Meld je aan
De opleiding start 1 keer per jaar
Meer informatie...
Brochure, helpdesk
 • ASK HAN
  We helpen je graag persoonlijk verder
 • Brochure aanvragen
  En bekijk thuis rustig het aanbod
Kom langs
Open Dagen, Activiteiten etc.
 • 15jan
  Open Dag - Campus
  Nijmegen
 • 15jan
  Open Dag - Online
 • Activiteiten
  Plan nu een afspraak in

Beginnen met de opleiding Leraar Frans

Van toelatingseisen tot kosten: het is belangrijk om goed te weten wat je kunt verwachten van je nieuwe opleiding. Op deze pagina vind je alle praktische informatie over de studie Leraar Frans aan de HAN op een rijtje.

drie studenten krijgen uitleg van student

Locatie Leraar Frans

 • Er is geen omschrijving beschikbaar
 • HAN Nijmegen campus

  Kapittelweg 35
  6525 EN Nijmegen
 • Er is geen omschrijving beschikbaar

Toelatingseisen Leraar Frans

Nieuwsgierig naar Leraar Frans?

Je eigen oordeel is het belangrijkste. Kom kennismaken en sfeer proeven: onze deuren staan voor je open!

vier studenten in klas lokaal

Aanmelden Lerarenopleiding Frans in 6 stappen

Vaardigheden Studeren onder bijzondere omstandigheden

Je omstandigheden hebben natuurlijk invloed op je studie. De HAN houdt daar graag rekening mee. Of je nu een functiebeperking hebt of een topsportprogramma volgt: je bent welkom. Heb je nu geen voorzieningen nodig, maar spelen er wel bijzondere omstandigheden? Laat het ons weten. Misschien heb je later in je studie iets nodig. Er is vaak meer mogelijk dan je denkt.

Opleidingskosten Leraar Frans

Je betaalt elk jaar collegegeld. Verder heb je een goede laptop nodig. De kosten voor boeken, excursies en studiereizen hebben we voor je op een rijtje gezet. Via DUO, het landelijke loket van de overheid, kun je geld lenen voor je studie.

  1e jaar
Boeken €250,-
Excursies/studiereizen €250,-

Let op: de reiskosten voor de studiereizen zijn afhankelijk van het vervoermiddel. Het kan dus zijn dat dit bedrag wat hoger uitvalt.
 
In het 2e jaar ga je 4 weken naar het buitenland. Kosten zijn ongeveer €300,- (logeren), vervoer ter plekke (€50,-). Hiervoor ontvang een eenmalige Free Movers Fonds van €250,-.
Verder moet je er rekening mee houden dat je in het 3e jaar een Erasmus+ studie of stage gaat volgen. Dit kost gemiddeld €500,- per maand. Vanuit de Erasmus+-beurs krijg je € 7,40 per dag als bijdrage in de kosten. 

Heb je al eerder een bachelor of master gehaald in onderwijs en/of zorg in Nederland en wil je weer gaan studeren? In dat geval betaal je elk jaar het zogenaamde instellingscollegegeld.

Moet ik ook readers en syllabi bestellen? Naast boeken heb je voor sommige lessen ook readers en syllabi nodig. Dat zijn documenten met aanvullende literatuur, opdrachten of leerstof. Readers en syllabi hoef je voor de start van het studiejaar nog niet te bestellen. Als de lessen begonnen zijn hoor je van je docenten welke readers of syllabi je nodig hebt. Hier lees je er meer over.

Bestel je studieboeken online

Je studieboeken kun je bestellen bij Studystore. Bekijk hier de boekenlijst voor Leraar Frans.

Laptopeisen

Verder heb je een goede laptop nodig. Op de pagina over studiematerialen lees je waar een laptop aan moet voldoen. That's it, leraar Frans stelt verder geen aanvullende eisen aan je laptop.
 

Roosters, lestijden en jaarplanning

Ga je (bijna) starten met deze opleiding en ben je benieuwd naar je rooster of je klas? Als je een HANaccount hebt kun je die info vinden op Insite. Dat is de online omgeving voor HAN studenten. Kijk onder het kopje Roosters, lestijden en jaarplanning. De informatie over je klasindeling krijg je te horen van de opleiding.

Direct contact

Vragen over de opleiding? ASK HAN! We helpen je graag persoonlijk verder.

Openingstijden

Werkdagen: 08:00 tot 17:00 uur
 

Liever bellen of appen?

Bellen: 024 - 353 0500
WhatsApp: 024 - 353 0500

Zin in je toekomst?

Meld je aan!

drie studenten met laptop en ipad