opleiding, training of cursus? Bekijk hier de mogelijkheden in deeltijd!

Leraar in het basisonderwijs

Ad Pedagogisch Educatief Professional

Werk jij graag met kinderen? Dan weet je dat er veel verandert in de opvang en het onderwijs. Hierdoor is er vraag naar een nieuw soort professional. Met de Ad-opleiding tot Pedagogisch Educatief Professional word jij die professional. Zo maak je echt het verschil voor kinderen! Duur: 2 jaar.

Docent geeft high five

Bachelor Leraar Basisonderwijs

Als leerkracht ben je een rolmodel. Als 'juf' of 'meester' maak jij het verschil voor een kind. Je doet zoveel meer dan alleen les geven. Pedagoog, mentor, organisator, gesprekspartner voor ouders... op de HAN Pabo deeltijd ontwikkel je je tot een stevige leraar voor het basisonderwijs. Duur: 4 jaar.

juf met kinderen achter ipad

Zij-instroom Leraar Basisonderwijs

Overweeg je een overstap naar het onderwijs? Heb of wil je een baan in het basisonderwijs of speciaal (basis)onderwijs en voldoe je aan de voorwaarden? Dan zou je zij-instromer kunnen worden en dan kun je het lesgeven combineren met studeren en leren op de werkplek.

Docent zit in kring met leerlingen

Master Ontwerpen van Eigentijds Leren

Als leraar en docent wil jij onderwijs afstemmen op leerbehoeftes van leerlingen en studenten. Je leert met inzet van technologie en wetenschap beter op diversiteit aan te sluiten. Je ontwikkelt veranderkracht en maakt Eigentijds Leren in je school en organisatie waar. Duur: 2 jaar.

studenten lachen

Vakspecialist muziek

Wil je graag je vaardigheden in het geven van muziek verder ontwikkelen? Kies dan voor de eenjarige post-hbo opleiding Vakspecialist Muziek aan de HAN. Duur: 12 maanden.

studenten lachen

Vakleraar bewegingsonderwijs

Met de opleiding Vakleraar Bewegingsonderwijs van de HAN Educatie PRO kun je alsnog de bevoegdheid krijgen om bewegingsonderwijs te verzorgen aan alle groepen in het primair onderwijs. Duur: 1,5 jaar.

Kinderen van de glijbaan

Coördinator Onderzoekend en Ontwerpend Leren

Als coördinator Onderzoekend en Ontwerpend Leren (OOL) breng je verschillende vakgebieden samen om je doelen te behalen. Je richt je op het stimuleren van creatief en samenwerkend leren en denken. Duur: 16 dagen.

Kinderen op Ipad

Coördinator Taal

Steeds meer scholen hebben behoefte aan een expert op het gebied van taalonderwijs. Ben jij geïnteresseerd in taal en lezen en wil je je daarin verder ontwikkelen, dan is deze opleiding vast iets voor jou. Duur: 12 maanden.

Juf geeft uitleg aan kind

Coördinator Rekenen

HAN Educatie PRO biedt een post-hbo-opleiding aan voor leraren die zich willen specialiseren in het rekenonderwijs. Naast expert word je ook inspirator van het rekenonderwijs en het rekenbeleid op school. Duur: 1,5 jaar.

Student typt op rekenmachine

Leraar Nederlands PO voor Anderstaligen

De post-hbo-opleiding Leraar Nederlands voor Anderstaligen voor het primair onderwijs richt zich op leerkrachten die te maken krijgen met kinderen voor wie het Nederlands de 2e (of 3e) taal is. Duur: 12 maanden.

Kinderen in de klas met vinger omhoog

Professionele Dialoog

Deze training is bedoeld voor leerkrachten die al dan niet een student begeleiden, mentoren van toekomstige leraren. De training is gericht op begeleidingsvaardigheden. De bestaande mentortraining is vanuit de nieuwste inzichten herijkt. Duur: 3 maanden.

student gesprek docent

Beeldcoaching

Je leert in deze trainingen leraren te coachen met opnames. Je leert gerichte opnames in de klas te maken, deze opnames te analyseren met een kijkwijzer ('micro-analyse maken’) en te focussen op leerwensen. Duur: 4 maanden.

lesgeven aan kinderen met groot beeldscherm

Leraar in het mbo en voortgezet onderwijs - Talen

Bachelor Leraar Duits

Altijd al iets willen doen met jouw passie voor de Duitse taal en cultuur? Dit is je kans. De opleiding Leraar Duits deeltijd maakt het mogelijk om een carrièreswitch te maken naar een beroep met een uitstekend arbeidsperspectief. Je ontwikkelt je tot een volwaardig docent met uitgebreide vakkennis. Duur: 4 jaar.

docent bladerd door boek

Bachelor Leraar Engels

Een hart voor de Engelse taal en een passie voor lesgeven. Klinkt dat bekend in de oren? Dan is de opleiding Leraar Engels deeltijd iets voor jou. Een veelzijdige opleiding voor mensen met ambitie. Duur: 4 jaar.

docent wijst naar boek

Bachelor Leraar Frans

Meer dan 200 miljoen mensen spreken Frans. Het is de taal van een land met een belangrijke rol op het wereldtoneel: economisch, cultureel en politiek. Na de lerarenopleiding Frans deeltijd kun je leerlingen stimuleren om zich hierin te verdiepen. Een veelzijdig en kansrijk beroep! Duur: 4 jaar.

docent en drie studenten lezen boek

Bachelor Leraar Nederlands

Nederlands: een onmisbaar vak in het onderwijs. Als docent Nederlands zorg jij ervoor dat leerlingen zowel mondeling als schriftelijk helder leren communiceren. Dat doe je met passie en enthousiasme. Deze lerarenopleiding geeft je de vaardigheden om jouw carrière naar een hoger plan te tillen. Duur: 4 jaar.

Docent voor de klas

Zij-instroom leraar vo en mbo

Overweeg je een overstap naar het voortgezet onderwijs? Heb je veel kennis van een taal of ben je native speaker en wil jij jouw vakkennis overbrengen op jongeren? Als je voldoet aan de voorwaarden dan zou je zij-instromer kunnen worden en dan kun je het lesgeven combineren met studeren en leren op de werkplek.

studenten kijken naar uitleg

Master Leraar Engels

Leerlingen stimuleren, enthousiasmeren voor literatuur, grammatica verlevendigen… Met de Master Leraar Engels ontwikkel je de kennis en vaardigheden om les te geven aan de bovenbouw havo, vwo, vavo of op het mbo of hbo. Met je 1e-graads bevoegdheid speel je in op het grote tekort aan docenten Engels. Duur: 3 jaar.

studenten overleggen

Master Leraar Nederlands

Nederlands is een kernvak. Des te groter de uitdaging om bovenbouwleerlingen havo en vwo te enthousiasmeren en te motiveren. Met de Master Leraar Nederlands leer jij de liefde voor jouw vak overbrengen. Met je 1e-graads bevoegdheid speel je bovendien in op het tekort aan docenten Nederlands. Duur: 3 jaar.

studenten luisteren

Masterclass Lezen met de Leescyclus

Werk jij als docent Nederlands in de onderbouw havo/vwo en/of in het vmbo? Worstel je met de leesmotivatie van leerlingen? Wil je dat jouw leerlingen ervaren dat lezen plezierig en tegelijkertijd leerzaam is? Wil je tal van lesideeën opdoen en kennis maken met een hoeveelheid aan jeugdboeken? Dan is deze masterclass iets voor jou! Duur: 5 middagen.

235916 Studenten HAN Pabo Arnhem lezen boek en lachen.

Leraar in het mbo en voortgezet onderwijs - overige vakken

Ad Onderwijsondersteuner Gezondheidszorg & Welzijn

Een krachtige leeromgeving creëren. Leerlingen begeleiden bij het leren van vaardigheden. Je vakinhoudelijke deskundigheid ontwikkelen. Dat leer je bij de Ad Onderwijsondersteuner Gezondheidszorg & Welzijn. Na de opleiding kun je aan de slag als onderwijsondersteuner/instructeur vaardigheden op (v)mbo’s. Duur: 2 jaar.

drie vrouwen overleggen

Bachelor Leraar Gezondheidszorg & Welzijn

Wil jij je graag ontwikkelen als leraar? Toekomstige zorg- en welzijnsprofessionals begeleiden bij hun leerproces? Volg dan de deeltijdopleiding Leraar Gezondheidszorg & Welzijn! Je kunt hierna aan de slag als 2e-graads leraar in het vmbo en mbo. Duur: 4 jaar.

vier personen overleggen in klaslokaal

Bachelor Leraar Lichamelijke Opvoeding (ALO)

Na onze ALO deeltijd heb je iets waardevols geleerd: je weet hoe je jong en oud enthousiast maakt voor sport en bewegen. Met deze deeltijd-sportopleiding haal je je 1e-graads lesbevoegdheid. Daarmee kun je overal aan de slag: van basis- en voortgezet onderwijs tot en met mbo en speciaal onderwijs. Duur: 4 jaar.

studenten lachend judo

Bachelor Leraar Economie

Het vak van docent ligt jou goed. Laat je leerlingen graag door een economische bril kijken en leg je met plezier complexe onderwerpen uit? Of heb je al een economische achtergrond en wil je juist werken aan je didactische kwaliteiten? Het kan allemaal op de opleiding Leraar Economie deeltijd. Duur: 4 jaar.

studenten voor kaart nederland

Master Leraar Economie

De transitie naar een circulaire economie, veranderende energiemarkt, MVO, eerdere economische zelfstandigheid. Met de Master Leraar Algemene Economie speel jij in op je veranderende vakgebied en de economie van de toekomst. Je hebt meer uitdaging in je werk en brengt vernieuwing in het onderwijs. Duur: 3 jaar.

studenten lachen

Bachelor Leraar Natuurkunde

Exacte vakken spreken je aan. Graag zet je deze passie in om anderen iets te leren. Bovendien zie je dat het onderwijs veel kansen biedt om je carrière verder uit te bouwen. Kom natuurkunde studeren in deeltijd bij HAN lerarenopleidingen! Duur: 4 jaar.

studenten met materiaal

Bachelor Leraar Scheikunde

Van nieuwe geneesmiddelen maken tot het milieu beschermen: technologie wordt steeds belangrijker in onze samenleving. Als leraar scheikunde kun je jongeren hiervoor enthousiasmeren. Werk je al in het onderwijs? Leraar Scheikunde deeltijd is een goede keuze vanwege het carrièreperspectief. Duur: 4 jaar.

student met reageerbuis

Bachelor Leraar Wiskunde

Logisch nadenken en complexe vraagstukken oplossen: bij wiskunde leer je belangrijke vaardigheden. Een vak met betekenis dus. De opleiding Leraar Wiskunde deeltijd bereidt je voor op een afwisselende functie. Leraar wiskunde is bovendien een kansberoep en het arbeidsmarktperspectief is goed. Duur: 4 jaar.

twee studenten gebuiken rekenmachine

Master Leraar Wiskunde

Met de Master Leraar Wiskunde haal jij je 1e-graads bevoegdheid voor havo- of vwo-bovenbouw, vavo, mbo of hbo. Je verdiept je vakkennis en vergroot je didactische vaardigheden. Duur: 3 jaar.

studenten lachen en luisteren

Zij-instroom leraar vo en mbo

Overweeg je een overstap naar het voortgezet onderwijs? Heb je veel kennis van een bepaald schoolvak en wil jij jouw vakkennis overbrengen op jongeren? Als je voldoet aan de voorwaarden dan zou je zij-instromer kunnen worden en dan kun je het lesgeven combineren met studeren en leren op de werkplek.

studenten kijken naar uitleg

Ontwikkeling en Organisatie

Bachelor Learning and Development in Organisations

Bij Learning and Development in Organisations (voorheen Opleidingskunde) leer je hoe werknemers leren en zich ontwikkelen. Als trainer/coach, HR-adviseur of ontwikkelaar bedenk je trainingen en adviseer je over leren en ontwikkelen. Je wilt mensen iets leren, maar niet voor de klas staan. Duur: 4 jaar.

cacbda2c-0cf7-11ee-b101-02565807075b Learning and Development in Organisations, studenten lopen op LVS10

Master Ontwerpen van Eigentijds Leren

Als leraar en docent wil jij onderwijs afstemmen op leerbehoeftes van leerlingen en studenten. Je leert met inzet van technologie en wetenschap beter op diversiteit aan te sluiten. Je ontwikkelt veranderkracht en maakt Eigentijds Leren in je school en organisatie waar. Duur: 2 jaar.

studenten lachen

Master Pedagogiek

De Wet Passend Onderwijs en decentralisatie van jeugdzorg. Alleen deze 2 factoren zorgen al voor nieuwe pedagogische en onderwijskundige vraagstukken. Met de Master Pedagogiek onderzoek, ontwikkel en implementeer je duurzame vernieuwing en leg je verbinding tussen management en het primaire proces. Duur: 2,5 jaar.

f14b1400-0cf8-11ee-86d8-02565807075b Studenten van de master pedagogiek volgen een les op de groenewoudseweg

Master Management & Innovatie

De maatschappelijke sector is volop in beweging. Transities en bezuinigingen vereisen flexibiliteit en creativiteit. Met de master Management en Innovatie in Maatschappelijke Organisaties ben jij de verandermanager die concrete vernieuwingen doorvoert met een beter maatschappelijk resultaat. Duur: 2-3 jaar.

937b6cb8-0cf7-11ee-b566-02565807075b foto van een kringgesprek tijdens de wasstraat bij de NEC lounge in het goffertpark

Master Begeleidingskunde

Verandering is een constante factor in organisaties. Met de master Begeleidingskunde leer jij organisaties succesvol begeleiden naar vernieuwing. De master Begeleidingskunde wordt aangeboden door Hogeschool Rotterdam in samenwerking met de HAN. Duur: 2,5 jaar.

studenten lachen

Workshop - Ongemakkelijke dialogen

Een praktische én verdiepende bijeenkomst met een beetje theorie om zelf te ervaren hoe zo’n dialoog eruit kan zien zodat je het morgen in je onderwijs toe kunt passen. Duur: 90 minuten.

Mentorgesprek, docent, student, gesprek, kamer, economie, finance tax and advice, fta

Workshop - Jij en de andere jij’s

In deze workshop onderzoek je hoe je regie krijgt op je loopbaan door het leren kijken naar je eigen sub-personen. Duur: 90 minuten.

groep zit in kring

Workshop - Van waaruit spreek jij?

Persoonlijke identiteitsontwikkeling, waar begin je? In deze workshop ervaar je een aantal werkvormen om met leerlingen of studenten een stap te maken in persoonlijke identiteitsontwikkeling. Duur: 90 minuten.

556a4f2e-0cf8-11ee-86c2-02565807075b Learning & Development deeltijd, pauze, the brew, laan van scheut 10, gezellig, praten, lachen, 2022

Workshop - Spanningen in je professie

In de workshop gaan we actief op zoek naar eigen “spanningen” en hun impact op jouw werk. We bespreken en testen manieren om hiermee om te gaan. Duur: 90 minuten.

28616 studenten discussieren in lokaal

Op-, bij- en nascholing voor werken in het mbo en voortgezet onderwijs

Opscholingstraject

Heb jij je Pabo-diploma en wil je de bevoegdheid ‘groepsleerkracht vmbo-onderbouw basis/kader’ behalen? Volg dan het Opscholingstraject zodat je straks bevoegd voor de klas staat! Duur: 6 maanden.

Docent aan tafel bij studenten

Pedagogisch Didactisch Getuigschrift (PDG)

Ben je goed in je vak? Wil je jouw kennis, vaardigheden en ervaring inzetten om (jonge) mensen op te leiden voor jouw beroep? Denk dan eens aan het PDG traject. Duur: 1,5 jaar.

elektrotechniek elektro lab

Coachen op Kwaliteit voor Schoolopleiders

Hoe kan ik als schoolopleider zo optimaal mogelijk gebruik maken van de kwaliteiten van de ander bij de begeleiding van de studenten en de ondersteuning van de werkplekbegeleider? Deze vraag staat centraal in deze cursus. Duur: 5 dagen.

duo lacht

Basiscursus voor Werkplekbegeleiders in vo en mbo

In deze training staat de volgende vraag centraal: hoe kan de werkplekbegeleider studenten helpen leren van praktijkervaringen? Duur: 5 dagen.

Vervolgcursus voor Werkplekbegeleiders vo en mbo

Begeleiding ontstaat in interactie met de student in de specifieke context van de school. Om deze taak goed uit te voeren heeft de werkplekbegeleider specifieke vaardigheden nodig. Duur: 3 dagen.

studenten in klas docent staat voor de klas

Leertraject voor Schoolopleiders

Een schoolopleider is een leraar met een speciale taak. Hij/zij is nauw betrokken bij de begeleiding en opleiding van toekomstige leraren en geeft zo het vak door. Duur: 10 dagen.

close-up student en docent aan hoge tafel

Cursus voor Intervisiebegeleiders

In deze cursus leer je hoe je intervisiebijeenkomsten op jouw school kunt begeleiden. Tijdens de bijeenkomsten wordt geoefend met verschillende intervisiemethodieken zodat je de sterke en zwakke kanten leert kennen. Duur: 5 dagen.

doecnt kijkt mee op laptop student

Begeleiden en Beoordelen van Onderzoek

De cursus is voor leraren en -opleiders die een rol willen gaan vervullen bij het onderzoek van leraren (in opleiding). Onder leiding van ervaren onderzoeksbegeleiders richt de cursus zich op het begeleiden van onderwijsonderzoek. Duur: 5 dagen.

Trajecten op maat

Heb je een andere professionaliseringsvraag? Samen met jou zoekt HAN Educatie PRO naar trajecten die specifiek zijn afgestemd op de ontwikkeling van jouw school. Voor deze maatwerktrajecten maken wij graag een afspraak. Een deel van de cursussen kan ook op de eigen locatie worden gegeven op dagen en tijden die jou het beste uitkomen. De cursus wordt dan vaak gecombineerd met een klassenbezoek. Mail voor meer informatie of om een afspraak te maken naar educatie.pro@han.nl

 

Waarom kiezen voor HAN Educatie?

Persoonlijk contact

We kennen onze deelnemers goed en staan voor een persoonlijke benadering. Het contact met docenten en medewerkers van de HAN is laagdrempelig.

33919 Overlegen en samenwerken

Actueel onderwijs

Onze docenten zijn professionals uit het werkveld en brengen veel actuele voorbeelden en kennis mee tijdens de colleges. Daarnaast zijn we continu bezig met het vernieuwen van ons onderwijs. Dit doen we in samenwerking met het werkveld en onze onderzoekers binnen de lectoraten.

33975 werken in de hal

Praktijkgericht

Onze post-hbo opleidingen en cursussen zijn gericht op de toepassing in de praktijk. In veel gevallen wordt er gevraagd om zelf een praktijkcase aan te dragen zodat je de geleerde theorie direct kunt toepassen.

397e5fee-0ce9-11ee-8512-02565807075b Samenwerken, post-it plakken, proces

Programma's op maat

Op zoek naar een traject dat is afgestemd op jouw organisatie? Onze opleidingen kunnen ook incompany aangeboden worden. Samen bespreken we de mogelijkheden.

studenten luisteren naar docent

Welk type opleiding past bij jou?

Associate degree

Wil je verder studeren, maar vind je 4 jaar in de schoolbanken te lang? Kies dan voor een associate degree, een verkorte hbo-opleiding van 2 jaar. Je leert en werkt tegelijk. En past dus meteen toe wat je leert.

vijf vrouwen overleggen

Hbo-bachelor

Een hbo-opleiding van 4 jaar noemen we een bachelor. Je volgt een hbo-bachelor na de havo of het vwo. Maar je kunt ook na een mbo4-opleiding doorstromen naar het hbo of met een hbo-opleiding starten als je al werkt op mbo4-niveau of hoger.

presentatie

Masteropleiding

Wil jij investeren in je ontwikkeling als persoon en professional? Met een masteropleiding kies je ervoor om je kennis te verbreden of je te specialiseren. Je kan de master volgen na een aantal jaar werkervaring of aansluitend op je bachelor als een volgende stap.

01109334-0cf3-11ee-b5a2-02565807075b HBO master studenten laten elkaar informatie zien op een laptop

Hbo-programma

Hbo-programma’s zijn korte hbo-opleidingen, soms ook een onderdeel uit een hbo-opleiding: de zogenoemde modules. Wat je leert tijdens een module, kun je direct toepassen in je beroep.

Daryna en Jarno zitten op blauwe poef, FEM Associate degrees

Post-hbo-opleiding

Het woord ‘post-hbo’ zegt het al: een opleiding die je na je hbo-diploma kunt volgen. Ideaal als je werkt en je wilt verdiepen in een specifiek vakgebied.

groep mensen achter laptop informeel

Cursus

Een cursus is ideaal als je kennis snel wilt bijspijkeren. In een kort programma krijg je praktische highlights aangereikt. Het niveau is hbo en post-hbo.

studenten luisteren naar docent

Training

Tijdens een training oefen je specifieke, praktische vaardigheden. Welke training je ook kiest, ze zijn allemaal op hbo- of post-hbo-niveau. Als je alles goed doorloopt, krijg je een certificaat of diploma.

docent legt uit
Leraar worden
 

Meer weten over het beroep leraar?

Het onderwijs in Nederland heeft meer gemotiveerde leraren nodig. Wil jij weten of jouw vaardigheden en interesses passen bij het beroep van leraar? En wil jij weten welk type onderwijs het best aansluit op jouw voorkeuren? Kijk dan hier voor nog veel meer informatie.

Leraar Duits voor de klas

Regel een adviesgesprek

Wil je meer weten over je persoonlijke studieroute? Maak dan een afspraak voor een adviesgesprek met een studieadviseur. Zo toets je al je verwachtingen voordat je een definitieve keuze maakt.

student gesprek docent
draw-cta-title
Meer weten?
 

Kom naar de Open Avond!

Wil jij meer weten over het aanbod van educatieve opleidingen bij de HAN? Wat is het verschil tussen de opleidingen en hoe zien de programma's eruit? Antwoord op deze vragen krijg je tijdens een Open Avond!

laptop-studeren-vrolijk
Meer over Academie Educatie
 

Samen met het werkveld

De Academie Educatie kwalificeert en professionaliseert ondernemende, nieuwsgierige en zelfbewuste leraren. Hier kun je de leraar worden die je wil zijn. We bieden onze studenten veel ruimte om zich te verbreden of te verdiepen. En: samen met het werkveld pakken we het lerarentekort aan.

docent voor de klas

Direct contact

Vragen over de opleiding? ASK HAN! We helpen je graag persoonlijk verder.

Openingstijden

Werkdagen: 08:00 tot 17:00 uur
 

Liever bellen of appen?

Bellen: 024 - 353 0500
WhatsApp: 024 - 353 0500