Onderwijs

314116 null

Zie jij jezelf wel voor de klas staan? Lesgeven aan kinderen of jongeren is een dankbaar en belangrijk beroep. Maak ze enthousiast over jouw vak, volg hun ontwikkeling en verbaas je over hun groei. In het onderwijs is geen dag hetzelfde. Hier vind je al onze onderwijs-opleidingen.

Welke opleiding past bij jou?
 

Ga het onderwijs in

Zet jongeren aan het denken over zwaartekracht of laat ze ervaren hoe mooi de Franse taal kan zijn. Vraag kinderen naar hun mening over racisme of inspireer ze om onderzoek te doen naar klimaatverandering.

31677 Pabo-docente geeft les aan haar klas en gebruikt daarbij een groot beeldscherm.

Past dit bij jou?

#IETS_MET

mensen helpen - lesgeven en opleiden - coachen en begeleiden - werken met kinderen of jongeren - creativiteit

ba10c3aa-0cf2-11ee-958d-02565807075b Pabo-ALO studenten zitten samen met een docent die hun lesgeeft in het Pabo lokaal.

#LEUK

kinderen / jongeren lesgeven, iets nieuws leren - jongeren enthousiast en nieuwsgierig maken - passie voor je vak doorgeven - interactie met kinderen en jongeren - helderheid en structuur bieden - verder verdiepen in je vak

lesgeven aan kinderen met groot beeldscherm

#BELANGRIJK

kinderen / jongeren helpen in hun brede ontwikkeling - kennis, leren en ontwikkelen - bijdrage leveren aan een fijne jeugd en schooltijd - kwaliteit van het onderwijs verbeteren

twee studenten lezen atlas

#KAN_IK

anderen iets uitleggen - goed luisteren - voor de groep staan - motiveren en inspireren - makkelijk contact maken - presenteren, verhalen vertellen - nadenken over je eigen gedrag - samenwerken

docent bladerd door boek

#BEN_IK

warm en vriendelijk - begripvol - leergierig - nieuwsgierig - betrouwbaar - geduldig - creatief - meevoelend - verantwoordelijk

Meester geeft muziekles
Jouw beroep
 

Klinken deze beroepen goed?

  • Juf/meester in het basisonderwijs
  • Docent voortgezet onderwijs of mbo
  • Onderwijskundige - beweegmanager
  • Opleidingsadviseur
  • Gymleraar
  • Mentor
  • Studieloopbaanbegeleider
  • Intern begeleider
  • Auteur lesmethodes
juf maakt puzzel met kind

Schuilt er een leraar in jou?

Wil je meer inspiratie opdoen over het vak en onderzoeken wát voor leraar je dan wilt worden? Lees verder op han.nl/leraarworden. Doe een zelftest, stippel jouw opleidingsroute uit, check je baankansen en lees ervaringen van andere studenten. Daar word je wijzer van!

leraar worden

Voltijd-opleidingen bij Onderwijs

Academische Lerarenopleiding Primair Onderwijs

Je wilt naar de universiteit, maar wilt ook graag met kinderen werken en hen iets leren. Met de Academische Lerarenopleiding Primair Onderwijs (ALPO) van de HAN en de Radboud Universiteit kan dat. Je leert goed lesgeven aan jonge kinderen en tegelijkertijd doe je onderzoek en verbeter je de kwaliteit van het onderwijs.

juf maakt puzzel met kind

Leraar Basisonderwijs (Pabo)

Wil jij een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van kinderen? Een meester of juf worden die het beste uit de kinderen haalt en ervoor zorgt dat ze een onvergetelijke basisschooltijd ervaren? Dan is de Lerarenopleiding Basisonderwijs iets voor jou. Kom naar de HAN Pabo in Arnhem of Nijmegen.

kinderen met meester achter ipad

Pabo-ALO (dubbele bachelor)

Basisschoolleraar én sportdocent worden? Bij de HAN doe je dat in slechts 5 jaar! Sleep niet 1, maar 2 volwaardige hbo-diploma’s binnen. Zo ben je breed inzetbaar en heb je de kans om later te veranderen van baan. Of je functie uit te breiden. Je legt een brede basis die helemaal past bij jou!

c0d3d1a0-0cf2-11ee-9391-02565807075b Twee jongens lopen in hun alo-tenue door de gang.

Leraar Aardrijkskunde

Klimaatverandering, migratie, globalisering: ben jij gefascineerd door de processen op onze planeet? Ben je graag buiten? En hou je van de interactie met jongeren? Dan ben jij de ideale docent aardrijkskunde in spé. De opleiding Leraar Aardrijkskunde bereidt je voor op dit mooie vak.

twee studenten lezen atlas

Leraar Biologie

Een tekenplaag en de ziekte van Lyme, een koppel wolven op de Veluwe en waarom zoveel jonge meisjes zich niet in laten enten tegen baarmoederhalskanker. Wil jij dit onderzoeken? En wil je jouw kennis en enthousiasme overdragen op jongeren? Dan is de opleiding Leraar Biologie beslist iets voor jou.

studenten met labjas

Leraar Duits

Naamvallen, componisten, politiek, handel… slechts een paar dingen waar het veelzijdige Duitse taalgebied om bekend staat. Ben jij hierin geïnteresseerd en breng je dat enthousiasme graag over op jongeren? Verdiep je dan in de opleiding Leraar Duits aan de HAN, want die is op jouw lijf geschreven.

docent wijst in boek bij studenten

Leraar Economie

Van huishoudboekje tot werkloosheid: alles is economie. En dat maakt het juist zo’n boeiend vak! Heb jij feeling met economische vraagstukken en sta je te springen om je hier nog meer in te verdiepen? Dan is de opleiding voor docent economie een goede keuze.

groepsopdracht met docent

Leraar Engels

Op vakantie, in je favoriete serie, op de radio… wereldtaal Engels hoor je overal. Lees, denk en droom jij in het Engels? Als docent Engels breng jij je passie voor de taal over en heb je dagelijks intensief contact met leerlingen. Een veelzijdige opleiding voor studenten met ambitie.

docent voor de klas met engelse vlag

Leraar Frans

Meer dan 200 miljoen mensen spreken Frans. Het is de internationale taal in de wereld van gastronomie, mode, dans en architectuur. Bovendien is het een van de belangrijkste voertalen van de Europese Unie. Als docent Frans word je ambassadeur van deze taal; een gevarieerde en uitdagende baan!

twee studenten kijken naar docent

Leraar Geschiedenis

Bij de opleiding tot docent geschiedenis gaat het niet alleen om het leren van feiten, maar vooral om het interpreteren ervan. Je leert historische achtergronden en verschillende perspectieven meenemen in discussies en meningsvorming. Deze vaardigheden breng je graag op anderen over.

docent wijst naar beeldscherm

Leraar Lichamelijke Opvoeding (ALO)

Hoe zorg je dat kinderen of jongeren met plezier op de juiste wijze gaan sporten en bewegen? Als docent sport- en bewegingsonderwijs krijg jij dit voor elkaar. We dagen je uit! Slaag je? Dan kun je in alle onderwijstypen aan de gang: van het basisonderwijs tot het hoger onderwijs.

Studenten buiten sporten cricket uitleg

Leraar Natuurkunde

Als echte bèta ben je nieuwsgierig naar het hoe en waarom achter natuurverschijnselen. Van de zwaartekracht tot regenbogen, van elektrische apparatuur tot licht en geluid. Je prikkelt anderen graag om hierover na te denken. Herkenbaar? Dan is de opleiding Leraar Natuurkunde op je lijf geschreven.

drie studenten natuurkunde proef

Leraar Nederlands

Mooie zinnen en heldere communicatie: jij brengt je liefde voor het Nederlands graag over op jongeren. Gewapend met aanstekelijk enthousiasme stimuleer je hun ontwikkeling. De opleiding Leraar Nederlands geeft je de benodigde vaardigheden. En de markt staat te springen om gemotiveerde leraren!

Twee studeten lezen boek mediatheek

Leraar Scheikunde

Scheikundige reacties, atomen, moleculen en verbindingen: klopt je hart hier sneller van? Doe je niets liever dan experimenteren in een lab? Of analyseer je graag verschillende stoffen? Dan is de opleiding Docent Scheikunde echt iets voor jou. Zeker als je ook nog goed kunt uitleggen en motiveren!

studenten observeren scheikunde slang

Leraar Wiskunde

Is de stelling van Pythagoras voor jou gesneden koek? En hou je ervan om te puzzelen met ingewikkelde formules? Vind je het ook nog eens leuk om sommen en vraagstukken uit te leggen? Verdiep je dan snel in de opleiding docent Wiskunde aan de HAN.

studenten maken papieren ster
Studenten aan het woord

Wat leer je bij de opleidingen?

Leraren vertellen over hoe bijzonder het is om leraar te zijn. En leerlingen vertellen over de impact van hun leerkracht.

Kennismaken
 

Open Dagen, Meelopen of Proefstuderen

Maak kennis met deze opleidingen
Studeren in deeltijd
 

Combineer werken en leren

Wil je werken en leren tegelijk? Kies dan voor een van onze deeltijd-opleidingen op het gebied van onderwijs. Combineer je baan met een bachelor-opleiding en word leraar. Of sta je al voor de klas en wil je je verder ontwikkelen? Dat kan ook met onze masters, post-hbo-opleidingen en trainingen!

Leraar geeft muziekles aan kinderen op de basisschool.
Onderwijs & Opvoeding
 

Bekijk opvoeding en ontwikkeling

Nog niet helemaal gevonden wat je zocht? In de studierichting Onderwijs & Opvoeding vind je ook het cluster Opvoeding & Ontwikkeling. Is dat misschien wat voor jou?

314126 null