Meld je aan
De opleiding start 1 keer per jaar
Meer informatie...
Brochure, helpdesk
 • ASK HAN
  We helpen je graag persoonlijk verder
 • Brochure aanvragen
  En bekijk thuis rustig het aanbod
Kom langs
Open Dagen, Activiteiten etc.
 • 15jan
  Open Dag - Campus
  Nijmegen
 • 15jan
  Open Dag - Online
 • Activiteiten
  Plan nu een afspraak in

Voor je begint met de opleiding Leraar Frans

Een nieuwe opleiding kiezen is een belangrijke beslissing. Ben jij al helemaal zeker van je zaak of wil je graag nog wat meer informatie? De HAN biedt allerlei mogelijkheden om de opleiding te leren kennen, van Open Dagen en Meeloopdagen tot persoonlijk contact. Zo kun je een goede keuze maken.

twee studenten kijken naar docent

Kom sfeer proevenBezoek de Open Dag Leraar Frans

Past de Lerarenopleiding Frans bij jou? Dat onderzoek je verder op de Open Dag! Proef de sfeer op de Nijmeegse campus en vraag onze studenten en docenten het hemd van het lijf. Of volg je liever de online voorlichtingen vanuit huis? Dat kan ook!

Dit kun je verwachten:  

 • Bezoek een (online) voorlichting.
 • Docenten vertellen wat je leert tijdens de opleiding. 
 • Enthousiaste studenten laten je weten hoe zij hun studie ervaren. 
 • Krijg antwoord op al jouw vragen.
 • Proef de sfeer van de campus in Nijmegen.
studenten zitten in grote grijze stoelen

Nog verder de diepte in!Kennismakingsactiviteiten

Leuk dat je langs wilt komen bij Leraar Frans.

Loop een dag mee op de Kapittelweg 35 met de studenten van onze opleiding. Ervaar hoe leuk het is om colleges te volgen en te ontdekken wat een leraar Frans in opleiding allemaal leert tijdens een Meeloopdag!

Heb je onze Open Dag bezocht, maar heb je behoefte aan nog meer informatie over de opleiding Leraar Frans?  Zit je met vragen die je graag persoonlijk zou willen stellen aan een docent van de opleiding? Meld je dan aan voor een online 1-op-1-gesprek!

drie studenten met laptop en ipad

Doe de zelftest!Ben jij geschikt als leraar?

Wil jij weten of jouw vaardigheden en interesses passen bij het beroep van leraar? En wil jij weten welk type onderwijs het best bij jou aansluit? 

Studenten overleggen met laptop

Maak kennis met het beroep van leraarMeet the teacher

Heb jij altijd al eens een leraar het hemd van het lijf willen vragen? Wil jij weten hoe zijn dag er uit ziet? Ben jij benieuwd hoe het is om voor de groep te staan? Of vraag je je af waarom leraar het mooiste beroep van de wereld is? Allemaal vragen die jij kunt stellen aan een leraar in 'Meet the teacher'. Wij zoeken voor jou de perfecte match en in een 1-op-1 gesprek ga jij in gesprek met een leraar naar keuze.

259514 ALPO student met smartphone kijkt mee op de laptop scherm van zijn klasgenoot

Oriënteren op een schoolKijkje in de klas

Liever sfeer proeven in een echte klas? Dat kan ook! Een aantal basisscholen, middelbare scholen en MBO's zetten graag hun deuren open tijdens 'Kijkje in de klas'. Want ook al is er heel veel informatie te vinden over het beroep van leraar worden, kiezen doe je niet alleen met je hoofd. Ook met je hart. Door iets te beleven en te ervaren, voel je pas echt of het vak iets voor jou is. Wil jij misschien voor de klas? Meld je dan aan voor 'Kijkje in de klas' en krijg een kijkje achter de schermen in een klas op een school naar keuze. Een ervaring op locatie, natuurlijk volgen we daarbij de actuele richtlijnen van het RIVM.

30401 Docent aan het lesgeven

Ontmoet onze docenten Leraar Frans

Martine Bourgy

Martine heeft haar focus verlegd van kennis en inhoud naar de ontwikkeling van attitudes en waarden van haar studenten. Ze houdt van de variatie in het werk en de samenwerking in teams met docenten, studenten, scholen en buitenlandse partners.

Twan Geerts

Twan werkt al bijna 10 jaar bij de HAN. Zijn uitdaging: studenten inzicht geven in de structuur en het systeem van de taal. Taalkundige inzichten zijn vaak eyeopeners voor studenten waardoor ze het vak beter begrijpen.

Maud Ras

Maud denkt mee over goed, passend en effectief onderwijs waardoor mensen zich kunnen ontwikkelen. “Ik vind het motiverend en inspirerend als ik zie dat studenten zelf stappen zetten om zich te ontwikkelen.”

Thuis op de bank met de feitenFactsheet Leraar Frans

Lees je graag nog wat meer over de opleiding Leraar Frans? Of twijfel je nog over je keuze? Download dan hieronder de factsheet docentenopleiding Frans. Ook handig als je opleidingen wilt vergelijken.

Dit staat in het factsheet: 

 • korte beschrijving van de opleiding;
 • voor welke beroepen je wordt opgeleid;
 • een checklist of de opleiding bij je past;
 • suggesties voor andere opleidingen;
 • de voordelen van studeren aan de HAN.
twee studenten kijken in atlas

Naast je studieStuderen is niet alleen studeren

Er staat jou straks ook een toffe studententijd te wachten, vol nieuwe vrienden en ervaringen. Check van te voren alvast wat je kunt verwachten. Wat is er naast je studie allemaal te doen in studentensteden Nijmegen en Arnhem? Ga je op kamers of niet? Hoe ontmoet je andere studenten? En waarom mag je de HAN intro niet missen? Lees snel verder.

Direct contact

Vragen over de opleiding? ASK HAN! We helpen je graag persoonlijk verder.

Openingstijden

Werkdagen: 08:00 tot 17:00 uur
 

Liever bellen of appen?

Bellen: 024 - 353 0500
WhatsApp: 024 - 353 0500

Praktische info Leraar Frans

Alle facts & figures van de opleiding Leraar Frans staan hier op een rijtje.

drie studenten krijgen uitleg van student